|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #80 dne:: petek, 19. avgust 2011 ura: 23:36 » |
|
Martinca narobe razumeš. Jst se bom vedno, ko se bo usul plaz "hausfrau" moraliziranja na nekega reveža, refleksno postavil na stran njegovo stran. Po moji logiki in opazovanjih nima večina skoraj nikoli prav. Še več: več, kot jih je na kupu, bolj narobe mislijo Ironija pa je, da to svoje 'stanje' za izstopajocim negativcem opisejo kot svojo neodvisnost Verjetno če bi hotu tipa živga zakopat al pa mu najmanj izkopat oči iz jamic, bi bil to dokaz večje neodvisnosti in manjše podredljivosti, haha?  večina ljudi je maloprida je reku en grškifilozofkatergaimenasetamomentnespo minm  have fun Sem tisto napisala, zaradi nestrinjanja, se mi je zdelo, kot da eni s sprejemanjem vsega podpirate tudi Asklepijev zanicljiv odnos do hcere! Pa se strinjam z njim, da je treba gledat na to, kaj se izplaca. Pa zaradi nacina pisanja celo do zdaj verjamem, da bo asklepij prisel napisat, da nas je samo brutalno potegnil za nos al kaj! Sama res ne morem izstopajocemu cloveku pritrjevati le zato, ker je vecina ljudi proti njemu oz. proti njegovim prepricanjem... Ce je kdo osamljen borec, ne bom njegovih ravnanj opravicevala, ce vidim, da so slaba!!! Me zanima samo vsebina. (seveda kaksna pa sem sama, ko sem proti vsem, bolje da sem tiho). In tukaj se mi pac zdi, da je asklepiju nekam tezko izpolnjevat ocetovske dolznosti, po pripovedi mu je hci le v nadlego, na njej ni menda nic dobrega, no vedno je bla cudna, zdaj je tud in še bolj bo, da se je zdaj ze sam celo boji, itk odnosa nikakega, blizine tudi ne. Morda ima hci res psihicne probleme, ampak niso prisli cez noc. Se pa strinjam z njim, da se je danes v teh casih zares dosti koristneje odlociti za lazje zaposljiv poklic, ne pa za tezje zaposljiv!! Vendar bi to po moje moral bit bolj ocetov nasvet, ne pa ukaz, ce gre za redni studij. Tu pa se gre celo za ultimat! In glej ga zlomka,da mu ta vrag ne da miru, po novem gre celo za neko mascevalnost ; sam nam pove, da se nagiba, da res ne bo hcere podpiral pri njenem zeljenem neperspektivnem solanju - predvsem zaradi "nasih napadov v stilu izliva razocaranih gospodinj!" Kar mi spet dodatno utrdi osnovno prepricanje, da svoje hcere nima prevec rad in evo, to je blo zame bistvo njegovega zapisa  Ni zame bistvo, da on zeli hceri dobro! Ne. On zeli dobro sam sebi, pa saj ima prav, ampak se njegove pravice koncajo, kjer se zacnejo hcerine. Njegova ocetovska dolznost dosolat otroka, saj ni sla izredno. Nekak nismo vec v 19. stoletju, da bi starsi o otrocih odlocali. Zaljivost pa taka. Po vsem tem bi dejansko pametna hci izbrala nekaj lahko zaposljivega ali sla raje delat, samo da uide takemu stanju, kaj pa ce ji res ne bi slo. Asklepij, meni je vseeno zate zdaj, kako se imate, sem itak vzela mojo tableto za zivce, je prijelo dobro, z mano ni tezav  Tukaj, po regijah, cesa je prevec in cesa manjka : http://www.ess.gov.si/trg_dela/aktualno_o_trgu_dela/deficitarni_in_suficitarni_poklici
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: petek, 19. avgust 2011 ura: 23:42 od martinca »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Tačka
|
 |
« Odgovori #81 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 05:59 » |
|
prevod se glasi: zame ne obstojaš več.....
ali "pokoplji" živega očeta.. ali daj ga na off, ali skensklaj ljudi, ki ti delajo slabo.. ali umakni se.. v osnovi to pomeni.. kar je napisala arwen.. Kdo vse pa, ni dal "na hladno" nekaterih oseb ? .. Kar se študija tiče.. daj ji eno leto .. vsaj možnost..če ne bo nič, potem ji pa lahko "soliš pamet.. ne pa že na začetku.. in ne primerjaj obeh otrok.. saj sam veš, da tudi dva nista enaka.. pri nas so falirani študentje, pa poklicna, pa uni .. pa nas nikoli niso "primerjali glede pameti".. ali falene šole , oziroma faksa.. dali so nam možnost.. če je nismo izkoristili, pa hajd delat.. pozdravček vsem tule gor, ne se razburjat, zaradi preveč "barvitega govora" tule gor.. vsak ima možnost povedati svoje, vsak pove svoje na podlagi izkušenj.. ki so lepe ali pač ne  je pa lepo, če staršem "uspe" pri vzgoji, pri odnosih s svojimi otroci.. to je težko delo.. verjamem pa, da je asklepij pisal začetne poste, ko je bil razkurjen.. zdaj imam občutek, da se je že en mal umiril  ..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Smeh je pol zdravja ....
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.667
|
 |
« Odgovori #82 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 09:07 » |
|
prevod se glasi: zame ne obstojaš več.....
ali "pokoplji" živega očeta.. ali daj ga na off, ali skensklaj ljudi, ki ti delajo slabo.. ali umakni se.. v osnovi to pomeni.. kar je napisala arwen.. Kdo vse pa, ni dal "na hladno" nekaterih oseb ? .. potem bi vedno lahko 'prevajali' vse žaljivke ... dejte no
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #83 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 09:10 » |
|
Sodelavci DAM naj bi se v komunikaciji ne spuščali pod nivo sprejemljivega. Ker tudi skozi vlogo vodje skupine predstavljajo DAM.
 P.S.: v vednost - ne gre (vsaj kar se mene tiče!) za noben medosebni konflikt
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #84 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 10:13 » |
|
Pokoplji (živega) očeta
ne mislite tega brisat?? tolko je govora o tem kako se ne sme žalit, pa eni dobijo 'prisilen dopust' od foruma ... tega pa nihče ne zbriše ... men se zdijo tele besede zares prehude Nekateri ne znajo brati med vrsticami, nimajo dovolj širokega spektra izražanja, morda so avtistični (in razumejo vse dobesedno) ....ali pa prenapeti do določenih oseb. Zakaj me je lahko toliko ljudi razumelo, samo ti si pa reagirala tako, veš sama. Pa jaz tudi. Moonika ti pokoplji mene živo, pa bo vse v redu. In ne mislim se več spuščati v nikakršno polemiko s teboj, ali ti karkoli posebej razlagati ipd. Še manj pa dovolim tebi razlagati moje besede. Če ne premoreš dovolj besednega zaklada in zate obstajajo besede zato da jih seciraš in iščeš skrite pomene, jaz nima teh težav. In izgleda da tudi ostali ne. Dobro me poznaš, vsaj v smislu, da rečem bobu bob in popu pop in ne leporečim naokoli. Poznaš me tudi toliko, da veš, da nisem tako črna in zlobna kot bi me kdaj hotela prikazati. Daleč od tega. To sem pokazala tebi osebno (...še pomnite tovariši...?!), pa še marsikomu na tem forumu in drugod. Ne mislim se več izogibati izražanju svojega mnenja zaradi tebe, tako kot sem počela kar nekaj časa nazaj. Prezri moje komentarje, tako kot bom jaz tvoje. In če me hočejo zaradi mojih "žaljivk" dati na hladno, naj me. A o tem bodo odločali drugi, NE TI. Pozdrav z Obale od "pokojne" Mine 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
|
mukica
gost
|
 |
« Odgovori #85 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 12:18 » |
|
bom še jaz nekaj "duhovnega" dodala temu ..............očetu:
bog pomagaj ubogim na duši,saj ne vedo kaj delajo!
hčerki pa želim,če bo to brala,naj začne delat in naj si sama plača študij,ki ga želi,ker če oče ne bi bil takooo pomembno bogat,bi to itak morala nardit.....
moj mož že pet mesecev ni dobil plače, imava dva otroka,smo pa srečni,se spoštujemo in se imamo radi,to je glavno,preživeti pa itak moramo z denarjem ali brez ,in svojih otrok nikoli ne podcenjujeva... pa lep pozdrav iz štajerskega konca
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #86 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 14:29 » |
|
Asklepij, meni je vseeno zate zdaj, kako se imate, sem itak vzela mojo tableto za zivce, je prijelo dobro, z mano ni tezav  Se pa strinjam z njim, da se je danes v teh casih zares dosti koristneje odlociti za lazje zaposljiv poklic, ne pa za tezje zaposljiv!! načeloma ja, vendar poglej martinca... kemijski faks je zame osebno ful zanimiv (mi je malo žal, da se nisem takrat odločila zanj), velikokrat imajo nepolno zasedeno kapaciteto študentov, pa kaj jim pomaga - ko je tudi za dipl. kemijca malo prostih delovnih mest. Se spomnim edino, da je JP VO-KA potrebovala 2x, ostalo se ne spomnim oglasov. Ali pa Energetika, je tudi potrebovala strokoven kader (ne vem natančno katere smeri, mislim da strojnega inž.), pa je 2x razpis padel. Čisto odvisno je od tebe, sreče in podjetij/drž.org., koliko in kdaj odpirajo prosta del.m. Nekak nismo vec v 19. stoletju, da bi starsi o otrocih odlocali. Zaljivost pa taka. Po vsem tem bi dejansko pametna hci izbrala nekaj lahko zaposljivega ali sla raje delat, samo da uide takemu stanju, kaj pa ce ji res ne bi slo. Žal, se tudi to dogaja, da nekateri starši enostavno "privežejo" svoje otroke nase. Kar pa je seveda izredno slabo za otrokov duševni razvoj in socializacijo. bog pomagaj ubogim na duši,saj ne vedo kaj delajo! točno tko! hčerki pa želim,če bo to brala,naj začne delat in naj si sama plača študij,ki ga želi,ker če oče ne bi bil takooo pomembno bogat,bi to itak morala nardit..... očitno....... maš prav - sama se v tem postu nisem zrajtala glede plačila študija. moj mož že pet mesecev ni dobil plače, imava dva otroka,smo pa srečni,se spoštujemo in se imamo radi,to je glavno,preživeti pa itak moramo z denarjem ali brez ,in svojih otrok nikoli ne podcenjujeva... zelo, zelo lepo povedano, mukica!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
mukica
gost
|
 |
« Odgovori #87 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 14:43 » |
|
sofi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 3.805
moja mačkonka Opa
|
 |
« Odgovori #88 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 22:11 » |
|
...po vsem prebranem je zgolj moje osebno mnenje- v prvi vrsti je potreben temeljite strokovne pomoči oče in žal verjetno zaradi vzorcev v družini tudi hčerka.
masi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni (O.Wilde)
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #89 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 22:17 » |
|
Ja, Masi. Ampak oče tega ne bo nikoli priznal. Hčerka pa bo morala iskati pomoč zaradi njegovih "principov".  Škoda. Otroku lahko svetuješ, še vedno pa to kar bi naredil dotični oče ni nikakršno dobrohotno svetovanje, ampak ultimat. Po ultimatih se pa prevečkrat začne vojna.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
|
urssska
gost
|
 |
« Odgovori #90 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 23:02 » |
|
Zakaj me je lahko toliko ljudi razumelo, samo ti si pa reagirala tako, veš sama. Pa jaz tudi.
