jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 166
|
 |
« Odgovori #40 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 22:16 » |
|
Tudi meni se je začelo trzanje po celem telesu pred mesecem in pol. 14 dni prej pa se mi je začelo tresenje rok, a samo ponoči. Pa tudi roke mi mrtvijo ponoči, enkrat leva, enkrat desna, enkrat le par prstov.
Nevrolog ni odkril nič, na EMG bom še šel, na MR me nočejo poslati.
Zadnji mesec me bolijo še stopala, tam mi največ tudi trzajo mišice, notranji loki stopal me bolijo, da sem težko kaj dolgo v čevljih, pozdravi se pa ne.
Psihično sem prišel na dno, ko sem v nesrečni google vpisal v angleščini trzanje prsta (tako se mi je začelo, ponoči mi je trzal prst in do večera ni nehal, kar strašljivo). No, po tem kaj mi je google ponudil, se je vse poslabšalo in čez 3 dni sem trzal po celem telesu in to ne le 2-3x na dan kot piše ena od vas zgoraj (a ni toliko normalno, vsak kdaj trzne!) ampak tako ene par stokrat, po stopalih kot že rečeno pa kar poklja.
Ni MS tisto, česar sem se tako na hud... ustrašil, ampak ena druga bolezen, pa je nočem niti imenovati, ker ste vsi na MS prestrašeni, pa je bolje da tako ostane - pri MS lahko še zelo dolgo relativno kvalitetno živih, ni čisto brezizhodna bolezen, kot se zdi zdravim.
No moram omeniti, da imam zdravstveno fobijo že leta dolgo, sem "imel" že raka sečil, želodca in črevesja :-( In to so take bolezni, kjer ti ustrezne (neprijetne) preizkave 100% povedo, da ga nimaš in je šlo potem na bolje (čeprav me še daje me ne skrbi več)... Nevrološke težave, kot jih imam zdaj se mi pa zdijo kar nekako nemogoče da bi lahko od bolne psihe človek trzal in se tresel. Psihiatrinja mi je sicer dejala, da ne pozna nobene bolezni, kjer se človeku roke tresejo samo ponoči, ampak... v resnici me ne motijo najbolj boleče noge, tresenje ponoči in mrtvenje udov (dokler pridejo nazaj), ampak tisto kar najmanj boli - trzanje mišic. Kar dokauje, da je vseeno kaj se nam dogaja, važno je, kako osmislimo to v naši glavi :-/ In ker je trzanje povezano s tem, kar se najbolj bojim da mi je, me pač to najbolj teži (vsak trzljaj mi je kot žebelj v glavo).
Seveda me ima žena poln kufer, meni pri tem ni nič lažje. Ves čas imam telesne težave, vedno nove in nove, pa nihče ne ve kaj mi je. Zdaj čakam na izvide revmatologa, ker je bil nek sum na revmo, samo revma ne pojasnjuje teh nevroloških težav, ki jih imam sedaj. Kar s strahom grem spati vsak večer, na tisto nesrečno bolezen sem se pa tako zafiksiral, da prav težko še napol opravljam svoje delo in sem z družino kaj več kot da mislim na to bolezen.
Prijaviti se mislim v Begunje na KVT imajo 12 dnevne delavnice, kako se spopasti s tesnobo. Ker pri meni gre za tesnobo, nisem v depresiji, ampak v taki tesnobi, da včasih lahko samo krožim po stanovanju. Pomagal mi je tek, sem malo tekel, par km, odkar me pa noge bolijo je pa še to šlo.
Pozdrav Jerry
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #41 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 22:42 » |
|
Jerry, bla sm pri nevropsihiatru- mi je rekel, da je seveda lahko od psihe. V bistvu sta mi osebni zdravnik in on oba ovrgla MS. Je pa res,da se nisem testirala. Ampak baje, da je MS takoj pozna- neki zenice gledajo itd. Vem katero "drugo" bolezen misliš- jaz se pa te nič ne bojim. Ostajam nekeko pri MS fobiji  . Ker, če imaš tisto bolezen, ki jo ti misliš, moraš biti tudi "švoh", v bistvu gre za bolezen švohosti in trzanje se začne šele, ko imaš mišice klinično oslabele. Na koncu. Prej trzanja sploh ni, in trzljajo so zelo mini. Mene pa skor meče, kokr mi kdaj trza  . Pa tudi podplati so me boleli in vse mi je zaspalo ponči- no za to slednje se ne bojim, ker se mi že od nekdaj dogaja in je predvsem zaradi pozicije spanja. Jaz sem ok sedaj, Bfs forum mi je veliko, veliko pomagal Priporočam tudi tebi. Je ameriški, ampak imamo vsi iste težave: trzanje, bolečine, tresenje... kar hočeš. Obolenje je benigno- gre za benigni faskulacijski sindrom (BFS) in verjetno izhaja iz psihe oz. kake okužbe. No na tem forumu so me ravno ta teden tudi razsvetlili- da trzanje ni niti MS znak  , na to te samo google pripelje, ker ljudje sprašujejo ali je to znak, ker je pač mišična neželena reakcija. Skratka, pojdi na ta forum, če znaš ang, če pa ne znaš obstaja bfs forum tudi na Hrvaškem. Pogooglaj: Bfs forum hr. Boš videl, da jih bo veliko z enakimi simptomi, kot jih imaš ti, pa jim ni nič  . Meni je res fulllll pomagalo, ker se bila že čisto panična. Raje to kot Begunje (za sedaj)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #42 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 23:00 » |
|
Hvala, saj sem na tistem forumu BFS. In tam se jih one druge bolezni več boji kot MS. Ker MS je kot "gripa" proti tistemu drugemu. Ja, moraš biti švoh. Eni pa prej trzajo tudi.
Najbolje sem se zasekiral, ker mi po notraniih lokih stopal res kar utriplje včasih. Ena mišica, druga, tretja kar tako kot "unim" z boleznijo na YouTube. Joj mi ježal da sem v google vtipkal finger twitch takrat ko mi je prst trzal.
Ja, saj vem simptomi niso samo logični, ker me noge tudi pečejo, špikajo, danes mi recimo brni po notranjem loku (in tudi trza)...
Nevrolog mi žal ni omenil anksioznosti, omenil je le da je BFS še 20x bolj redek kot ***. Ni me ravno potolažil. Pa neko atrofijo roke se mu je zdelo da je, sreči sem našel 1.5 let stare slike, da sem imel res že prej tako roko. Na dlani ene roke se mi tetive ful vidijo on je pa rekel da je lahko atrofija, me je stisnilo v nulo (šibkosti pa res ni odkril!) In sem potem sam gledal obe roki in res, na levi imam pol manj mišic kot na desni, obseg roke je 1cm manjši toliko je manj mišične mase. Pa vidim na fotki iz dopusta (sreči sem enkrat z levo roko pomahal) da je prav tako ali vsaj podobno. In takrat sem dojel, kaj naredi pozornost. Vsaj 2 leti imam eno roko ful bolj čudno kot drugo, pa nisem niti opazil, ker me pa leva roka tudi boli že 8 mesecev in mi je kazalec začel trzati, sem pa potem se poglobil in opazil, nevrolog me pa ni potolažil. In tista *** je redka, pri mojih letih (42) še bolj, a hudič je v statistiki, statistika je velikokrat prasica.
Meni se ta obsedenost z najhujšimi diagnozami ponavlja v spiralah, sem obupal, da bom lahko to sam rešil. Res pa je, da je po mojem *** najhujša bolezen, ne vem, še rak se mi trenutno ne zdi tako brezupen, kot je tisto. Način, kako greš, kako hitro greš in 0% možnosti... ko sem prvič bral mi je biceps začel trzati še 5 ur, takrat sem si rekel madonca, a lahko samo ko nekaj bereš zato začneš bolj trzati. Ker da sem sploh gledal, SEM TRZAL kot pravim ponoči, kazalec mi je v desno skakal celo noč. In nikakor nisem pričakoval take bolezni ko sem v google vtipkal :-(
MS ja, je pa vedno možna, ker ima toliko simptomov, senzoričnih, motoričnih, kar hočeš. Mene ni poslal na MR, čeprav imam tudi veliko senzoričnih problemov (recimo mrtvenje rok). Žena me prepričuje da je mrtvenje rok lahko tudi samo psihični znak. Kaj vem no. Razumsko bi moral biti kakšen vkleščen živec. Je pa res, ko mi je nevrolog zaradi mrtvenja priporočal EMG leve roke, me je desna začela mrtviti kmalu potem, zdaj me pa spet leva ali pa obe. Bah.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #43 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 00:02 » |
|
Mah, nevrologi so šele 2009 priznali BFS. Ni res, da je boj redka od ***, potem bi bili vsi na unem foumu že pod zemljo. In *** je res redka. Kako si potem to dejstvo razlagaš? Dokler ti roka ne mrtvi podnevi, mislim, da je ok. Pri MS po 14 dni ne čutiš roke, ne pa par minut, dokler jo ne zbudiš. To je normalno. Ravno sodelavka mi je unkrat rekla, da se skoraj vsako noč zbudi z omrtvičenjem. Meni je to res normalno. Drugače sem jaz začela trzati pred 1 letom. Ko sem googlala- sem začela RES trzati po vseh mišicah, tudi jeziku. Pa ščemenje... itd. Potem sem šla na AD + Apaurin in se mi je po 2 mesecih zelo zelo popravilo. Skoraj nič trzanja. No potem sem prekinila AD in je spet začelo  , zato VEM da je psiha. Ampak imam še vedno dvom oz. strah nekje v podzavesti. Zato pa še trzam. Aja, in podplati- v mojem max trzalnem obdobju mi desen podplat non-stop trzal, res non-stop. Kak mesec pa je šlo stran. Če bi imela *** bi bila sedaj po enem letu že onemogla. Pa nisem, fizično sem zdrava kot dren, če odmislim trzljaje. Močna, se ukvarjam s športom. Pri *** to ne bi bilo več mogoče, Sem pa jaz kot ti hipohondrična že od nekdaj, samo jaz se ne bojim bolezni s smrtnim izidom, bojim se le MS. To, da naj bi jo imela se mi je zdelo že pred 5 leti in se po jemanju Cipraleksa po 6 mesecih končalo. No takrat nisem trzala, ampak so me noge res bolele... Skratka, če ne bi bila psiha, ne bi bil ne ti ne jaz več pri moči. Aja in na unem forumu so ljudje, ki trzajo že po 20 let...meni to veliko pove, vendar bi rada nehala prej.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #44 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 12:46 » |
|
Vem, če trzaš eno leto kot ti ni ***. Jaz trzam (žal v tem primeru) šele 1 mesec in pol :-( Ki je bil dolg kot večnost :-(
Jaz sem smotani napol matematik :-( Na BFS forumu je nekako 4000 članov in to je za ves svet (iz celega sveta so zraven), to je res precej manj kot je ***-ja. Na tem forumu si ti pa še ene par članov, ki trzajo. Recimo težav z vrtoglavico, prebavo je 100x več, tisto so nekako standardne težave zdaj vidim (zakaj sem se tako zasekiral zanje, ko sem jih imel???) Trzanje pa... tudi pri želodcu so mi vsi zdravniki takoj rekli psiha, pri trzanju so pa previdni, kao da je lahko karkoli...
Trzanje je živčni impulz, ki ga ne bi smelo biti, ker to je sama fizika. Kar težko sprejmem, da je sploh možno trzati zaradi psihe. Nekako si še predstavljam, da si v taki hudi situaciji, kot je recimo da se ti mož utopi, da rodiš mrtvorojenega otroka, da te nekdo zlorablja itd. Jaz se nimam da se mi je kaj res hudega zgodilo. Sem zasekiran na mikronivoju več let, vse kar bi moral mi biti izziv ali veselje (recimo imeti otroka, preurediti podstreho), sem vedno doživljal kot problem in strah. Ne vem, razen če se nabira to skozi leta in potem ven skozi trzanje udari. To se mi kar malo znanstveno fantastično sliši vseeno.
Najbolj me skrbijo stopala, ker se mi mesec dni vleče in ni nič bolje. Saj se ne zasekiram prvi dan, tri dni preden mi je vse začelo trzati po notranjih lokih stopal sem pretiraval (zaradi tesnobe) malo s tekom, sem tekel 17km v 24 urah, ponavadi pa 4km, pa še en dan prej sem 35 km kolesaril. Ampak ni bilo zdaj neke sile, še mišice na nogah me niso bolele kaj zelo. In potem 3 dni kasneje se mi je začelo z levo nogo na plesnih vajah me je po podplatu špikalo in mravljinčilo (živec), potem se je naslednje dni preselilo na mišico ki gre iz palca v peto (notranji lok pač) in potem je šlo v tednu dni še na desno nogo kjer je zdaj slabše. Tisti notranji lok me boli, zdaj par dni mi vibrira (torej senzorično, točno čutim kje gre živec tam, kot bi mi potreseval med hojo), in jasno, tam mi od začetka najbolj trza :-( In potem v moji glavi vidim kako je po trzanju prišla bolečina in si ustvarim misel, da je trzanje mojo mišico na nogi že tako najedlo oz. onesposobilo da me boli, zdaj pa pride potem še šibkost mišic in sem tam :-( Pa točno v te dve mišici obeh palcev me krči grabijo, samo malo palec narobe postavim (zdaj odkar imam težave z nogo), tudi ponoči. In krči so še en in to zgodnji znak *** ;-/ Torej fascikulacije in krči v stopalih, pa še začne se tam pogosto. Ja, sem pa selektivno napisal, priznam. Krči so verjetno mišljeni taki, da ne moreš mišice več iztegniti v takem krču si, moji niso taki, bolj bolečina v obliki krča, stisne pa gre pa stisne pa gre (razen če palec dam dol pol imam pa pravi krč)... Pa res sem zamolčal, da vsaj PONAVADI se *** pojavi na ENI nogi ali ENI roki, ne na obeh v razmiku 7 dni. Pa fascikulacije se se mi začele na roki (kazalec kot sem napisal), pa na bicepsu mi je 5 ur trajala itd... Stopala so prišla kasneje. Pa še zbadanje, vibriranje... moral bi verjetno razmišljati o znakih, ki NE sodijo zraven, izberem pa le tista dva, ki "potrjujeta" sum.
Opažam pa, da včasih trzam zelo malo par ur, potem pa kot bi dal na večjo jakost vse, trzam VEČ povsod, po stopalih skoraj non stop takrat, poklja mi pa tudi drugje po telesu. Ni vsak trenutek enako. Nikoli pa ne zgine. Pravzaprav niti ne vem koliko je "normalno". Ker medna parkrat na dan vsak trzne, pa se ne zave tega... Zaveš se če vztraja in vztraja ena mišica dolgo časa, če ti pa nekje trzne pa menda večina ne ve. Ampak ja, 1000x na dan je pa preveč, toliko mi nikoli ni trzalo.
Mislim kriza, vsak dan misliti da boš umrl. Kaj sem šel googlati tisto besedo, trzanja nisem imel nikoli za znak nečesa hudega :-( Sem pa šel gledati šele po tem ko sem se tresel ponoči (to me ni zelo skrbelo, kaj vem zakaj), in mi je prst na kazalcu trzal celo noč in ves dan, da mi je prst kar metalo v desno... Torej ni mi začelo trzati zaradi googla, da sem malo raziskoval hude bolezni, ampak sem šel gledati po tem, ko mi je začelo.
Sem zdaj bral knjigo o KVT pa piše da se je treba kot protiutež tudi soočiti z boleznijo nekako, če se bojiš raka pojdi na onkološki pomagati... Za ***, kjer je 70 bolnikov v SLO nimaš kam iti, pa je bila najbolj sorodna pot, da si malo videov na You Tube ogledam, tistih z lepimi naslovi: "*** can not win over love and hope" itd. Mislim ja. Big mistake se mi zdi. Ker ni, da si samo ves paraliziran, srbi te pa vseeno in boli in vse, vsi čuti delajo. Kot da si ujet v lastnem telesu dokler ne moreš niti govoriti več in dihati. Mislim... Pa še veren nisem, mislim, da vera človeku lahko pomaga sprejeti, karkoli imaš pač. Je pa tako z vero, ali je imaš ali pa ne.
Glede MS sem tudi vse prebral jasno. Moraš vedeti, da veliko ljudi ima le en napad, pa jih potem nima več in dobiš precej funkcij nazaj. Veliko (vem, ne vsi) živijo dolga leta še dokaj samostojno življenje lahko. Mislim na googlu imaš MS survivors stories kolikor hočeš, pri nas je društvo itd. Za *** ni ne društva, survivor stories sicer so, samo v par letih potem kakšen sorodnik spodaj napiše, da je xy izgubil boj z boleznijo.
A tebi se je trzanje kar tako začelo iz nule? Prej nisi, potem si pa kar začela?
Meni Helex ni pomagal, zato sem se prepričal, da ne more biti psihično :-( Zdaj pijem čaj Šentjanževke dober mesec pa... ne občutim razlike.
Ti si očitno dokaz, da lahko psihično trzaš :-( Pa si imela kakšno hudo travmo pred tem ko se ti je začelo? Mene tolaži le še to, da je trzanje verjetno povezano s tremorjem rok ponoči (prišlo je 14 dni za tresenjem), malo je verjetno da bi imel dve bolezni. In za tremor rok ponoči... menda ni medicinske razlage od česa bi bilo lahko ... Še Parkinsonovi bolniki se ponoči nehajo tresti jaz se pa začnem. In to bolj proti jutru ponavadi, ko se zbujam (če sse zbudim uro ali dve ko zaspim se ne tresem), in ko se čisto prebudim, neha takoj. Kot bi tresenje prihajalo skozi roke samo v stanju, ko sem "manj prišteven". Psihiatrinja je seveda temu rekla, da čez dan uspem stres potlačiti za mišičnim tonusom, ki je močan, ko si buden, ponoči ko pa "zavest pade", pa udari ven stres in skrbi...
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 20. november 2011 ura: 13:04 od jerry2 »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #45 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 14:37 » |
|
Ojoj, me spominjaš name pred 1 letom  , še dobro da takrat nisem vedela za ***, ker potem bi zihr bla tudi švoh  . Ja meni se je nabiralo (od 10-leta): panični strah (vsak dan vsako min), OKM, hipohondrija, ambicioznost, težek študij v tujini, poroka, preselitev, testiranje za razne high službe, učene tujih jezikov vsak dan... in en teden groznega stresa (sem hotela kar umret) v službi. Tisti teden sem zgubila ene 3 kg vsaj. Slab mesec po tem pa trzanje  . Najprej hrbet, potem roke, noge in na koncu nič kar ne bi trzalo  . Potem še vibriranje stopal, ščemenje, mravljinčenje ni da ni... in na koncu dr. google  . Bam imaš prve znake MS. Pa še 2 bivši sodelavki sta imeli MS. Hitro k zdravniku in mu povem svojo diagnozo- se mi začne smejat  . In me vpraša po kakšnem stresu. Ko mu povem le 1/4 zgodbe, mi takoj predpiše Apaurin (3 dnevno) in en Paroxat. Se pravi že 1/4 moje zgodbe ga je prepričalo, da je to očitno preveč stresa za normalnega človeka. Seveda sem bila jaz čisto prepričana v MS in sem čutila vsak trzljaj, zato se tudi verjetno ni nehalo. Po kakih 2 m jemanja AD, se mi je umirilo, čez poletje je bilo ok, potem septembra pa spet bum... ker se prenehala z AD. Grem k nevropsihiatru, ki mi tudi ovrže MS, ker bi on že vedel, če bi jo imela. *** pa verjetno tudi nimam, saj kot si že rekel, bi bilo po enem letu precej huje oz. imam preveč faskulacij po celem telesu. Mah jaz pa verjamem , da psiha dela čudeže- ko sem imela 10 let, sem imela napade, ko sem se davila. In jaz sem res tako čutila, da se dušim. Neštetokrat so me peljali na urgenco in nič. Nič fizičnega. Ampak, kot se spomnem, res nisem mogla dihat. Zato ti pravim, da tudi tebi ni nič. Jaz sem imela orng simptome, pa sem še živa in zdrava. Zato je trzanje lahko psihično. Drži se, bo minilo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #46 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 15:29 » |
|
Jah hvala za spodbudo... Čakam da mine... Človek si začne potem ogledovati stvari in se mu zdi, da je drugače kot je bilo, ko ni polagal pozornosti...
Ene fascikulacije imam v stopalih (mišica ob notranjem loku ponavadi), ker jih čutim kot popkorn ko vrže mišico. Ker mi pa tudi nekaj vibrira in utripa in še krče imam v tej mišici, si pa jaz to bolje ogledam in ni vrag da ugotovim, da imam na desni nogi veliko luknjo med mišico in kostjo, veliko bolj kot na levi. In ko palec katerekoli noge malo skrčim, pomeni da je mišica pol napeta ne pa čisto, mi po notranjem loku kot da gredo črvi od mini trzljajev, ki pa jih ne čutim, vidim vse migljati. Končno to je bilo lahko pa vedno tako, nekakšen tremor ko mišica ni ne ohlapna ne napeta, ampak seveda nisem nikoli gledal ali kaj miglja ko imam palec napol pokrčen. Ker mišico imam zelo vidno, le koža je čez, verjetno kdo drug ima globlje, pa se niti ne bi videlo. In tako se potem sekiram za nekaj, kar pa ne morem reči, da ni od nekdaj, da miglja po loku če je palec napol skrčen.
Edino vem da toliko trzal nisem po celem telesu. Če je zaradi anksioznosti menda pomaga magnezij, pa mi ni pomagal. Ne B12 ne magnezij, nič ne pomaga. Je pa res da mi tudi z želodcem in črevesjem ni nič pomagalo, sem si rinil tiste svečke v ri... ker me je notri črevo tako peklo da dejansko nisem mogel voziti skoraj, sem si kupil tisto poporodno blazino z luknjo pa ni pomagalo. 2 meseca in pol me je peklo, proktolog je rekel da ni nič, nobenega vnetja, na koloskopiji en malo notranji hemeroid, nevnet, mene pa peklo do neba dan za dnem vsak dan... Potem po koloskopiji se je počasi umirilo v 1 mesecu. Še kdaj pride ta občutek pekoč, ampak se ne vznemirjam in mine v 2-3 dneh. Tako da kaj lahko psiha naredi s prebavo vem.
Nisem vedel, da lahko nevrološki sistem tudi tako podre, v glavnem se res gotovi o prebavi in teh srčnih stvareh (panični napadi, da misliš da se boš zadušil, da te bo kap), o trzanjih, vibracijah itd. pa nekako nisem povezoval to s psiho ampak zgolj s fiziko in nevroni, ki delajo ali pa ne delajo tako kot je treba.
Vsekakor hvala ti za tvojo zgodbo. V *** padejo menda še nekateri ki nimajo hipohondrije kot jo imam jaz. Sicer je ena stvar fajn če se izvlečem iz tega... vsaj v tem trenutku ne verjamem da me lahko še kakšna bolezen tako pretrese kot me je ta, da je ozdravitev 0% (še glioblastom in rak trebušne imata 5-10% ozdravitev), pusti ti vso senzoriko samo paralizira ti vse in se gledaš kako umiraš. Smrti se tudi jaz ne bojim sicer, pride pa te ni. Pa recimo rak se mi zdaj zdi, pač ugašaš (kolegov oče je umiral od raka pa mi je precej natančno poročal), se počutiš vedno slabše, ampak še zadnji dan je dal menda roko mojemu kolegu oče, pa nos si je lahko popraskal in tiho nekaj povedal... Itak si je pa želel umreti ko je dovolj slabo. Pri *** si pa v bistvu "zdrav" samo paraliziran kompletno :-( In traja in traja... in v bistvu družina izgubi blazno $$$ za neke pripomočke... Eh, brez veze... Saj si bom čez par mesecev lahko napisal list: Se mi spet zdi, da imam hud problem? Bi imel raje ***? Mislim, da bo vsak problem zvodenel... Malo seveda sčasoma pozabiš, ampak ta bolezen mi verjetno nikoli ne bo šla čisto iz glave. Tega pa ne privoščim nikomur. Ko bi vsaj odkrili že kakšno zdravilo.
Ne *** pa ti gotovo nimaš, ker po enem letu če bi bilo trzanje znak odmiranja nevronov bi bila danes precej švoh, pa nisi. Čas zaceli "to fobijo" prej ali slej, čeprav na BFS forumu vidim, da ene kar džrži v smislu prej ni bilo, kaj pa zdaj, je pa lahko... Pa našli so eno raziskavo ko so eni trzali par let in potem res imeli ***. Ampak to je brez veze. 4 so bili taki, vsem ljudem se vse zgodi, ampak verjetnost je res blizu nule za kaj takega. Večina na forumu jim niso nič odkrili, enega so pa res diagnosticirali z *** pred kratkim, samo ta je na prvem nevrološkem pregledu kazal neko šibkost, ki je sicer EMG ni potrdil... Aja, pa bil je premalo v paniki ;-) Trzal je, samo je bil zelo miren na forumu, nič prestrašen. Ker večina ljudi gor (kot sem tudi sam) pride v smrtnem strahu pred ***, on pa ne, samo trzal mu je ves zgornji del telesa. Delal je pa na nekih ZDA poljih velikih. Sem potem bral, da to je rizična populacija za bolezen, verjetno kemikalije, s katerimi škropijo :-( Tako kot varilci imajo malo več in tisti iz zalivske vojne (bojni strupi?) Skratka, ta človek je malo izstopal iz ostalih tam gor.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 20. november 2011 ura: 15:34 od jerry2 »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #47 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 23:33 » |
|
Veš zakaj ene na unem forumu drži pa mineva, da imajo ***? Normalno, vsi so ankiozni- in kdaj ti trza pa si ok, kdaj pa samo malo trzne pa zapaničariš. Pri meni je odvisno od dneva  oz. tudi od meseca. In kako si razlagaš to? Takoj, ko sem prebrala tvoj post o trzanju podplatov, je še meni začel  hmmm, če psiha ne bi imela nič pri tem... bi res tam trznilo? Pa priznati moram, da si me kar malo prestrašil s tem... verjetno bo to zame spet majhen padec, saj sem bila prej že na konju  . No, ampak sem navajen atega in upam, da sem ti vsaj kaj pomagala. Se bom že pobrala. Upam, da se navadim živet s tem. Npr. danes mi trza predvsem obraz  , kar res sovražim! Jaz nimam samo dela telesa, pri meni se vse menjuje. Nimam pa nikoli pravih krčev, nikoli. Pa tudi ponoči verjetno ne trzam, zbudilo me še nikoli ni. In eden na Bfs je prav napisal... z *** je bil diagnosticiran le eden med vsemi uporabniki-samo eden! Halo, tudi med vsemu uporabniki kateregakoli foruma ima verjetno eden ***! Npr. mene veloko boli glava, pa nisem še nikoli pomislila, da imam tumor v glavi. Verjetno pa ga kdo z glavoboli ima, verjetno jih ima veliko več kot nas ima ***, tistih, ki trzamo. Hrvatje imajo tudi Bfs forum, pa nima noben ***, jih pa skrbi to . Zato prenehajva!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #48 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 23:54 » |
|
Še nekaj sem pozabila omeniti v prejšnjih postih. Imam tudi bolečine kdaj pa kdaj (ostre v nogah, rokah), kdaj pa kdaj mi mravljinči del jezika... skratka, ni da ni. tega pri *** baje ni. Si samo švoh in mišice od švohosti trzajo. Jaz in ti pa imava še kup stvari. In tisto, ko ti premika palec- to se je tudi meni dogajalo. Aja, pa si prebral moj post, ko sem pripopala kakšni vse so simptomi ankse? Milijon jih je. Kar poglej na Anxiety center Canada. Aja pa tudi Evita na tem forumu trza že 2 leti, tako da... je anksioznost, pomoje povezana s fibro... Pa da se ne boš sekiral, nisim me preveč prestrašil, malo pa ja  , ker me hitro kaj takega vrže s tira. Se pa vidi na meni sedaj... ker mi ustnice trzajo  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #49 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 10:21 » |
|
Res te nisem mislil prestrašiti ker nekoga, ki trza 1 leto pač ne bi smelo biti več strah. Ker je tako, da *** ali kaj drugega vsak lahko dobi vsak dan, ne le danes. Ne moremo živeti v strahu. Ker tisti ki so trzali in čez leta dobili (4 na svetu mimogrede!) *** so ugotovili, da bi lahko dobili tudi brez da bi trzali, da ni dokazane vzročne povezave. Namreč če boš dovolj dolgo iskal boš dobil vse. Sem prepričan, da tudi kdo, ki so ga samo podplati srbeli na svetu je dobil ***, pa to ne pomeni zdaj da so srbeči podplati znak! Skratka, ko bom na tvojem mestu, se ne bi več bal. Raje potem česa drugega, kar ima večji verjetnost!  PS - Ja, pa vsi štirje so imeli trzanje + KRČE! Ti nimaš krčev torej si out ;-)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #50 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 11:03 » |
|
hahaha, ne saj sem ok, samo veš, ko si enkat malo ven iz strahu, te še nekaj tako malega spet potegne noter  . Ni panike. Drugače pa... 4 na svetu pomeni notrmalnim ljudem nekaj ful dobrega. Npr. moj mož bi na to gledal kot na nekaj, da sedaj pa res nimam ***. Za anksiozneže kot sva jaz in ti pa 4 pomeni neko verjetnost  , ker sva res bedna! To je tipična razlika razmišljanja med normalnimi in anksiozneži. Kot, če mene nekdo nepričakovano pokliče na mobi, takoj na nekaj slabega pomislim... mo mož tega nikoli tako ne vzame ampak je vedno flegma. Ko bi vsaj jaz bila takšna. Aja drugače pa imam sodelavko- če gledaš njeno zgodovino je skoraj enaka moji, simptomi pa so malo drugačni. In ona je že 1 mesec trzala na enem mestu (nad očesom), potem ji je nehalo. Skozi vidi bele pikice pred očmi, veliko so jo grabili krči- tako, da ni mogla premakniti roke; vrti se ji, ful je občutljiva na vročino, težave ima z želodcem. Diagnoza: anksioznost, ki traja že drugo leto. Bila je pri nevrologu na testu, test ok. Nevrolog ji je rekel, da je to normalno pri anksioznih, in da bo potrebovala še enkrat toliko časa, da pride telo v ravnovesje, kot časa je bilo pod stresom. Skratka, jaz bom ok pri 50-ih  . Tebi ni jasno zakaj trzaš iz psihe? Kot sem jaz brala, pričneš trzati zaradi: 1. pomanjkanja magnezija, ker ga stres dobesedno žre; 2. pripravljenosti na beg- telo je pripravljeno na "akcijo" in živčki so zato čisto podivjani, vedno v pripravljenosti, da nekaj naredijo. Če si dolgo v stranu, stresu... se jim pač odtrga  . In še nekaj, ko sem bila na bolniški zaradi trzanja in sem šefu pkaj je vzrok. Glej ga zlomka, je začel tisti vikend tudi on trzat po obrazu. Sicer ga je minilo po 3 dneh, ker je res flegmatijk, toda 3 dni je bilo. Psiha!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #51 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 11:24 » |
|
Haha bom jaz kolegu ki je ful flegmatik tole trzanje omenil, me res zanima, če bo začel trzati, to se zgleda širi kot ogenj ;-) Mimogrede, mene pa tisti štirje niso nič kaj vznemirili. In tudi jasno je da bo med 4000 BFS-ježi nekdo nekoč imel tudi ***, morda brez povezave s tem kar se mu je prej par let dogajalo... Vem da pri anksioznosti manjka magnezija, se nalivam z donatom vsak dan, jedel sem CA + MG in nič ne pomaga. V moji matematični glavi je potem anksioznost na off oz. ni razlog. Sicer se mi pa že par dni dogajajo še bolj čudne reči, vrti se mi v glavi, včeraj me je recimo zbadalo po rokah in nogah zvečer, taka vrtoglavica, kot bi mi hotelo biti slabo. Sem mislil da je panični napad, samo ni bilo tako intenzivno in ni minilo do danes. Ponoči me je kar mrazilo, roke so mi mrtvele, se tresle kar v valovih. Mislim, kot bi mi možgani odmirali se počutim. Če bo šlo tako naprej se bom morda kmalu odklopil od ***, ker če gledam vse kot celoto, sem se na neko trzanje zafiksiral, imam pa še senzorične in mentalne ali kako naj rečem znake, kot da me bo ravno pobralo. Panični napad mine čez 30 minut to vem, sem jih imel 7 let nazaj v zvezi z želodcem (slabost meni povzroči panične napade sem ugotovil), tole pa ni napad, ker kar traja že od včeraj. Priznam pa da je čudno to, da noč prej je bilo pa ok (s tresenjem jasno, sicer pa ok), predprejšnjo noč je bilo pa tudi tako mučno le zbadalo me ni po rokah in nogah. Skratka, če ni vsak dan enako... če bi mi odmirali možgani potem bi mi roka "odmrla" in ne bi prišla k sebi. Samo edina anksioznost ki se mi zdi da jo imam je strah pred tem, da me jutri ne bo več in kako bom danes prišel skozi dan. Ne sekiram se kdo od pajacev bo zmagal na volitvah itd  Ti še vedno misliš da je lahko od anksioznosti to? Depresije nimam je prihiatrinja ugotovila, zato nisi ne vem če naj še šentjanževko pijem. A ti imaš potem 25 če boš pri 50 ok? Jaz bom potem ok pri 84 ;-(
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #52 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 11:46 » |
|
Ne, imam 30, od 10 leta pa sem anksiozna. takrat sem se prvič "davila". Potem so se začeli panični strahovi, da se bo kaj zgodlilo mojim bližnjim itd... ne ne paničarim zaradi volitev  Glede magnezija- meni pomaga samo Magnesol od Krke. Ne delam reklame, ampak sem probala že druge firme, pa mi je samo ta pomagal. Če ješ CA+MG skupaj nič ne narediš, ker eden drugega uničujeta. Probaj posebej oz. vsaj enega zjutraj drugega zvečer. Ne zameri, ampak po tvojem pisanju sodeč, se mi zdiš čisti paničar in mi je jasno, da se ti vse to dogaja kare se ti. Lahko pa imaš fibromialgijo, no to je v bistvu nekakšen Bfs, ful ju povezujejo. Zbada tudi mene, odvisno od dneva. Kdaj me tako zbada v nogah, da skoraj jočem. Jaz bi (če čbi bila zdravnik) tebi predlagala enako terapijo kot sem jo imela sama Apaurin + Paroxat, ti pomiri telo. In paroxat bi jemala vsaj 1,5 leta, ker če prenehaš vmes, kot sem jaz, se spet pogrezneš...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #53 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 11:59 » |
|
Aja magnesol, to je samo magnezij, vidiš jaz pa oboje jem, ker vedno piše da moraš v pravem razmerju 1:3 jesti oboje... Bom pa še magnesol poskusil, čeprav donat, ki ga zdaj pijem je tudi ok verjetno. Samo ima tudi Ca notri, ampak malo. Jaz se izgovarjam s tem, da bi vsak človek postal paničar, če bi mu telo tako odpovedovalo ali naj raje napišem "odpovedovalo". En kolega je rešilca že klical ker ga je krč v nogo zagrabil in je mislil da je kap. Zame je on tudi panik. Srečo ima da mu nič ne fali, en tur na riti je samo imel do zdaj. Ker če bi se mu dogajalo to kar se meni s telesom bi bil večkrat na urgenci kot sem sam. Pravim, ne vem kaj je bilo prej, telesni znaki ali panika zaradi njih. Jaz prisegam na to, da me telo zaj... in se potem zasekiram in ne obratno. Dopuščam možnost, da je tudi obratno. A paroxat je SSRI antidepresiv? Pa gre to skupaj z apaurinom, ki je pomirjevalo? Jaz sem par dni ko se mi je to začelo vse jemal Helex, pa nisem nič občutil ne + ne -. Psihiatrinja mi je rekla, da sem eden tistih, ki ima premočno "glavo", da glava premaga tableto. To je morda res, jaz se niti napiti ne morem (nikoli nisem mogel), da bi kakšne kozlarije delal  Bil sem ene 3x pijan, da sem cik cak hodil, a glava je ostala trezna. Če bi ženi rekel, da sem šel s kakšno v posteljo, ker sem se ga tako navlekel, da nisem zase vedel, mi to ne bi bila olajševalna okoliščina, ker ne bi verjela, pol veš kako je  Saj, jaz samo čakam da se bom še čez dan začel drhteti, leva roka se mi zdi da mi že malo. Samo da ne povežem tega potem s kakšno šibkostjo roke...  če ne je po meni... Saj ne vem, morda bi pa potreboval izganjalca hudiča  Ker ponoči se mi je čisto tako zdelo, heh... PS - A pri fibromialgiji naj bi človek tudi trzal, tega znaka pa nisem zasledil. Sicer ja, imam znake FB, že 10 let v to smer razmišljam. Samo nimam glavnega znaka. Imam nekaj med nogami preveč. Večina FB je deklet... Samo en deček je na 9 deklic menda...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #54 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 12:40 » |
|
Ja je trzanje, velik del fibre- poglej ang strani, slo so itak v krizi. V bistvu je orng simptom fibre. Mah, moški ženske... vsi smo isti. Paroxat (je SSRI) gre skupaj z Apaurinom doler ne prime. Da se ti ne zmeša, ker moj 1. mesec je bil tak, da ga ne privoščim nikomur! jaz sem dobesedno prijokala v ambulanto. Bila sem v psihičnem krču, cela shujšana. Brez spanja, cela zmešana, nezmožna dela. telo mi je drhtelo od paničnega strahu. Pred seboj pa sem imela še 3 tedne do poroke. če ne bi bilo pomirjeval, bi se zlomila. Pa vzrok sploh ni bila poroka, to je zame nekaj normalnega, ampak je ravno sovpadalo z začetkom trzanja. Apaurin ješ samo prve 3 tedne, ko se uvajaš na Paroxat, potem samo še Paroxat. Po Apaurinu si zadet. jaz imam tudi "trezno" glavo večino časa, vendar me je Apaurin kar rahlo zadel. Sicer ne tako kot bi druge, jaz sem imela 3 Apaurine + Paroxat dnevno- za ene je to že skoraj smrtna doza, zame je bil le rahel relaxant. Zgleda, da imava konjski glavi  . Mene tudi najprej telo zataji, glavo imam vedno ok. Ja za takšne ljudi je potem vse težje v kaj dobrega prepričat.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #55 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 12:59 » |
|
Hehe. Skoraj kot bi sebe poslušal. Sem skoraj prijokal na dežurno v soboto v začetku oktobra in rekel direktno zdravnici da imam *** :-( Pa mi je dala Helex, nič nisem bil zadet potem.
Ko sem čakal na nevrološki pregled sem skoraj iz stola spolzel, notri v ordinaciji me je pa dušilo in roke so se mi tako tresle, da me je vprašal, če se mi vedno tako roke tresejo ali ne. Tako ena 2cm so drhtele, nisem se mogel umiriti. In potem ko mi je z atrofijo roke začel... ah... živim od začetka oktobra tako da komaj še kaj naredim, nekaj tednov nisem nič (ker sem s.p. in delam doma se mi to ne pozna KRATKOROČNO toliko, se mi pa delo nabira na glavo zdaj), zdaj imam pa vrtoglavico in komaj delam, zvečer sem ful zaspan, zbudim se 4:30 in ne morem spati, začnem pa trzati :-(
Tudi jaz nikomur tega ne privoščim...
Mi je enkrat ena zdravnica rekla, koliko bi bolje prišel skozi, če ne bi bil tak "intelektualec", ampak en navaden kmet iz Butal (to ni mislila kmetov žalit vem da ne), hotela je nekaj drugega povedati. Jaz vse preverjam, razmišljam, včasih je pač to zelo slabo, en neizobražen pride k zdravniku ko je na koncu...
Smo imeli krovce pred parimi meseci so delali od jutra do mraka, je rekla ona da samo dol pade še v posteljo, sem se zadnjič spomnil nanjo, ta bi lahko trzala pa ne bi opazila sploh ;-) Ker dejstvo je da ponoči in ko si pred računalnikom na miru se trzanje najbolj čuti. Med tekom ga sploh ne čutim ali pa ga ni. Ker napeta mišica praviloma ne trzne, samo sproščena.
Se sprašujem, če bi bilo kaj drugače z mano, če ne bi tistega usodnega 2. oktobra vtipkal finger twitch na google :-( Mislim, če bi še toliko trzal ali malo manj. Ker sploh ne vem koliko sem prej. Nekaj malo vsak trza, pa sploh ne ve. Žena mi je enkrat rekla, da je trikrat trznila pa še enkrat na vratu, je čutila ker sem ji ravno o "trzanju" predaval.
Jaz tudi hujšam ko sem v tesnobi, pri "raku črevesja" sem 5 kil shujšal, potem dobil nazaj pa še eno kilo več, zdaj mi tudi pada in se dviga ni stabilne teže, pade po 1-2 kile in zraste ko je kakšen bolj svetel dan ;-)
Sem si pa čisto mimogrede, ker sem pač zaradi žene dobil aparat za pritisk en dober in sem si vsak dan meril pritisk (tak aparat je ki lahko podatke v PC pretočiš, pa sem rekel si bom en mesec meril). In je ravno med 15 sept. in 15. okt. prišlo, 2. okt sem pa trznil prvič. In ne bi verjel če ne bi videl... Saj špice so prej in kasneje, samo povprečje se je pa dvignilo (ni nič tragičnega), ampak se je pa dvignilo. Nekako sem imel prej "lep" pritisk tam 110/70 od 2. okto naprej je pa bolj 130/85 v nekem povprečju, prav vidi se kako se je iznenada dvignil in ni padel in to dan na dan, ne le en dan, od takrat naprej imam za 20 v povprečju višji zgodnji pritisk, kar ni malo (ja, vem da to ni nek hud pritisk zdaj, hočem samo povedati kako mi je tesnoba z *** dvignila pritisk statistično pomembno iz normalnega na kao "mejnega" vsaj po novih, pretiranih kriterijih). Ne bi verjel skoraj če bi mi kdo povedal, da tesnoba tako pritisk zviša.
Samo tesnobe zgleda ne odpraviš kar čez noč, sem imel v teh 6 tednih tudi 2 lepa dneva, se mi je zdelo da nič nisem trzal, noga me je sicer bolela, a se nisem sekiral (na morje sva šla za 2 dni), ampak se je tretji dan in potem doma vse vrnilo še tisto kar se je zdelo da je bolje. Torej tega ne odpraviš kar tako, da se 2 dni ne sekiraš in ne boš več trzal :-(
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #56 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 14:04 » |
|
 Ja drži v tem, da če kaj fizično delaš ne trza. Midva z možem sva se poleti selila in sva morala vse prefarbat in opremit. In veš kaj... poletje je bilo moje super obdobje, ko sploh nisem vedela, da trzam. Poleg tega sem še službo menjala, in takrat sem imela ful uvajalnega dela in ni blo časa na neumne bolezni mislit. No prišel je beden sept., sva vseljena, nič ne fizičarimo in je malo udarlo nazaj. Jaz tudi nič ne čutim, če tečem, kaj delam itd... zato se pomiri, če bi bila *** bi ravno tam še bolj čutil, saj ne bi bil zmožen delat. ja in res je (pa ne da govorim, da sem kakšen intelektualec) ampak midve s sodelavko, ki imamo podobne težave sva obe viskoko izobražene s težkimi tujimi faxi za seboj... nekaj povezave je tudi v tem. Preveč razmišljamo! So pa tudi intelektualci, ki so totalne flegme, vendar bi rekla, da jih je bolj malo. Zato, ne daj se, pojdi vem, zadihaj... vidiš, da je še ena s popolnoma isto zgodbo kot ti. vendar jaz sem si veliko živcev prišparala s tem, ko sem sicer googlala "trzanje" oz. "twitching", vendar sem zraven vpisala še anxiety... da sem se malo izolirala od "direktnih" šokov in mi je prvo vrglo ven malo "milejše". O *** sploh nisem vedlela, do 1 meseca nazaj. Hvala Bogu! Do MS pa sem prišla tako, ker sem imela 2 sodelavki z njo pa še 5 let nazaj sem imela občutek, da sem kao zbolela in mi je enkrat vrglo na MS forum, ko sem googlala trzanje. Vendar v resnici (sedaj vem) so bili to le ljudje kot jaz in ti, ki so spraševali ali imajo MS. Bodi lepo!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #57 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 14:12 » |
|
Ja vidiš, tko je... Saj morda trza ko delaš samo ne čutiš če nimaš ravno tisktega, ko ti non stop ista mišica trza, ne vem če se to tebi kdaj zgodi, meni se je ene 5x zdaj v kratkem, takrat pa čutiš ves čas. Če pa trzne tu malo tam malo pa ne čutiš. Po podplatih sploh ne če tečeš ;-)
Bom upošteval tvoj nasvet, sicer v Lj. ravno nimamo svežega zraka na pretek ampak ok, je pa zrak ;-)
Meni je šlo ful na slabše odkar me noge bolijo (mišice na notranjih lokih) in živci na nogah in podplatih (težko opisati pa saj nima veze) od takrat ne tečem več pa ni fajn. V bistvu me noge najbolj skrbijo, kaj to je, da me bolijo mišice, trzajo mi mišice, brnijo mi živci, pa še krči me grabijo v palčno mišico (tudi znak ***). Če bi vsaj to prenehalo... 30 dni in nič bolje :-( Samo ene čevlje lahko dam pa čez 30 minut sem ves ubogi v njih. Hodim pa sicer vseeno še lahko, bi poudarila moja žena ;-) Sicer ni fajn, a zmorem.
Drži se!
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 14:19 od jerry2 »
|
Prijavljen
|
|
|
|
jerry2
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #58 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 15:00 » |
|
Aja samo še nekaj, kar imam težave dojeti... Ok, trzanje, vibriranje, želodec, vrtoglavica, slabost... anksioznost...
Ampak bolečine v stopalih... to je pa res težko od anksioznosti ampak če bi bilo kaj drugega nenevarnega bi minilo v mesecu dni.
Pa še nekaj me muči... Če je trzanje zaradi anksioznosti/magnezija, kako da nisem trzal prejšnja leta, sem imel kar hude anksioznosti zaradi črevesja, sem samo krožil prav tako okrog :-( Pa nikoli nisem trzal v podobnih situacijah.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 15:30 od jerry2 »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
cincila
gost
|
 |
« Odgovori #59 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 16:01 » |
|
Saj tudi jaz nisem prej trzala, vsaj ne toliko! Sem se pa dušila, pa noge so me bolele, pa prebavne motnje... Mislim, da je trzanje zadnja stopnica  , ko si že čist preč. moje bolečine v stopalih so prišle in šle. imela sem jih kak dan, v bistvu sem se že zbudila z bolečimi stopali. Kdaj pa kdaj me pa dlani ful bolijo. Eh, danes sem se ponoči zbudila z otrplim stopalom... sam pol mal pomigam pa mine. To se mi nikoli ne zgodi čez dan. Moji mami npr. začne roka otekat- ful se je že ustrašila kapi, pa jo je minilo. Ona je že 15 let na AD-jih, že pozna skoraj vse obraze ankse, pa še ni imela trzanja. To je očitno čakalo mene  . No jaz tudi otekam ponoči. Unkrat pa sem celo opazila, da moji psički trza stegenska mišica...  , verjetno je tudi pod stresom  , saj je ubožica iz zavetišča in se boji vsega novega, ker misli, da bo šla nazaj. če ne trza, ima pa prebavne motnje ob čem novem. Skratka, še psi trzajo, zato se nehaj sekirat! S tem si poslabšuješ! isto kot sem jaz ponovila trzalno vajo včeraj, ko sem brala tvoje poste. Saj ti je že zdravnik rekel, da ti nič ni. Ne misli na najhujše in ne premlevaj stvari. Meni je to samo škodovalo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|