FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 03:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 31   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: huda tesnoba  (Prebrano 85152 krat)
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 394

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 22. april 2018 ura: 20:13 »

Ma se sam vec ne vem kaj je prav in kaj ni. Sam da se to ze konca enkrat.
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 459

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 22. april 2018 ura: 22:07 »

Tigris,

žal mi je, da te tesnoba tako zdeluje. Če ti je do branja, čeprav gre zelo počasi in ni prave motivacije, poskusi s knjigo "Kako ohranimo zdrave živce" pokojne avstralske psihiatrinje Claire Weekes. V tej knjigi je toliko dobrih nasvetov, razumevanja, kaj se v pacientih dogaja, empatije, potrpežljivosti, da sem trdno prepričana, da boš našel uporabne nasvete tudi zase.

Prepričana sem, da boš našel pravo pot. Držim pesti zate!
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 23. april 2018 ura: 09:54 »

V službi sem ampak trpim. Sva se slisala s psihiatrinjo in pravi naj kar nadaljujem z cipralexom. Kr noče menjati, pravi da moram na psihoterapijo, da je to sedaj nujno.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 345

He raged at the world, at his family, at his life.

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 23. april 2018 ura: 14:27 »

Drž se, jest sm bil tok v p..., da sem reku, da me boli k kaj mi dajo in kok, sam da bom kul in funkcioniram in sem content. Hvala bogu se je po 2 mescih uresničlo, delam vse stvari kot sem jih včas, skor ne vem več , kaj je tesnoba..., upam da tudi tebi uspe, Tigris.  rozicodam
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 10:49 »

Kaj pa trenutno jemlješ? A je kdo jemal zolrix za tesnobo?
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #25 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 11:39 »

V isklanik vpiši zolrix, pa malo preberi po forumu o izkušnjah. To maš na novo ali že jemlješ?
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 11:50 »

Jemljem zdej ene 4 tedne, pa na začetku mi je ful pomagal, zdej pa nič. Pa ne vem a se splača sploh jemat to.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 11:56 »

Hmm, ko je človek v takem stanju se vse sprašuje, al je vredno sploh kaj jemat, če ni učinka, ali uno ali tretje..vedno se nekaj najde.. Isto se pri meni dogaja. Nisem pametna. Bolje bi bilo, da se neb toliki s tem ukvarjali, ampak kaj ko je v krizi res težko. Ampak treba je delat na boljšem počutju in zdržat.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 13:57 »

Paroxat in Wellbutrin, vmes sm pa še Loquen(AP), zadnji so ful dobri pr uvajanju, dejansko bolj k razna pomirjevala, spiš kul, ene dva dni si mal zadet čudn, pol je pa kul, k primejo AD, nehaš jemat, ni blo nobene frke. Sčasoma bomo dal na ene vzdrževalne doze in je pol to to, dol ne grem več najmanj 10 let, dost je blo tole v dveh letih dve hudi epizodi Wink
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 14:07 »

Paroxat in Wellbutrin, vmes sm pa še Loquen(AP), zadnji so ful dobri pr uvajanju, dejansko bolj k razna pomirjevala, spiš kul, ene dva dni si mal zadet čudn, pol je pa kul, k primejo AD, nehaš jemat, ni blo nobene frke. Sčasoma bomo dal na ene vzdrževalne doze in je pol to to, dol ne grem več najmanj 10 let, dost je blo tole v dveh letih dve hudi epizodi Wink

Hodiš na psihoterapijo?
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 14:12 »

Trenutno ne, sem pa tri leta hodil, mal rabm dopusta od vsega, brskanje po podstrešju 3 leta in da ne najdeš vzroka za svojo tesnobo/depresijo je mal frustrirajoče. Res sem mislil, da sem po zadnji epizodi naredil toliko na sebi, da bo zlahka šlo brez tablet. Jok, po enem mescu spet relaps s samomorilnimi ideacijami, dost sm mel dejansko. Trenutno sem na točki, k mi je čist vseen, če žrem tablete do konc življenja, pa tudi če bi zarad tega 5 let manj živu, bo vsaj kvalitetno  pomezik
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 14:22 »

Hm , men se je kljub psihoterapiji tut vrnilo (4 leta hodim). Me zanima na kakšno pa hodiš?

Razumem pa o čem govoriš hehe, jaz še nisem sprijaznjena...
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 14:27 »

Sej ne vem točno, transakcijska analiza? Cheesy Mislim, da. Ma lej, pričakoval sem otroka, reku sm si, lej takle nočem in ne morem bit, noben drug način ni pomagal, šel sem tud k raznim alternativcem, šamanom ipd, nč ni pomagal. Tko da ja, sem se pol odloču tako kot sem se in ni mi žal. dva mesca nazaj sem bil nesposoben se sam odprav v trgovino ali vn na sprehod, zdej me je pa povsod dost tko da juhej Cheesy
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 14:37 »

A si pri šamanih kej probu, kakšne zvarke? Mislim, sam vprašam. Ni treba odgovorit.

Te razumem ja, čeb jaz mela skrb za otroka, verjetno neb tok razmišljala kokr zdej.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: torek, 24. april 2018 ura: 20:44 »

Tigris jutri maš psihoterpijo. Kar pogumno, javi kako je blo Smiley
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: četrtek, 26. april 2018 ura: 08:49 »

Tigris kako si?
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: četrtek, 26. april 2018 ura: 13:31 »

včeraj sem bil tok slabo da niti na psihoterapijo nisem mogel iti. Tako da sem jo prestavil. Tok sem bil nemiren da nisem bil sposoben terapije. Mislim da bom moral zamenjati cipralex in zopet strah da zame ne bo zdravila. Nazadnje mi je efectin pomagal, tokrat ni ali pa sem prehitro odnehal. Ne vem še sam, izgubljen sem. Ali je efectin dober za tesnobo anksioznost?
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: četrtek, 26. april 2018 ura: 13:56 »

Razumem ja, vendar jaz ko sem šla prvič na psihoterapijo sem mislila, da se mi bo dobesedno zmešalo, groza me je bila, nisem vidla stopnic, še hujša simptomatika kot pa sem jo že imela.
In sem bila vesela, da sem premagala in se usedla na tisti stol in začela govorit. Drugič je bilo lažje, tretjič še lažje..

Zato probaj drugič zdržati, treba je narediti korak in mej v mislih, da greš tja, kjer boš dobil pomoč.

Razumem te, za Efectin nevem, ti bo kdo drug odgovoril.
 rozicodam
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #38 dne:: četrtek, 26. april 2018 ura: 17:21 »

tigris

meni je bil effectin ok za tesnobo...samo čas rabi
želim ti da boš kmalu bolje
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: četrtek, 26. april 2018 ura: 19:21 »

Hvala Marina, ma sej men je tud ful pomagu pred 3 leti. Bom tokrat vztraju pa pocasi dvigoval. Imate kaksen nasvet kako dvigovat odmerek? 7 dni 75 in pol na 150 mg?
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 31   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar