FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 02:47

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Dušenje  (Prebrano 279 krat)
Tamara727
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: petek, 17. april 2026 ura: 12:19 »

Pozdravljeni.
Včeraj zvečer sem ležala v postelji imela obcutek da teško diham,tresla sem se bilo me je strah.Vzela sem helex 0.5 potem sem se umirila in zaspala.Strah me je ponovnega napada danes,osredotocena sem na strah.Kaj naj naredim?Rada bi bila normalna nocem da bi sin imel mamo kot jaz ki je psihicno bolana.Kaj naj naredim  Cry
Prijavljen
Tačkica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 192

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 20. april 2026 ura: 12:42 »

Kako si sedaj ? Imaš še kaj drugega za pomirjanje, zdravila ?

Povej, tukaj smo sami prestrašenčki

objemček
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 20. april 2026 ura: 17:51 »

Živjo

Jaz bi probala dati fokus na druge stvari.. večkrat se zaciklamo takole.. v misli-filinge..in smo predolgo notri po nepotrebnem.

rozicodam
Prijavljen
Prebujen
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 20. april 2026 ura: 18:10 »

Pozdravljena.

V času hude stiske, se poskusi fokusirat na globoko trebušno dihanje in na preusmeritev misli ( igranje s prsti, štetje, poštevanka, barvanje pobarvank..itd).

Meni v teh hudih občutkih pomaga molitev, meditacija ali  branje Svetega pisma.

Verjemi vase in misli s telesom.

Vse enkrat mine, tudi mene je dušilo in grizlo, nato pa se je počasi  umerilo.

Vse dobro ti želim
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #4 dne:: sreda, 22. april 2026 ura: 06:53 »

Mogoče malo drugačen nasvet od ostalih, ampak kar meni pomaga- ustavi se in si pusti občutit paniko, tesnobo, grde misli itd. Se recimo uležem/vsedem in zaprem oči ter si samo pustim čutit in se vprašam kaj čutim in zakaj. Včasih se pojavi pospešeno dihanje, jok ali karkoli ampak pustim, ne tlačim dol. In presentljivo slej kot prej popustijo fizični simptomi.
Korak dva, ki mi ga je enkrat svetoval psiholog pa je, da probaš poiskat temeljno misel "strah me je, da bom umrla" recimo. In potem poiščeš nek realen primer iz preteklosti, ki ti daje pozitivizem. Na primer "me je že bilo tega strah pa se ni nič zgodilo". Če je pa nekaj novega pa nek drug primer iz preteklosti "ko sem čakala izvide za ščitnico me je bilo strah, ampak je bilo potem vse vredu" ali celo "ko sem pisala maturo me je bilo strah da ne bom naredila pa potem sem".
Korak tri, ko sem neko temo obdelala in se mi spet pojavljajo iste misli, se opomnim, da sem to že predelala (pustim te misli, jih ne obsokam, se ne vznemirjam zakaj se spet pojavljajo..) in se preusmerim na nekaj drugega.
Vse dobro rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar