FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 19:27

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Panični kljub ad-jem  (Prebrano 4369 krat)
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 69

« dne:: sobota, 12. november 2011 ura: 23:54 »

Pozdravljeni sotrpini!

Povejte mi kako kaj vi shajate s paničnimi  če jemljete tablete meni je bilo do pred kratkim ok, sedaj pa zopet doživljam. Naj omenim da mogoče panični ne traja več 10 min ampak 2 minutu ampak ti dve minuti sta za crknat. Nekako sem razočarana da jemljem ad-je že 3 mesece pa še ni konc.

Hvala za vsak odgovor.

Lepo nedeljo
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 13. november 2011 ura: 10:03 »

Majolka, žal je treba kakšen miselni vzorec spremenit v tej smeri. Tudi sama sem imela panične napade, pa niso bili tako kratki, ampak po par ur in to cel mesec, ker mi je vsa psiha ven udarla seznojim seznojim

Zdaj, moram kar potrkat, jih nimam že več kot eno leto, pomagala pa mi je pri tem kognitivno vedenjska terapija, ki ti jo toplo priporočam rozicodam
Sami od sebe napadi ne izginejo, čeprav imaš AD. Zdravila skupaj s terapijo, pa lahko marsikaj naredijo...
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 13. november 2011 ura: 19:01 »

Trzinka, kako pa zgelda kgnitivna vedenjska terapija v praksi? Sem si ze nekaj prebrala o tem.. A dejansko lahko premenis nacin razmisljanja iz negativenga v pozitivno, koliko casa traja,da opazis napredek?

Majolka, upam,da se ti cim prej umiri!!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 13. november 2011 ura: 19:10 »

Takole bom povedala, čudežnega zdravila ni ne, če nismo sami pripravljeni nekaj v svojem življenju spremeniti. KVT ti pomaga, da odkriješ od kod izvirajo napačni miselni vzorci, zakaj se pojavijo... Terapevt ti pomaga z vajami, te usmerja, ti daje naloge...Predvsem pa moraš bit popolnoma odkrit do njega, mu zaupat, ker potem ve, kako te usmerjati.....Tvoja naloga pri vsem tem je pa taka, da, ko dojameš kje je finta tvojega počutja, kje je napačen vzorec, začneš le tega spreminjati, če ga ne, ostaneš na istem kiselnasmeh
Prijavljen
navzgor
gost
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 13. november 2011 ura: 19:12 »

Ja meni se je zgodilo podobno po dveh letih jemanja AD. 2 leti sem bila popolnoma v redu.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 13. november 2011 ura: 19:16 »

Sam še to bi rada povedala, da se večina ljudi rado vrne potem na stare miselne vzorce in je fajn, da, ko začutimo, da se nam stanje spet slabša, spet ponovimo vaje ali naredimo ponovno KVT, če sami ne zmoremo.
Prijavljen
navzgor
gost
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:14 »

Jaz se ne bi strinjala, da sami AD-ji ne odpravijo napadov panike. Jaz sem se z njimi borila 10 let, potem sem začela jemat AD in po treh tednih jemanja je šlo na boljše. Nekje po treh mesecih jemanja se panični napadi niso več ponavljali in tako je ostalo 2 leti. Po dveh letih sem poskušala prenehat in panični napadi so se vrnili. Po ponovnem zvišanju doze sem bila 3 tedne katastrofalno, sedaj je pa že bolje. Še vedno pa pridejo kakšni panični napadi, a jih je bistveno manj kot prej. Upam, da bodo sčasoma zopet popolnoma izzveneli. Drugače sem se naročila tudi pri terapevtki, pa vseeno je v meni kanček dvoma. Ni mi jasno kako bi mi lahko spremenila miselne vzorce, če tega sama ne zmorem.
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:16 »

navzgor, ne vidiš jih.  oki
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
navzgor
gost
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:17 »

Kaj vidim?
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:18 »

Drugače sem se naročila tudi pri terapevtki, pa vseeno je v meni kanček dvoma. Ni mi jasno kako bi mi lahko spremenila miselne vzorce, če tega sama ne zmorem.

oki
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:38 od Sinuska » Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
navzgor
gost
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:19 »

Aja, miselne vzorce vidim. Ja verjamem, da jih vidim, samo ne vem, če jih lahko spremenim.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:20 »

Navzgor, NE vidiš svojih miselnih vzorcev, zato jih pa tudi ponavljaš. S pomočjo terapije jih boš OZAVESTILA in SPREMENILA.
Psihoterapija ni nek "čiribu-čiriba", kjer bi ti terapevt videl v dušo in glavo...to je proces, kjer v bistvu spoznavaš sam sebe in s terapevtovo pomočjo postajaš drugačen...Pa ne drugačen v smislu, da nisi to več ti, temveč, da okrepiš svoje pozitivne lastnosti, ter oslabiš negativne (strah, negotovost, nezaupanje...).
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:22 »

Nočeš jih spremeniti. (sem strokovnjak, zato se javljam na tem mestu)  sesmejem
Prijavljen

navzgor
gost
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:24 »

Po moje pa vsak, ki je v mojem položaju želi spremenit miselne vzorce, samo če to zmore. Jaz čutim, da ne zmorem, upam da bom po terapijah razmišljala drugače.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:25 »

Tudi jaz nisem verjela, da lahko terapija tako vpliva na človeka...pa je vendarle res. A tudi tukaj ne gre čez noč in spremembe so opazne postopoma....  oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:26 »

Zakaj pa ne zmorešzvizgam
Prijavljen

navzgor
gost
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:28 »

OK Slavka bom dala vse od sebe, da bom verjela. Samo sem v teh letih že tolikokrat v marsikaj verjela, pa me je sesulo oziroma razočaralo, tako da je zelo težko verjet. Včasih si misli, da bi mi pomagalo samo, če bi mi dali možgane ven, pa druge noter. Grin To je bil hec, ampak ni daleč od resnice.
Prijavljen
navzgor
gost
« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:29 »

Ne vem, mogoče zato, ker sem 10 let poskušala in se na koncu odločila za AD. Poskušala sem pa z bioenergetiki, homeopatijo, hipnoterapijo, psihologom in verjetno še s čim.
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:38 »

Drugače sem se naročila tudi pri terapevtki, pa vseeno je v meni kanček dvoma. Ni mi jasno kako bi mi lahko spremenila miselne vzorce, če tega sama ne zmorem.

S tako miselnostjo, preden sploh stopiš do terapevta, nisi na dobri poti. Zaupajonaposlusa
Točno zaradi dvomov ti ni prijela tudi nobena od alternativ.  oki
Prijavljen

Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 14. november 2011 ura: 16:39 »

Ne vem, mogoče zato, ker sem 10 let poskušala in se na koncu odločila za AD. Poskušala sem pa z bioenergetiki, homeopatijo, hipnoterapijo, psihologom in verjetno še s čim.

Jaz sem tudi probala z bioenergijo, reikijem, psihiatrom, refleksoterapiji, avtogenim treningom, jogo, EFT-jem, tekom.....Sicer ne 10 let, temveč krajše obdobje. Lahko ti rečem, da nič od naštetega ni isto, kot psihoterapija.
Psihoterapija dela na daljše obdobje....to je tisto, ko se soočiš sam s sabo...s svojimi čustvi...potlačenimi občutki...jezo...žalostjo...nemočjo...k o spoznavaš svojo večplastnost...ko pričneš razumeti svoje potrebe in želje.

Citiraj
Včasih si misli, da bi mi pomagalo samo, če bi mi dali možgane ven, pa druge noter

...uuuuhhhh kolikokrat sem si jaz to želela. Da bi imela v čelu ena vratca, skozi katera bi vzela ven to mojo možgansko zmedo, jo oprala z visokotlačnim čistilcem, pa nazaj pospravila....Ampak očitno je že razlog, da tistih vratc ni namontiranih....saj imamo vendarle dovolj drugih "odprtin", skozi katera ravno tako lahko "očistimo" naše možgane....samo prave informacije jim moramo dajati, da znamo slišati, videti in povedati lepe stvari o sebi.  oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar