FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 05. marec 2026 ura: 15:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Asentra in ponovno na dnu  (Prebrano 3514 krat)
navzgor
gost
« dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 21:58 »

lepo prosim za pomoč, ker ne vem več kaj je narobe z menoj. Zaradi anksioznosti in paničnih npadov sem pred dvema letoma dobila antidepresiv Asentra. Po precej hudih stranskih učinkih, ki so v nekaj tednih popolnoma izzveneli je šlo navzgor. 2 leti sem bila popolnoma brez težav. Veliko sem tudi delala na sebi, začela sem se družit zopet z ljudmi, 3x na teden se ukvarjat s telovadbo,..
Zdravnica mi je pred kratkim predlagala, da bi počasi zaključili z jemanjem. Ko sem nekaj dni jemala polovičko, sem občutila, da se počutim precej slabše, zato sem zopet začela jemat celo tabletko. Po nekaj dneh je bilo zopet bolje, nato pa nekega dne zopet tesnoba, panični napadi, kljub temu, da sem zopet na celi tableti. Dvignili sva dozo iz 50mg na 100mg (pred enim tednom), a počutje je še vedno katastrofalno. A je možno, da antidepresiv po določenem času enostavno neha delovat? Sedaj imam občutek, da je vsega konec in da ne bo nikoli več boljše. Ne morem še enkrat čez to vse.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 06:42 »

Seveda bo bolje; mogoče so stranski učinki to... ker si začela ukinjat..in ponovno višat... tako da bo treba par dni še malce potrpet  kiselnasmeh

l Veliko sem tudi delala na sebi,

očitno so razlogi za ankso ostali?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 07:36 »

Navzgor,

nick imaš pravšnji in tudi mene vzpodbuja v svojem dolgoletnem boju z depresijo! oki

Upam, da si danes boljše? Kaj si se odločila glede Ad? Sicer pa zaupaj vase in vedi, da bo boljše. Ko nabereš nove moči, pa raziskuj, kaj te "tolče"...

Dušica
Prijavljen
navzgor
gost
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 18:49 »

Noč je bila katastrofalna. Spala sem zelo slabo, samo če sem zatisnila oči pa se je že pojavila tesnoba in panika, danes čez dan pa presenetljivo dobro. Prvič po nekaj dneh sem bila v službi brez helexa. Upam, da bo in da mi bo višja doza pomagala do te stopnje kot mi je do sedaj pomagala 50mg doza. Samo to mi je čudno, kako to, da kar naenkrat ta doza ni več dovolj in je potrebno višat. A se je še komu zgodilo, da jim antidepresiv kar naenkrat ni več pomagal in se je zgodil padec navzdol v enem dnevu?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 05:53 »

očitno so razlogi za ankso ostali?

Smiley ni odgovora....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
navzgor
gost
« Odgovori #5 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 07:14 »

Ne vem, verjetno so.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 07:15 »

torej? bi jih bilo pametno odstranit, je tako?
Prijavljen

dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 07:40 »

Citiraj
A se je še komu zgodilo, da jim antidepresiv kar naenkrat ni več pomagal in se je zgodil padec navzdol v enem dnevu?
Ja, meni se je to zgodilo ali NE V ENEM DNEVU, po 4 letih jemanja 75mh Efectinerja in sicer,..ko sem letos januarja 2011 imela en hud kolaps z  jok in bila skoraj cel mesec "nepokretna", potem,..sva se s psihoterapevtko in zdtavnico odločili, da zvišamo na 150 mg! No, nekaj boljše je bilo ali po 2-3 mesecih sem začutila, da bi ni potrebna tolikšna doza kemije in junija sem pristala na začetnih/stalnih 75mg in tako sem še zdaj...

Čeprav imam nihanja in občasno kakšen dan ali dva večje  Sad, najdem vedno ravnotežje oz. se učim, da ga vedno dobim oz. znam obdržat - to je srž vsega! Ni lahko ali se splača truditi...

Zanimivo pa je to: spala si slabo, čez dan si se počutila dobro... clap Mi obrazložiš??

Dušica
Prijavljen
navzgor
gost
« Odgovori #8 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 07:47 »

Ne znam obrazložit, a se mi zdi da odkar sem dvignila dozo, da so najhujše noči in jutra.
Prijavljen
dusica
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 07:50 »

Hm, morda pa je to samo trenutni stranski učinek? Morda, se mora organizem navadit na malo višjo dozo in bo potem bolje? Samo verjemi v to in že prispevaš k boljšemu počutju.. rozicodam

Si prej jemala kakšna druga zdravila?

Dušica
Prijavljen
navzgor
gost
« Odgovori #10 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 07:52 »

Dušica si takrat doživela kakšen večji pretres v življenju?
Prijavljen
navzgor
gost
« Odgovori #11 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 07:52 »

Ne drugih zdravil nisem jemala.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar