FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 06:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaj je z mano? =S  (Prebrano 50880 krat)
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 857

« Odgovori #140 dne:: ponedeljek, 29. april 2013 ura: 10:41 »

Cau Naya, super, da vsiljivke pojenjajo in da imaš že več poguma  oki
Kdaj pa si zvišala ad?
To, kar opisuješ, bi bili lahko stranski učinki višanja oziroma vmesni čas, da se telo privadi na nov level ad.
Tud sama sem imela podobne težave - občasno še (sanje in utrujenost).
Jz sem začela dodajat še magnezij (šumeče tabletke) in mislim, da pomaga zoper to utrujenost.
To, da si brez volje, pa je morda povezano z utrujenostjo oz. morda bi bilo smiselno, da omeniš slednje psihiatrinji.
Drži se  rozicodam

Himiko
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 209

« Odgovori #141 dne:: ponedeljek, 29. april 2013 ura: 15:51 »

Hvala za odgovor. Ja sedaj je že kakšen mesec odkar imam višjo dozo in nekak so vsiljivke se malo omejile se tu pa tam se pojavijo vendar v mili obliki. Nevem sanje so res nenormalne pa tudi kakšen dan slabo spim sem brez vole in čez dan da sm jna kavču pred tv takoj zaspim in tudi zvečer grem že s kuram spat kar učash nikol nism šla. Praviš da magnezij naj bi to utrujenost premagav?
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #142 dne:: ponedeljek, 29. april 2013 ura: 20:23 »

Nayaa, ni kaj. Hm, morda res poskusi. Morebiti bo boljše.
Bi pa na tvojem mestu res povprašala še za strokovno mnenje.

Drži se  rozicodam

Himiko
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #143 dne:: ponedeljek, 29. april 2013 ura: 21:02 »

ja saj grem zdaj kmalu na pregled pa bom povedala ji...sem pa brala en članek o magneziju ker me je res zanimalo ko si napisal da naj bi blo boljše....in piše da  res pomirja da nekaj sprošča da se uniči tale tesnoba in nespečnost....bom res probala...sam nevem al je bolše ga uživat v kapsulah ali v šumečih tabletah
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #144 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 11:42 »

Hej Nayaa, držim pesti!

Glede načina jemanja pa bi tudi mene zanimalo - jz se poslužujem šumečih tabletk.

Ma ne vem, al je placebo al ne, men se zdi, da mi magnezij pomaga.

Drži se  rozicodam
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #145 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 15:53 »

ja sm si kupila šumeče tablete upam da bom kaj bol pri volji ne pa sama sebe naveličana. Bom pa poročala. Himiko hvala za tnasvet. Kako se pa ti kaj držiš?
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #146 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 21:46 »

Ni kaj Nayaa  rozicodam

Jz sm boljš, hvala za vprašanje. Res pa je, da ni se cist v redu /vcasih se pridejo tezki trenutki in tisti mucni obcutki tesnobe in crni scenariji ter strahovi/, toda na sreco tudi hitrej minejo - se na zaskocijo kot pred tremi meseci.

Nayaa, drž se!
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #147 dne:: četrtek, 02. maj 2013 ura: 10:53 »

ja tudi pri meni je včasih ok drugič spet bi samo spala in imela mir...pijem tale magnezij zdaj upam da ne bom več tako utrujena pa da bom malo boljše volje....se mi je pa poznalo sedaj 3 dni sem bila kot živ mrlič...pa sem mislila da je zaradi tablet pa sem sedaj videla da je posledica pms-ja Cheesy
tako da upam da bo pomagal tale magnezij...Cheesy
Prijavljen
matejka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 640

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #148 dne:: petek, 03. maj 2013 ura: 06:33 »

nayaa drzi se   rozicodam
Prijavljen

Nikoli ne nehaj verjet v sanje, mogoce se kdaj uresnicijo!!!
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #149 dne:: sobota, 04. maj 2013 ura: 16:15 »

hvala matejka...kako si pa ti kaj?? rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #150 dne:: sreda, 12. junij 2013 ura: 20:41 »

živijo
spet se malo javljam....tablete delujejo sedaj sem bila teden brez ker niso v nobeni lekarni jih imeli in sem spet malo slabše....no da opišem zgodbo...že par let nazaj sva se s fantom zaradi ene punce skregala jaz te punce ne poznam niti jo še v življenju nisem videla...fant se mi je nekaj glede nje zlagal in to me je zeeelo močno prizadelo...pač ko je to videl sta prekinila vse stike....kakšna pol leta je bilo zelo vredo nato so se pa pri meni začele travme...sanje o njej kako je ona boljša od mene, kako sta skupaj, preverjala sej ga na vsakem koraku, dokler niso prišli histerični ljubosumni in posesivni napadi ki so se vredno razbili v panični napad z jokom histerijo. vem da sem med temi napadi govorila vse grdo o tej punci....nato se je tole nehalo...kmalu...ta punca je dožilela smrt v družini....in kar naenkrat vsiljiva misel...ja kaj si pa slabo govorila in slabo mislila o njej....slaba vest...pa čeprav jo ne poznam niti je še nikoli nisem videla...
smešno če pomisliš koliko ljudi drugmu slabo želi recimo kakemu zvezdniku itd...pa se nikoli ne sekira....sama sem se začela sekirat ker sem bila navajenja vsem želeti samo dobro, tudi sedaj nimam teh misli...je pa res da ko me kakšen prizadane takoj misel pa daj crkni kdo te bo gledal....res tisto sovraštvo,...potem mine in pride slaba vest jok
tele zgodbe še nisem delila z vami...

lp večer
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #151 dne:: ponedeljek, 26. oktober 2015 ura: 18:24 »

Zivijooooo vsem skupaj
Po skoraj dveh letih se vam spet javljam. Sem samo na polovicni dozi fosissa, ad. Pocasi sem se sestavila imam pa obcutek da se spet vraca, strah me je spet kaj bo z mano,
Bolj berem novice slabss je begunska kriza, razni clanki, skoz bo glavi kaaj pa ce bo vojna kaj pa ce kaj pa ce,.... Cry
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

!!
« Odgovori #152 dne:: torek, 27. oktober 2015 ura: 09:16 »

nayaa, vse nas tarejo skrbi okrog prihodnosti, sploh ko vidiš, kaj vse se po svetu dogaja.

Moj oče je rekel, da naj se ne sekiram na zalogo. In če resno pogledaš zadevo, do sedaj, ne glede na to, kaj se je zgodilo, se je še vse uredilo. Boga imam torej na svoji strani, verjamem, da ti tudi in verjamem, da ne bo naloženo več kot zmorem, če pa že, se bodo našli angeli na dveh nogah, ki mi bodo pomagali prebroditi težko obdobje. imam kar nekaj ljudi, s katerim se imamo radi. verjamem, da ti tudi. ne bo več kot zmoreš, zaupaj v to.

To, kar se ti dogaja,, da se pojavijo strahovi, to se dogaja vsem, vprašanje je samo, v kaako veliki meri. Če zmoreš zadevo urediti s samodejavnostjo in preusmerjanjem misli, je to super. Vzameš zvezek in pišeš, se tolažiš v skrbeh, se bodriš, si vlivaš poguma na način, kot bi želela, da to zate stori kdo drug, da je nekomu vendar mar, če Bog  da.

Vera je dodatna kvaliteta v tem kontekstu. Molitev. Če zaupaš, da Bog skrbi zate in bo vedno poskrbel zate, ko sama ne boš mogla več in od tam naprej On dela. Meni to zelo pomaga in neverjetno, ko so tvoje moči pri kraju in je trpljenje nevzdržno, je milost Božja največja.

Nayaa, vse bo v redu. Povvej si to večkrat na dan. Pa mislim, da bi ti pri tem lahko pomagala tudi EFT metoda, kjer gre za neko tapkanje in pozitivne afrimaacije. Te boš rabila. Jaz se ne poslužujem EFT-a, ker še ni bilo tako hudo oziroma sem zadeve rešila s pozitivnim samogovorom, ker neverjetno je to, ko ugotoviš, da znaš zelo dobro potolažit. Celo samega sebe. To sposobnost ob tej priliki razvijaj, ti bo prišlaše prav. Učimo pa se tudi skozi bolečino, ampak tako smo vsak dan močnejši.

Drži se!

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #153 dne:: torek, 27. oktober 2015 ura: 19:03 »

Majči hvala oki
Je pa tako da sploh nisem pozitivna skoz imam po glavi, kaj ce bo vojna kaj pa ce to kaj pa ce ono, in se ne morem sprostiti, skoz beren clanke in komentarje in sem se bol panicna  ne
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #154 dne:: torek, 27. oktober 2015 ura: 19:38 »

Zelo lepo je napisala Maja.
Jaz pa bi ti rekla, da beri čim manj člankov, ki negativno prikazujejo situacijo, ker se potem še bolj razbohoti tesnoba v tebi. Preberi raje kakšnega pozitivnega. Tudi komentarji so "strup", če se od prebranega ne moreš distancirati.

Drži se!
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #155 dne:: torek, 27. oktober 2015 ura: 19:55 »

Ja res je sem  cisto panicna, dobro je da sem v sluzbi izolirana 8ur brez telefona da ne berem, komentarjev in clankov, nimam vole res za nic ker mi jd vse brez pomena, potem berem razne napovedi 3 sv vojne, in mi cist pade dol vse
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #156 dne:: sreda, 28. oktober 2015 ura: 23:22 »

Majči hvala oki
Je pa tako da sploh nisem pozitivna skoz imam po glavi, kaj ce bo vojna kaj pa ce to kaj pa ce ono, in se ne morem sprostiti, skoz beren clanke in komentarje in sem se bol panicna  ne

nayaa, zdaj ni čas za branje člankov, ker so ---, ti paa rabiš zdaj dodajat +++. gradimo lahko samo na tistem, kar je dobro. vojne in to, zato nisem nikdar maarala zgodovine kot predmeta v šoli, četudi sem se kampansko učila za oceno 5. bile so sama vojne in osvajanje ozemlja in take brige. nič lepega. edino, kar mi je ostalo v spominu so bili razsvetljeni absolutisti, kralj Ludvik in Elizabeta. ta dva se uvrščata tudi med serafinske svetnike.

Namesto dnevnih novic in člankov, kjer je že pravilo, da se ljudi pribija na križ, od tajkunov, do raznih strokovnih delavcev, jaz ne vem, ali ljude tako radi gledajo "križanje" drugih, da mediji to ves čas poročajo in ni ne sonce, ne upanja in potem ni čudno, da te, čee le nisi apatična in brezčutna (kar na tem forumu ni nihče, nasprotno smo hipersenzibilni), take novice spravljajo v obup in te življenje, ki ni lahko, samo še dodatno deprimira (spravlja v depresijo). Namesto tega si poglej ali preberi kaj o Frančišku Asiškemu in njegovem življenju, boš videla, da je čisto druga pesem in da je ta karizma pravi preboj, ki se je zgodil v tistem času, danes pa le delno še malo tli, ampak slej ko prej se bo zadeva obrnila na bolje, ker se mora!

Mislim, da rabimo v politiki nove ljudi, mislim tudi, da bi bilo trebaa novinarje vzeti v roke, da bi, če Bog da, enkrat že začeli nositi dobre vesti. Moram rečt, pa kolikor se čudno sliši, da vem samo za enega radio spikerja, ki ne trosi slabih novic in ni po možnosti še ciničen zraven in sicer, pa naj se še tako blesavo sliši,  ampak to je Jure Sešek na radiu Ognjišče. Vsaka mu čast, da ssredi totalno zamorjene družbe zna ostati tak optimist in verjame. Tudi jaaz verjamem. Ma v meni je poplava upanja, ki ne presahne. Če bi zdajle podelila z drugimi iskreno svoje misli in svoja občutja, bi me poslali drugi nazaaj v bolnico, ker to je pa višek. Jaz imam v sebi ogromno vere v to, da bomo zavili v pravvo smer in da se bo usoda začela obračati na bolje, sploh, ko bodo v politiko stopili in se tem zdaj pridružili kvalitetni ljudje, ki vedo zakaj so tam. Ne moreš govort o krizi, če je ne občutiš. Potreben bi bil minimalizem, to da je ljudem dana izkušnja pomanjkanja, to lahko storijo sami od sebe, pač udarijo en tak post  in od tod naprej veje potem ogromno volje, ogromno razumevanja potreb družbe. Paarlament bi moral biti hudičevo izropan dobre kranje in še česa. ljudje bi morali občutiti pomanjkanje, da bi ga lahko razumeli in se naanj ustrezno odzvali. to bi lahko bil izziv za našo politiko.

evo pa sem zašla v adijo pamet vode.

Nayaa, zdaj ni čas, da spremljaš politiko in slabe novice, verjemi mi, da vojne ne bo. Trpimo zaradi drugih kriz in ranjenosti in to vsi, od najbolj revnega do najbolj bogatega. pomaga samo to, da zaačnemo delati tisto, kar jee prav in mislim, da ljudje čutimo ali je nekaj zame, zate, za cel svet itd. v redu in kaj ne. kako torej to  deluje na druge.

veš, ljudje lahko dostojno umremo ali pa crknemo in od nas nič več ne ostane. Pot dostojnega je težka, ampak edina, ki se jo izplača živeti. Včasihh si sam in je samo un tam gor s tabo, slej ko prej pa najdeš podobno misleče in si ustvaariš svoj krog kvalitetnih ljudi.

Skratka Nayaa, bodi pozorna na pozitvno, bodi kot ggobaa,, kii vsrkava samo tisto, kar je dobro, ostalo mirno spusti mimo. Tako, kot pride, naj tudi odide.

Pa srečno!

maja 
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #157 dne:: sreda, 04. november 2015 ura: 19:16 »

Danes sem spet slabo, od tega da se obremenjujem v sluzbi kako gledajo name, da bom vsem ustregla da nebi kdo karkoli mislil slabega o meni, in 50ljudi na kupu vsem bit dober je res izčrpujoce ampak me žre, nato pridem domov odprem rc, evo ze clanek o vojni na balkanu paaaaa ne mors vrjet in mam spet nekaj za glodat v svoji buci, a bo kdaj bolje ??
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #158 dne:: sreda, 04. november 2015 ura: 20:42 »

Kristus, tole pa so res obsesije. Naya, ni ti treba bit do vseh abnormalno prijazna. nikoli ne boš vsem všeč, dovolj je, da si takšna, kot si, da ugajaš sebi in tistim, ki podobno mislijo in so ti blizu. NEHAJ BRATI ČLANKE!!! nič hudega se ti ne bo zgodilo, zaupaj v to. zaupaj, da se bo vedno nekako dobro izšlo, da bodo v pravem trenutku v tvoje življenje prišle prave osebe, ki te bodo pospremile iz tvoje lastne stiske. in res nehaj "glodati te kosti" začni delati na sebi. ko se začnejp te velike skrbi se malo potapkaj po prsnem košu in si s pomirjujočim glasom reci: "Heeeej, vsi bo ok. vse bo v redu, hej, hej. it's o.k.. nekaj v tem stilu. če si verna potem reci še: Gospod, prosim te, bodi tu. jaz tako zelo zaupam v Boga, da se mu v skrbeh v molitvi čisto predam in takrat nosi On moje breme, ker vem, da mu lahko zares zaupam. da je in še bo poskrbel zame po raznoraznih angelih na dveh nogah - govorim o ljudeh, ki v pravem trenutku pridejo v tvoje življenje, da potem zvoziš situacijo. v glavnem, vera jee dodatna kvaliteta, ki v trenutkih skrbi lahko zelooooooooooo pomaga.

drži se naya in prigovarjaj si, da bo vse v redu. namesto branjaa "novic" vzemi zvezek in piši. piši ttolažilne besede, s katerimi bi si želela, da bi te ddrugi znali potolažiti - daj se sama. opogumljaj se v beesedah,, ki jih pišeš, to je delo na sebi -bit aktiven, da si kos stiski, ne da pustiš, da dosežejo velike razsežnosti. kaj pa mislijo sodelavci pa: briga te cel svet...pa še tri vasi zraven  sesmejem

drži se!

maja
Prijavljen

nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #159 dne:: sreda, 04. november 2015 ura: 21:38 »

Majci hvala, za te besede, ampak preprosto mi ne pomaga se tolažit ker ne vidim smisla, ker dobro besedo prežene grda misel, in ce dobro mislim je to le zacasno, in ja ugajat vsem je res tezko, danes so me hoteli dati na drugo delovno mesto jn sem zavrnila ravno zaradi tega ker so vsi bili fovs, pa vsi so govorili o meni, in me je res razžirala tesnoba, na povno
Prijavljen
Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar