Ti se lepo pogovori s vsako cigareto posebej. Vzemi jo v roke vsakic, ko te prime kadit in ji lepo povej, da se ona moti in da se danes ne bosta kadili in bos vidla, da te bo razumela. Sele ko bo rekla Vredu, jo lepo pospravi nazaj v skatlico. Tako se bos vedno znova pomirila. In to lahko tudi po 15 x dnevno. Ima svoj smisel ves, deluje dobro.
Nikoli ne imej prazne saktlice, imej vedno skoraj polno ali vsaj dober pol noter. Vsakic ko te spet prime, zacni z njo med prsti isti pogoovor, verjemi da te ona vse razume in da ti odgovarja, ceprav ne slisis besed, pa daj obcutiti njena custva in pri tem ji moras dati vedet samo, da si mocnejsa in ji dopovej, da se danes ne bosta kadili, ker je ona tista, ki te ona zastruplja in si tega vec ne dovolis.
Ce ti bo rekla, da mora spravit v obtok tako njo, kot vse njene sestrice, da vse cakajo nate, ji reci, da ni nobeden kriv za to in da je konec debat in da je boljse prva zamera kot zadnja in jo pospravi nazaj noter. Ce se ti bo zdelo, da je jezna nate, ali da te spet sili, da jo vzemi ven, jo pac spet vzemi med prste, da bo ozivela znova in se bosta slisali, lepo jo primi in jo dobro poglej, pa ji reci, kako je drobna in koliko si ti v primerjavi z njo velika in da je tu zal premoc mocnejsega in da ne bo po njenem, pac pa po tvojem, spet se ne bosta kadili in pika, naj gre pocivat nazaj v skatlico. Ti odlocas, ne ona.

Nikoli ne smes kloniti, vsak osebni pogovor z vsako cigreto posebej vodit od zacetka...
Dokler so v skatlici, so nezive.
Ko pa imas kero med prsti, pa zadobi obcutek, da te vsaka razume, pa se z njo enostavno pomeni.
To deluje. Jaz sem dokaz, sem nekadilka ze 6 let

Jaz sem se resila.
Po nekaj dneh in tednih nisem vec rabla 'osebnega pogovora' s cigareto med prsti. Saj nisem na glas govorila, sem pa "slišala občutke v glavi."
No in kmalu se bo to zgodilo samo še 1 x na dan, kmalu samo še 2 x na teden, dokler ne bo nikoli vec treba, ti pa bos vendarle nekadilka