FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 20. april 2026 ura: 05:26

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Odklopljen od življenja  (Prebrano 6177 krat)
nikaman
gost
« dne:: sobota, 15. oktober 2011 ura: 23:48 »

Pozdravljeni.

Že velikokrat sem med iskanjem na googlu našel vaš forum, tokrat sem se odločil da se registiram še jaz  Smiley.

No, jaz sem 21 letni študent in mislim, da imam probleme z duševnim in psihičnim zdravjem.
Začelo se je že v osnovni šoli, kjer sem bil vedno sam zase nekje ob strani. Bil sem tarča posmehov in nasilja (mogoče zajebancij z njihove strani) prav vsak dan. Enkrat se mi je zgodilo celo to, da nas je bilo približno 60 nekje na enem hodniku, in so me vsi začeli zajeba***.
Potem je prišla srednja šola, kjer je bila ista zgodba. Vsake stvari me je bilo strah, nisem imel prijateljev.
Na faksu so se okoliščine spremenile, noben me ni več "zajebaval". Moja samozavest je začela počasi naraščati. To sem opazil, ker sem si upal več, kakor v srednji šoli.
No, in sedaj sem prišel do spoznanja, da doživljam notranje občutke drugače kakor drugi. Recimo med sošolci na faksu ne komuniciram pogostro, še vedno se  držim sam zase, nimam "pravih" prijateljev s katerimi bi lahko šel zvečer ven na žur. V zadnjem času so mi prekomerno začeli izpadati lasje in verjetno je vzrok stres. Imam vedno občutek, da mi zmanjkuje časa, da sem utrujen, ponoči ne morem spati ker neprestano analiziram kaj se je zgodilo v preteklem dnevu (če se zgodi kaj, kar v meni povzroči strah in podobne občutke,...).
V zadnjem času sem začel razmišljati, da bi obiskal psihiatra ... nevem kaj naj naredim ... enostavno ne najdem poti iz tega.
Ress bi bil zelo hvaležen kakršnih koli namigov, napotkov,....

Lep pozdrav.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.084

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 06:58 »

Pozdravljen !

Za "kompenzacijo" stresa je najboljši način kakršnakoli fizična aktivnost in sproščanje http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=375&Itemid=2  To je mislim da predpogoj, da naše
TELO in MISLI pripravimo do sodelovanja Smiley. Potem pa predvsem SPOZNAVANJE delovanja naših MISLI
in odzivov telesa nanje. Tukaj imaš nekaj spletnih orodij ki ti bodo pomagale pri tem http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=14&id=49&Itemid=83
Potem so tukaj še priročniki za TELEBANE http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=754 TO je kar se tiče TEORIJE. Praksa pa je tisto kar nam pomaga VEN iz miselnih vzorcev in avtomatskih misli. En korak so SKUPINE za samopomoč http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66 kjer se druzijo/mo ljudje z podobnimi stiskami in izmenjujemo izkušnje. MOŽNOST izpostavljanja in da "damo ven" tisto kar nas muči.
Nasledji korak so DELAVNICE v okviru društva DAM http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=936&Itemid=1 .
HUh.....sem ti dal dela ne Smiley ampak vse to je preizkušeno in DELUJE , seveda v kombinaciji z POTRPEZLJIVOSTJO in VSTRAJNOSTJO. Ob vsem tem pa seveda PSIHOTERAPIJA , ki bom rekel
je tisto kar POVEZUJE vse skupaj. Z prebiranjem priročnikov in vaj se nam porajajo tudi kakšna
vprašanja ki jih ne najdemo ne tam in tudi ne na forumu. V kolikor pa so misli in počutje tako slabo da je vse to nemogoče pa je seveda potreben obisk psihiatra ki določi PO POTREBI tudi zdravila.
Vsekakor samo RAZMIŠLJANJE in RAZGLABLJANJE o naših tezavah NI DOVOLJ, ker z tem samo POGLABLJAMO stisko ker povečujemo STRAH ko vidimo da ne najdemo rešitve. Z NOVIMI načini
in spremembami gre lahko v drugo smer in se kaj SPREMENI.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 09:03 »

Nikaman, pozdravljen rozicodam

Se kar pridružujem tistemu, kar je Lost napisal. Mislim, da obisk psihiatra ni še tako nujno potreben, prej bi ti tudi jaz predlagala psihoterapijo, da se naučiš premagovati svoje težave, za boljšo samopodobo in komunikacijo......
Vsekakor pa je šport, druženje, branje in ostale zadeve, ki nas razvijejo v zdravo osebnost pomembne v našem življenju in jih je treba upoštevati. Pogumno, na dobri poti si rozicodam
Prijavljen
nikaman
gost
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 15:02 »

Živjo.

Hvala za odgovora in napotke. Vedno sem vesel slovenske literature ... sploh pa, če je zdraven še slikovno gradivo  Smiley ... in tudi vaje za sproščanje zgledajo vredu. Drugače pa priznam, da še nisem skoraj nič brskal po tej strani  unsure

No, se bom sedaj zagrizel v branje.

Še enkrat hvala in lep pozdrav  Smiley
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 497

/

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 17:16 »

Jst se najdem večinoma v vsem, kar si napisal (edino lase mi zaenkrat še ne izpadajo...  sesmejem ja, pa upam da ne sekiraš glede tega, ker po glavi obriti tipi hudo zgledajo).

Jaz že kar nekaj časa "iščem pot iz tega"
... enostavno ne najdem poti iz tega.

..ampak gre počasi, na vsake toliko časa kaj novega ugotovim, mogoče celo kaj konkretno spremenim pri socialnih stikih. Ampak se mi zdi, da prihajam do zaključka, da taka kot sem, pač sem in nikoli ne bom taka, kot hočem biti. Nikoli ne bom drug človek. Lahko sem samo najboljša možna verzija sebe in se imam rada tako kot sem Smiley (easy to say but harder to realise..  Tongue ..I know) Itak pa bolj ko se obremenjuješ, težje je. Analiziranje je zame pogubno (povzroča nespečnost, nespečnost pa - vsaj pri meni - povzroča depresijo in še več sekiranja). Konstruktivno analiziranje zame pomeni samo psihoterapija, zato ti jo toplo priporočam! Smiley

P. S. Hvala za dober odgovor Lost, upam da mi bo kaj pomagalo, ko najdem čas in preberem, kar je za tistimi linki.

Srečno nikaman!  oki
Prijavljen
nikaman
gost
« Odgovori #5 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 18:30 »

Heh, zdaj gledam kok "butast" ime sm si zbrau za ta forum  sesmejem.

Drugače pa sem do podobnih ugotoitev že prišel sam kakor si ti napisala, dr.hauska.

Samo je pa res, da je v praksi to težko upoštevat ...
Citiraj
easy to say but harder to realise..   Tongue ..I know

Vidim da vsi omenjate pshioterapijo. Sem gledal po googlu, pa nikjer nima noben objavljenga cenika ... kako pa sploh zgleda psihoterapija?

Lep pozdrav.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 18:52 »

Nikaman, nekaj o psihoterapiji je že bilo govora na forumu

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,7246.0.html

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,8966.0.html

o terapevtih pa se lahko pozanimaš tudi tukaj:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,360.0.html

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=84

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=911&Itemid=85
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 16. oktober 2011 ura: 19:02 »

Heh, zdaj gledam kok "butast" ime sm si zbrau za ta forum  sesmejem.

Sploh ni pomembno kako ime si izbral za forum,mislim da je korak v smer,da spremeniš in izboljšaš
svoje počutje bolj pomembno in dobrodošel seveda rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 09:28 »

Nikaman  rozicodam nick je čist ok  pomezik

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
nikaman
gost
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 16:52 »

Hvala vam za vzpodbudne besede in informacije  Smiley

LP
Prijavljen
NEopazna
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 17:21 »

Ahh.. kot da bi brala sebe ..  (:

Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 20:18 »

Ane, da je zanimivo, koliko nas je..ampak počutimo se pa kot da smo edini s takimi težavami in sploh ne opazimo, da je tudi drugim težko  Sad
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #12 dne:: torek, 18. oktober 2011 ura: 15:19 »

Pozdravljen!

nikaman ni butast nick, čeprav sem se zatipkala, ko sem ga odtipkavala  sesmejem

če pa imaš srčno željo ga spremeniti, greš na svoj nick > nastavitve računa > spremeniš nick

glede na to, da poznam medvrstniško nasilje, ti lahko povem, da VEM, kako si se počutil takrat in kako danes. Vendar ti si star komaj 21 let in imaš še cel lajf pred sabo, jst pa sm že kr v letih in še prepozno rešujem svoj bit.

vgl., zelo pomagajo knjige za samopomoč, v smislu:
- Louise L. Hay: Življenje je tvoje, V tebi je moč
- Phillip C. McGraw: Ti si pomemben
- - - in še mnoge druge, ki jih najdeš v knjižnicah za samopomoč

Glede las je lahko stres, ker tudi sama ko sem v stresu, imam več las zraven glave kot v glavi!!

Pomaga pa tudi to, da se več izpostavljaš med ljudmi, si družaben, pa čeprav ne govoriš veliko, ni važno, važno je, da si tam, ipd.

Lp Sofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
nikaman
gost
« Odgovori #13 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 19:13 »

Aha, ok thx  Grin

Sej niti nima veze ... en nick sm si hotu zbrati ki ga nimam nikjer ... pol pa nism kej dost zbiral  sesmejem
Prijavljen
NEopazna
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #14 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 19:23 »

Ane, da je zanimivo, koliko nas je..ampak počutimo se pa kot da smo edini s takimi težavami in sploh ne opazimo, da je tudi drugim težko  Sad

Jih je težko opazit.. redko kdo kaže svoj "pravi" obraz...
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

/

« Odgovori #15 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 20:46 »

No to je res, da ne kažemo pravega obraza...ampak sej nam je v resnici važno, kako nas vidijo drugi. Saj sekiramo se ravno zaradi tega, ker se nam zdi, da nas drugi ne sprejemajo, da smo čudni.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 07:40 »

Jih je težko opazit.. redko kdo kaže svoj "pravi" obraz... 

temu se pravi maska
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 15:36 »

A smo tuki tud z maskami?? Tongue
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 18:34 »

mah...... jst mam tako masko, da se spet skrivam za ok-face, v bistvu pa mi je total bad, groza,.... eno samo matranje v lajfu----> za nič!
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #19 dne:: petek, 21. oktober 2011 ura: 06:45 »

A smo tuki tud z maskami??

Smiley in to s kakšnimi!
Prijavljen

Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar