FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 20:31

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: OKM-marihuana  (Prebrano 7501 krat)
umetnica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 189

.

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 08:24 »

.....trava ?...nisem proti , če se uporablja za zdravljenje in lajšanje bolezenskih simptomov hudih bolezni, seveda zmerno in brez zlorab....

....žal, nekateri ljudje hudo trpijo zaradi bolezni, katere spremlja huda fizična bolečina in njihov dan se prične nekako takole.....zajtrk, pest zdravil....kosilo, pest zdravil....večerja, pest zdravil....

.....manjše zlo..?.... vem kaj bi izbrala.....

...ponavadi smo precej pametni, dokler se ne znajdemo v situaciji katera nas včasih prislili, da spremenimo svoj svoj pogled na določene zadeve.....
Prijavljen

..želim ti pogum jutranjega sonca, ki kljub bedi tega sveta, vztraja dan za dnem.....
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 13:00 »

men se zdi najbolj hecno to, da eni tako samozavestno trdite, da so droge škodljive in brez pardona!

Pa poglejmo, kaj so sploh droge - kratko in jedernato:

Droge..... izraz ima več pomenov, navsezadnje, kaj niso "zdravila" tudi neke vrste droge?

Kaj pa AD-ji? AP-ji? K(d)aj je škodljivo? Nihče zagotovo ne ve, kako je z AD-ji.... če smo čisto iskreni!

In nenazadnje.... trava je danes pri nas prepovedana, čez 15 let bo to nekaj najbolj normalnega. Kot peteršilj! (Pa veste btw, da je peteršilj strupen?) Le, da je bilo v nekaterih državah že veliko prej sprejeta trava, kot pri nas.... torej, je relativna teorija škodljivosti trave. In ja, ljudem z rakom lajša bolečine; torej če je škodljiva še vedno, pa naj bo, je vsaj pozitivno "škodljiva".

Skratka, vsako zadevo je treba pazljivo kategorizirati in uporabljati; tudi strup je v majhnih količinah neškodljiv, pa se ženske šopajo z njim (botox) in tudi nekateri vitamini so v večjih dozah škodljivi za naše organe. Torej, vsaka stvar je za nekaj dobra in za nekaj slaba, odvisno od uporabe in količine. Droga.... je pa že ptičem jasno, da smo mi v SLO kar malo "zaostali"... koneckoncu, bi morali Drogi Portorož odvzeti ime  sesmejem sesmejem sesmejem (ker nas za(s)vaja)!

Lp Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 20:05 »

Seveda so droge škodljive,sem ne spada samo marihuana,temveč je drog še in še.
Droga vpliva na spremembo našega počutja, mišljenja in vedenja. Uživanje drog pogosto vodi v psihično ali telesno odvisnost, katere posledice nosijo odvisnik in njegova družina.

Prav tako je delitev drog na t. i. mehke in trde droge nesmiselna, saj ne označuje niti sestave, niti učinkov, niti statusa (dovoljena - nedovoljena) drog. Takšna delitev je celo zavajajoča, saj marsikdo napačno sklepa, da je marihuana, ki spada med mehke droge, zato manj škodljiva. 

Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Ventilator
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 856

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 11:48 »

To kar ti pišeš je tudi zavajajoče, ker obstajajo droge, s katerimi se ne da fizično in psihično zasvojit. Droge niso samo škodljive, lahko so tudi zdravilne ...
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 12:01 »

Potem pa mi jih naštej,...sploh tiste,ki niso škodljive in kot pišeš so lahko zdravilne,..
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 184

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 20:43 »

Jaz pa mislim,da so Adi veliko veliko bolj škodljivi(kemija)kot trava,samo da pomagajo dolgotrajno,od trave še pa nihče ni umrl in je res fajna za bolečine,imam dva takšna kolega ko je jima  zdravnik svetoval in se bolje počutita.en Oba imata z lojnicami probleme.Jaz osebno sem jo parkrat probala ampak mi ne paše,dobim hud panični napad,pač na bed te ne sme vrečt,če se pa po njej smejiš je pa to zdravo....
Prijavljen

Vesna
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 20:56 »

,imam dva takšna kolega ko je jima  zdravnik svetoval in se bolje počutita.en Oba imata z lojnicami probleme.

Absolutno ne verjamem, da jima je zdravnik svetoval. V bistvu sem 100%, da jim ni. Kaj jim je travco predpisal na recept? Za lojnice? Daj no...pomisli kaj pišeš.

Kar zadeva AD-je in travco. Pri AD-jih imaš čisto pamet in veš kaj delaš. Od travce postaneš nekritičen, in te celo preveč sprosti. Seveda pa je vsako zdravilo kemija, in skladno s tem tudi upliva na človeka. A to je pač nujno zlo. Pozitvne lastnosti pa le prevladajo nad slabimi. kiselnasmeh
Prijavljen

alexx Afro 
vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 20. junij 2011 ura: 21:05 »

Ja je pa že tk,una dva morta kr naprej na operacije hodit in čutita hude bolečine.Ko se ga pa zakadita pa manj čutita.Ni pa trava škodljiva v zmernih količinah,jaz mislim da je 100%boljš to kot bilo katero kemijo,če ti seveda paše.Seveda te pa ne bo pozdravla,tablete te pa bodo,pa vsak je različnega mnenja
Prijavljen

Vesna
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #28 dne:: torek, 21. junij 2011 ura: 06:50 »

in čutita hude bolečine.Ko se ga pa zakadita pa manj čutita.

in krog je sklenjen...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.527

« Odgovori #29 dne:: torek, 21. junij 2011 ura: 07:49 »

Da samo povem dejstvo...

OKM in trava je NO GO! Smiley
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #30 dne:: torek, 21. junij 2011 ura: 08:55 »

,imam dva takšna kolega ko je jima  zdravnik svetoval in se bolje počutita.en Oba imata z lojnicami probleme.

Absolutno ne verjamem, da jima je zdravnik svetoval. V bistvu sem 100%, da jim ni. Kaj jim je travco predpisal na recept? Za lojnice? Daj no...pomisli kaj pišeš.

Kar zadeva AD-je in travco. Pri AD-jih imaš čisto pamet in veš kaj delaš. Od travce postaneš nekritičen, in te celo preveč sprosti. Seveda pa je vsako zdravilo kemija, in skladno s tem tudi upliva na človeka. A to je pač nujno zlo. Pozitvne lastnosti pa le prevladajo nad slabimi. kiselnasmeh

Bravo alexx.

Pač v trenutku omame jima bolečina nekoliko popusti. Je pa ogromno drugih negativnih posledic kajenja. Ad-ji delujejo povsem nasprotno, torej ni nobene omame in na kratek rok praktično sploh ni nekih izboljšav.

Ne morm verjet, od kje folku primerjava med ad-ji in prepovedanimi drogami?? Verjetno so pa že z nekim razlogom »prepovedane«.
Prijavljen
Ventilator
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 856

« Odgovori #31 dne:: torek, 21. junij 2011 ura: 13:16 »

ja sej ad-jev tudi ne moreš dobiti v prosti prodaji, travo pa tudi že marsikje v tujini dobiš na recept ...
o tem, zakaj so droge prepovedane, bi lahko razpravljali na dolgo in široko, po moje je od prepovedi večine drog več škode kot koristi
tudi OZN zadnje čase ugotavlja, da je boljša strategija boja proti drogam v bistvu dekriminalizacija in ne "vojna proti drogam" (ki zgolj krepi črni trg)

glede zdravilnih drog sem pa nekaj že naštel: psihedelični triptamini (lsd, gobe, meskalin) so zelo uporabne za zdravljenje eksistencialne stiske pri terminalnih boleznih, za zdravljenje klasterskih glavobolov, za zdravljenje okm (!)
nikotin pomaga pri okm, adhd, negativnih simptomih shizofrenije
ekstazi (mdma) nekaterim pomaga pri depresiji (ampak spet samo nekaterim, večini ravno obratno)
ibogaine, halucinogena droga, je zelo učinkovita pri zdravljenju odvisnosti od praktično vseh drog (tobak, alkohol, opiati itd.)
pomirjevala so tudi droga btw
cbd (v travi) je antipsihotik
thc za zdravljenje nevropatske bolečine (multipla skleroza) in alzheimerja (slednje samo pri starejših, ker ima drugačen učinek na mlajše)
pa tudi brez opiatov bi težje shajali v bolnišnicah, saj so nepogrešljivi pri kakih hudih bolečinah

lahko bi še našteval, ampak večinoma je tako, da imajo droge raznovrstne učinke, nekateri so zaželeni, drugi pač ne, odvisno od uporabnika. in problem sigurno ni v uporabi, ampak zlorabi.

in če je znanstveno-eksperimentalno dokazano, da ima neka droga neke učinke, potem je skoraj gotovo, da jih ima. še več: večja verjetnost je, da bodo pri ad-jih rezultate potvarjali oz. objavljali samo pozitivne rezultate, saj imajo farmacevti finančni interes, medtem ko ga za travo niti nimajo, ker jo lahko vsak goji doma ... seveda nikomur ne priporočam trave, ker je še vedno veliko drugih drog/zdravil/načinov za premagovanje okm-ja, ki so manj škodljivi
Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #32 dne:: torek, 21. junij 2011 ura: 22:14 »

ADji so vredu če ti pomagaja, drugače so na najslabša zdravila, to spoznaš ko imaš enkrat stranski učinek brenčanje v glavi in žive sanje, ko sanjaš in veš da sanjaš in se ne moreš zbuditi, grozen občutek !!
Prijavljen
vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: torek, 21. junij 2011 ura: 22:16 »

To je res grozen občutek ja,mes se je to zdaj začelo dogajat,po dveh mesecih jemanja.Ni fajn
Prijavljen

Vesna
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar