FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 02:44

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: COVID 19 - urgentno  (Prebrano 5851 krat)
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 824

« Odgovori #40 dne:: torek, 09. november 2021 ura: 14:50 »

Nives,
kako pa sicer poteka tvoj covid?
Bolj blago, bolj težko?
No, upam, da tisto prvo, ker če ne, pa res ne vem, čemu smo se cepili....
Drži se!
Ribica
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #41 dne:: torek, 09. november 2021 ura: 17:06 »

Hvala Tackica  rozicodam rozicodam

Ribica rozicodam

Jaz sem danes prvi dan po koncu izolacije. Test mi ze kaze negativno. Ampak sem zelo utrujena. Veliko nihanje pocutja.

Zacelo se je kot en prehlad s kasljanjem, kihanjem, slabsim pocutjem. Potem se nekaj glavobola in vrocine, malo bolecin v misicah. Izguba vonja. Eno dopoldne sem tezje dihala. Zadnje nekaj dni pa samo izrazita utrujenost. V bistvu pridejo ze ure ali celo cel dan, da je cisto ok. Potem pa kaj delam in me vse izrazito utrudi. Ali sem pa utrujena kar tako. Tako, da nisem se cisto na zeleni veji.

Partner se je nalezel od mene slab teden za mano. Zdaj ima simptome par dni. Dogaja se mu kot en prehlad in malo ga glava boli. Grlo ga bolj boli.

Oba sva bila cepljena nekje junija. Od takrat je ze kar 5 mesecev.

Kar imava, seveda ni prijetno. Je pa gotovo blazja oblika.

Ostanite zdravi rozicodam
« Zadnje urejanje: torek, 09. november 2021 ura: 17:11 od Nives » Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #42 dne:: sreda, 10. november 2021 ura: 20:22 »

Pri nas je zdaj se sin oz sinov razred v karanteni, ker je en sosolec pozitiven.
Upam, da bo ze konec teh stresov pocasi. unsure
Prijavljen
Micha
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #43 dne:: sreda, 10. november 2021 ura: 20:57 »

Pri nas je zdaj se sin oz sinov razred v karanteni, ker je en sosolec pozitiven.
Upam, da bo ze konec teh stresov pocasi. unsure

Bojim se, da zlepa ne bo konca.
Okuženih je vsak dan več, kaj bo šele za božič...
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #44 dne:: četrtek, 11. november 2021 ura: 08:51 »

Groza kar se dogaja in nobena stvar ne zaleže!
Midva sva samo doma in v službi, ampak ker imam itak dnevno paciente je riziko večji.
Vsaj pritozujejo se ne vec nad preverjanjem PCT.
Sama se se ze dvakrat samotestirala, ker nisem bila prepricana, ali sem prehlajena ali kaj drugega. Pokazalo
Je negativo… ampak vseeno, me skrbi da bom sper kaj dobila.
Ko se dobimo z mojo druzino se kar testiramo, za vsak slucaj, saj smo 3 iz zdravstva, ena dela v soli… smo sicee vsi cepljeni, ampak se bojim za oceta (66 bo ta mesec).
Res si zelim, da bi bilo konec tega!   
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #45 dne:: četrtek, 11. november 2021 ura: 13:53 »

Ja, dolga zima je pred nami.

Jaz sem zdaj ze v vlogi prebolevnice in svetovalke panicni prijateljici, ki je verjetno pozitivna (prehlad, nima vonja in okusa).
Prijavljen
VIA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #46 dne:: ponedeljek, 15. november 2021 ura: 00:04 »

Zdravo vsem,
po prebolelem covidu, se vam ponovno javljam. Veliko sem mislila na vas, da bi se kaj javila, napisala kako sem, pa sem se komaj prebijala skozi dneve. Vročina je vztrajala, iz ZD sem prejela oksimeter in sem si en teden morala meriti kisik in to vsake tri ure. Bila sem kar panična. A vročina je počasi padla, kašelj se je začel umikati in kisik je bil v redu. Po enem tednu se je vrnil voh. Ostala pa je močna, močna utrujenost. Slednja ni prisotna vsak dan; lahko se enkrat počutim povsem ok, naslednji dan pa komaj zvozim. Tudi nekakšno meglo v glavi sem imela, drugače težko opišem. Skratka, covid me je precej izčrpal. Kljub temu, da je šlo za nekakšen zmerno težji potek.
Bila je težka preizkušnja in lekcija o tem kako globoko je v meni ugnezden strah. Tudi zdaj, kljub prebolevnosti ostaja nelagodje in strah pred ponovno okužbo, kar je, vem, absurdno. Ampak res, moja izkušnja ni bila z lahkotnega spektra. Cepljena enkrat. Partner ni zbolel - polno cepljen, čez je šel skoraj povsem asimptomatsko. Izgubil je voh in okus, ki ju še danes, po več kot mesecu dni, nima. Pa saj ne vem koliko je to res relevantno....
Rada bi se zahvalila vse, ki ste me podpirali in bodrili. To je bilo, v tistih težkih dnevih, neprecenljivo. V kolikor bo tukaj kdo, ki bo ali je v podobni situaciji, prestrašen ali paničen, pa naj poskuša z nasveti, ki sem jih sama prejela od vas, pomagajo. Meni je pomagalo tudi, da sem se zavestno in načrtno samoumirjala, sprejela bolezen, potek, verjela v moč lastnega telesa in imunskega sistema. Vsako uro delala inhalacije z vročo vodo. Spala. Počivala. Si vzela ta čas zase, za okrevanje. 
Pazite nase. Vsega hudega je enkrat konec. Tudi tega obdobja bo.  rozicodam

Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #47 dne:: ponedeljek, 15. november 2021 ura: 14:38 »

Starsi otrok se na polno pritozujejo in bojkotirajo samotestiranje otrok v solah.

V sinovem razredu je trenutno vsaj polovica otrok pozitivnih. Niso pa se vsi sporocili. Od teh samo dve puncki prebolevata asimtomatsko, ostali otroci so bolani. Se pravi je vecina celih druzin ze ali pa bo bolna v naslednjih nekaj dneh.

Se vecini to zdi bolje, kot da si otrok sam da palcko v nos?

Jaz tega res ne razumem. Razsvetlite me, prosim.  kiselnasmeh
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 824

« Odgovori #48 dne:: ponedeljek, 15. november 2021 ura: 15:45 »

Če nekako pogojno še lahko razumem, da se nekdo boji cepljenja, pa resnično ne razumem, zakaj se tako upirajo testiranju. V bistvu bi se vsi morali testirati, preden gremo med druge ljudi. Seveda s kvalitetnimi testi, ki okužbo zaznajo.
Starši otrokom delajo medvedjo uslugo v več pogledih, ne samo v zdravstvenem.
Ribica
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #49 dne:: ponedeljek, 15. november 2021 ura: 18:51 »

Zadnjič sem eno dobro slišala  sesmejem
Nekako v smislu, “itak so veliko otrok (in odraslih) rine umazane prste v nos, zakaj potem tak problem testiranje”  sesmejem

No moje mnenje glede tega je pa tako.
Sem ZA testiranje, tudi ce bi se jaz kot cepljena mogla testirat nebi imela nič proti.
Mi je pa smešno testiranje otrok v šoli (zakaj se ne doma, če je pozitiven ostane doma, drugače v solo), smešno mi je tudi, da potem, ko so negativni morajo še vedno nositi masko (sploh tisti mali čmrli).
Plus nekateri ukrepi so res smešni. Pri nas v službi je potreben PCT za paciente ker imamo ambulanto, za optiko pa ni potreben haha, pa je vse v istih prostorih  laughing

No ker smo slovenci tak smešen narod je stanje kot je… kriva je pa država, ki ni znala na lep načun razložiti kaj in kako..o vladi ni za izgubljat besed, nevem pa zakaj je strokovna skupina polna ljudi, ki so tako in tako v nekih strankah. Itak, da folk ne verjame nič in ne želi spoštovati ničesar…
Ko bi imeli neko pravo strokovno skupino zdravnikov, ki jih ne zanimajo samo dodatki in politika… bi nam lepo razložili o koroni, cepljenju, testiranju. Bi ljudje drugače gledali na vse. Potrebno je zaupanje, ampak ga pri velikem številu pač ni, in ni jim ravno za zamerit.
Tako da, kakor so zakuhali, tako je Smiley
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #50 dne:: torek, 16. november 2021 ura: 18:04 »

Podobno vidim Regina  pomezik

In se strinjam s teboj Ribica oki V bistvu bi se morali vsi testirati, ker kot vidimo ni garancije na cepljenost ali prebolelost.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #51 dne:: torek, 16. november 2021 ura: 19:27 »

V bistvu bi se morali vsi testirati, ker kot vidimo ni garancije na cepljenost ali prebolelost.
Res je, tudi jaz tako mislim.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
logpop
Uporabnik/Uporabnica
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 274

« Odgovori #52 dne:: torek, 16. november 2021 ura: 20:35 »

Ne. Cepljene ljudi je treba za njihovo pametno pošteno akcijo nagraditi tudi tako, da se jim ni potrebno testirati.
Poleg tega je statistika močno na strani cepljenih. Ene 5x manj možnosti, da zbolijo, da zelo zbolijo pa še več kot 5x.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #53 dne:: torek, 16. november 2021 ura: 20:49 »

Jaz ne bi imela tezav s testiranjem. V bistvu sem nabavila zalogo testerjev, da se bom lahko veckrat. Ceprav imam zdaj P in C.  Pac delam z ljudmi, tako da imam vecjo verjetnost.
Mislim, da je dobrodoslo, da bi cimvec ljudi prevzelo lastno in kolektivno odgovornost.

Danes sem se s sinom pomenila na temo samotestiranja v soli. Glede na moznost izbire, definitivno zeli solanje v soli. Samotestiranje mu ne predstavlja problema. Samo skrbelo ga je, da bo znal to pravilno napraviti. To je pri meni pomirilo tistih par procentov dvoma, ce je to morda res pritisk na otroke. Zdi se mi, da bi starsi pravzaprav morali vprasati svoje otroke, kako jim je to. Sem prepricana, da je to problem odraslih in ne otrok.

Pogovarjala sva se tudi na temo zbolelih sosolcev in sosolk.. polovica jih je potrdila. Sva ugotovila, da imajo prehladne zadeve in da ni hujsega. Razlozila, da sva tudi z atijem imela lazjo obliko. Ne zelim, da zivi v strahu pred Covidom. 

Nasplosno opazam veliko histerije ali malodusja. Jaz sem si poiskala svetle tocke, tako da lahko vidim luc na koncu tunela. Predelala te medijake tematike o zlomu zdravstva. Na nas je, da ostajamo cimbolj v svojem miru in skrbimo zase.

Na trenutke edino se vedno ne morem razumeti.. in verjetno ne bo odgovora zame. Se ena znanka, ki postaja kolegica verjame v teorijo zarote. In se kaksna. Med mojimi znanci in prijatelji je torej polno ljudi, ki verjamejo, da nas s cepivi nacrtno pobijajo.
In jaz seveda obcudujem svoje prijateljice.. same inteligentne, modre zenske, z velikimi znanji, pa se srcne vecinoma. In se vprasam.. Kaj pa ce? Zakaj one vidijo tako drugace?
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #54 dne:: torek, 16. november 2021 ura: 22:25 »

Na trenutke edino se vedno ne morem razumeti.. in verjetno ne bo odgovora zame. Se ena znanka, ki postaja kolegica verjame v teorijo zarote. In se kaksna. Med mojimi znanci in prijatelji je torej polno ljudi, ki verjamejo, da nas s cepivi nacrtno pobijajo.
In jaz seveda obcudujem svoje prijateljice.. same inteligentne, modre zenske, z velikimi znanji, pa se srcne vecinoma. In se vprasam.. Kaj pa ce? Zakaj one vidijo tako drugace?

Nives moje sočutje. Verjetno je res težko, ko sam vidiš eno, drugi pa vidijo čisto drugače
in nato na koncu res podvomiš tudi sam vase - Ali vidim jaz sploh prav? ... Nekoč sem brala zanimivo knjigo na to temo, ki govori o socialni resničnosti ... o tem kako je v nekem experimentu nekdo videl "prav", a ker so vsi drugi (ni vedel da so del experimenta) odgovorili drugače - se je na koncu ta prvi tudi odločil, da je resnično to "kar vidijo ostali" ...
 kiselnasmeh

Svet se spreminja in bitke se bijejo na drugačen način: (vir: NATO)
In cognitive warfare, the human mind becomes the battlefield.
https://www.nato.int/docu/review/articles/2021/05/20/countering-cognitive-warfare-awareness-and-resilience/index.html

..in ko pogledaš vse kar se nam dogaja (celemu svetu) z distance, primerjaš z zgodovino in vklopiš pogum za imet svoje mnenje ... potem ni možno več verjeti temu, da nam nekdo hoče samo dobro.

Kjer je dovoljen DVOM je prostor za razvoj:
"Znanstveni skepticizem je metodični skepticizem, pristop s katerim skušamo razločiti med nesprejemljivimi trditvami in trditvami, ki jih skeptična preiskava ne ovrže. Dvom je orodje pri vsaki raziskavi, najsi je naravoslovna, družboslovna ali pa se nanaša na posamezne pojave; "
Ko pa ti nekdo vsiljuje dejstva (in je vsak dvom cenzuriran, prepovedan) je zagotovo nekaj narobe.

rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Tačkica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 192

« Odgovori #55 dne:: sreda, 17. november 2021 ura: 11:40 »

evo mene, spet moram delat od doma  Angry

po drugi strani pa lahko malo pogledam sem gor, ker v službi mi dihajo za ovratnik ... slavni oceanski stil

No, zdejle mam en slušalkin sestanek    pomezik  pa malo tukaj berem, ker se mi ne da poslušat  šefice  huhu Uf, samo hvala.. kako je vse fino in fajn, v resnici pa ena čista  036

Glede covida, danes grem na tretji šus, če bom prišla na vrsto.

Drugače pa Nives, imam v familiji enga orto anticepilca, bog pomagaj  njegovi argumenti .. noro

Evo, tolko držte se .. še malo kaj drugega
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #56 dne:: sreda, 17. november 2021 ura: 12:23 »

Sem prebrala besedilo v linku, Aslan. Grozno mi je, kako smo zmanipulirani, pa se sploh ne zavedamo. Shocked

Ne daj se Tackica Grin oki
Prijavljen
logpop
Uporabnik/Uporabnica
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 274

« Odgovori #57 dne:: četrtek, 18. november 2021 ura: 01:38 »

"Znanstveni skepticizem je metodični skepticizem, pristop s katerim skušamo razločiti med nesprejemljivimi trditvami in trditvami, ki jih skeptična preiskava ne ovrže. Dvom je orodje pri vsaki raziskavi, najsi je naravoslovna, družboslovna ali pa se nanaša na posamezne pojave; "
Ko pa ti nekdo vsiljuje dejstva (in je vsak dvom cenzuriran, prepovedan) je zagotovo nekaj narobe.

rozicodam

Ah ne bluzi. Anticepilci so gnoj od gnoja. To je dejstvo:
"za trimesečno deklico, ki je zaradi respiratornega virusa doživela dihalno stisko, v UKC niso dobili postelje"

dvomil boš že, ampak obenem pa boš uporabljal tudi statistiko. in ta ti pravi, da je možnost za to, da je cepivo škodljivo veliko manjša kot ta, da je škodljiva okužba. skoraj vsa človeška razmišljanja bazirajo na verjetnosti, s tem se je treba sprijazniti.

anticepilci so se enostavno evoluirali iz nasprotovanja ukrepom. na živce jim je šlo nosit maske, bit zaprti v občnah itd. potem so še cepivo vrgli pod to, čemur nasprotujejo, ker so v svojih glavah razvili teorijo zarote, da jim oblasti lažjo o vsem, kar se tiče virusa. približno primitivno vraževerno napačno razmišljanje, noben znanstveni dvom ni to. to je podoben znanstveni dvom kot uno, da je zemlja ravna, ne pa okrogla. ali pa da nismo bili na luni. dvomiš lahko o vsem.
Prijavljen
Tačkica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 192

« Odgovori #58 dne:: četrtek, 18. november 2021 ura: 08:03 »

evo, včeraj prišla na vrsto, cepila v tretje ... malo me boli roka.. ampak ni sile  oki

uf, zdej pa delat  pomezik
Prijavljen
Micha
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #59 dne:: četrtek, 18. november 2021 ura: 21:51 »

rozicodam

Ah ne bluzi. Anticepilci so gnoj od gnoja. To je dejstvo:
"za trimesečno deklico, ki je zaradi respiratornega virusa doživela dihalno stisko, v UKC niso dobili postelje"

dvomil boš že, ampak obenem pa boš uporabljal tudi statistiko. in ta ti pravi, da je možnost za to, da je cepivo škodljivo veliko manjša kot ta, da je škodljiva okužba. skoraj vsa človeška razmišljanja bazirajo na verjetnosti, s tem se je treba sprijazniti.

anticepilci so se enostavno evoluirali iz nasprotovanja ukrepom. na živce jim je šlo nosit maske, bit zaprti v občnah itd. potem so še cepivo vrgli pod to, čemur nasprotujejo, ker so v svojih glavah razvili teorijo zarote, da jim oblasti lažjo o vsem, kar se tiče virusa. približno primitivno vraževerno napačno razmišljanje, noben znanstveni dvom ni to. to je podoben znanstveni dvom kot uno, da je zemlja ravna, ne pa okrogla. ali pa da nismo bili na luni. dvomiš lahko o vsem.

Oba teksta sta s slovenskega spleta:

Osebni primer, ki ga dobro poznam, saj gre za dobrega prijatelja. Skoraj dnevno sva na kontaktu; pa ne v osebnem stiku; v glavnem po telefonu. Osebna srečanja sva v času Covid zreducirala na 10%, pa še to narediva kakšen "giro" po naravi. Star je dobrih 60 - ni cepljen - svoje gibanje (prireditve, kot koncerti, gledališče, opera, kino, trgovine, osebnega zdravnika sploh ne kontaktira več iz več razlogov, ker ni dosegljiv, prijatelj pa misli, da ni ogrožen) je v primerjavi z obdobjem pred COVID zreduciral na minimum. Ko si kljub temu občasno privošči kakšno savno ali kaj drugega, pri čemer je v stiku z več osebami, se pred tem testira. Pravi, da je verjetno prekužen, verjame v virus; ne čisto tako, kot ga »stroka« želi prikazati, vendar se kljub temu obnaša odgovorno. Tako se obnaša povprečna necepljena oseba. Torej odgovorno predvsem do sebe. Ali s tem ščiti tudi druge, mu je čisto vseeno in ni relevantno ampak ja, seveda na nek način z odgovornim obnašanjem do sebe, ščiti tudi druge.

In zdaj druga plat. Njegov sin in snaha – stara okrog 40 let -  sta se cepila kakšnega pol leta nazaj. Razlog je bil preprost in edini. Dovolj sta imela omejitev, zapor, prepovedi ipd, saj sta želela normalno življenje, oziroma družiti se s prijatelji tako "zunaj" (restavracije, gostilne, prireditve ...), kakor v stanovanjih - praznovanje raznih rojstnih dnevov, medsebojna srečanja majhnih otrok ipd. Vse to, če je le možno, brez mask in socialne distance, saj so se »zaščitili« s cepljenjem. Družili so se tako s cepljenimi, kot z redkimi necepljenimi, ki so kvečjemu sami izrazili željo za nedruženje z njimi. Kakšen mesec nazaj so sin in snaha + 5 letni vnuk od prijatelja staknili virus – COVID test pozitiven - 10 dni karantene za vse tri - simptomi nič drugače, kot pri gripi v preteklosti - pri otroku, še to ne. Pustimo ob strani, da so COVID preboleli z lahkoto, tega sicer zagotovo ne moremo vedeti; govorimo o povprečnem odgovornem obnašanju cepljene na eni strani in ne cepljene osebe na drugi strani v povezavi s prenašanjem virusa na druge. Individualne izkušnje niso dovolj, da bi vlekli generalne zaključke, kdo je kriv za stanje v bolnišnicah.

Povprečna necepljena oseba se zagotovo v povprečju dosti bolj odgovorno (nosi masko, drži distanco, ne obiskuje družabna srečanja in dogodke, se testira ….) obnaša v primerjavi s povprečno cepljeno osebo. To je povsem naravno in človeško. Posledično je nesmiselno obtoževanje necepljenih za tak prenos virusa.

...

Res ne razumem vaše logike. Kdo pa je potem kriv za tiste ki so prej zdravi in vitalni, brez pridruženih bolezni, umrli kmalu po cepljenju? Cel kup takih zgodb že poznam, s sliko, imenom in priimkom. Tudi sama sem bila na pogrebu mlade mamice, ki se je čisto prezgodaj poslovila zaradi strdka...
Prijavljen
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar