FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 24. april 2026 ura: 05:59

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: prosim za vaša mnenja  (Prebrano 9527 krat)
upajoča
gost
« Odgovori #20 dne:: torek, 26. avgust 2008 ura: 13:20 »

saj sem vedela, da se ne smem pohvaliti... potem gre vedno kontra
Pa mi je bilo ok. Ampak že včeraj sem začela preveč premišljevat v enem in istem krogu..zakaj je do tega prišlo, kaj vse sem čutila, ko mi blo hudo, kaj bo ko spet udari strah in evo strah je že tu. Brala vse živo na forumu. Čeprav mi včasih paše, včasih pa me tudi potrejo dejstva. Slabo spala, zbudila ob petih. Res pa je, da je prišla menstruacija - zdi se mi, da je kr velik vpliv?! Še par tabletk pa bo dva meseca od kar jem cipralex.

še vedno se nisem prijavila k psihologu oz terapevtu, vendar bom.

Utrujena sem. Joj, upam, da bo spet kmalu bolje
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #21 dne:: torek, 26. avgust 2008 ura: 13:35 »

upajoča, tole zgoraj si pa sedaj mene pred časom opisala  pomisli... brez skrbi, bo bolje, zagotovo - saj veš, da za dežjem vedno, a res prav vedno, sonce posije  Smiley

objemček  Kiss
 rozicodam
arwen
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
upajoča
gost
« Odgovori #22 dne:: torek, 26. avgust 2008 ura: 13:38 »

HVALA ZA TVOJE BESEDE! SI PA RES ENA FAJN COPRNICA, pa hitra tudi..

Najbrž bom še kdaj kaj gnjavila.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #23 dne:: torek, 26. avgust 2008 ura: 13:41 »

o, kar brez skrbi... kar "gnjavi"  Grin .. če lahko kako pomagamo, pa sploh  pomezik
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #24 dne:: torek, 26. avgust 2008 ura: 14:44 »

upam, da bo spet kmalu bolje

sam, da je upanje ... to je že veliko!!
počasi bo bolje, boš videla ... vztrajaj (čeprav vem, da ti je to zdaj zelooo težko!)

saj sem vedela, da se ne smem pohvaliti... potem gre vedno kontra

eee, vidiš ... to je tudi moja slabost ... že mislimo si tako, da si lahko s tem sami prikličemo spet slabo počutje ... pa čeprav podzavestno ... spreminjanje miselnih vzorcev je ZELO važno!!!!!
če še nisi - poišči psihoterapevta ... sama zdravila ne morejo naredit vsega!

hude stranke učinke - potenje, tresenje, nič hrane, slabe misli o sebi - kako sem slaba mati, žena, če se mi je to zgodilo, kako bom v oporo otrokom, ko me bodo zmeraj bolj rabili, ali sem psihopat...
vse tu našteto niso stranski učinki zdravila ... nizko samopodobo nas ima veliko, ki smo tu na forumu (in še maaarsikdo, ki ga tu ni!!) ... pobrskaj malo za kakšno knjigo, ki govori o tem ...

naj ti povem še, da sem sama pred parimi leti začela s cipralexom (zdaj jemljem drug AD) ... 2 meseca!!! je trajalo, da mi je prijel (o tem sem pisala mislim, da na starem forumu - prva dva meseca je bilo slabše za znoret, nisem mogla sama niti na wc) ... in tudi potem ni bilo iz dones na jutri boljše ... bilo je lažje, tolko, da sem počasi (s pomočjo bližnjih) začela 'migat' -- hodit v naravo, počasi spreminjat misli (še prej se jih sploh zavedat, jih 'ujet') itd. ... to so dolgotrajni procesi ... a se splačajo ... preveč gledamo na druge, pozabljamo nase ... se zavemo, da nekaj ni ok, ko smo že pošteno v dreku ...

kar pa se tiče avtogenega treninga ... veliko jih to hvali ... ampak ta zadeva pomaga na dolgi rok (pravijo, da od pol do enega leta se pokažejo učinki, ČE izvajaš redno!) ... sama nisem bila dovolj vztrajna in učinek je bil jasno - nič ... isto je recimo z jogo (in podobnimi zadevami) ... pomagajo, ampak s časom ... po letu dni se začne kazat ... ni to zadeva, ki bi te spravila na hitro, iz tahujšega ... je pa pametna stvar!!

drži se ... upaj dalje!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
upajoča
gost
« Odgovori #25 dne:: torek, 26. avgust 2008 ura: 15:30 »

pa ti je takrat pomagal?
Zakaj zdaj drug AD?
Upam, da si ok....pišeš že tako...s polno paro in samozavestno!

ja res je ....samopodobo nimam dobro...pa čeprav VEM, da nisem slaba?!

Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #26 dne:: torek, 26. avgust 2008 ura: 17:33 »

samo vedeti, da nisi slab človek ni dovolj ... itak imamo slabo samopodobo ponavadi mi, ki smo (pre)dobre duše ...

zdej sem pozabila naslov knjige, ki je krožila med člani naše skupine v KP ... mogoče se spomni jazz ali pa mina ... o samopodobi ... sem jo prebrala in jo še bom ... nekatere stvari je dobro večkrat!

ja, sej pravim, meni je pol cipralex pomagal (ampak ni AD naredil največ, da sem takrat potem normalno zafunkcionirala), to je samo (možen) začetek ...

meni se je potem lani 'ponovilo' in ker povišana doza cipralexa ni pomagala sem morala menjat ... šele od konca junija letos jemljem dozo, ki je (zaenkrat tako zgleda) ok zame ... pa ne mislit, da sem že vredu ... začeti ti pomaga, nisi po 24 ur na dan zakrčen - kar meni osebno že veliko pomeni! ... potem delaš dalje sam (s pomočjo prijateljev, terapevta, knjig itd.)
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar