FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 03:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 14 15 16 [17] 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Da se predstavim  (Prebrano 104853 krat)
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 166

« Odgovori #320 dne:: petek, 13. januar 2012 ura: 23:55 »

Žal zdaj bom kot nevrolog zvenel. Tremor je tresenje celega telesa ali pa dela telesa. Tremor pomeni ritmični krči mišic nastaja v CĆS in se loči po frekvenci, parkinkinsonov tremor ima eno frekvenco ponavadi, psihogeni tremor drugo. Težko je reči na pamet.
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #321 dne:: sobota, 14. januar 2012 ura: 18:05 »

Evita, gospe s Parkinsonovo, ki sem jo jaz videla se je non-stop ena roka full vidno tresla. Ostalo nič.  Pa dej ne misli na to, če ti MRI ni nič pokazal, drgač bi ti.

Drgač pa dns že cel dan nekaj fizično delam, in ne boste verjeli, nič trzanja ne čutim. No, potem ko sem se enkrat vmes spomnila na to, da nič ne čutim, sem pa takoj začutla nekaj na jeziku. Jaz sploh ne vem kaj delam v pisarni... zdej bi bla raje v kakšnem čistilnem servisu zaposlena  pomezik.

Lep vikend vsem!
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #322 dne:: sobota, 14. januar 2012 ura: 18:14 »

Gotovo če bi bila kot naša krovka, ki nam je 7 dni streho delala in cigle znašala gor in razstavljala ti garantiram da ne bi trzanja čutila. Niti potem po 10 urah dela ko bi padla v posteljo ne. Hipohondrija je bolezen "intelektualcev", kar se danes skoraj enači s pisarniškimi poklici (računalniškimi). Je kakšen klepar tule, ki trza recimo?
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #323 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 13:20 »

Živijo,

bila na akupunkturi (kitajski) v ITA in moram rečt, da prva s takšnimi težavami. Seveda je tudi ta zdravnik vse najprej pripisal stresu in nenehni napetosti...
Bomo videli, še vedno trzam-in pričakujem MRI izvide.
Moraš pa akupunkturo obiskat vsaj 4x, da kaj zaleže. Upam, da mi pomaga, saj poznam nekaj njegovih "obiskovalcev". Moji sestri je pozrdavil migreno, znanki pa nespečnost- ni spala 3 leta  Shocked (obema v 4 seansah), sedaj pravi, da še preveč spi  sesmejem.
Mi je pa rekel, da bo preučil moje probleme, ker včeraj mi je potem delal tretma za paniko in težave s križem (zjutraj me res ni bolel  clap).
Kakorkoli, probala bom vse, da se znebim tega  seznojim.
Zgleda oa, da mi pomagajo bolj "ekstremni" šoorti- v nedeljo sva cel dan smučala, pa ne duha ne sluha o trzanju  oki. Da bi vsaj vsak dan lahko, ne pa ždetje v tej pisarni  Angry
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #324 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 15:06 »

Zakaj pa na akupunkturo v Italijo? pri nas imas par ornk dobrih..

Drzim pesti za rezultate, kdaj  mislis,da dobis?

Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #325 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 15:31 »

Zakaj v Ita? Original sem doma kar blizu Ita, pa poznam ljudi (tudi moja sestra), ki jih je pozdravil po 4 obiskih. Poleg tega je cena 30 eur na terapijo- v Slo je precej dražje, sploh pri priznanih. In on je dejansko zdravnik, ki dela tudi v bolnišnici. Poleg tega ima edini na svetu neko svojo variento kitajske medicine... skratka, dobre reference in dokazi. Upam, da mu uspe tudi pri meni   oki.
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #326 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 11:18 »

Dragi forumaši, sporočam, da je moj izvid MRI bp- vse je popolnoma normalno  wav
Moja nočna mora se je končala! Sicer vem, da bom morala na psihi še delat, vendar kljub temu, se mi je odvalila velika skala od srca - nimam MS, nimam moje najhujše fobije. Očitno je podala dr. Clemenz točno diagnozo - zelo razdraženo živčevje - psihičnega izvora. Se pooutim kot rožica.
Pa že zadnja 2 tedna sem se... začela sem planinarit in, ko sem bila tam, v gorah, ni bilo nikljer nobenega trzljaja. res moram negovat stvari, ki me veselijo in odpravit z vsemi bojaznimi.

Hvala pa vsem tu gor za neverjetno podporo. Sedaj pa grem uživat življenje!  oki
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #327 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 11:20 »

Čestitke! Ne bom rekel saj sem rekel, da bo tako ;-)

Sam težko delam kar me veseli, ker imam bolečine v stopalih (živci, mišice,gleženj po novem)...
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #328 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 11:28 »

Jerry, da te potolažim, jaz sem se tudi nekajkrat zbudila z bolečimi stopali. Pa očitno je to normalno. Poleg tega imam tudi jaz nočno odrevenelost rok- tudi, če ne spim na njih. Pa čist MRI. Tako da... no, upam, da se bo sedaj vse izboljšalo. Hrbet me pa od kitajske apuk. ne boli več - priporočam vsem!

Sem pa naredila nekaj, za kar bi lani dala roko v ogenj, da ne bom nikoli- slikat možgane. Na to sem pa res ponosna  clap

Izvide sem dobila danes zjutraj in kako sem se zjokala od sreče...
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #329 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 11:38 »

Mene ves čas bolijo stopala, zdaj še gležnji, odrevenelost rok je nekaj časa minila pa spet prišla nazaj, trzanje je ves čas vsaj na enem stopalu če ne drugje, tresenje rok ponoči tudi vsako noč in zato slabo spim.

Tisti čas ko sem jemal pomirjevala (Apaurin) za test pa je bilo res ene 30-40% bolje, težave so se malo umirile. To je bil za terapevta dokaz, da ni ALS. Zda jih ne jem več in je spet postopno slabše, pa niti nisem 100% da je apaurin kaj pomagal, pač takrat je bilo v povprečju bolje malo fizično, malo manj so me noge bolele itd. So bili pa tudi kljub apaurinu dnevi, ki so bili precej slabi, neko povprečje bilo pa bolje. To sva s terapevtom naredila zaradi testa, jaz menim, da nismo dokazali, da je "vse iz glave" on pa da smo dokazali, da ni ALS. Saj priznam, za ALS je res malo čudno vse skupaj, niti me ne zanima več ime bolezni, ampak mislim, da je okvarjen "hardware", ne samo "software", ki ga je treba resetirati.
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #330 dne:: petek, 27. januar 2012 ura: 12:17 »

Ej, meni tudi ni dosti pomagal niti Apaurin, niti Lexaurin, niti Rivotril - no sedaj že po mesecu jemanja tega je res malo bolje. Mi je pa pomagal Paroxat (AD). MOgoče bi ti moral kaj takega predpisat. Drugače pa moj prijatelj farmacevt za fizične znake psihe priporoča Cymbalto - pa on je res na tekočem o tem, ker dela na področju AD-jev. vendar jaz hočem otročka, tako, da si bom morala kar sama pomagat  pomezik
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #331 dne:: ponedeljek, 30. januar 2012 ura: 23:13 »

A Cymbalta tudi vsebuje kaj protibolečinskega, ker to bi bilo zame...
Prijavljen
BB
gost
« Odgovori #332 dne:: torek, 31. januar 2012 ura: 08:57 »

Baje ima Cymbalta nekaj morfija v sebi in te prav nič ne boli, samo smeje se ti nonstop...
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #333 dne:: torek, 31. januar 2012 ura: 09:58 »

Jerry, a si dobil moje ZS? Pozabila sem napisati, da je cena 30 eur.

Ja, Cymbalta deluje protibolečinsko in je najboljši AD za fizične simptome.
Prijavljen
a*n*a
gost
« Odgovori #334 dne:: torek, 31. januar 2012 ura: 18:22 »

BB  to pa  ne bo držalo.
na cimbalti sem že eno leto pa me vse kosti bolijo in tudi smeje se mi nič!

lp
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #335 dne:: torek, 31. januar 2012 ura: 20:31 »

Katero diagnozo pa imas? Artrozo mogoce? meni je RTG HRBTENICE kazal samo obrabo. Ob operaciji kolena pa vidne obsezne luknje hrustanca. Ta bolezen je stara toliko kot clovestvo. Vsi sklepi trpijo.
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #336 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 10:26 »

Pozdravljeni,

Jerry, kako si?

Jaz postopoma boljše. No, trenutno se mi malce vrti - sem nehala z vsemi pomirjevali, tudi z Rivotrilom, tako da mislim, da je od tega.
Drugače pa še trzam, vendar kar precej ignoriram in niti ne vem, da trzam, izjema je obraz, ki ga pač še ne morem ignorirat.
Drugače pa ne boš verjel... moj mož je zamenjal službo. Načeloma je on največji flegmatik, kar ji poznam, vedar je ob menjavi 2 dni zapored trzal (noge in roke). Mi je povedal, ker ve kaj se meni že eno leto dogaja. Zato je tudi opazil pri sebi, drugače ne bi. Skratka, še en dokaz, da trzanje povzroči nek stres. Midva sva pač imela dolgoročnega, in zato že dolgo trzava. In ker je vmes prišla panika (ali sem resno bolan-a) se je tudi trzanje stopnjevalo.
Toliko o tem... drugače se pa od MRI počutim 100'x bolj pomirjeno.   oki

LP
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #337 dne:: ponedeljek, 06. februar 2012 ura: 10:32 »

Enako sem kot prej o. zdaj spet bolj trzam in roka in nogi me bolj bolita. Drugače pa po starem ;-) Tudi jaz zdaj ničesar več ne jemljem, nobenih pomirjeval, kalcija, magnezija itd...
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #338 dne:: petek, 24. februar 2012 ura: 14:18 »

Jerry,

kako si? Se že ful dolo nisi oglasil. Upam, da ok.

LP
Prijavljen
hamuri
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38

« Odgovori #339 dne:: sobota, 03. marec 2012 ura: 21:33 »

tuda sama imam isto fiksacijo ze od 17ega leta, ko sem prvic pomislila na to da bi lahko imela MS (imela jo je ena sorodnica). najbolj sem zafiksirana na oci in noge. namrec imam visoko dioptrijo in takrat so se mi pojavile dolocene tezave v zvezi s to visoko dioptrijo, jaz sem pa vse povezala z opticnim nevritisom. zdej mam spet tezave, ampak me bolijo oci. bila sem ze pri okulistu, ki je rekel da je to od odrgnin na rozenici. ampak jaz tega nikakor ne verjamem in stalno cakam na to da mi bo odpovedal vid.
sicer me pa ze od 17ega leta zafrkavajo stopala, sicer vecino casa tega ne opazim, ampak ko se skoncentriram na noge, cutim kot da mi nekaj leze po njih, vcasih mi tudi trza mezinec. enkrat mi je trzal kazalec skoraj cel dan, kar se je cez kake pol leta ponovilo. zadnjic ko sem delala neke nove vaje na fitnesu me je naslednji dan mravljincilo v prstancu in mezincu. poleg tega se mi zdi da imam na dolocenih delih rahlo zmanjsan obcutek, kot da bi bil recimo mezinec rahlo otopel. ceprav ga cutim, ampak se mi zdi da je vseeno obcutek nekam cuden.
obenem me ze ves ta cas spremlja obcutek da bom tako ali tako hroma, da je brezveze planirat prihodnost ali pa se za kaj trudit, ce bom itak hroma in slepa. stalno spremljam tudi ms forum in se pocutim ze kot clanica.
mislim da sta zame samo dve moznosti: da dejansko dobim to bolezen ali pa da zivim celo zivljenje v paniki pred njo. v kateremkoli primeru to ni nobeno zivljenje (vsaj zame ne).
aja, hotla sem pa povedat sledece: ko se mi je prvic porodila ideja da kaj pa ce mam MS nisem mela se niti enega znaka, pac sem bila zdrava 17letnica. po tem pa v enem tednu mravljicenje po hrbtu, gomazenje po stopalih, trzanje misic, tezke noge itd itd. to traja se do danes. sicer najbolj izrazito v stresnih obdobjih, recimo med izpiti ampak sporadicno stalno.
doma ze vsi vejo za to mojo 'bolezen', ker stalno s tem tezim. imamo tudi nekaj zdravnikov v druzini, tako da stalno tezim s tem, pa me nihce ne jemlje resno. vsakic ko zacnem si pulijo lase kako je mozno da se vedno s tem najedam. samo te simptomi preprosto ne grejo stran.

aja, glede 'fizike', ki povzroca psiholosko trzanje - tko je men sorodnik razlozil : ko smo agitirani ali vznemirjeni zacnemo ali prehitro ali prevec intenzivno dihat, kar povzroca da mamo prevec kisika v krvi in sledi ne samo mravljincenje, otopelost, mrtvicenje ampak tud hude krci, zarad katerih ljudje stalno baje prihajajo na urgenco in mislijo da imajo ne vem kaj, in jih posiljajo domov zarad stresa.

sploh pa vedno ko omenim kaksne take stvari komu se mi smejejo, ker naj bi vsakega kdaj mravljincilo in recimo veke dostikrat trzajo brez razloga.
tko da ce si zivcen ti ves magnezij na svetu ne pomaga, pa bos se vedno trzal.

sam vsemu temu navkljub st seveda se vedno trdno verjamem da imam MS in se mi bo to verjetno tud bolj konkretno pokazalo, ceprav mi nihce ne verjame, niti osebna zdravnica ne.
kakorkoli, zdej me je dala na ADje, tko da bom vidla kako bo. sicer bom sla pa samoplacnisko na ta MRI enkrat ko zberem pogum.
« Zadnje urejanje: sobota, 03. marec 2012 ura: 21:38 od hamuri » Prijavljen
Strani: 1 ... 14 15 16 [17] 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar