FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 16:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kdaj bo boljše?  (Prebrano 10587 krat)
kimi
gost
« Odgovori #20 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 13:31 »

arwen sem ti poslala zs
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #21 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 13:48 »

Smiley

ja, mogoče še tole http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=754

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66

če bo kaj v pomoč

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
kimi
gost
« Odgovori #22 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 15:00 »

hvala ti za pomoč
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #23 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 16:36 »

uf perfekcionizem, ravno ta me je pahnil v situacijo, v kateri se nahajam, non stop pritisk na sebe... se bom morala naučiti že enkrat drugače živeti...

glede perfekcionizma....... ko se bomo nehali delati biti superčlovek in se sprejeli, takšne kot smo, bo življenje neprimerno lažje in enostavnejše, ter prijetnejše!
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #24 dne:: petek, 07. oktober 2011 ura: 21:49 »

uf perfekcionizem, ravno ta me je pahnil v situacijo, v kateri se nahajam, non stop pritisk na sebe... se bom morala naučiti že enkrat drugače živeti...

Kimi, zelo veliko "depresivcev" nas ima ta problem. Perfekcionizem. Vendar vseeno poskušaj gledat na zadevo pozitivno. Verjetno si sedaj res prišla do tiste točke, ko se bo treba zazret vase in spremenit kakšne stvari. Vendar tega ne rabiš počet sedaj, v tem stanju, temveč ko boš z zdravili zlezla nazaj gor. Sedaj rabiš predvsem počitek in odklop od vseh obveznosti, možgane kr lepo na pašo. pomezik

Verjamem pa, da tudi veš, da perfekcionizem ni vzrok za tvojo depresijo, temveč je zgolj simptom. Potrjevanje skozi rezultate, strah pred neuspehom, strah da nas ne bi cenili, da zadovoljimo vsem v vsem, razdajanje za druge, bit boljši od drugih, itd.. so zgolj znaki, ki kažejo, da nekaj "pod streho" ne štima najbolj. In ko pride do kakšnega bolj stresnega dogodka, se žal mi, že tako napol pregoreli, precej hitreje in huje zlomimo.

In vedi, da nisi sama v tem, jaz sem 1 leto zgubil in nisem bil sposoben delati ter sem šele pred kratkim začel normalno funkcionirati. Vendar pa se sedaj počutim precej bolje kot ne vem.. recmo zadnjih 10 let.. sj verjetno to zarad ad-jev, ampak.. does it matter?

Pa še en pozitivni vidik Smiley A ni depresija ubistvu en fajn obrambni mehanizem, ki ti prepreči, da bi si še bolj škodovala? Verniki bi rekli, bog te položi v posteljo, saj te ma preveč rad, da bi te gledu kako bolj in bolj trpiš. Zato bolje ne-delovati kot delovati napačno.

Vse dobro  rozicodam
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #25 dne:: sobota, 08. oktober 2011 ura: 05:30 »

S težnjo po popolnosti ni nič narobe, če s tem ne pretiravamo. Perfekcionizem kot obsesija namreč nikomur ne prinese kaj dosti koristnega.
Perfekcionizem ni odvisen od tega, s katere strani ga gledamo - vsekakor privede do stresov, stalnega psihičnega pritiska in zmanjšane kakovosti življenja zato ga je treba ohranit v zdravih mejah normale.
Sama sem se že naučila tistega dela,ko sem menila,da mora biti doma vse tipi topi,vse na svojem mestu,čisto,da se sveti,....
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
kimi
gost
« Odgovori #26 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 08:40 »

danes je 20 dan jemanja cipralexa, počutje čez dan za nianso boljše, manj tesnobe in nemira, noči pa še vedno neprespane, premetavanje po postelji, jutra pa težka.....
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #27 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 09:01 »

samo še par dni, pa si iz tahujšega ven  oki rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
kimi
gost
« Odgovori #28 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 10:13 »

oh upam arwen, da bo res tako...moram pa povedati, da me vsaka še najmanjša stvar iztiri in postanem takoj tesnobna... ko pa pomislim, da bom šla nazaj v službo.....ohhh, težka bo
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #29 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 10:14 »

če bo zelo hudo še, lahko bolniško podaljšaš še za nekaj dni?
Prijavljen

kimi
gost
« Odgovori #30 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 10:25 »

ja lahko še za par dni podaljšam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #31 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 10:29 »

no vidiš, do takrat pa zdravilo zagotovo začne delovat, kot je treba
Prijavljen

kimi
gost
« Odgovori #32 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 10:47 »

že sedaj se obremenjujem s tem, kako bo v službi, kaj bodo drugi rekli in nevem iz tega filma....danes se mi spet joče Sad
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #33 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 10:57 »

kimi, ni panike. Na to, kaj si drugi mislijo, itak ne moreš vplivati. In niti ni važno, kaj si mislijo. Ti živiš svoje življenje in zdaj si pač bolna. Le dobro poglej sodelavce... so vsi urejeni, odgovorni, brez napadov tesnobe? Me res zanima.  kadim
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
kimi
gost
« Odgovori #34 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 11:17 »

ja o tem se pač ne govori, kaj pa jaz vem, lahko da tako dobro skrivajo
Prijavljen
Sinuska
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.871

« Odgovori #35 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 11:18 »

Ko sem bila jaz prva v firmi na tabletih, so vsi začeli: tudi jaz jih jemljem, pa sosedova micka tudi, pa un tam tudi....
Bilo te đoli, kimi. Zase veš.  rozicodam
Prijavljen

If you are DEPRESSED, you are living in the PAST. If you are ANXIOUS, you are living in the FUTURE. If you are at PEACE, you are living in PRESENT.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #36 dne:: torek, 11. oktober 2011 ura: 11:18 »

kot pravi Sinuska + svoje drug mesec še terapija naredi (oz. tekom pogovorov s strokovnjakom lahko  marsikaj razrešiš)

lahko da tako dobro skrivajo

bi bila presenečena, ko bi vedela, koliko ljudi je takih
Prijavljen

kimi
gost
« Odgovori #37 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 07:11 »

uff ta tesnoba, ko bi človek najraje šel iz svoje kože, ko ne moreš ležat v postelji in si najti nikjer mesta, mravljinci, slabost.......kdaj le mine.... kako ste to preživeli....nevem če bom zdržala še  Sad
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #38 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 07:19 »

BOŠ zdržala!
Prijavljen

kimi
gost
« Odgovori #39 dne:: sreda, 12. oktober 2011 ura: 08:14 »

totalno sem obupana
 Cry Cry Cry
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar