FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 20:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: vzrok tesnobe  (Prebrano 3239 krat)
kimi
gost
« dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 13:22 »

Mene pa zanima, a si lahko stanje tesnobe, anksioznosti ustvariš sam s svojimi pritiski in zahtevami? Bom na kratko opisala svojo zgodbo. Pred leti sem študirala, in to res študirala, nobenga izpita padla in prišla tako daleč, da me je zajela tesnoba od vsega tega pritiska. Študij uspešno končala, ampak strah je vsake tolko časa prišel na plano.
Že lep čas sem pa ful obremenjena s tem, da pač kadim. Vedno znova si postavljam datume, kdaj neham, ko kupujem cigarete si vedno pravim to je zadnja. Lani mi je za nekaj časa uspelo nehat, a sem spet začela. In od takrat dalje je tesnoba postajala vedno večja. Zadnji mejnik, ki sem si ga postavla za prenehanje je bil letos dopust, dopust minil, jaz pa kadim. Tesnoba pa iz dneva v dan nevzdržna, kar posledično vodi do tega da še več pokadim. Enostavno se s tem ne morem sprijaznit, oz. me je strah že vnaprej, da pač meni to ne uspe.

Ima kdo predlog, kako iz tega začaranega kroga?
Prijavljen
kimi
gost
« Odgovori #1 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 13:24 »

po moje da si ne dovolim neuspeha, samo nevem, kako sebe prepričat, da pač je neuspeh nekaj normalnega in stopit prek tega.
Prijavljen
Hery
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #2 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 14:16 »

Moj predlog iz lastnih izkušenj kar se tiče kajenja je, da če sem si kdaj postavil neke datume za prenehanje takrat mi ni nikoli uspelo. Mi je pa uspelo tako da sem kar na enkrat  nehal neko jutro in se nč obremenjeval za kakim datumom sem si reku če rata pa rata. In je retalo tudi datumo si nisem zapolnu ampk enostavno so dnevi minivali in s tem tudi želaj po cigaretih in zdej je že saj ne vem točno ampak kakih 8 let je pa že. Enostavno nehaš kadit in to je to
Prijavljen
kimi
gost
« Odgovori #3 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 15:10 »

vau super  Smiley jaz se pa neki vedno obremenjujem preveč, pol me zgrabi panika, da pa men itak ne bo uspelo, in je prava štala.....ponoč sem se zadnjič zbudila, srce loputalo ko noro, moje prve vprašanje sebi pa, kaj a danes še kadiš al več ne smeš, groza no
sama sebi delam tesnobo in nevem s tega ven, verjetno premalo zaupanja vase in pa perfekcionizem, ker nisem sigurna v uspeh, se niti ne upam lotit  Sad
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #4 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 15:27 »

Ti se lepo pogovori s vsako cigareto posebej. Vzemi jo v roke vsakic, ko te prime kadit in ji lepo povej, da se ona moti in da se danes ne bosta kadili in bos vidla, da te bo razumela. Sele ko bo rekla Vredu, jo lepo pospravi nazaj v skatlico. Tako se bos vedno znova pomirila. In to lahko tudi po 15 x dnevno. Ima svoj smisel ves, deluje dobro.

Nikoli ne imej prazne saktlice, imej vedno skoraj polno ali vsaj dober pol noter. Vsakic ko te spet prime, zacni z njo med prsti isti pogoovor, verjemi da te ona vse razume in da ti odgovarja, ceprav ne slisis besed, pa daj obcutiti njena custva in pri tem ji moras dati vedet samo, da si mocnejsa in ji dopovej, da se danes ne bosta kadili, ker je ona tista, ki te ona zastruplja in si tega vec ne dovolis.

Ce ti bo rekla, da mora spravit v obtok tako njo, kot vse njene sestrice, da vse cakajo nate, ji reci, da ni nobeden kriv za to in da je konec debat in da je boljse prva zamera kot zadnja in jo pospravi nazaj noter. Ce se ti bo zdelo, da je jezna nate, ali da te spet sili, da jo vzemi ven, jo pac spet vzemi med prste, da bo ozivela znova in se bosta slisali, lepo jo primi in jo dobro poglej, pa ji reci, kako je drobna in koliko si ti v primerjavi z njo velika in da je tu zal premoc mocnejsega in da ne bo po njenem, pac pa po tvojem, spet se ne bosta kadili in pika, naj gre pocivat nazaj v skatlico. Ti odlocas, ne ona.  sesmejem

Nikoli ne smes kloniti, vsak osebni pogovor z vsako cigreto posebej vodit od zacetka...
Dokler so v skatlici, so nezive.
Ko pa imas kero med prsti, pa zadobi obcutek, da te vsaka razume, pa se z njo enostavno pomeni.

To deluje. Jaz sem dokaz, sem nekadilka ze 6 let  clap

Jaz sem se resila.

Po nekaj dneh in tednih nisem vec rabla 'osebnega pogovora' s cigareto med prsti. Saj nisem na glas govorila, sem pa "slišala občutke v glavi."

No in kmalu se bo to zgodilo samo še 1 x na dan, kmalu samo še 2 x na teden, dokler ne bo nikoli vec treba, ti pa bos vendarle nekadilka  Kiss
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #5 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 15:33 »

Memi, kadar si postavljamo previsoke cilje, za katere nismo sigurni, ali nam bodo uspeli ali ne,
se ponavadi vedno pojavi tesnoba, sploh, če jih ne dosežemo, zato je najbolj prav, da si postavimo majhne cilje...potem nam bodo pa tudi veliki uspeli.
Menim, da je "prenehanje kajenja" velik cilj, pa še zasvojenost zraven, tako da počasi...brez cilja
zmanjšuj in prišel bo trenutek, ko ne boš več čutila potrebe po cigareti...do takrat pa... kadim

Je pa res, da cigareta povečuje tesnobo ...  oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
kimi
gost
« Odgovori #6 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 15:43 »

ooo hvala toja, hery in martinca......
Prijavljen
Hery
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 16:20 »

Po pravici mene tud kdaj še prime da bi prižgal ampak ko samo pomislim kaki reveži so v naši službo ko morejo za vsak ciogaret neki izsiljevat pa hodit ven na en prostor zraven zabojnikov za smeti no takrat me želja hiter mine hehhe Drgač pa ja enostavno si narediš urnik kajenja in potem počasi zmanjšuješ to je en način jst sem bl pristaš tega ki sme ga tudi sam upošteval enostavno neko jutro ga nisem več prižgal in pika amen
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #8 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 16:24 »

To deluje. Jaz sem dokaz, sem nekadilka ze 6 let  clap

Jaz sem se resila.

bravo martinca!

jst pa pržgem ravno takrat ko sm živčna
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Hery
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: torek, 23. avgust 2011 ura: 13:32 »

A mi lahko kdo bolj natančno opiše kako se čuti tesnoba predvsem kje je ta bolečina najbolj izrazita je na levi ali desni ali na sredini prsi. Ali je slučajno tak občutek kot bi ti nekdo držal roko na prsih. To me zanima zato ker so mi ugotovili onraba prsnega vretenca in ne vem ali ta moja bolečina izvira iz psihe ali vretenca Prosim sotrpine da mi mal razložijo hvala
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.083

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #10 dne:: torek, 23. avgust 2011 ura: 15:10 »

Tesnoba se pri meni občuti (kot bi ti nekdo sedel na prsnem košu) in se širi iz sredine prsnega koša proti ramenom in vratu. Koliko sem jaz spoznal, se TELO pripravi na BEG ali BOJ in mišice morajo postaviti
naš SKELET v položaj ki to omogoča. Pri tebi pa lahko da obraba vretenca TUDI povzroča bolečine.
Pri sproščanju mišic, meni najbolj pomaga PROGRESIVNA MIŠIČNA RELAKSACIJA oziroma hoja ali tek.

VEč lahko prebereš na spodnjil linkih.

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=832&Itemid=83

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=375&Itemid=2

Tukaj pa se zadeve tudi naučiš, z pomočjo terapevkte.

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=908&Itemid=1
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Hery
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: torek, 23. avgust 2011 ura: 18:43 »

hvala lost
Sej so pri men tud približno enaki siptomi samo ja ne vem kaj je bolj krivo al vretence al kaj srugega Danes je res precej grozno in polovičko helexsa sem že vzel bom vidu kaj bo jutri. Je ap res da se preveč obremenjujem s to vročino pa čeprav vem da ne morem nič narediti se mi ti dnevi pasje dolgo vlečejo pa čeprav je zdejle že kr znosno pa še mal je začel vetrček pihat tako da bo vsaj sopanje ok saj upam da bo tako
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar