FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 09:55

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: anksioznost ali OKM  (Prebrano 1342 krat)
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 69

« dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 10:40 »

Pozdravljeni, zopet se javljam , zadnje dni berem na forumu vaše prispevke s svetlobno hitrostjo, prtoblem pa je ta da nevem  ali je okm in anksioznost eno in isto pač z drugačnima strahovoma ali sta to različna pojma.
Pri sebi ugotovljam da imam in eno in drugo, moje misli strašne ali brezvezne me spravijo v tako stisko da komaj še migam.  Ali je kdo od vas imel te izkušnje recimo misel kaj če naredim nekaj da s enebom zavedala  primer začnem koga zmerjat ali pa mu rečem kaj neumnega ali ga mimgrede  pljunem mislim tole me spravlja v tako paniko in tesnobo da nevem kaj naj z seboj. ko sem doma se mi pa zdi vse skupaj hecno in neumno v dani situaciji  ko je veliko ljudi ko se kaj dogaja me pa popade spet neumne misli in tesnoba. V službi je najtežje ko se čas ustavi in imam 8 ur borbo z seboj, tam me pa misel najbolj ubija ta " kaj če mi zbije in pobegnem domov, kaj če  sodelavko zdejle pošljem nekam" " kaj naj naredim hočem domov , kje je še ura 2" evo in spet  panika da se začnem trest. Samo misli s emi odvijajo še kako bom zdraža še 20 let v službi če se bojim  jutrišnjega dne in borbe z svojo glavo.. Sad  Prosim vas povejte mi malo svoje misli občutke. Opazila sem da sme postala žalostna oz da nsiem več ptava jst kar sem bila pred 1 letom.

Hvala vam in ne zamerite ko kr naprej tečnarim o enem in istem

Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 11:16 »

poskusi tule http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=23&Itemid=38
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 11:32 »

sem prebrala že parkrat pa mi možgani sploh ne funkcionirajo kot bi mogli. Samo kako novo idejo dobim za strah. Sad
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #3 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 15:11 »

Alexsa, OKM sodi med anksiozne motnje (poleg generalizirane anksioznosti, panične motnje, socialne fobije in posttravmatske stresne motnje) - vsem je torej skupnen občutek tesnobe, strahu, napetosti.
Tvoje misli (ki so kot se v delu sebe tudi sama zavedaš čisto neracionalne) se ti pojavljajo kot obsesija, ki v tebi sproža strah in napad tesnobe. In to je edini njihov namen (vedno si za strašenje izberemo tisto kar pač nas najbolj straši  groza 029 delirij smileinbox)- zato imamo pač bolj ali manj različne "bedarije" v glavi  Shocked), ne boš pa jih uresničila, tega se res ne boj.
Preberi si malo več o tem v rubriki OKM, so se sotrpini glede te tematike že zdavnaj precej razpisali.
Kaj pa strokovno pomoč si si že priskribela? Potem je veliko lažje, veš.
Prijavljen
majolka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 15:43 »

aha tako da gre po istem postopku zdravljenja, kot vse ankse  če prav zastopim?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar