FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 10. junij 2026 ura: 00:47

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strah pred potjo  (Prebrano 4338 krat)
laka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: sreda, 07. december 2011 ura: 22:46 »

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje za vas. Trpim za anksioznostjo in tesnobo. Imam kar velik strah pred vožnjo v avtomobilu. Problem imam tak, da bi moral iti na novoletni zaključek in se peljati z dvema sodelavcema. To da grem vem že več kot teden dni in se soočam z tem ali naj grem ali ne? Zelo rad bi šel in premagal ta strah, a me je zelo strah da se mi zgodi po poti panični napad in sem tam sam pred veliko neznanci, ker delam za tujo podjetje in imamo zaključek v sosednji državi. Zelo bi rad to premagal a nevem če je pametno to premagovati tako hitro na enkrat, ali je bolj pametno iti postopoma.

Zanima me tudi če se odločim iti ali naj vzamem kakšno tableto raje pred odhodom, da bom bolj pomirjen? Dobil sem od svoje zdravnice helex vendar še nisem vzel nobene tablete.

Prosim res zavaše mnenje saj mi to povzroča zelooooo velik strah!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #1 dne:: sreda, 07. december 2011 ura: 22:55 »

laka, sama sem ista in sem že parkrat prestavila potovanje, pa mi je bilo vedno žal kiselnasmeh
Pred potovanjem obvezno vzemi Helex, lahko 0,50mg, da boš malce bolj pomirjen. Sodelavcema pa povej, da imaš težave s potovanjem, da lahko dobiš panični napad (verjetno si imel kakšno prometno nesrečo, kaj podobnega, pa od tod strah, moj od tam izvira) in naj te razumeta, če si boš zaželel kaj zraka, da se ustavite in pretegnete noge. rozicodam rozicodam
Kar pogumno!! Tudi sama vse bolj napredujem v tej smeri,  sem vozila sama do Novega mesta, pa sem mislila, da ne zmorem in to prvič pred kratkim, bravo jaz pomezik pomezik
Prijavljen
mamica1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 232

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 10:48 »

Laka, tudi sama sem velika boječka in sama ne grem niti do bližnjega mesta, oddaljenega 5 km., samo po znanih relacijah, na katerih me čakajo vsi, ki vejo za moje težave in se lahko nanje zanesem.
Spomnim se, da smo v mojih največjih kriznih časih šli na neko zabavo in sem preventivno vzela v roku 1 ure vezala po eno tableto helexa, vsake pol ure eno, da je sihr držalo in dlje zdržalo. Tako sem preživela lep dan brez strahu. Sicer boš sprva malo zadet-vsaj jaz sem bila, ker ne jemljem pogosto tablet, potem pa boš čutil olajšanje in mirno prenašal in užival v stvareh ki te veselijo, pa si jih ne upaš realizirati.
Tako da kr pogumno, od enega helexa še ne boš odvisen, bo pa pričaral lepo potovanje, pa nasvet od Trzinke tudi upoštevaj!  oki
Pa javi kako si se imel!
Prijavljen
laka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 11:17 »

Hvala za hiter odgovor.

Ja se odločam da vzamem eno tabletko, samo ne vem kako bo vplivala na mene, ker še nikoli nisem vzel nobene. Imam malo strah pred temi tabletami. Ima kdo kakšne stranske učinke od helexa? Piše da postaneš zelo zaspan, ali je to res, da nebom potem zaspal tam Smiley. A to ko si napisala da si zadet, si omotičen ali ne fonkcijuniraš najbolje?

Hvala za vspodbudu, bom menda res naredil korak in se podal na pot.
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 12:12 »

Pa vzemi persen, ki ni tako močen in je na naravni bazi. Prej testiraj, kako se počutiš, ne prvič vzet na poti.  zvizgam
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 12:38 »

če se odločiš vzeti tableto, vzemi za začetek samo polovičko ... če nisi še nikoli, je čist možno, da ti bo to zadosti
če se odločiš pa za Persen, pa brez problema celo (ali dve)
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
mamica1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 232

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 12:58 »

Če te je tako strah, kot praviš, potem ti persen ne bo pomagal. Daleč od tega, da bi te nagovarjala, da moraš vzeti helex, jaz samo iz izkušenj govorim. Jaz sem vzela pred potjo eno, po pol ure vožnje pa še eno. Vmes sem veliko pila. In bila malo zaspana, ampak to mine.
Si rekel, da grete ven na pot, torej bote vsaj 1 uro na vožnji in takrat, lahko mirno zatisneš oči in malo zadremaš. Je pa res, da ne smeš piti alkohola, če vzameš tableto. Funkcioniraš čist ok, umirjeno in razumno, le bolj utrujen si nekaj časa.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 13:04 »

oh, mamica1, ... a ni lepo videt, ko nekomu že Persen pomaga ... pa četud zato, ker verjame vanj Smiley

men se zdi čist fajn, če ljudje najprej z bolj naravnimi zadevami poskusjo, pol pa na Lexaurine in Helexe, če je treba
Prijavljen

Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 13:08 »

Meni se tudi persen ne zdi krenlarifari. Vzamem ga včasih pred spanjem, kadar imam težko obdobje. In zaspim ko angelček.  Kiss Podnevi ga ne upam vzeti, ker se mi zdi, da bi me preveč uspaval.
Zakaj bi s topovi streljali na miško?
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
laka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 14:13 »

Spet jaz.

Moram povedat, da sem danes zjutraj vzel en helex za probo, sprva z velikim strahom ampak vidim da ni neki bav bav, imam pa 0,25 mg, res nevem kako pa je to škodljivo zato se res izogibam tabletam še lekadola ne vzamem če res ni nuja. Zato pa se danes sprobal ta helex ker mi ta pot predstavlja res veliko oviro.

Drugače sem pa že probal persen, ki pa na mene ni nekaj vplival, mogoče je ena tabletka premalo, moram rečt, da meni osebno ena dobri stari rek eno pivce za živce bol umiri kot persen.

Pa še to, a na helex ne smeš niti z kozarcom vina nazdravit?
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 14:51 »

Seveda LAHKO, a posledice so pri vsakem drugačne.  zvizgam
Prijavljen

moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 15:03 »

jaz zase vem, da bi si v kozarec (in še to samo enkrat, za nazdravit) nalila za dva, tri požirkce
s tem, da ne bi lih takrat tud tableto pogoltnila Wink
Prijavljen

Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #12 dne:: petek, 09. december 2011 ura: 13:34 »

Meni se tudi persen ne zdi krenlarifari. Vzamem ga včasih pred spanjem, kadar imam težko obdobje. In zaspim ko angelček.  Kiss Podnevi ga ne upam vzeti, ker se mi zdi, da bi me preveč uspaval.
Zakaj bi s topovi streljali na miško?

placebo efekt  zvizgam, draga Sinuska  Smiley 

no, če si že umiješ zobe, je pa vseeno bolje, če vzameš persen, kot, da ližeš bombonček  pomezik

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: petek, 09. december 2011 ura: 13:37 »

meni osebno ena dobri stari rek, eno pivce za živce, bol umiri kot persen.

sesmejem oki ... smešno, ampak resnično !

Ja, nazdraviš lahko s tako nizkim Helexom.
Boš pa najbrž moral kakšno kavico več popit kot alkota  pomezik
Prijavljen

Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: petek, 09. december 2011 ura: 13:41 »

Zeloooo verjamem v placebo efekt in sem mu hvaležna.  Kiss Kiss Kiss Je še komu drugemu AD prijel isti dan kot meni?  zvizgam
Da ne govorim, kako mi pomagajo kristali, pa angelčki, pa vesolje komplet, pa vroč tuš... Imam srečo, da sem tako senzibilizirana.  oki
Prijavljen

Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: petek, 09. december 2011 ura: 13:47 »

Uf, super  wav ...
Prijavljen

OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 483

« Odgovori #16 dne:: petek, 09. december 2011 ura: 13:52 »

nic se bat poti. Tudi mene je bilo strah ko sem sla na avion za 25 ur s 3 kratnim presedanjem in vmesnim cakanjem. Groza me je bila a sedaj pravi , to je macji kaselj nic lazjega. Glej optimisticno, eno tabletko proti slabosti in vse bo slo.  oki rozicodam
Prijavljen

OLJA
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar