FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 04:25

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Občutek krivde  (Prebrano 15606 krat)
odbita
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 186

« Odgovori #40 dne:: sobota, 17. maj 2008 ura: 14:05 »

Pozdravček:)

Če kaj, potem človek res ne potrebuje krivde za vsako malenkost. Ta občutek res vedno bolj sovražim. Ne, da je lepo mrcvarit ptiče ampak tako kot so že pred mano ugotavljali, si "samo" človek. Kot otrok res lahko naredis kaksno neumnost, se kasneje, v odrasli dobi - nismo bogovi ali pa svetniki. Svetnisko obnasanje - je za svetnike. Sploh katoliska cerkev je mojstrica v nabijanju krivde. Sekiraj se, ker zivis. Smo bedne, gresne zivali, ki se vlacimo po svetu, nevredne, da pogledamo v nebo? Bog, ki je ena sama ljubezen, res to hoce?? Ne me hecat:). Pol nas bo pa bolj malo v nebesih.
Naredis napako, ok, kaj ti ostane? da poskusamo svoje napake popraviti in narediti najbolje po svojih močeh. Pa se nam ne uspe. Krivda - kje se ustavi, ce ne znas tudi z njo? Se bos sekiral za vsakic, ko nisi vstal in hcerki speku jajcka, za vsakic, ko nisi klical mame, kako je pa danes, za vsakic, ko nisi obiskal vseh bolnih prjatlov, za vsakic, ko si spal do enajstih? Za vsako muho, ki ti je padla v sok? Naceloma mislim, da krivda ni za cloveka, za cloveka je ljubezen, ki odpusca. Privosci si jo.
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #41 dne:: nedelja, 18. maj 2008 ura: 22:34 »

Se strinjam Odbita!!!

Kdaj pa imamo občutek krivde? Ob Kom? Ponavadi ob nekom, ki ga zelo potrebujemo, ki ga imamo radi ali pa smo od njega odvisni.

Najbolj uničujoč je občutek krivde , ki ga dobijo otroci v družini in jim ne omogoča, da bi bili to kar so. Najhujši je občutek krivde, ki ga imaš zaradi tega, ker si........ker živiš....ker nisi to kar so pričakovali od tebe (starši), ker jih nisi osrečil, ker si jih razočaral....ker si is upal in dovolil BITI TO kAR SI, čutiti, misliti, gvoriti in delati v skladu s samim sabo...
Prijavljen
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 242

« Odgovori #42 dne:: torek, 20. maj 2008 ura: 10:42 »

jok jok jok

ja, to se dogaja meni ... posledično sledi močno prizadeta samozavest in samopodoba ... kako to popravit je pa jeb* ... ampak mislim, da bo šlo ... počasi ...  Cry
krivda je povezana z mojima staršema ... sploh z mamo, ki me nikoli ni mogla sprejet takšne kot sem ... še vedno se z njo zapletam v otročja prepiranja in se potem počutim neverjetno ziritirano ... se sprašujem zakaj ne more normalno reagirati name, me pohvaliti, mi biti v podporo ... seveda, da ne bo pomote, me ima zelo zelo zeloooooo rada in mi finančno vedno pomaga, a v težavah besedno in čustveno odpove na celi črti ... da o očetu sploh ne govorim ... je tako zelo dober človek, vse bi naredil zame, a se z mano nikoli ni ukvarjal na ravni čustev, življenja na sploh .... zdaj se pa znajdi z mešanimi občutki ob določenih situacijah, ki si jih še sam ne znaš prav razložiti oz si jih razlagaš vedno narobe, uničuješ si lastno zvezo na kateri si želiš graditi, a zaradi napačnih vzorcev se ti vse podira ... nikoli ne obtožujem staršev, ker sta mi ljubezen in finančno podporo vedno nudila, a ni in ni mi jasno zakaj, ta čustva ... do njiju čutim neskončno spoštovanje, ne morem ju obtoževat ničesar! sama pa se bom mogla izkopat iz vzorcev, ki st mi jih dala nehote, ki pa v mojem načinu življenja na žalost ne delujejo najbolje ... se trudim ....
« Zadnje urejanje: torek, 20. maj 2008 ura: 10:49 od LiLdevil » Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #43 dne:: torek, 20. maj 2008 ura: 11:21 »

ja sej je to kr komplicirana situacija...tudi sam sem se najbolj čutil ziritiran ob starših. Kot , da se nismo mogli sporazumeti in kot da smo se nekako vseskozi borili za nekaj.....

kasnje sem ugotovil, da smo se borili za to, da bi bili sprejeti..borili smo se za ljubezen....jaz sem pričakoval njuno sprejemanje, onadva pa moje...potem sem prenehal z borbo, ki nikamor ne pelje...

zame pomeni nekoga ljubiti sprejemati ga takšnega kot je...skrbeti za njegove (prevdsem čustvene) potrebe. najbolj to velja za otroke...

pomembno je LJUBEČE VEDENJE..in brez tega, da se ob nekom počutiš sprejetega takšnega, kot si, ni ljubečega vedenja...Če nekoga nočem razumeti ali ga celo ponižujem ali včasih udarim, potem moje vedenje NI LJUBEČE...ne gelde nato, da mu tisočkrat na dan rečem:"Saj te vendar imam rad!"

To je le moje mnenje....
Prijavljen
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar