FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 17:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: moje zivljenje s strahovi in delovno nezmoznostjo  (Prebrano 5656 krat)
neroden82
gost
« dne:: torek, 18. oktober 2011 ura: 20:05 »

Zivjo. Star sem 29 let,nezaposlen,zivim pri starsih,brez njih bi bil na cesti. Ze odkar pomnim imam socialno fobijo,s hudim zardevanjem,potenjem in občutkom da me bo infarkt. To pa ni moja najhujsa tezava,ceprav je kriticna za vsakodnevno zivljenje.

Dogajajo se mi nekaksni sunki, sel sem na preglede za epilepsijo,kjer so bili zelo necloveski z mano,ces da se zmisljujem. Ti sunki nastopijo le pri psihomotoričnih delih-ironija je,da pri tem kar imam rad-pisanje,tipkanje,branje,igranje instrumenta.So kratki vendar zelo neprijetni in me je tega zelo strah,tako zelo, da se ne pocutim za nobeno 'pametno' delo v pisarnah.

Mislim da gre za psihogene napade,obcutek je kot bi me nekaj cuknilo,najveckrat pa se mi zgodijo kosem pod stresom,a danasnje sluzbe so stresne, tako da se pocutim brez vsakih možnosti da bi kadarkoli dobil delo.

razmisljam o samomoru,za katerega ne bom zbral poguma in tudi prevec ljubim zivljenje-knjige,šport,naravo, a moje življenje se mi zdi nevredno zaradi motenj v možganih-fobija,ocd,sunki.

Nikoli ne bom samostojen, nikoli ne bom upravicen do kaj vec kot 150eur na mesec, nikoli se ne bo nihce zavzel zame da bi mi dal delo,ki bi ga lahko opravljal(enostavna fizicna npr)

Nocem nikogar zamoriti,le pišem kako se počutim.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #1 dne:: torek, 18. oktober 2011 ura: 20:34 »

neroden rozicodam, pa si mogoče poiskal še kakšno drugo pomoč kar se tvojih težav tiče, npr. psihiatra, psihoterapevta.
Veš, te težave se dajo odpraviti, sicer z veliko truda in časa, ampak vendarle, ne meči puške v koruzo, ampak si poišči strokovno pomoč.
Kar se pa tiče zdravstvenih delavcev, pa je tako kot povsod, so prijazni in so neprijazni kiselnasmeh
Prijavljen
neroden82
gost
« Odgovori #2 dne:: torek, 18. oktober 2011 ura: 20:49 »

haha,hud smesko zardevajoc  sesmejem amm..najprej hvala za branje in tako hiter odgovor.na zalost vse kar sem prebral o psihogeni epilepsiji je, da je neozdravljiva.  Sad ne znajo prit do tistega centra za custva, da bi naredili da se nevroni ob srtresu ne bi sprozili. tudi sedaj me je strah ko tole pisem. tezave imam s celotno zahtevnejso psihomotoriko.  Cry ne morem pa ga dobit npr na kolesu,ker ni tako zahtevno kot pisanje,tipkanje. to spoznas sele ko imas te tezave koliko so mozgani prisotni ze ob tipkanju,pisanju..
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #3 dne:: torek, 18. oktober 2011 ura: 21:20 »

Nikoli ne bom samostojen, nikoli ne bom upravicen do kaj vec kot 150eur na mesec, nikoli se ne bo nihce zavzel zame da bi mi dal delo,ki bi ga lahko opravljal(enostavna fizicna npr)

Resnično je prezgodaj za vreči puško v koruzo. Če prev razumem nimaš nobene prave diagnoze z zdravniškega vidika. Po mojem mnenju bi ti psihiatrična obravnava koristila, saj se socialna fobija, da "pozdraviti". Praviš, da je najhuje, ko si pod stresom. Tudi to se da spraviti v določene nemoteče okvirje.

Vsekakor pa poišči pomoč.   Smiley

Prijavljen

alexx Afro 
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #4 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 13:49 »

hojla dragi N.!  rozicodam

Nikoli ne bom samostojen, nikoli ne bom upravicen do kaj vec kot 150eur na mesec, nikoli se ne bo nihce zavzel zame da bi mi dal delo,ki bi ga lahko opravljal (enostavna fizicna npr)

tovrstne misli ubijajo, veš.

samostojen boš, ko boš dobil zaposlitev, mar ne. socialna 150 EUR/m. itak dobro, da ne bo večna, da se skenslaš iz te mizerije - spet, preko zaposlitve, mar ne. Zavzel se res ne bodo zate, če boš dajal zgled, da si nevreden ali nesposoben - menda ja veš, da enostavna fizična dela pa lahko opravljaš, a?

torej plan je tak, 1.) da začneš iskati zaposlitev preko zavoda za zaposlovanje na www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta (sm ti dala točno link do oglasov ne samo do spletne strani), 2.) ko dobiš zaposlitev, se čez par mesecev odseliš od staršev in greš v najemniško varjanto, ter se reši soc.podpore, 3.) si rečeš: vauuu, matr sm dobr!

lp sofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 16:40 »

Ze odkar pomnim imam socialno fobijo,s hudim zardevanjem,potenjem in občutkom da me bo infarkt. To pa ni

vse to je ozdravljivo ali pa vsaj obvladljivo do te mere, da lahko človek kolikor toliko normalno funkcionira.

Dogajajo se mi nekaksni sunki, 

kakšni sunki to? v smislu živčnih tikov, trzljajev?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
neroden82
gost
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 07:40 »

Zivjo. najprej hvala vsem za podporo,optimizem in nasvete. Odgovarjam najprej Sofiji: seveda poznam stran zavoda za zaposlovanje, napisal sem ze vec kot 300 prosenj pa nič. Tudi za najbolj 'nizka' dela moraš imeti srečo, zveze, komunikativnost,nasmejanost, vse to kar jaz nimam...

Odgovarjam Arwenu: če bi šlo le za tike in trzljaje, bi mi kratko in malo dol viselo, pri meni se sproži v glavi s kratko prekinitvijo zavesti, kot bi me nekaj urezalo v možganih.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 07:41 »

pri meni se sproži v glavi s kratko prekinitvijo zavesti, kot bi me nekaj urezalo v možganih.

kaj to pomeni? par sekund... minut? izguba zavesti - nezavest?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 18:05 »

Zivjo. najprej hvala vsem za podporo,optimizem in nasvete. Odgovarjam najprej Sofiji: seveda poznam stran zavoda za zaposlovanje, napisal sem ze vec kot 300 prosenj pa nič. Tudi za najbolj 'nizka' dela moraš imeti srečo, zveze, komunikativnost,nasmejanost, vse to kar jaz nimam...

sori, nism hotla pametovat, samo veliko ljudi ne ve za strani ZRSZ-ja.

se oproščam  Embarrassed

veš, moraš biti vztrajen, ker če boš še tukaj obupal, ti ni pomoči; prekleto dobro pa vem, kako je danes s službami in v tejle ko sem danes, je to moja 5., prej sem pa opravljala vse za določen čas in še z nižjo izobrazbe kot jo imam - ampak vztrajnost se je izplačala, čeprav sem že tudi obupavala,....

go, N, go  navija navija navija
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
asklepij
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 35

« Odgovori #9 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 15:01 »

Citiraj
2.) ko dobiš zaposlitev, se čez par mesecev odseliš od staršev in greš v najemniško varjanto, ter se reši soc.podpore, 3.) si rečeš: vauuu, matr sm dobr!
lp sofie 

Fant, da ne bi preveč verjel vsega kar napišejo tule. Tale Sofia naprimer, kolkor sem z njenih postov razbral, so ji ta stari zrihtali službo, pa ji ni všeč, pa so ji pomagali kupit stanovanje, pa ji ni všeč, še vedno sili, pri 32 letih k njima domov in jima strašno zameri, ker jo, otročička ubogega ne vzameta s sabo na morje  sesmejem Drgač pa pametna bolj ko deset dohtarjev in sto soc. delavcev
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #10 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 15:21 »

Je že tako, da teorijo vsi obvladamo.  zvizgam
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 19:31 »

Citiraj
2.) ko dobiš zaposlitev, se čez par mesecev odseliš od staršev in greš v najemniško varjanto, ter se reši soc.podpore, 3.) si rečeš: vauuu, matr sm dobr!
lp sofie 

Fant, da ne bi preveč verjel vsega kar napišejo tule. Tale Sofia naprimer, kolkor sem z njenih postov razbral, so ji ta stari zrihtali službo, pa ji ni všeč, pa so ji pomagali kupit stanovanje, pa ji ni všeč, še vedno sili, pri 32 letih k njima domov in jima strašno zameri, ker jo, otročička ubogega ne vzameta s sabo na morje  sesmejem Drgač pa pametna bolj ko deset dohtarjev in sto soc. delavcev

032

bi bilo fajn, če bi mu sam bolj konstruktivnega svetoval kot to, da me naj ne upošteva;

svojih mnenj jst ne vsiljujem nobenemu!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kar sem mu pa svetovala glede soc.podpore, pa zato, ker imam izkušnje z delom na CSD!

Torej, približno vem kako je z zaposlitvami, krediti in državno pomočjo! Ne samo preko teorije!

lp sofie  rozicodam
« Zadnje urejanje: sreda, 02. november 2011 ura: 20:12 od Sofia-Del_Sati » Prijavljen

Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #12 dne:: sreda, 02. november 2011 ura: 22:31 »

Sofi, nisem mislila nate, ampak na njega.  pomezik
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
asklepij
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 35

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 03. november 2011 ura: 09:24 »

Ok...Ok...že vidim, da me ne marate, da kritizirate moje mnenje. Bom pa za vedno zapustil tale forum, pol boste pa videle teoretika. Res, čisto zares, nepreklicno bom šel dol. In če ne verjamete, si bom izmislil strašno nemško besedo in jo kot geslo napisal rikverc in jo čisto zares pozabil                       ( naprimer :vorlangerzeitgabeseinerotekappedieangst vordemwolfwarundesniemandemsagen), in pol me ne bo več tule, ker ne bom več vedel hudega gesla. Pa tudi preko kolegic ne bom pošiljal pošte, al pa slučajno, res slučajno si naredil še en nick in pol skrivaj bral, kaj pišete o meni  sesmejem
To ni teorija ampak praksa, a ne Sofia?
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 03. november 2011 ura: 09:49 »

sesmejem

Ni panike. Ostani. Lahko se boš še kaj naučil. Drugače si pa itaq malo na forumu, pa je težko nadaljevati tvojo temo.
Prijavljen

alexx Afro 
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 03. november 2011 ura: 09:54 »

Uf, Asklepij, ti pa še zmeraj nisi pozabil tistega, kar ti je Sofie napisala. unsure

In zakaj še zmeraj to predeluješ, obdeluješ? Saj koneckoncev samo ti veš o svojem pisanju. Jaz se tukaj ne bom opredeljevala ali imaš prav ali ne, da ne boš še mene lovil po celem forumu, ampak a ni vseeno kaj si ena oseba iz foruma, ki je niti ne poznaš, misli o tebi? pomisli

Če ti veš, da so tvoja dejanja OK, potem stoj za tvojimi dejanji, ampak se bojim, da če boš tako razmišljal, da se bodo ljudje počasi čisto odmaknili od tebe. En dobronameren nasvet...

Saj globoko v sebi veš, da nekaj ni OK, če ne ne bi bil na tem forumu, a ne?

In resnično imaš vse možnosti, da nekaj spremeniš. Tako kot mi vsi, ki smo TUKAJ. Prav vsi smo morali nekaj spremeniti in še spreminjamo, če želimo boljše živeti. In včasih smo si morali priznati tudi to, da naša razmišljanja in dejanja niso bila OK. Ja, je bolelo, ampak edino tako lahko začneš začeti bolj kakovostno živeti...

Neroden, oprosti, da sem pisala malo mimo tvoje teme! rozicodam

Glede epilepsije ti ne morem nič svetovati, ker ne poznam tega področja, glede ostalega pa ti lahko z gotovostjo trdim, da se da z medikamentozno podporo, psihoterapijo in veliko dela na sebi doseči ogromno. Je pa potreben čas, veliko dela in truda.

Nič še ni izgubljenega. Išči možnosti, poskušaj si poiskati zares dobro strokovno pomoč.

Tudi jaz sem v enem obdobju že čisto obupala nad sabo in sem mislila, da nikoli ne bom zmogla določenih stvari, ampak sem jih postopoma začela delati in sedaj moram premagati samo še dve oviri...

Tako, da resnično razumem tvoj obup. (Ja, M., tudi Nerodnega razumem. sesmejem)

Srečno!
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 03. november 2011 ura: 09:59 »

Kolikor vem, je ta forum namenjen pomoči in podpori posameznikom v stiski. Posmehovanje nekomu, ki je ranjen, ki trenutno ni v najboljši koži sem ne sodi in samo razkriva hude komplekse osebkov, ki se radi spravijo na šibkejšega, da bi se vsaj za trenutek počutili močni in boljši kot drugi.
Žalostno ...  ne
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 03. november 2011 ura: 16:51 »

Ok...Ok...že vidim, da me ne marate, da kritizirate moje mnenje. Bom pa za vedno zapustil tale forum, pol boste pa videle teoretika. Res, čisto zares, nepreklicno bom šel dol. In če ne verjamete, si bom izmislil strašno nemško besedo in jo kot geslo napisal rikverc in jo čisto zares pozabil                       ( naprimer :vorlangerzeitgabeseinerotekappedieangst vordemwolfwarundesniemandemsagen), in pol me ne bo več tule, ker ne bom več vedel hudega gesla. Pa tudi preko kolegic ne bom pošiljal pošte, al pa slučajno, res slučajno si naredil še en nick in pol skrivaj bral, kaj pišete o meni  sesmejem
To ni teorija ampak praksa, a ne Sofia?

038

raje se ukvarjaj z avtorjem teme in mu pomagaj.

Prijavljen

BB
gost
« Odgovori #18 dne:: četrtek, 03. november 2011 ura: 18:02 »

Tale asklepij me je kr pošteno nasmejal  Grin

Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 03. november 2011 ura: 19:16 »

lepo da te je nasmejal BB - vsaj nekaj dobrega tle na forumu je naredil ta asklepij
Prijavljen

Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar