FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 04:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tresenje  (Prebrano 7241 krat)
mayhem
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: petek, 30. julij 2021 ura: 10:22 »

Pozdravljeni....

Pišem vam, ker imam nekako čudne težave bi rekel temu. Namreč je sedaj cca 15 dni od kar me nekako trese  ne okončine ali kaj podobnega ampak znotraj telesa. Ne vem kako bi opisal, kot, da ko grem spat se uležem čutim kot nekakšen rahel potres ali, kot da bi šel kak vlak mimo da zatrese posteljo ampak v telesu znotraj. Na začetku je bilo nekaj dni nekako huje nisem spal cca 4 dni vse ure se videl do jutra. Potem sem poklical osebnega zdravnika, ki mi je dal Helex 0,25 naj vzamem po potrebi. Po tabletah je bilo nekako bolje , kak dan sem moral kar dve zvečer, ker mi ena ni pomagala. Potem spet kakšen dan nobene. Pravzaprav sem se bal it spat, ker sem to pričakoval, da se bo dogajalo.

V normalnem premikanju itd...niti ne čutim tega, kdaj vmes dneva ali na kavču čutim rahlo tresenje ampak ne zmeraj bolj ponoči v mirovanju. Trese nekako v predelu prsi, kot da gre skozi v hrbet , vrat in v predelu čeljusti. Tudi sem imel primer, kot da mi vse v telesu vibrira na začetku , v nogah , kot po žilah ne znam opisat.

Potem sem šel brat in ponoči na tel. in vse od Parkinsonove, Multile itd...s tem sem bil se bolj zaskrbljen.
Nekako nimam prave energije, ko grem s kolesom imam težke noge, kot , da ni moči. Tudi nekaka rahla omotica.

Sem tudi alkohol zlorabljal 1-2 na tedensko ampak mislim, da to ni povezano lih s tem. Sedaj ne pijem 20 dni nič nimam niti želje po tem , ker me to dosti skrbi in probam brez alkohola, malo boljša prehrana itd.
Pritisk sem imel 2 dni malo povišan potem do danes normalen saj si merim vsaki dan zjutraj in zvečer.

Namreč me moti to tresenje, ki je nekako grozno mi saj nikoli nisem imel, kaj podobnega. Leta nazaj sem imel vrtoglavice tudi podobno počutje, kjer mi je predpisala Helex. Ampak sem tablete imel celo leto nisem jih pil po potrebi, kakšno popolivčko. Ampak sedaj to tresenje znotraj je malo mi zaskrbljajoče. Tudi nekako tiščanje v prsih in nekako v levo ramo. Nekakšni mravljinci v roki kdaj. Mislim, da imam vsako leto ob tem času nekako težave ampak sedaj tresenje je pa malo grozno. NBA začetku 2 dni sem ponoču tudi zadihl čudno kot da hlastam po zraku...no sedaj tega občutka nimam, kot samo tresenje.

Ne vem , kaj si misliti ali je to psihična zadeva ali je kaj resnega bolezen.

Moram povedati tudi da vstajam zjutraj ob o5, 06 do 07, kar nikoli prej v življenju nisem tako hitro vstaja. Spat hodim okoli 24 ure. Ko se zbudim se brez težav ne morem ležat, ker kot odprem oči čutim nekako rahlo tresenje potem ustanem.

Hval vam za odgovor ali kaj drugega , ki bi mi pomagalo pri temu, če je imel kateri kakšen tak občutek in koliko časa to traja, če sploh gre za kaj psihičnega.

Lep pozdrav
« Zadnje urejanje: petek, 30. julij 2021 ura: 10:43 od mayhem » Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #1 dne:: petek, 30. julij 2021 ura: 19:01 »

Ojla, pozdravljen.
Ja, vse to, kar opisuješ so dokaj značilni simptomi ankse. Sploh če so Helexi pomagali, ko pač umirijo um in telo. Fajn bi bilo, da stopiš do psihjatra, ker prvič, na Helexe se ni dobro predolgo naslanjat, in drugič, on bo glede na simptome lahko postavil diagnozo.
Predvsem pa ne beri o vseh možnih boleznih, ker ti bo le vse slabše. Potrudi se z gibanjem v naravi.
Drži se  Smiley
Prijavljen
mayhem
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 02. avgust 2021 ura: 07:00 »

Hvala za odgovor.

Zanima me koliko časa lahko to trese. Nekako je boljše vendar ,kdaj občutim v predelu vratu tudi podnevi v glavi in zadnjem delu in v čeljust. Helexa se izogibam ubistvu pijem na 2 dni ampak sem opazil da potem začne tresti nekako rahlo. No ne vem več, kaj je. Bom šel pa nazaj k zdravniku. Bolj me skrbi to, da sem vprašal veliko ljudi tudi tiste z težavami, kot je depresija in   podobne težave  vendar  takšnih znakov mi ni nobeden znal povedati? Razen ene osebe katera je rekla da je tesnobnost in da je imela podobne težave mesec dni.

Koliko časa to lahko traja sedaj je 20 dni nekako ali je to lahko zmeraj, ker tega človek ne prenese s časoma več.

Lp
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #3 dne:: torek, 03. avgust 2021 ura: 20:07 »

Toplo ti priporočam, da greš tudi do psihjatra...
Prijavljen
Anksa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 08. avgust 2021 ura: 21:55 »

Žal zelo dobro vem, o čem pišeš. Notranje vibriranje, ko je telo umirjeno. Enkrat sem se skoraj skregala z možem, ker mi ni verjel, da je potres. Pa je bil le v mojem trebuhu. V začetku sem tudi sama razmišljala o vseh možnih boleznih. S tem sem si priklicala še druge simptome. Neverjetno, kaj zmore psiha. Trajalo je kakšne tri mesece, nato je izzvenelo. Kasneje se je še kdaj pojavilo, a le kot kratka epizoda in veliko manj intenzivno. Kar pogumno k psihiatru.
Prijavljen
mayhem
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 10. avgust 2021 ura: 19:22 »

Žal zelo dobro vem, o čem pišeš. Notranje vibriranje, ko je telo umirjeno. Enkrat sem se skoraj skregala z možem, ker mi ni verjel, da je potres. Pa je bil le v mojem trebuhu. V začetku sem tudi sama razmišljala o vseh možnih boleznih. S tem sem si priklicala še druge simptome. Neverjetno, kaj zmore psiha. Trajalo je kakšne tri mesece, nato je izzvenelo. Kasneje se je še kdaj pojavilo, a le kot kratka epizoda in veliko manj intenzivno. Kar pogumno k psihiatru.

Hvala ... ja sedaj je blizu meseca dni je nekako boljše kot začetne dni ampak me moti še zmeraj. Sedaj kot da se je preselilo iz prsi v glavo v zatilje v glavi kar zatrese zvečer in zjutraj ko vstanem. Crez dan je kar vredu razen, ko sem na miru lahko začutim, kot da se mi v notranosti brade trese rahlo. Zanima me kakšna diagnoza vam je bila postavljena ali  ste uporabljali tudi helex.?

No jutri imam itak vse preiskave , ker imam 1 september operacijo za pruh tudi to me skrbi, ker sem pač taka oseba zdravnikov res ne maram in se bojim, kaj bodo sedaj našli na preiskavah, ker mi to v telesu nagaja. hvala za odgovor. lp
Prijavljen
Anksa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #6 dne:: sreda, 11. avgust 2021 ura: 22:22 »

Moja diagnoza je bila anksioznost. Sem se pa tudi zelo bala, kaj mi bodo odkrili. Helex sicer pomaga za stisko, vzame se ga po potrebi, a ni zdravilo za dolgoročno rešitev. Meni je lepo pomagal Cipralex, uživala sem tudi magnezijev klorid in B vitamin. Z B vitamini pa tudi ni za pretiravati. Je pa boljše, ko izveš, da ni kaj takega, kar se ti plete v glavi. Sprostiš se malo in sprejmeš težavo, s tem pa izgubi moč. Lp.
Prijavljen
Petraa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 25. november 2021 ura: 16:13 »

tudi jaz doživljam tresenje in res samo ponoči, ko se telo umirim. Opazim pa tudi da me takrat precej zebe in da me trese mrzlica. Se zadekam z debelo deko pa potem čutim še potres. Odprem oči, primem posteljo in si rečem ah spet ga sama neki sračkaš. Vstanem pojem dva persena grem nazaj v posteljo in v misli rinem na silo lepe zadeve, morje, otroške nasmeje, poročni dan kar neki in kaj se zgodi-zaspim hvala bogu in zjutraj je vse ok. Pa čez dan čutim kakšno nelagodje vzamem kakšen persen in čez čas pride da sem več mesecev ok, kakšen mesec po več dni da nisem ok pa mine leto, dva tri,...koliko časa pač bo. Za enkrat več kot eno leto brez tablet. Prej sem jemala asentro-meni veliko huje. Panične napade sem imela vsak dan 4 leta. Potem sem dala stran in sem si rekla če takoj crknem prav tako grdo, pa glej ga zlomka bilo je bolje. Če bi bilo slabše bi pa šla nazaj po druga zdravila. Pozdrav
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar