FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 11:31

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nova tukaj - Nevem kaj naj sama s sabo  (Prebrano 8949 krat)
NF
gost
« Odgovori #40 dne:: nedelja, 06. november 2011 ura: 19:13 »

sicer mam jz svoje težave in nisem prerpičan, če sem primeren za dajanje nasvetov, mapak naj bo  Grin

sicer se najini družini ne moreta primerjati, ampak starši pa majo eno skupno točko in to so odhodi ven... Mam mlajšo sestro, ki je pravo nasprotje mene (družabna ...) in ma problme, ko hoče ven ali pa ko želi nekaj dopovedat staršem. No velikokrat prostovoljno posredujem v teh "nesporazumih" in za čuda me kot starejšega brata skoraj vedno poslušata. Res je da sem navajen redno povedat svoje mnenje o praktično vseh družinskih stvareh, mapak me vseeno vedno znova preseneča, kako lahko jaz osebno vplivam na odločitve staršev glede moje sestre in tudi na same poglede na neko težavo.

No ker imaš tudi ti starejšo sestro, ki je celo uresničila vse mogoče in nemogoče cilje tvojih staršev ti priporočam ,da se ji zaupaš in da ti ona pomaga vsaj pri odkritem pogovoru. Res pa je da ne vem kakšen je vajin odnos, mogoče sem spregledal in si že pisala o tem.

kakor koli ne obupaj
Prijavljen
Moop
gost
« Odgovori #41 dne:: nedelja, 13. november 2011 ura: 20:39 »

Ohai UJN. Ja, zame si po novem to, ker se mi ne da tipkat Smiley

Kaj naj rečem... Ko sem začela brati tale tvoj post, se mi je kar malo zavrtelo v glavi. Zato, ker sem imela občutek, kot da berem nekaj, kar bi jaz napisala pri šestnajstih. Trenutno ti sicer ne mislim na dolgo in na široko nalagati česa, ker sem v službi in ni kraj za razpisovanje, ti pa kmalu napišem kaj več na ta tvoj post ali mogoče zasebno.

V glavnem, drži se. Verjemi, to da si pisala na tale forum, je ena izmed boljših stvari, ki jih lahko narediš. Je prvi korak. Tiščanje takih čustev vase in samogovori na temo zakaj si takšna, so nekaj, kar ti odsvetujem. Daj prosim deli to s čimveč ljudmi, ki so ti blizu. Mogoče ne bojo vsi razumeli, ampak to ni tako pomembno kot to, da imaš občutek, da se lahko nekomu zaupaš.

In čestitke za to, da imaš tako razumevajočega fanta, drži se ga. Kaj jebe pripombe o tem, da si preveč obsedena z njim. Glede na to, da ga vidiš enkrat na teden (kar je za moje pojme precej minimalno), si upravičeno želiš biti več v njegovi družbi. Jaz bi pri dvajsetih skozi visela pri svojem fantu, kaj šele pri šestnajstih, haha Cheesy

Dosti stvari si boš še rabila razčistit, te bom pa prosila za eno stvar. Ne krivi sebe. Ne sprašuj se, kaj si naredila narobe, zakaj nisi normalna, zakaj se drugi lahko počutijo ok, ti pa ne...
Ker je odgovor res lahek. Popolnoma nič ni narobe s tabo. Nič ti ne manjka, popolnoma OK si.

Trenutno greš pač čez težje obdobje, samo umiri se in boš videla, da bo tudi to minilo.

Moje mnenje je, da ti manjka pristnosti v odnosih s starši. Sama sem imela podobno situacijo doma. Če starši niso sposobni iskrenega odnosa, nekaj manjka v družini. To je dejstvo. Je neka stvar, ki jo je težko opisat, ponavadi je samo občutek, ampak je pa dosti očitno, tudi če o tem nihče ne govori (kar najbrž ne, če je tvoja družina kaj podobna moji).

Imaš kdaj občutek, da nekaj preprosto manjka v vašem odnosu, ampak ko to omeniš, te žalijo in ponižajo, da izgubiš željo, da bi to še kdaj omenila? No, to je tlačenje. Tvoji simptomi pomoje samo kažejo na to, da tiščiš vase neke zadeve, ki jih človek more izživljat ven, če hoče bit zdrav.

V primeru večine ljudi je tako, da gredo to, kar jim manjka doma iskat nekam drugam(k prijateljem, ljubimcem ipd) in tako vsaj do neke mere nadomestijo tisto, kar jim doma manjka. Ti to težje počneš, ker te poleg tega še izolirajo od drugih, zato pa tudi izbruh tako slabega počutja.

Ampak ne skrbet, to je v bistvu dobra stvar! Ok no, verjamem da ne ravno skačeš v luft od veselja trenutno, ampak ti si te zadeve pri sebi še ujela relativno hitro Smiley Hitreje kot ti simptomi izbruhnejo, hitreje se lahko popraviš. Dokler ne tlačiš, poveš komu, kako se počutiš in ne gojiš občutka krivde, ker se pač normalno slabo počutiš v takšnem vzdušju, imaš tam nekje 99% šanso da se boš čisto pobrala Smiley

Ti tudi ne priporočam branja prevelike količine psiholoških knjig ali spravljanja skozi kakšne intenzivne terapije, ker te znajo takšne zadeve pogosto odvrnit od pravega vzroka z raznimi teorijami, ki jih vsebujejo, medtem, ko tvoje telo čisto samo od sebe ve, kaj je narobe. Preproste stvari, kot več socializacije, kakšen hišni ljubljenček in podpora fanta ti bodo dosti bolj pomagale vsaj po mojem mnenju.

Drži se, pa se še kaj slišiva Smiley
Prijavljen
matejka
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 640

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #42 dne:: torek, 29. november 2011 ura: 13:41 »

upanje.je.nekje  rozicodam
Kako gre kaj? Je situacija kaj boljsa?
Prijavljen

Nikoli ne nehaj verjet v sanje, mogoce se kdaj uresnicijo!!!
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #43 dne:: sreda, 30. november 2011 ura: 19:44 »

Vedno hujš je. Zdaj je celo tak, da se nemorem skoncentrirati in za šolo ne nardim čisto nič, ker porabim vso energijo samo za to, da dokaj normalno preživim dan.

Upanje kako kaj,nič se nam ne javiš!?? rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Anna22
gost
« Odgovori #44 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 10:20 »

Nova sem na forumu, če prav redno berem prispevke. Imam generalizirano anksiozno motnjo. Stara sem 44 let in trpim že 5 let. Sedaj sem poiskala pomoč.

Hvala, da me poslušate.
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #45 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 10:29 »

Ana! rozicodam

Najprej pozdravljena. Sva približno enakih let.

Mogoče bi pa napisala še kaj več. Seveda kolikor želiš...
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #46 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 10:32 »

Pozdravljena AnnaB med nami... rozicodam

Tvoja pot v prihodnost se začenja s pomočjo, ki si si jo izbrala, pa
tudi s tem, ko si se prijavila med nas  clap

želim ti prijetno počutje... rozicodam

Morda bi malo več napisala o sebi in svojih težavah, kako je tvoje počutje,
ker ti bomo lažje odgovarjali... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #47 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 20:43 »

Ana dobrodošla med nami... rozicodam

Tudi sama trpim za to obliko psihične motnje- generalizirana anksioznost,zaradi telesnih težav,neprestane tesnobe povezane tudi z neprestanim strahom mi povzročajo težave pri vsakdanjih aktivnostih. Poleg občutka strahu je zelo neprijeten odziv in občutek telesa, ki jo predvsem občutim kot neprestano utrujenost in izčrpanost,...in vse to me je pripeljalo do depresije.
Kako se počutiš ti in ali imaš kakšna zdravila?
Napiši nam kaj več....in drži se... rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar