FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 03:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naglušnost, tinitus in posledično depresija  (Prebrano 56197 krat)
Agnes
http://nezekbezek.blogspot.com/
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 319

« Odgovori #180 dne:: petek, 07. december 2012 ura: 18:27 »

Hvala, Betka. Aparat dobim 8. 1. Nekako sem upala, da ga bom dobila še letos, da se bom lahko med dopustom privajala nanj. No, se bom pa pač med službo, nič hudega. Kontrolo na ORL imam pa 13. 2. Do takrat se moram že malo privaditi na aparat. Moram pa reči, da sem kar zelo žalostna in obupana. Saj vem, da ni konec sveta, če imam aparate, vem, da bom mnogo bolje slišala z njimi in bo kvaliteta mojega življenja mnogo boljša, samo vseeno, no. Upam, da se bom čimprej sprijaznila s tem. Najbolj mi gre na živce, da se očitno ne bom znebila tinitusa. Bljak. Tole piskanje mi bo najedalo do smrti. Naslednji teden nesem izvid iz ORLja moji osebni zdravnici. Mislim ji reči, da naj kar podaljšava tele ADje. Pa še za kak helex sem mislila prositi, da preguram tale december in privajanje na aparate. Saj vem, kako je s pomirjevali, ampak že sama misel, da imam zalogo in da lahko vzamem, če je sila, me malček pomiri. No, toliko za danes Smiley
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #181 dne:: petek, 07. december 2012 ura: 18:48 »

Agnes  rozicodam

Ti prav verjamem, da rabiš nekaj časa, da se sprijazniš s tem, da boš nosila slušni aparat. Vendar, če pomisliš, ni to nek "bau bau", saj ti bo pomagal, da boš bolje slišala...Videti ga pa tudi skoraj ni. Frizuro si pusti malce daljšo in bo pod lasmi sploh neopazen.

Tudi moja mami je nosila slušni aparat in je bila z njim zelo zadovoljna.  oki

Torej naj tvojo žalost zamenja hvaležnost, da boš bolje slišala. Sprejmi slušni aparat tako, kot npr. očala, ki ti pomagajo, da vidiš jasneje in zmoreš zaradi tega opravljati svoje delo. Je zgolj medicinski pripomoček, ki ti bo pomagal k boljšemu počutju oz. kvalitetnejšemu življenju.  rozicodam

Sicer pa si v zadnje čase dokazala, da si super bejba, da si sposobna in cenjena od soljudi. Naj te to zavedanje spremlja tudi skozi december in vsakič, ko ti bo padla motivacija oz. ko se boš zalotila, da se te loteva obup.

You are great! oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #182 dne:: nedelja, 09. december 2012 ura: 11:39 »

Hvala, Slavka. Zelo si prijazna  rozicodam
Prijavljen
abcd
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #183 dne:: ponedeljek, 10. december 2012 ura: 14:31 »

Draga Agnes,

razumem tvojo stisko. Vem, da rabiš čas, da se privadiš na to, da boš imela slušni aparat, vendar za večino spremem rabimo čas, da jih sprejmemo. Večino imamo ljudje take in drugačne zdravstvene težave, ki so nam takoj, ko začnemo z njimi živeti nepredstavljive, potem pa preteče nekaj časa, to predelamo, sprejmemo in gremo naprej.
Bodi fokusirana v to, da se ti bo kvaliteta življenja izboljšala, da ne boš več v osamitvi, v katero se večino naglušnih ljudi zateče, ker, tako kot si že pisala, enostavno ne morejo slediti pogovorom v skupini.
Boš videla, tudi 8. januar bo kmalu tukaj, pol pa nekaj tednov, da se aparata privadiš in, da ga pravilno nastaviš. Ko bo pomlad, boš že ko prava roža.
Ko boš zopet down, piši, da te podpremo.
Pa še eno rožico za eno super punco rozicodam
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #184 dne:: torek, 11. december 2012 ura: 12:33 »

Hvala abcd  rozicodam. Zelo prijazno od tebe Smiley
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #185 dne:: torek, 25. december 2012 ura: 14:04 »

Bom kar tole svojo temo uporabila, da vam voščim lepe praznike, čim manj osamljenosti, čim več dobre volje, energije za spopadanje s tegobami. Pa naj bo teh čim manj. Iskrena hvala tudi vsem, ki ste spremljali tole temo, me spodbujali in mi pomagal z nasveti. Vse dobro!
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #186 dne:: torek, 25. december 2012 ura: 18:50 »

Agnes  rozicodam lepe praznike tudi tebi. Želim ti, da v novem letu postanejo tvoje težave manjše, ter radosti večje; osamljenost naj si najde družbo in strahu naj se zmanjšajo (m)oči.  pomezik

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #187 dne:: sreda, 26. december 2012 ura: 16:17 »

Slavka  rozicodam

Jaz že besno odštevam do 8. januarja, ko dobim prvi poskusni aparat. Sploh si ne znam predstavljati, kako bo. In kateri aparat naj vzamem. Zdaj bom imela onega, ki ga v celoti krije sociala in ojača vse zvoke. Bom videla, kako bo. Sicer sem sama pri sebi ciljala na onega, ki zvoke okolja stiša, ojača samo govor, vendar je precej drag in si ga ne morem privoščiti. Govorila sem z gospo, ki nosi slušni aparat. Pravi, da bo v prvih dneh zelo zoprno. Upam, da bom zdržala. Sicer so pa tile prazniki precej osamljeni. Nikogar ni, nihče nima časa, vsi se družijo in dobivajo z družinami in družinskimi prijatelji, jaz pa izvisim kot razkuhan njok. Tudi za silvestrovo bom sama doma. Ni mi všeč. Upam, da ste vi bolje.
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #188 dne:: sreda, 26. december 2012 ura: 22:49 »

Pozdravljena Agnes,

Vedno ko berem tvojo temo se spomnim mojega očeta. Tudi on je imel depresijo in težave s piskanjem v ušesih, vendar so pri njemu to pripisovali hudim vojnim doživetjem. Imel je dva aparata, dobil ju je po 80 letu starosti in se nanju ni mogel privaditi, verjetno zaradi njegove starosti. Ko je dobil drugi aparat, je bilo poudarjeno, da bo moral v začetku vztrajati in sproti uravnavati jakost, ker je to tujek in se je potrebno nanj privaditi, kot se je npr. potrebno privaditi na zobno protezo ali protezo pri rokah, nogah...Prepričana sem, da si ti dovolj močna in vztrajna in se boš na aparat privadila.
Glede osamljenosti pa je tako, da tudi vsi z družinami nis(m)o vedno srečni, zgodi se, da je okoli nas precej ljudi, mi pa se v srcu vseeno počutimo same in žalostne. Truditi se moramo, da se sprejmemo sami, le na ta način si zgradimo mir in toplino v sebi. 

Če se prav spomnem se mi zdi, da ste se nekaj dogovarjali tu preko foruma, da boste silvestrovo skupaj praznovali? Mogoče obudite zadevo. Saj ni potrebno veliko - prostor, malce hrane, nekaj pijače in želja / potreba, da se skupaj skoči v novo leto...Če tudi to ne uspe, ti želim, da se ne bi počutila pretirano sama in vse dobro v novem letu...

Želim ti vse dobro.

Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #189 dne:: sreda, 26. december 2012 ura: 23:22 »

Citiraj
Glede osamljenosti pa je tako, da tudi vsi z družinami nis(m)o vedno srečni, zgodi se, da je okoli nas precej ljudi, mi pa se v srcu vseeno počutimo same in žalostne. Truditi se moramo, da se sprejmemo sami, le na ta način si zgradimo mir in toplino v sebi.

oki lepo napisano, Melita  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
abcd
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #190 dne:: četrtek, 27. december 2012 ura: 13:30 »

Draga Agnes,

mislim nate, boš videla, da bo.
Ja, težki so ti dnevi, ko se vsi družijo, ti pa nikamor ne pašeš, vem, saj sva bila mnogo takih praznovanj sama z mojim mačkonom. Ko določene prepreke podreš, predelaš, takrat lahko začneš gradit naprej, saj hiša na trhlih temeljih ne stoji dolgo. Seveda pa je vse odvisno od tebe, kako stvari doživljaš, sprejemaš, se nanje odzivaš. Ko rabiš lekcijo in si jo pripravljen slišati in sprejeti, pride z njo tudi učitelj, ki ti bo to lekcijo dal... Menim, da ti bo slušni aparat dolgoročno pomagal tudi pri temu. STEP BY STEP, kaj pa je par mesecev proti večim letom težav in osamitve- na dolgi rok prav nič..
Vse dobro z uvajanjem aparata.
Želim ti, da v svoje življenje spustiš radost, ker z njo pride tudi veselje, boljše počutje, in še kaj.
SREČNO!
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #191 dne:: petek, 28. december 2012 ura: 19:38 »

Agnes drži se,vse bo še dobro samo verjeti je treba v to .
Počasi se boš navadila na aparat,imela ga boš še rada saj ti bo izboljšal življenje .
Srečno !

lp
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #192 dne:: sobota, 29. december 2012 ura: 17:57 »

Hvala lepa za napisano  rozicodam Res ste prijazni. Saj se trudim v tej smeri, samo se mi zdi, da gre za en mušji korak naprej in dva slonova nazaj. Ampak saj počasi bo, a ne? Drugo leto pa gotovo.
Prijavljen
ringalori
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #193 dne:: torek, 01. januar 2013 ura: 21:59 »

Zdravo,
8.1. bo kmalu tukaj, tako da boš kmalu videla, kaj je imeti aparat. Ja, verjetno ti bo prve dneve moteče, ampak mora vztrajati. Upam pa, da si se uspela zmeniti še za kakšen aparat, za katerega je potrebno kaj doplačati; kolikor vem, so ti navadni zelo osnovni.
Glede silvestrovega; po mojem nas je bilo kar nekaj samih doma; bo pa drugo leto bolje, kaj naj drugega sploh rečem.
IN to leto pa mora biti naše!
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #194 dne:: nedelja, 06. januar 2013 ura: 19:14 »

V torek je še en dan D, ob desetih grem po slušni aparat. Nimam pojma, kako bo in kako bom to prenašala. Upam, da dobro. Pa še prehlajena sem kot zmaj, glavo imam pa tako, da mi jo bo razneslo.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #195 dne:: nedelja, 06. januar 2013 ura: 19:39 »

Agnes zaupaj v to, da boš potem bolje slišala :-)
Za prehlad pa postelja, čajček, med in pasja toplina :-)
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #196 dne:: torek, 08. januar 2013 ura: 22:15 »

Danes sem dobila aparat - tistega, ki ojača vse zvoke. Prav grozno je, ker ojačano slišim vse, ampak čisto vse, celo zvoke česanja, smrkanje, požiranje sline ... Prav pošastno. Občutek je pa tak, kot bi imela fižol v ušesu. Upam, da bom našla čarobno formulo in bom lahko slišala, se znebila občutka, da ne morem funkcionirati v družbi in bo. Je pa zanimivo, da ko nimam aparata, piska. Ko ga pa imam, pa ne Smiley. Ena dobra stvar je torej že Smiley
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #197 dne:: torek, 08. januar 2013 ura: 22:32 »

Agnes, v vsaki stvari je nekaj dobrega...samo, da ti rata....vesela  wav
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Zvezdica zaspanka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 42

« Odgovori #198 dne:: torek, 08. januar 2013 ura: 22:51 »

Danes sem dobila aparat - tistega, ki ojača vse zvoke. Prav grozno je, ker ojačano slišim vse, ampak čisto vse, celo zvoke česanja, smrkanje, požiranje sline ... Prav pošastno. Občutek je pa tak, kot bi imela fižol v ušesu. Upam, da bom našla čarobno formulo in bom lahko slišala, se znebila občutka, da ne morem funkcionirati v družbi in bo. Je pa zanimivo, da ko nimam aparata, piska. Ko ga pa imam, pa ne Smiley. Ena dobra stvar je torej že Smiley

Poskusi se zmeniti za preizkusno dobo za digitalni slušni aparat. Žal je to nadstandardni in ga je treba doplačati iz lastnega žepa, a ne ojača kar vseh zvokov hkrati, pač pa selekcionira, loči govor od hrupa itd. Je bolj znosno za uho. Wink
Prijavljen

melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #199 dne:: torek, 08. januar 2013 ura: 22:57 »

Agnes,

pogumno! Važno je, da si dobila aparat, sedaj se začenja učenje in prilagajanje. Verjamem, da ti je težko, da je danes ves ta "hrup" moteč, toda vsak dan bo boljše. Držim pesti zate.
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
Strani: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar