FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 01:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ponovitev Anksiozno depresivne motnje  (Prebrano 566 krat)
Xlxl
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: petek, 13. marec 2026 ura: 19:21 »

Pozdravljeni,
Z jemanjem antidepresiva citaforta 20 mg sem začela aprila 2024 in ga uspešno opustila julija 2025…ene dva meseca sem bila kar okej potem pa se je stanje začelo spet slabšati.
Brezvolje anksiozna panicni napadi grozne vsiljivke sploh pred menstruacijo.
Potem pa so se mi spet zacele pojavljati misli in vsiljivke o samomoru oz da bom nekomu škodovala.
Ker me moja psihijatrinja prej kot v dveh mesecih ni zelela vzeti sem se sama odločila za začetek jemanja antidepresiva nazaj…začela sem z jemanjem 9.2 in sicer postopoma sem prišla do 20 mg, vmes sem bila tudi pri samoplačniški psihijatrinji v Lj, ki mi je potem dozo zvišala do 20 mg. Sedaj jemljem 20 mg že 10 dni, moje stanje pa je katastrofalno js se tako depresivne in obupane nisem počutila še nikoli v življenju. Vse skupaj torej jemljem antidepresiv že več kot 1 mesec. Zjutraj ko odprem oči imam takoj misli kako življenje nima smisla itd. Te misli me grozno plašijo ker jih nikoli prej nisem imela…neupam biti sama doma vedno je nekdo z menoj, misli imam skos od jutra do večera…res je da sem začela spati celo noč, povrnil se je apetit in pac se prisilim da si umijem glavo, se stusiram itd… zanima me, kdaj bo boljse? Ker se res tezko borim iz dneva v dan…je mogoče da mi antidepresiv več ne ustreza? Nevem vec kaj naj naredim tako grozno se še nikoli nisem počutila, grozno mi je ker imam skos grozne negativne misli o tem da si bom nekaj storila kot da so moji možgani že predvideli da me kmalu več nebo grozno mi je…naj čakam še teden ali dva ali naj povem zdravnici, predpisala mi je še Elgonyl vendar mi po njem ni bolje.
Hvala za vašo pomoč, težko mi je res.
Prijavljen
Champ
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 66

Nasmeh podarjam sebi in ostalim :-)

« Odgovori #1 dne:: petek, 13. marec 2026 ura: 21:39 »

...tudi jaz sem že mel faze prisilnih misli Sad...Eglonyl pa kar jemlji, saj se ga ne nalezeš kot ostalih pomirjeval, (gre za benzamidni antipsihotik).
objemček rozicodam
Prijavljen

Om mani padme hum
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 832

« Odgovori #2 dne:: sobota, 14. marec 2026 ura: 09:28 »

Pozdravljena,
Verjamem ,da ti jengrozno ampak vztrajaj...pri antidepresivih se začne ponovno štetje od časa ko si n polni dozo....kot razumem je to zate 10 dni kar je premalo....po korakih pa bo,boš videl ...žal traja ..
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: sobota, 14. marec 2026 ura: 21:13 »

Pozdravljena!

Si že kaj razmišljala, da se odločiš še za psihoterapijo?

Zdravila samo ublažijo ali umaknejo simptomatiko, vzroka pa ne rešijo, žal.

Pogovorna terapija pa zna zelo pomagati.. poiskati vzroke težav in delati na tem, da spremenimo čustveno-miselne vzorce, kaj predelamo in podpora terapevta, da ti bo lažje?

rozicodam
Prijavljen
Xlxl
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« Odgovori #4 dne:: sobota, 14. marec 2026 ura: 22:21 »

Pozdravljeni,
Hvala za vaše odgovore, se trudim in borim sama s sabo…
Na psihoterapijo sem hodila skoraj eno leto in ker sem se počutila po prenehanju jemanja prvič dobro sva jo s psihoterapevtko opustili. Potem pa ko sem čutila da se stanje slabša spet prosila za termin vendar ker sem bila ze v zacetku jemanja Adja in sm mela kar hude stranske učinke, sva termin odpovedali.
Seveda nameravam iti nazaj takoj ko bo moznost in si bom zaupala iti spet v avto oz. Ko bo prvi prosti termin
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar