upam, da bo spet kmalu bolje
sam, da je upanje ... to je že veliko!!
počasi bo bolje, boš videla ... vztrajaj (čeprav vem, da ti je to zdaj zelooo težko!)
saj sem vedela, da se ne smem pohvaliti... potem gre vedno kontra
eee, vidiš ... to je tudi moja slabost ... že mislimo si tako, da si lahko s tem sami prikličemo spet slabo počutje ... pa čeprav podzavestno ... spreminjanje miselnih vzorcev je ZELO važno!!!!!
če še nisi - poišči psihoterapevta ... sama zdravila ne morejo naredit vsega!
hude stranke učinke - potenje, tresenje, nič hrane, slabe misli o sebi - kako sem slaba mati, žena, če se mi je to zgodilo, kako bom v oporo otrokom, ko me bodo zmeraj bolj rabili, ali sem psihopat...
vse tu našteto niso stranski učinki zdravila ... nizko samopodobo nas ima veliko, ki smo tu na forumu (in še maaarsikdo, ki ga tu ni!!) ... pobrskaj malo za kakšno knjigo, ki govori o tem ...
naj ti povem še, da sem sama pred parimi leti začela s cipralexom (zdaj jemljem drug AD) ... 2 meseca!!! je trajalo, da mi je prijel (o tem sem pisala mislim, da na starem forumu - prva dva meseca je bilo slabše za znoret, nisem mogla sama niti na wc) ... in tudi potem ni bilo iz dones na jutri boljše ... bilo je lažje, tolko, da sem počasi (s pomočjo bližnjih) začela 'migat' -- hodit v naravo, počasi spreminjat misli (še prej se jih sploh zavedat, jih 'ujet') itd. ... to so dolgotrajni procesi ... a se splačajo ... preveč gledamo na druge, pozabljamo nase ... se zavemo, da nekaj ni ok, ko smo že pošteno v dreku ...
kar pa se tiče avtogenega treninga ... veliko jih to hvali ... ampak ta zadeva pomaga na dolgi rok (pravijo, da od pol do enega leta se pokažejo učinki, ČE izvajaš redno!) ... sama nisem bila dovolj vztrajna in učinek je bil jasno - nič ... isto je recimo z jogo (in podobnimi zadevami) ... pomagajo, ampak s časom ... po letu dni se začne kazat ... ni to zadeva, ki bi te spravila na hitro, iz tahujšega ... je pa pametna stvar!!
drži se ... upaj dalje!