Ne vem, kaj sta imeli in me tudi ne zanima, ni pa bila moonica edina, ki je dobila tak občutek. Jaz te sploh poznam ne (in zagotavljam, da mi besedni zaklad ne dela težav  ), pa se mi je tudi zdel nivo tvojih besed na precej podobni ravni, kot ga ima tale oče, samo da je na "pravi strani" in je zato ok. Ljudje načeloma spregledajo žaljivke, kadar letijo na manjšino/nasprotni tabor in niso intrinzično vulgarne/slabšalne. In ja, sodelavci DAM-a, pa naj bodo karkoli, bi morali ekstra pazit na to, kaj pišejo, ker so vseeno na neki poziciji avtoritete. Poleg tega je pa še zelo slab nasvet, če mene vprašaš, čeprav se strinjam, da to, kar on dela, ni noben način. Ampak - odrezat starša iz svojega življenja, ta skrajnost naj bi bila razervirana za hujše prestopke kot so fizične in spolne zlorabe, ne pa za kar vsakega starša, ki ima določene predsodke. Družina je družina, naša najtesnejša vez s preteklostjo, in je potrebno veliko, da pretehta odločitev, da jih nikoli več ne želimo videti ali se potruditi za boljše medsebojne odnose. Dva minusa tuki ne nardita plusa.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 20. avgust 2011 ura: 23:20 od urssska »
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #91 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 23:09 » |
|
Zakaj me je lahko toliko ljudi razumelo, samo ti si pa reagirala tako, veš sama. Pa jaz tudi. z napisanim si dala jasno vedeti, da ne veš zakaj ... čeprav sem točno povedala, da me je zmotilo, ker niso brisali žaljivke. meni je povsem vseeno kater uporabnik bi to napisal, zmotilo me je, da niso ukrepali, zbrisali si že večkrat pokazala, da ti nisi razčistila kar se tiče mene&tebe ... jaz sem pred časom hvala bogu s tem razčistila Še manj pa dovolim tebi razlagati moje besede. sploh nisem razlagala tvojih besed ... če pa bi, vsekakor ne bi rabla dovoljenja za to  iščeš skrite pomene, ni blo sploh nič skrito Poznaš me tudi toliko, da veš, da nisem tako črna in zlobna kot bi me kdaj hotela prikazati. da se ne ponavljam (ker mislim, da sem dva dni nazaj pod eno drugo temo že nekaj o tem rekla) ... ne mislim se spuščat v to debato ... vsekakor te pa poznam doooosti bolj kot marsikdo, ki je na tem forumu Prezri moje komentarje, tako kot bom jaz tvoje. zaenkrat ne mislim prezirat nobenih komentarjev In če me hočejo zaradi mojih "žaljivk" dati na hladno, naj me. A o tem bodo odločali drugi, NE TI.
nisem predlagala bananja, le izbris enega stavka ... če bi umirjeno prebrala napisano, bi to ugotovila
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
majč
Druge motnje
Heroj
Odsotni
Prispevki: 3.103
|
 |
« Odgovori #92 dne:: nedelja, 21. avgust 2011 ura: 08:16 » |
|
asklepij, ironija, ampak v torek bom imela diplomski izpit iz socialnega dela!  Naj te potolažim, da ta fakulteta ni tako strašna kot se zdi, je pa res, da se na njej znajdejo ZELO RAZLIČNI LJUDJE. Res je veliko nekih free riderjev in ljudi, ki so negnjeni bolj k anarhiji, nekateri celo hipijevstvu kot redu, ampak to ne velja za vse. Zame recimo ne. nikakor! ampak na tej fakulteti si lahko tisto, kar si in to jasno poveš. morda dekle posega po raznih oblikah alternative, ker si želi s tem pomagati in zakaj se odvrača od tvojega načina bolj k ženinemu je tudi vprašanje. naj ti povem sledeče: da na silo ne boš rešil nič! v katero smer bo dekle koncu koncev zajadrala in kaj bo v življenju zares počela pa bo še čas pokazal. če ima srce za ljudi so poklici, ki se ukvarjajo z nudenjem pomoči povsem pravi zanjo. Tisto, kar pa ti resnično lahko storiš zanjo, je to, da si zanjo vzameš čas in se z njo pogovarjaš. da si ji na voljo. če želiš ohraniti kakršenkoli vpliv za začetek sprejmi njo takšno kot je in se zanimaj, zakaj si ona tega želi, v čem se tozadevno vidi, itd. ker če boš samo protestiral bo punca porabljala vso energijo, da se bo borila proti tebi, namesto da bi v tem času modro izbrala pravi študij. in očeta rabi, pa če bo v socialnem delu ali kje drugje. študij socialnega dela ni bav-bav. je izrazito etično naravnan in veliko se človek lahko nauči in v primeru, da ta čas, ko študira preživlja tudi sama kakšne osebne krize, bo imela na tej fakulteti izrazito več opore kot bi jo imela na katerikoli drugi kjer bi bila le cifra. Vpisni pogoji pa so kar zahtevni in naval je velik tudi na to fakulteto, zato NE DRŽI, da gor pridejo tisti, ki se drugam ne bi mogli vpisati. pogovarjaj se z njo, ne tupi ji v glavo nekaj, ker bo dobila odpor, ampak se zanimaj zanjo in za to, kaj je tisto, kar ji pomeni, da bluzi v to smer v katero bluzi. mam kolegice tud na faksu k se učijo rejki, itd, pa sama tega nikdar nisem počela. tudi drugih alternativ podobne vrste se ne poslužujem, je pa res, da naš faks te, če ne drugega, nauči sprejemati drugačnost. vzemi si čas za to punco in govori z njo, poslušaj jo, sprejmi njene razloge in motive za to, kar počne, skušaj jo razumeti. šele ko bo čutila, da jo razumeš in sprejemaš, bo odprla ušesa in srce za to, kar ji imaš povedati. povej ji potem, kako ti premaguješ in si premagoval krize na poti odraščanja, govori o sebi in ne pridgaj, pametuj, itd. punca je odrasla, hočeš, nočeš, tako je. torej se pogovarjajta kot dva odrasla človeka. za začwetek pa: vzemi si čas. torej poslušaj jo, razumi, sprejmi in govori o sebi. skrbi, da bosta imela dober odnos, ker edino tako lahko ohraniš največ vpliva nanjo, kot je možno. hči je v letih, ko se še išče, morda se bo malo nagibala v eno, nato v drugo skrajnost, potem pa se bo že počasi uravnovesila. spoštuj za začetek njene razloge za to, kar misli, čuti, vidi, potem pa povej, kako misliš, čutiš, vidiš ti in govori o sebi. tako bosta razvila nek dober odnos. in ne boj se, FSD ni tako grozna fakulteta, kot misliš. na njej maš pa vse vrste ljudi. od psihologov, do sociologov, vseh splonih usmerjenosti, itd. največ vpliva boš obdržal, če boš z njo v stiku, jo boš poslušal, se z njo pogovarjal in v osnovi ZAUPAJ JI, saj je tvoja hči, ane. nekaj pameti je pa že pobrala po tebi, če se imaš za pametnejšega kot je žena, al' kako. in Bog je ne daj žalit, ker potem, kot sem rekla, bo šla njena energija v to smer, da se bori proti tebi in tvojim obsodbam, žaljivkam, itd. in to, da te oče ne sprejme, pa kakršenkoli že je, lahko zelo boli. zaupaj ji. vzemi si čas. maja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
|
|
|
majč
Druge motnje
Heroj
Odsotni
|
 |
« Odgovori #93 dne:: nedelja, 21. avgust 2011 ura: 08:52 » |
|
aja še to: jest sem prišla na socialno delo s svojimi točkami, torej sem delala za to, da sem izpolnila pogoje za vpis. pri hiši smo bili 4 otroci, vsi še šoloobvezni takrat in to je precej denarja potrebnega, da se šolamo. moj oče dipl. organizator dela, mama anglist in slavist, pridna, delavna, živela nas brez pomoči države. menim, če ne bi izpolnjevala sama od sebe pogojev za vpis, da mi moj oče tega ne bi ali ne bi mogel plačati, četudi je imel v redu plačo. tko da asklepij, čist se strinjam z matheu-om, da imaš pravico, da rečeš "stop" in tudi prav je, da se ve, da stvari niso zastonj ali poceni. če sta se punce (bivša in hči) navadile živceti izključno na tvoj račun, to seveda ni v redu. če bi imela dovolj denarja, pa bi moj otrok hotel na socialno delo in ne bi izpolnjeval pogojev za redni vpis, bi se z njim temeljito pogovorila o tem, kaj želi od tega, kaj misli v življenju počet, itd. jasno bi dala vedeti, da po faksu ne mislim jaz zanj plačevati življenjskih stroškov in da se bo morala recimo punca že med študijem ZELO potruditi, da bo čim več aktivna na raznih organizacijah, bodisi kot prostovoljka, da si nabere referenc in izkušenj za delo pozneje in da lažje pride do svojega pripravništva ter pozneje dela.
tudi sama sem te vrste človek, ki ne gleda na vse skozi denar, ker sicer ne bi izbrala takega študija, imam pa talente za to delo, obožujem ljudi, zato sem vseeno izbrala to smer študija. Se pa zavedam težav pri zaposlovanju, zato sem že vsa leta študija zelo aktivna pa ne na področju duhovnosti in lastnih hobijev, ampak na področju dela z ljudmi, da bi le bilo zdaj več šans za pridobitev pripravništva in da čim prej zajadram v vode zaposlitve. s tem faksom ni nujno da se zaposliš na področju socialnega varstva, mogoče je koriustiti diplomo družboslovne smeri in početi čisto nekaj drugega, sofie, mislim, da je čas, da poveš kaj o teh vrstah zaposlitve, da človeka potolažiš, ker ga je roko na srce, upravičeno lahko strah. v socialnem delu trenutno je razen urejenega pripravništva za nasldnja 4 leta, en shit, kar zadeva poznejšega zaposlovanja, ampak tudi to se spreminja.
Punca mora bit v osnovi zelo PRIDNA!!!! potem bo tudi vse ostalo. kdo ve, česa se v času študija še lahko nauči poleg in vi kot oče, če imate dovolj denarja, bi ji lahko nudili pomoč, pa ne to, da ji dajete ful denarja da ga brez občutka zapravlja za razne bedarije tekom študija, ampak povsem za začetni kapital, ko bo treba začet delat. da povem primer: moj brat je šel na gradben faks, ki ga ni čisto nič veselil (no drugi brat pa je gradbenik projektant, sestra pa farmacevtka in mata oba svoj job). na velko je bluznil. oče in mati, ki sta varčevala neko stanovanjsko varčevalno shemo za naju s tem mojim bratom dvojčkom, sta prihranila nekaj denarja za enega in nekaj za drugega. tamau je s svojo punco v spodnjem štuku naredil stanovanje in si iz tega denarja kupil pohištvo, ostalo pa je ponucal za tečaje v manualni terapiji in je danes maser (izvaja športne-terapevtske in klasične masaže). in to je bila SUPER naložba. Moj brat se je tako našel na področju, ki mu ustreza. čez čas bo vpisal še kak študij na to temo (fizioterapijo ali osteopatijo). torej našel je svoje področje. In predvsem DELA in ŽIVI SE!!!!
Asklepij, jaz bi punco vprašala kake načrte ima, kaj bo naredila v namen, da bo prišla do zaposlitve. denar ni zastonj. rekla bi ji, aha, jaz bom vpložil toliko in toliko v ta študij. to je kar nekaj denarja. kaj boš storila v tem primeru ti, da si boš zagotovila, da ne boš koncu študija brez zaposlitve? nikjer ne piše, da zihr rata, pomembno pa je, da se punca trudi. namesto da prosti čas usmerja v rejki in metelkovo party-e s travo in alkoholom naj prevzame svoj del odgovornosti za to, kako priti do poklica pa tudi če socialnega dela. to je lahko lep poklic in ljudje (nekateri) smo mal poklicani za to, nima smisla da rine v smer, kjer ne bo izpolnjena in zadovoljna. ampak prevzame pa naj odgovornost in tudi ona bi lahko pridobila še kaka dodatna znanja, da bi se z njimi lahko bodisi preživljala v času, ko ne dobi službe, bodisi pa jih opravljala, da si dviguje procente (veča svoj zaslužek, ki v sociali ni ravno bajen). daj usmeri punco sem, da se z njo pogovorimo.
in jasno povej, da te skrbi in zakaj te skrbi, ne postavljal le ultimate, povej ji, kje so tvoji razlogi kot starš, kako vidiš, itd. vzemi si čas za to.
maja
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 21. avgust 2011 ura: 09:08 od majč »
|
Prijavljen
|
Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #94 dne:: nedelja, 21. avgust 2011 ura: 11:03 » |
|
Ta oče svoji hčeri ne dovoli redno studirati, ceprav je sigurno bila sprejeta na redni studij, letos so skoraj vsi. Skratka ni bilo govora o ocetovem placevanju za izredni studij.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
asklepij
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 35
|
 |
« Odgovori #95 dne:: nedelja, 21. avgust 2011 ura: 21:25 » |
|
MAJČ! Pri diplomskem izpitu ti želim vso srečo in po vsej verjetnosti boš uspela. Si med redkimi tule, ki si dala konkreten odgovor na mojo dilemo, ne da bi me vmes obsojala, napadala ali kaj podobnega, niti nisi desetkrat krenila ven iz teme, ali poudarjala svojih sposobnosti ali kopi-pastala citate sem ter tja od vseh udeležencev pogovora, pa pri nobenem takem bednem početju zadela vsaj približne teme. TAČKA tudi tvoje mnenje mi je všeč in imaš sposobnost dojeti bistvo MUKICA ne spuščaj se na duhovna ali verska področja če ne veš, ostani raje pri duševnih. Kristus je dejal ob smrti : Oče odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo, enkrat prej pa v nekem govoru (še ni bilo forumov) Blagor ubogim na duhu, zakaj njih bo nebeško kraljestvo. le glej, da prideš tja. MASI tvoje osebno mnenje naj ostane osebno. Bognedaj, da bi kdaj imela možnost, da ga uresničiš na drugih, glede na lahkotnost nudenja "strokovne pomoči" MARTINCA če še ne veš, strošek ni samo šolnina. Ker večina Slovencev ne živi v Lj, so ostali stroški, stanovanje, prevoz, hrana, literatura plus ostalo , neprimerno višji . Lahko nekateri študirajo deset let in več, če živijo doma pri starših, ki jih šlepajo, jim dajejo hrano obleko, stanovanje in še kaj zastonj, sami pa mal prek študenta povečujejo žepnino. Potem diplomirajo že zato k so jih prfoxi že siti, ali pa majo spoštovanje do starejših  OSTALI Pa dejte no, če je dejala pokoplji živga fotra se itak ve, da je to v prenešenem pomenu, metaforično in ni mislila dobesedno, kot tudi jaz nisem imel namen nikogar žaliti v kontekstu kjer sem uporabil besedo psihič. Ko bi vedel, da se določene besede tu ne smejo uporabljati, jih ne bi. Dnevno slišimo podobne besedne povezave npr...na cestah so norci, to je norost, in še ogromno takih, pa se nobena institucija ali posameznik ne pritoži. Samo dlakocepite, da speljete pozornost drugam (v glavnem nase)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #96 dne:: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 11:05 » |
|
zanimivo kako si postal razumevajoč glede žaljenj, po drugi strani pa se zahvaljuješ nekaterim, da niso žalili; si se opravičil hčeri vsaj na žaljive pridevnike o njej?  Je pa tko asklepij; saj poznaš tisto: na takšen način ko si pisal prve poste, takšen odziv boš dobil; (če uporabljaš izraz "psihič", ne bom tiho in te bom opozorila na izrazoslovje, ipd. - kot sem bila mnenja, da nekatere stvari niso bile ok do tebe s strani sodelavcev DAM-a). No, upam, da se s hčero ujemata in objameta, ne glede na to, kam bo šla študirat! Lp SOfie 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 11:09 od Sofia~Del Sati »
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #97 dne:: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 11:22 » |
|
[Družina je družina, naša najtesnejša vez s preteklostjo, in je potrebno veliko, da pretehta odločitev, da jih nikoli več ne želimo videti ali se potruditi za boljše medsebojne odnose. Dva minusa tuki ne nardita plusa.

|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
majč
Druge motnje
Heroj
Odsotni
|
 |
« Odgovori #98 dne:: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 14:46 » |
|
Asklepij, hvala za lepe želje. ne glede na to, kje bo punca na koncu pristala - kateri študij, boš dejansko ohranil največ vpliva nanjo, če si boš vzel čas za pristna srečanja in pogovore, ker punca v vsakem primeru RABI OČETA! Rabo tvojo podporo, rabi tvoje mnenje, ki je podano kot ogledalo in tvoj pogled na stvar, prav pa je, da začenja izbirati in nositi odgovornost za svoje izbire sama. To bo morala početu tudi, ko tebe več ne bo.
Želim vama vse dobro, tebi in tvoji hčeri, da se najde na poti, ko se še išče, ker je povsem normalno, da to v teh letih na veliko počne. Res ji pa želim tudi to, da ga ne bi kaj bluznila. Da bi znala razvit ustrezne delovne navade in pa posluh za ljudi, to bi ji v sociali ful koristilo. In res mi je žal, da se punca ZAENKRAT ni vrgla bolj po tebi. Ful se pogovarjaj z njo, vzemi si čas za pristna srečanja, res. Morda bo mal letela v eno skrajnost, nato v drugo, na koncu se pa človek itak uravnovesi. Pa fino je, da ne postavljaš samo pogojev in zahtev, pač pa da to, zakaj vidiš tako kot vidiš jasno utemeljiš in tudi jasno izraziš, kaj te skrbi. Starši ne bodo večni, človek se mora naučiti skrbeti zase. To drži.
Srečno!
maja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #99 dne:: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 19:16 » |
|
Lepo napisano, Majč
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|