FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 01:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 12   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naglušnost, tinitus in posledično depresija  (Prebrano 56177 krat)
Agnes
http://nezekbezek.blogspot.com/
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 319

« dne:: sobota, 31. marec 2012 ura: 19:55 »

V zadnjem času mi je šlo kar v redu. Delala sem v šoli, zamenjala službo za delo v Ljubljani. Našla družbo nasmejanih pasjih človečkov, s katerimi uživamo v skupnih podvigih. Tinitus me sicer spremlja že kar nekaj časa, ampak k zdravniku se kar nisem spravila. Saj bo minilo, itak. Ni tako hudo, bo že bolje. In tisoč dvanajst izgovorov vsak dan. Pa so me v novi službi poslali na pregled. Samo 50% sluha in tale tinitus. So rekli, da sem čisto predolgo čakala in odlašala. Pa da sem očitno preveč izčrpana. Pa so mi dali AD in predlagali počitek. Pa slušni aparat, jasno. Ima kdo mogoče izkušnje s takšnimi kolobocijami? Hvaležna bi bila za vsak nasvet. Lep večer želim.
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 01. april 2012 ura: 09:58 »

KOlikor vem, je bila gor ena punca

Ronja, ki je imela podobne težave s tinitusom. Ima PAroxat in je ok
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 01. april 2012 ura: 12:46 »

Agnes rozicodam

saj res, kam je pa Ronja izginila?
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 05. april 2012 ura: 20:14 »

Hvala obema. Zdaj čakam še izvide krvi in tega. Če je to ok, da befehl za Paroxat, jaz pa čakam na slušni aparat.
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 18. april 2012 ura: 21:22 »

Ekola. dobila sem datum na ORL, 4. decembra šele. Včeraj sem bila malo jezna glede tega, ampak sem se že malo pomirila. Naštimala sem si tudi 25 milijonov opomnikov, da ja ne bom pozabila.

Danes sem bila tudi pri svoji osebni zdravnici. Po posvetu z rezidenčnim psihiatrom smo se odločili (predvsem zaradi kronične utrujenosti in pomanjkanja energije) za Ecytaro. Vzela sem že polovičko tablete (kar je polovica dnevne doze). Dala mi je tudi helex. Zjutraj sem vzela torej polovičko. Mislim, da se bom odločila za jemanje zvečer. Zdi se mi, da je še prehitro govoriti o stranskih učinkih. Zdi se mi, da sem nekaj že čutila, pa ne vem, a se mi je samo dozdevalo, ali je res to to.

Hvala vsem za odgovore in spodbudo. Se še kaj javim, če ne drugače, s kakšnim vprašanjem.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #5 dne:: sreda, 18. april 2012 ura: 21:35 »

Agnes, danes je prezgodaj za stranske učinke...samo jaz bi nekaj dni jemala četrtinko, potem polovičko,
šele kasneje prešla na celo...to naj bi bilo nekje po 14 dneh, prej ne...stranski bodo manjši,
če pa bo prehudo, pa tako imaš helex, samo res po potrebi...o gibanju pa itak veš, da pomaga
in vesel nasmeh na lička, pa bo.... Kiss rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 19. april 2012 ura: 19:17 »

Hvala, Toja, za spodbudne besede. Sem kar optimistična, tudi danes sem vzela polovičko in bom kar nadaljevala tako. Naslednji teden imam dopust skoraj 10 dni in bom v ponedeljek zvišala na celo. Potem upam, da bo do srede čez 13 dni ta glavno hudo mimo. Upam. Se bom pa trudila iti vsak dan na aktiven sprehod s svojimi pesjani, ne pa po penzionistično do prve klopice in telovaditi vsako jutro. Pa si kaj privoščiti, predvsem za pogum, ker sem si končno in čisto zares priznala (no, saj sem si tudi že kdaj prej, no, ampak očitno nisem mislila resno), da ne zmorem sama in potrebujem tudi pomoč zdravil. Razmišljam pa tudi o ponovni psihoterapiji pri terapevtki, h kateri sem hodila prej. Mogoče je smiselno; počakala pa bi, da tale zdravila primejo. Danes sem si tudi naredila seznam stvari, ki jih rada počnem in se bom trudila vsak dan najti čas za kakšno med njimi. Toliko zaenkrat Cheesy.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 19. april 2012 ura: 22:07 »

agnes  oki
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 19. april 2012 ura: 22:10 »

Agnes...super... clap
Računaj, da si s takim pristopom že na pol poti. Samo tako naprej. Psi so pa itak...zakon!  Smiley
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: petek, 20. april 2012 ura: 18:18 »

Hvala vama, Trzinka in Mina  rozicodam
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #10 dne:: sobota, 21. april 2012 ura: 21:22 »

Agnes  rozicodam

Lepo počasi in sigurno bo šla tvoja pot navzgor .
Čimmanj stranskih učinkov,čimveč lepiih trenutkov .

lp
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 22. april 2012 ura: 10:43 »

O Bikica, hvala  rozicodam rozicodam Mi je veliko lažje, ker ste tu. In ker vem, da se mi ne dogaja nič čudnega, da je vse to del normalne poti. Hvala Smiley.
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sobota, 28. april 2012 ura: 08:19 »

Od te srede pijem celo tableto Ecytare. Še vedno se mi vrti, slabo mi je, v ustih imam čuden okus. Zdi se mi, da sem še bolj utrujena, kot sem bila prej. V bistvu me boli celo telo. Poskušam brati, ampak se za kaj več kot nekaj minut ne morem zbrati, kar je zame - knjižnega molja skrajno nenavadno. Poskušam tudi spati, pa ne gre, čeprav sem zelo utrujena. Sem pa tudi kar precej nervozna in napeta brez kakšnih razlogov. Ampak predpostavljam, da so vse to stranski učinki tablet. Jemala jih bom še naprej in upala, da se pokaže izboljšanje nekje proti koncu maja.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sobota, 28. april 2012 ura: 08:27 »

Od te srede pijem celo tableto Ecytare. Še vedno se mi vrti, slabo mi je, v ustih imam čuden okus. Zdi se mi, da sem še bolj utrujena, kot sem bila prej. V bistvu me boli celo telo. Poskušam brati, ampak se za kaj več kot nekaj minut ne morem zbrati, kar je zame - knjižnega molja skrajno nenavadno. Poskušam tudi spati, pa ne gre, čeprav sem zelo utrujena. Sem pa tudi kar precej nervozna in napeta brez kakšnih razlogov. Ampak predpostavljam, da so vse to stranski učinki tablet. Jemala jih bom še naprej in upala, da se pokaže izboljšanje nekje proti koncu maja.
ja, agnes, stranski učinki so, pridem danes in te spravim ven, da pozabiš na vse skupaj, če me seveda sprejmeš na obisk  rozicodam
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #14 dne:: sobota, 28. april 2012 ura: 08:50 »

Seveda so to stranski učinki. Jaz mislim, da bi morala biti dobra prej kot do konca maja. Drži mi se.  rozicodam
Prijavljen

alexx Afro 
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sobota, 28. april 2012 ura: 16:15 »

Hej, hvala obema. Što ne ubije, jača, ali kako že pravijo. Sem bila s kužkoma zunaj, zdaj grem pa malo brat na sonček in upat, da bo pomagal Smiley. Saj verjamem, da bo boljše, ampak je trenutno precej nadležno  jok jok.
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 30. april 2012 ura: 23:44 »

Mala moja to so stranski učinki,zdrži še malo bo minilo  rozicodam
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 01. maj 2012 ura: 08:40 »

Hvala, Bikica  rozicodam
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: torek, 01. maj 2012 ura: 18:26 »

Pretekle dni sem večinoma prespala oz. preležala v temi. Komaj sem se prislila, da sem šla s kužki ven, pa še to je bil tak bolj penzionistični sprehod. Včeraj zvečer sem vzela prvi helex in spala ko bubica. Danes sem pa samo dopoldne spala dve uri, popoldne sem bila pokonci, pomagala staršem na vrtu in šla na en sprehod s kužki. Na enega pa še grem. Celo brala sem pol ure (in vem, kaj sem prebrala  oki). Ves čas si pa dopovedujem, da bo vse okej in da je to samo prehodno. Naredila sem si seznam knjig, ki bi jih rada prebrala, spremljam kinospored in si nameravam ogledati film ali dva. Pa 'zacahnala' sem si nekaj ljudi, ki jih moram poklicati, kar tako. Pa ves čas si vizualiziram lepe trenutke in si ponavljam pozitivne afirmacije. Naslednji teden grem pa na kontrolo in po recept za naprej. pomezik Saj bo počasi pa ziher. Ali kako že rečejo - če ne bo z leti, bo pa s tableti Tongue.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #19 dne:: torek, 01. maj 2012 ura: 19:47 »

Agnes  oki še malo, pa boš "na konju"  Smiley
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Strani: [1] 2 3 4 ... 12   Pojdi gor
  Natisni