FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 05:13

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Bojim se vsega  (Prebrano 19817 krat)
Sanchiika.
gost
« dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 19:40 »

Stara sem 12 in se bojim prav vsega.
Ven sploh ne hodim če pa že moram do trgovine tečem kaj tečem laufam [ šprintam].
Teme se grozno bojim,ko je tema [ zvečer,ponoči] vidim v temi brezvezne podobe ki me strašijo. Embarrassed
Imam tudi tike ki so se zdaj malo umirili.
Bojim se vsake živali. Čeprav jih imam rada [ psi,mačke...] doma imam zajčka ampak se bojim njegovih krempljov  Embarrassed
Bojim se tudi fantov,moških .. to je tudi razlog zakaj ne smem oditi ven. čeprav se mi ni nič zgodilo takega da bi rekla aha od tega me je strah,kake traume nič ampak res se mi ni nič zgodil.
Vedno imam občutek da me nekdo opazuje itd.
Živim  v strahu.
Doma se razumemo odlično.
Bojim se tudi zaprtih prostorov,velikih skupin ljudi ..
Nemaram hoditi na pokopališča .. imam občutek da bodo mrtvi ljudi vstali iz zemlje  Embarrassed
Sovražim kače,pajke ...  seznojim
Bojim se tudi kadar imam menstro da bom izkrvavela do smrti.
V morje ne upam , kaj če me kaj odnese tam na odprto morje, kak val pogotne,kak jež nabode...
Prijateljic nimam , ne zaupam nikomur.
No ja .. višina in dvigalo OMG mene bo kap če sm na višini al pa v dvigalu.
Od majhnega sem govorila da se ne maram,da nimam za kaj živet ..

HELP ME !!

edit*

Ko sem zunaj tečem saj imam občutek da vsi gledajo samo mene , da me hočejo ugrabit ..itd Shocked bežim,tečem .. občutek imam da .. ne wem grozno je. Vsi ti avti.oh OMG  sej se sploh ne upam približat avtu ki je parkiran .. ceste so zame takoj smrt. Bojim se ćez cesto. Celo pot zuni laufam. Knjižnico imam 2 m od hiše pa se ne upam do nje.
« Zadnje urejanje: sreda, 07. julij 2010 ura: 20:27 od Sanchiika. » Prijavljen
hostar
gost
« Odgovori #1 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 19:53 »

HO MLADENKA, MLADA SI ŠE ZA TAKE TEŽAVE, zato pa veselo k psihiatru na razgovor...pa to kar te je strah probaj sama naredit počas, vsak malo, nekaj, boš videla da bo počas boljp
Prijavljen
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 163

« Odgovori #2 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 19:56 »

Oj Sanchiika, tako mlada pa te muči že toliko problemov..

Si se pogovorila z starši?; moraš jim zaupati svojo težavico.
Če ti oni ne bodo mogli sami pomagati, boste skupaj poiskali pravi način (tudi z strokovno pomočjo), da se znebiš strahcev, ki v bistvu ne obstojajo...

Glede, odhoda v trgovino, ali nasplošno, pa si poišči prijateljico, ki ji zaupaš in naj te spremlja na poti kamor boš pač šla.

Vsi smo v tvojih letih imeli strahove, ki so izginili...ali pa smo se jih naučili premagovati, kot se jih boš ti.., saj jih ni so samo v naših glavah.

Lepo se imej in hrabro naprej
Prijavljen

življenje ni potica....  
ZAVEDAM SE MOČI SVOJIH BESED
Sanchiika.
gost
« Odgovori #3 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 20:01 »

Problem je v tem da nobenemu ne zaupam. prijateljic pa sploh nimam , saj ne tiste taprave. samo bedne sošolke ki mi glavo belijo z neumnostmi  jok Bojim se tudi svoje menstre.. imam občutek da bom izkrvavela in umrla.
« Zadnje urejanje: sreda, 07. julij 2010 ura: 20:06 od Sanchiika. » Prijavljen
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 20:16 »

Mala; malo še počakaj da te naše fajne punce odkrijejo, in ti dajo kakšen konkreten nasvet glede ženskega telesa, kako funcionira in podobno..

Kar se pa prijatlov tiče, pa si mogoče prestroga do njih.., pomisli malo katera od teh je najboljša zate in se ji malo približaj. saj bo boš videla.., samo zaupati moraš malo bolj pa bo veš pomezik

Drži se in zaupaj vase in okolico saj ti nihče nič noče..
Prijavljen

življenje ni potica....  
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #5 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 21:34 »

sanchiika, poskusi priti do šolskega psihologa in se pogovorita...
ti bo ziher lahko svetoval oki
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.674

« Odgovori #6 dne:: sreda, 07. julij 2010 ura: 22:29 »

Se strinjam, da je najbolje, da greš do šolskega psihologa, povej pa tudi doma, saj praviš, da se lepo razumete. Mene je bilo tudi vsega strah, ko sem bila toliko stara kot ti.. Strahovi se zmanjšajo, ko jih nekomu zaupaš in te potolaži.

Glede menstruacije naj te nič ne skrbi, ne moreš kar izkrvaveti. Zato ne, ker tisto ni rana. Tako se samo tvoja maternica očisti krvi, ki jo je shranjevala v svojih stenah skozi ciklus (da bi se imel otrok kam ugnezdit), zdaj pa mora ven. Več kot toliko je ne moreš izgubiti. Če pa imaš res zelo močne menstruacije, pa stopi do zdravnice, morda ti manjka železo ali kaj podobnega (se dobi v tabletah). To je v bistvu najhujše, kar se lahko zgodi, zaradi premočnih menstruacij, pa sploh ni tako hudo, a ne Smiley?

Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #7 dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 11:31 »

Sanchiika,kako kaj? rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
martinca
gost
« Odgovori #8 dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 21:39 »

Doma se razumete odlično. Res ? Kaj so te doma nonstop cartali in hkrati strašili z zunanjim svetom ? Si slučajno ob poskusih samostojnih opravil sama kdaj slučajno naletela na uresničitve strahov domačih ?

Preden greš k psihiatru, ki ti lahko preostanek življenja uniči z bivanjem na antipsihotikih , bi te na mestu tvojih staršev s parajočim srcem "dala v vodo plavat".  Če bi bila tudi ti za to, mislim, da bi morda lahko šla z drugimi  v šolo v naravi, pa k tabornikom, pa na počitnice na morje s sovrstniki (tudi neznanimi, sigurno bi spoznala prijateljce), pa organizirala bi tudi zate skupna praznovanja sorodstva rojstnih dni, čimbolj bi te izpostavljala družbi in prijaznim soljudem ! Videla bi, da ni nevarno...

Glede na to, da zdaj nikamor nočeš od vseh teh bojazni, se je bolje prvo prepričat, če je kaj na njih.
 Tako se boš kasneje lažje potolažila, da strahovi torej niso resnični in da si VARNA tako kot vsi drugi.

Kdo te je torej kdaj tako strašil. Kaj pa, ko staršem poveš za strah, se samo takrat s tabo ukvarjajo ?  pomisli

Pa tudi sama si morda lahko skušaš dati nekaj dopovedati, recimo da nisi blizu kač, pa da je menstruacija normalna, ok že res, da mačka opraska kar tako v igri, ampak tud če bi te, saj to ni življenjsko ogrožujoče no. ne

Dom ti je zdaj  vreden vse na svetu, celotni preostali zunanji svet pa se ti zdi nevaren .

Mogoče vsaj redna psihologova pomoč, tedensko.

Kaj pa če bi imela prijatelje, ki bo hodili k vam domov, se jih doma ne bi bala ? Upam da ti bo uspelo najti zaupnike in da kmalu izgubiš prepričanje, da je svet nevaren. Zakaj ne zaupaš nikomur, kaj ti je kdo kdaj storil.
« Zadnje urejanje: petek, 09. julij 2010 ura: 21:49 od martinca » Prijavljen
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 10. julij 2010 ura: 04:51 »

Lepo in pošteno si tole napisala martinca...

Samo jaz mislim, da nam še mora Sanchika kaj povedati.., ni se še popolnoma zaupala, da bi lahko ugotavljali v katerem grmu tiči zajec.

POGUMNO mala, nihče ti nič slabega noče, predvsem pa ne tle na forumu.

lp

p.s. Si doživljala bilokakšne oblike zlorabe Sanchika ? (zloraba je tudi če te kdo maltretira, zastrašuje, grozi in podobno, da ne omenjam telesne zlorabe; to itaq veš?)
« Zadnje urejanje: sobota, 10. julij 2010 ura: 06:01 od beli » Prijavljen

življenje ni potica....  
Sanchiika.
gost
« Odgovori #10 dne:: torek, 13. julij 2010 ura: 22:19 »

p.s. Si doživljala bilokakšne oblike zlorabe Sanchika ? (zloraba je tudi če te kdo maltretira, zastrašuje, grozi in podobno, da ne omenjam telesne zlorabe; to itaq veš?)
zardevam

Prijavljen
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 14. julij 2010 ura: 04:49 »

Ne razumem najbolj kaj si z zadnjim sporočilom hotela povedati Sanchika. Lahko si mislim bilokaj  Huh?
Prijavljen

življenje ni potica....  
Sanchiika.
gost
« Odgovori #12 dne:: sreda, 14. julij 2010 ura: 11:53 »

Ne razumem najbolj kaj si z zadnjim sporočilom hotela povedati Sanchika. Lahko si mislim bilokaj  Huh?

ja doživela sem ustrahovanje.. in še kaj več.
Prijavljen
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sreda, 14. julij 2010 ura: 12:08 »

Sanshiika, doma ali kje drjugje? Če je bilo doma, pojdi in se zaupaj učiteljici kateri najbolj zaupaš (pomagala ti bo tako vsaka)
Če je bilo kje drugje, nap. na ulici ali kjerkoli, povej doma ali v šoli !
Lahko pa se tle gor (na zasebno) kateremu  zaupaš bolj konkretno in ti bo znal svetovati. To moraš razčistiti, sploh če se ti še vedno dogajajo nevšečnosti-krivica.

Pogumno Sanchiika, le tako boš rešila nevšečnosti..
Prijavljen

življenje ni potica....  
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #14 dne:: sreda, 14. julij 2010 ura: 12:22 »

Draga Sanchiika! rozicodam

Se strinjam z Belijem. Zaupaj se komu, ne dovoli, da se sama soočaš s strahovi, ki jim nisi kos. Tudi sama sem se soočala s strahovi in z nekaterimi se še sedaj, vendar s to razliko, da pri meni ni bilo nikakršne zlorabe in tudi ne ustrahovanja, zato mi je še toliko bolj hudo zate, ker vem, da ti ni lahko.

Tukaj se ti ni treba nikogar bati, zato se nam zaupaj. Objem od mene!
Prijavljen
beli
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sreda, 14. julij 2010 ura: 12:26 »

Pozabil sem, da so počitnice.., pa vseeno moraš poiskati starejšo osebo  vkrogu družine..., ali sos telefon in se z nekom pogovoriti o tej težavi, če doma ne moreš ali ne upaš povedati.
Kot sem ti že prej omenil imaš tle na forumu dosti članic, ki so izkušene in so tudi mame in ti bodo konkretno svetovale kako naprej ukrepati.
Prijavljen

življenje ni potica....  
Sanchiika.
gost
« Odgovori #16 dne:: sreda, 14. julij 2010 ura: 15:23 »

Zgodilo se je že od malega [stara bla 3-6 l. ] N E doma ampak pri sosedi [njena hčerka] ker je bila starejša in je imela vpliv na mene. danes smo skregani pa tudi oni so se preselii ampak tisti strah ...
Prijavljen
Spiderwoman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 122

« Odgovori #17 dne:: sreda, 14. julij 2010 ura: 20:00 »

Počasi prihajaš do točke kjer se boš morala odločiti ali želiš razčistiti s preteklostjo, ali pa jo boš pustila za seboj. Pot ti bo vsekakor lažja, če se obrneš na kakega psihoterapevta ali psihijatra, vem pa da je prvi korak ful težak...ampak kot na bolje se bo začela ravno s tem prvim korakom. Smiley

Drž se!

Lp, Urša
Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 14:21 »

Ojoj punca, res imaš en kup strahcev...npr. tole:

strah pred pikom morskega ježka....ti lepo sproščeno zaplavaj, na noge pa obuj vodne čeveljčke pa bo.

Menstra...nikakor ne boš izkrvavela, vedi da je to povsem ženska stvar in lahko ti povem, da sem v mlajših letih tudi sama imela precej močne, ampak res zlo močne krvavitve. To je povsem normalno, bot vesela da je tko, slabo je za punce, ki je sploh nimajo ali imajo rahlo krvavitev...lahko si brez skrbi. Boš videla, koliko veselja ti bo še nardila, bodo trenutki ko boš morda vesela, da jo sploh imaš.

Drgač pa bi blo morda res dobro, da stopiš do staršev in se pogovorite glede strokovne pomoči. Ne skrbi, samo pogovor bi tekel nč druzga.  rozicodam
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2010 ura: 15:35 »

Sanchiika...že dolgo se nisi oglasila in nam povedala,kako zadeve tečejo dalje.
Ne se zapirat vase,tukaj smo,da delimo vse dobro in slabo s teboj...kar pogumno punca!!!
Pozdravček!! rozicodam rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar