FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 18:42

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kako preprečiti hčeri študij na socialni  (Prebrano 18523 krat)
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #40 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 14:03 »

Ribica jemljes mi besede iz ust Smiley Folk neki govori o kesu, kar sploh ni bistvo te teme. Poglejte odnos modela do lastne hcerke, je sploh se kaj za dodat?
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #41 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 14:12 »

Ribica  oki se strinjam s teboj !

lp
Prijavljen
asklepij
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 35

« Odgovori #42 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 14:45 »

RIBICA Kakšne osebnosti pa so ljudje, ki zaradi moških šovinistov zagreznejo v neke psihične težave? Močne in pametne? Uboge? Daj mi malo razloži to. Kje je meja med realno oceno nečesa in šovinizmom? Če nekaj kritiziraš in nekomu ta kritika ni všeč, je to avtomatsko šovinizem?
Če kritiziraš moškega, rečeš da je robat, nima pojma o modi, nima pojma o kuhni, nima pojma romantiki, butec ne ve da ni samo ena rjava barva ampak jih je sedem Smiley potem  je to objektivna kritika
Če moški kritizira žensko, ne glede kaj reče, nima pojma in je šovinist
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #43 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 16:48 »

alexx, samo diskutiramo (se ne pričkamo) oz. jaz z njim (asklepijem) diskutiram glede sociale, ker poznam stanje, kakšno je tam, in mogoče bi bilo fino, če bi asklepij dojel, da ni vse tako grozno, kot misli (oz. na momente daje občutek, da vse ve o sociali!) in da morbiti prisluhne hčerki Tongue

Tudi z matheu_-jem se strinjam, da naj gre dekle delat za izredni študij, oz. če bi ji uspelo na redni program, gre tudi lahko delati v McDonalds ali Cati (anketiranje), kot sem jaz, po predavanjih+vikendi, če jo oče ne bo preživljal, čeprav bi jo po zakonu moral do njenega dopolnjenega 26. leta starosti, če se redno šola.

Tretje, mislim, da ni toliko omembe vredno, kdaj bi kdo dal denar, in ali so res duhovne zadeve čirulečarule Smiley . Men osebno zelo pomaga barvanje mandal, duhovne knjige, verjamem v angele; navkljub temu, da imam včasih silne down-e in samomorilne misli; vendar, ko kemijo uredim, gremo naprej s sestavljanjem duše in to je zame, da berem knjige, sodelujem na forumu, psihoterapija in tudi karte o pozitivnih mislih imam.
In če starši tega ne odobravajo, njihova pravica; dekle si pač s svojim denarjem naj kupuje zadeve, ki so ji všeč ali ji pomagajo.

Navsezadnje pa mislim, da je važno to, da hči študira tam, kamor jo vleče srce! Tudi pravni faks, ki je "in" ali ekonomija, pa je veliko ljudi brezposelnih; zdravniški pripravniki so bili pripravljeni zastonj opravljati pripravništvo, pa jih niso vzeli. Alarmantno je stanje zaposlovanja mladih ljudi - ne pa smeri, oz. kateri faks je out in kateri in glede zaposlitve. Nobeden! Zato, ker se zaposluje preko vezi, in premalo odpira nova delovna mesta. To, je problem No.1! Tako za pravnike kot socialce in arhitekte ali geologe, lahko tudi književnike ipd.

Jst navijam za socialo in dekle se lahko obrne name, če bo potrebovala info (upam, da ji to svobodo boš dovolil, dragi oče, a?)!  navija navija navija Sociala nujno potrebuje nov in mlad kader, z zagonom in želji po spremembi stanja, kakršno je danes tako za zaposlene kot stranke. In tvoja hčerka to je!

Bodi vesel in ponosen nanjo!

Lp Sofie  rozicodam
« Zadnje urejanje: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 16:53 od Sofia~Del Sati » Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #44 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 16:50 »

Meni se zdijo asklepijeve skrbi legitimne. Fotr noče da bi hčerka šla v družboslovje. To je neki kar bi tudi sam svojim otrokom odsvetoval. Hoče da dobi sliužbo? A je s tem z moralnega vidika kaj narobe? Noče da visi na njegovem dnarju medtem ko polnoletna hčerka fura neko kvazi duhovnost. Spet legitimno.

Ma, Matheu, ali lahko garantiraš, da bo tudi čez 5, 10 let naravoslovna izobrazba bolj prerspektivna od družboslovne? V času, ko bo punca zaključila študij, se razmere lahko zelo spremenijo. Pa tudi naravoslovci dandanes že težko dobijo službo (razen določenih specifičnih smeri, ampak je treba priznati, da smo eni bolj nadarjeni za eno področje, drugi za drugo in ne moremo vsi istega študirat, ker glede na pomanjkljivo nadarjenost tudi dela ne bi mogli tako dobro opravljat).
Sploh se pa dandanes izobraževanje ne zaključi več samo z enim faksom, ampak je nato potrebnih še veliko specializacij, strokovnih usposabljanj, prekvalifikacij..., da smo na delovnem trgu lahko konkurenčni.
In če se nekdo odloči imeti otroke, potem je dolžan zanje tudi poskrbeti - ne moremo vedeti vnaprej, kakšni bodo, kakšne bodo njihove želje, nagnjenja, sposobnosti. Ne da se vzgojit robota po svojih željah. Pač naj ji plača izobraževanje, ki si ga želi in s tem je svojo dolžnost opravil; potem pa lahko mirne vesti reče: Adijo, zdaj se pa znajdi. Pa tud, če bo potem od socialne živela - si bo vsaj to s svojim faksom znala zrihtat.
Prav v zadnji Oni pa je opisana tudi zgodba nesrečnega sina, ki jo podaja še bolj nesrečna mati, saj se je otrok uklonil očetovi želji / ukazu po študiju dolločene smeri, zdaj so pa veliki problemi ... Takih zgodb je veliko in so povsem razumljive.
Prijavljen
Soncnica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 603

« Odgovori #45 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 17:36 »

Asklepij se sicer ne strinjam s tvojim razmišljanjem o hčeri in primerjavo z bivšo ženo (ja, tudi jaz sem opazila zelo negativno nastrojenost proti bivši in očitno projekcijo le te na tvojo hči).

Glede tega kaj naj gre in česa naj ne gre študirat nima smisla diskutirat. Poznaš jo bolje kot ostali in mislim da veš, da s prepovedjo ne boš veliko dosegel. Študij je najbrž reden? Če je zamudila rok za vpis, si naj poišče ta čas delo in se drugo leto vpiše v redni študij. Če ji vseeno nameravaš plačati študij, ji daj pogoj da ji plačaš en letnik samo 1x, kar pomeni, če pade, si bo morala poiskat delo in si plačevat dalje sama za ponavljajoči letnik. Pa če te skrbi "izsiljevanje za denar" v prihodnjem šolskem letu ko "bo ponavljala" podpišita pravno veljavno overjeno pogodbo. In bo volk sit in koza cela.

Pa vseeno malo bolj spoštljivo do hčere. Tudi če ima značaj matere, ki je več kot očitno ne maraš, ne projeciraj tega na hčero. Otroci vidijo več kot si misliš.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #46 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 17:39 »

Glede študija se strinjam s tabo Sončnica.  oki
« Zadnje urejanje: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 17:48 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
matheu__
gost
« Odgovori #47 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 17:46 »

juliette, če bo moj družboslovc bo družboslovc (sej sem tud jaz Grin ). Ne bom ga silu it študirat neki kar ne bo hotu - itak. bom pa ful kreten, če bo hotu it na duhovno univerzo al pa na tečaj terapije z kristali (al pa socialno delo ninja  Grin) namesto na taprav faks.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #48 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 18:04 »

juliette, če bo moj družboslovc bo družboslovc (sej sem tud jaz Grin ). Ne bom ga silu it študirat neki kar ne bo hotu - itak. bom pa ful kreten, če bo hotu it na duhovno univerzo al pa na tečaj terapije z kristali (al pa socialno delo ninja  Grin) namesto na taprav faks.

kaj pa je zate taprav faks?

tečaj s kristali bi ti lahko dobro del, Matheu_

jst osebno mam ful željo iti na tečaj aromaterapije

da pa FSD primerjaš s tečaji ali / in duhovno univerzo, je pa tako, kot bi rekel, da mala svinjačka ni opica, gorila pa!

Včasih je bolje biti tiho, kot pa govoriti o nečem, kar ne poznaš in tako pokazati neznanje.

lp sofie  rozicodam
« Zadnje urejanje: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 18:08 od Sofia~Del Sati » Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #49 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 18:09 »

Ja, ampak tudi s tečaji kristaloterapije in podobnim nekateri ful dobro služijo, tko, da nikoli ne veš, kaj je za koga dobro ... ojoj
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #50 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 18:39 »

Shocked
Tako kot nekateri sem tudi sama kot prvo pomislila na provokacijo. Zgrozena  nad grdim odnosom asklepija do lastne hcere, pa zensk na splosno (iz drugih tem), pa do psihicnih bolnikov, pa ob vseh njegovih presodkih o drugih, ne vidim smisla karkoli rect.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #51 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 18:40 »

SOFIA ! Zate pa sploh ne vem a se splača, da bi ti odgovarjal. Na dolgo in na široko lepiš noter citate, kot da smo nepismeni in ne znamo nazaj prebrat napisanega, in hkrati potem na ta citat sploh ne odgovoriš v konceptu. Res zmešano. In seveda še vedno trdim, da si ti dokaz in eden od vzrokov, zakaj se mi ta fax zdi brezvezen. Čeprav hvalabogu ne delaš v tem fohu, si  odraz tega državno-birokratskega, nečloveškega odnosa te službe in tam zaposlenih do družbe in do ljudi. Vso energijo, denar in pičlo znanje namreč vlagate ne v dobrobit družbe, ampak v dokazovanje svoje nedolžnosti v primerih kjer je šlo za očitne šlamparije in oškodovanje "strank", v dokazovanje koliko dela imate, v dokazovanje kako grozno težek fax ste morali doštudirati , v dokazovanje potrebnosti in še  in še. Bolano. Namesto da bi delali svoje delo, prepričujete in dokazujete (seveda ne za svoj denar in čas) vesoljno slovenijo, kako ste potrebni , čeprav vemo vsi da ni tako.
PA ŠE DRUGIM TOLE:
Ne vem zakaj na vse pretege mešate zraven exženo, pa suvereno trdite kako se ne razumem s hčerjo zaradi maščevanja ženi, kako sem zavožen, kako iz jeze do nekdanje kaznujem hčer? Zakaj tako črno gledate. A nimam pravice dati denar kamor hočem? Saj je moj. Hči je polnoletna in jo v nobenem oziru ne prikrajšujem ne za denar, ne za svobodo gibanja in ne drugje. O njej imam sicer svoje mnenje, ki je dokaj realno, ne trdim pa da je pravilno. Kadar dovoli se tudi pogovarjam z njo. Tudi obiskala me je že te dni, ko sem v bolniški in sva se lepo pogovarjala ( kaj mislite kaj je rabila? očetovo ljubezen

Tega zgoraj pa sploh prebrala nisem!!! Kako si mi ušel, asklepij!

Citate pišem zato, ker ti argumentirano hočem povedati in da se vidi, na kateri del tvojega zapisan se oziram; očitno ne veš, čemu so namenjeni citati. No, zdaj veš.

SOFIA ! Zate pa sploh ne vem a se splača, da bi ti odgovarjal. Na dolgo in na široko lepiš noter citate, kot da smo nepismeni in ne znamo nazaj prebrat napisanega, in hkrati potem na ta citat sploh ne odgovoriš v konceptu. Res zmešano. In seveda še vedno trdim, da si ti dokaz in eden od vzrokov, zakaj se mi ta fax zdi brezvezen. Čeprav hvalabogu ne delaš v tem fohu, si  odraz tega državno-birokratskega, nečloveškega odnosa te službe in tam zaposlenih do družbe in do ljudi. Vso energijo, denar in pičlo znanje namreč vlagate ne v dobrobit družbe, ampak v dokazovanje svoje nedolžnosti v primerih kjer je šlo za očitne šlamparije in oškodovanje "strank", v dokazovanje koliko dela imate, v dokazovanje kako grozno težek fax ste morali doštudirati , v dokazovanje potrebnosti in še  in še. Bolano. Namesto da bi delali svoje delo, prepričujete in dokazujete (seveda ne za svoj denar in čas) vesoljno slovenijo, kako ste potrebni , čeprav vemo vsi da ni tako.

Malo se že ponavljaš; napisal si že, da sem jaz vzrok, zakaj je tebi fakulteta za soc.delo brezvezna - a si naj to štejem v čast al ne? Ker meni dol visi, kaj se tebi zdi pomembno, rada pa bi, da gre tvoja hčer na ta faks, če si ga želi. Če si ga ne, je res škoda, da se gre vpisati, ker bo z muko izdelovala predmete.

Veš, sicer sem ti že odgovorila v prejšnjem postu glede mojih strank, pa si zgleda spregledal (evo, da boš vedel: Odgovori #20 dne sreda 17.8.2011 ob 19:03:  ljudje z nižjim minimalnim dohodkom kot je predviden po zakonu, ali nič, so me radi imeli in še danes jim lahko pogledam v oči, oni pa me objamejo) - zato ne vem, od kje tebi info, da sem jaz slaba socialna delavka oz. po tvoje "odraz nečloveškega odnosa do družbe.."?? To je blatenje v tri dni in pojma nimaš, s kom imaš opravka! Verjetno misliš, da sem tudi odraz šibkosti, ker sem, po tvojem izrazu, "psihič" (kar se mi btw zdi izredno grdo od tebe, da take izjave pišeš v forumu o duševnem zdravju in je resno za premislit, ali bi se opozorilo moderaterje na tvoj zaničljiv odnos do ljudi z duševno motnjo ali boleznijo), si pa pozabil eno: vsi mi tukaj smo se sesuli, se pobiramo in imamo močno voljo po spremembah in opravljanju dobrega dela zase in za druge (s podporami, empatijo, človečnostjo, ipd). Smo bolj močni kot pred sesutjem.

Kaj si pa ti doprinesel forumu? Nič - dobrega. Zaenkrat si postal žaljiv in upam, da v bodoče paziš, kaj govoriš, kajti očitno je, da ne misliš kaj govoriš temveč govoriš kar misliš; in če ne premisliš, je.... ne?

In še to te javno vprašam? Kdo pa bo skrbel za ljudi z nižjimi ali nič dohodki od minimalnega zakonsko določenega (ko praviš, da ne potrebujemo soc.delavcev)? Pravniki? Ne. Informatiki? Ne. Manager? A-ha. Ker je revščine čedalje več, ljudje potrebujejo na žalost socialne delavce, še bolj pa delo oz. zaposlitev. Zato ne kvasi neumnosti, da socialni delavci niso potrebni za SLO - razen če boš ti odločal o vlogah in razdeljeval ljudem odločbe ali sklepe ter reševal pritožbe, in prenašal(!) obupane stranke, ki nimajo več kaj izgubiti in se znesejo fizično na prvega, ki mu pade v objem, pa naj bo to so snažilka, vratar, soc.del. ali druga stranka. Popolnoma vseeno mu bo takrat in verjetno, tudi policije ne potrebujemo, da bi nas varovala mar ne.

Eno je, če govoriš neznanje (in tega je pri tebi ogromno), čisto nekaj drugega pa je, če se spustiš na raven žaljenja, govoriš kaj sem jaz (odraz birokratskega odnosa do družbe) in kaj nisem; in tega pač ne bom dopustila!

O njej imam sicer svoje mnenje, ki je dokaj realno, ne trdim pa da je pravilno.

Torej, potem se zavedaš, da je tvoje mnenje o lastni hčeri nepravilno, pa še vseeno teraš svoje?? Shocked

Jao, jao,...

Lp Sofie
« Zadnje urejanje: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 18:46 od Sofia~Del Sati » Prijavljen

pinokio
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #52 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 21:19 »

Prebrala sem tvoj prvi prispevek, nekaj kratkega odgovorov, potem pa sem šla kar na konec in ti tole odgovarjam:
1. zdi se mi, da ti drugi niso pomembni, razen če padejo v tvoj okvir in so točno takšni kot si ti želiš da bi bili
2. za moj okus si čisti egocentrik
3. ubogo tvoje dete, ki je ženskega spola, saj nanjo prenašaš vse svoje neuspehe glede žensk v svojem lajfu
4. tip, ki razmišlja o tem, kako bo zaprl svojo pipco z denarjem in s tem kaznoval druge, da mu nič ne bodo mogli... hmmmm, poor you...

tako. tole je direktno in brez olajšav. Sori. Upam, da bo tvoja deklica zmogla sama. Pa ne zato, da boš potem ti deloval kot uspešen oče, ampak da se te znebi.
Prijavljen

"Bojevnik je svoboden. Vendar ve, da se brez muje še čevelj ne obuje... " P.Coelho
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #53 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 21:21 »

Kar se mene tiče, se ne zgražam nad Asklepijem toliko zaradi denarja, če ji bo ga dal ali ne, pač pa nad njegovim odnosom do lstne hčere, ki je skrajno poniževalen. Ali to odgovoren oče, ki ima svojo hčerko rad, reče, da ji manjkajo kolesca v glavi, da je butasta,.... Njegov način je skrajno nestrpen in čeprav se v zadnjem postu čudi, od kod nam to, da je obremenjen z bivšo ženo, je treba samo na hitro brebrati vse za nazaj in je to vendar v nebo vpijoče - in njegove primerjave hčere z bivšo.... V bistvu se sploh ne čudim, da sta se obe izgubili v neki duhovnosti, ke je velikokrat pribežališče za žene takih moških šovinistov.
Naj se vpraša, koliko je sam pripomogel k temu, da je hčerka takšna, kot pač je.

Vsi, ki ga zagovarjate, se vprašajte, kaj bi odgovorili hčerki, če bi nam  ona napisala, kakšne težave ima z očetom in da ji ne pusti študirati in kako jo "vrednoti".

Pa dobro vsem,
Ribica

Res lepo povedano.  oki
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #54 dne:: petek, 19. avgust 2011 ura: 00:00 »

si vidu to asklepij, še obarvane citate si dobil Wink
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #55 dne:: petek, 19. avgust 2011 ura: 08:41 »

Asklepij, nimam namena polemizirati s tabo, svoje mnenje sem povedala, ker temu je forum namenjen. Tebi tako ni pomoči. Upam, da tvoji hčerki še je.

Ribica
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #56 dne:: petek, 19. avgust 2011 ura: 10:09 »

Pokoplji (živega) očeta

ne mislite tega brisat??

tolko je govora o tem kako se ne sme žalit, pa eni dobijo 'prisilen dopust' od foruma ... tega pa nihče ne zbriše ... men se zdijo tele besede zares prehude
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #57 dne:: petek, 19. avgust 2011 ura: 11:40 »

si vidu to asklepij, še obarvane citate si dobil Wink

to pa zato, ker je tam poudarek
Prijavljen

urssska
gost
« Odgovori #58 dne:: petek, 19. avgust 2011 ura: 11:53 »

Juliette!! Prvo: Iz tehle postov tule je razvidno, da je večina s problemi psihe tule žensk, kakih85-90%.
Drugo: ne da se pogovorit, poskušal pa ne gre. Na silo pa ne bom. Tretje : Zaradi mene lahko študira kar če, samo za socialni fax jes ne bom plačval. Pošteno? naj ji plača Pahor al pa Svetlik al pa kir drug, ki zna opletat sam s tujim dnarjem

Smiley Mislim, da je že iz tele teme razvidno, da ženske niso edine s temi problemi, za razliko od moških si pa zares večkrat to priznajo in poiščejo pomoč, pa naj to pripišemo, ironično, njihovi zdravi pameti ali pa večji tabuiziranosti moške ranljivosti. Dejansko ogromno problemov v družbi (pa ne govorim o psihi, čeprav tudi paše tu zraven) izhaja iz točno take mentalitete, kot jo imaš ti. Take, ki si želi, da folk živi tako kot njim ustreza, take, ki pogojuje ljubezen do svojih otrok in vzgojo utemeljuje na grožnjah s finančno podlago, take, ki je zagrenjena in nepopustljiva, na koncu pa vse zavije v "saj jaz vem, kaj je najbolje zanjo in to delam, ker ji želim najboljše.". Jz ti predlagam, da se dobro zamisliš nad sabo, seveda pa dvomim, da bo padlo kaj od tega na plodna tla. Punca bi se veliko lažje pogovorila s tabo, če ne bi imel takšnega odnosa.  kiselnasmeh
« Zadnje urejanje: petek, 19. avgust 2011 ura: 12:03 od urssska » Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #59 dne:: petek, 19. avgust 2011 ura: 12:03 »

Pokoplji (živega) očeta

ne mislite tega brisat??

tolko je govora o tem kako se ne sme žalit, pa eni dobijo 'prisilen dopust' od foruma ... tega pa nihče ne zbriše ... men se zdijo tele besede zares prehude

Moonica ima prav!
Prijavljen
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar