Mada

Vse te misli, ki te trenutno obhajajo so nerealne...niso del tebe

, temveč so del tistih, ki so ti dajali občutek, da si ničvredna, slaba, nesposobna.
Danes je na sploh slab dan, tudi jaz se ne počutim najboljše...In potem pridejo vse te misli na plano, nam zastrejo pogled v lepši dan....nam vzamejo upanje.
Gre za to, da se tudi zdaj kot odrasla oseba počutim nesposobna, nekoristna, ne dovolj ljubljena, nesamozavestna, ne morem se otresti strahov, travm. Enkrat je boljše, drugič slabše. Danes sem živčna, zadirčna, utrujena, brezvoljna.
Tudi jaz sem se spopadala s takimi težavami....šele skozi terapijo se mi je uspelo zavedati, da imam v sebi skrite tudi kvalitete in ne le napake.
In ko imamo o sebi slabo mnenje, se počutimo nesposobne, nekoristne, neljubljene....zdi se nam, da je škoda, da sploh živimo. Vendar so to zopet le napačne predstave o nas samih.... Vse kaj drugega si, kot pa nesposobna, nekoristna, neljubljena....
Imaš diplomo, imaš družino, imaš ljubečega partnerja, ki te posluša in poizkuša razumeti...imaš dom...imaš varnost...
A hkrati imaš tudi izredno slabo popotnico, ki so ti jo dali tvoji starši....in to boš morala razčistiti....predelati...iti naprej z novo pridobljeno sliko o sami sebi.
Zavedaj se, da si enkratna....ni enake na tem svetu, kot si ti....in kljub temu, da do sebe ne čutiš ljubezni, pomeniš nekomu cel svet...Zatorej delaj na tem, da boš spoznala to svojo enkratnost in srčnost....da se boš spoznala z drugačnimi očmi in si vendarle priznala to, kar drugi že ved(m)o, da si super punca