TAMI
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 20
|
 |
« dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 21:15 » |
|
Pozdravljeni!
Sem nova na tem forumu in me zanima naslednje: Ali ima lahko anksioznost ali depresija kakšno povezavo s hormoni? Nekje sem namreč prebrala, da neuravnoteženo hormonsko delovanje lahko povzroča depresije! Ali je možno, da tudi anksioznost! Imam namreč precej visoko raven testastorona!
Sem že kar nekaj let anksiozni bolnik, s tem da sem imela k sreči samo 2 konkretna panična napada s hiperventilacijo! Ko smo preko zdravnikov odkrivali kaj je z menoj narobe so mi vsi rekli, da sem fizično popolnoma zdrava in da potrebujem psihiatra ker so pač ugotovili, da hiperventiliram! Psihiater mi je predpisal Seroxat v kombinaciji s Xanaxom na začetku, katerega sem opustila ko je Seroxat prijel! Potem sem jemala ad 3 leta (1 na dan) V teh treh letih se panični napadi niso več pononovili, zato sem prenehala s jemanjem ad! Ko sem hodila na terapije v Begunje so me naučili pravilno dihati, da bi panični napad lahko sama preprečila in zadeva blazno dobro deluje! Letos sem zaradi težav v družini skoraj doživela dva, vendar sem jih uspela predihati! Pravilno dihanje res zelo pomaga, sploh če si v situaciji iz katere ne moreš pobegniti npr. v avtomobilu v koloni!
Če ima kdo kakšen podatek ali hormoni vplivajo na depresijo in anksioznost mi prosim napišite vaše izkušnje!
Lp in hvala za odgovore!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TAMI
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 21:20 » |
|
Zanima me tudi ali bi lahko kako pomagala v društvu ali na kakšnih sestankih društva, ljudem, ki imajo probleme z anksioznostjo! Zelo rada bi nekaj naredila za ljudi, ki imajo podobne probleme kot jaz, saj se zavedam kako težko je prebroditi take težave!
Hvala!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
petruška
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 61
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 21:34 » |
|
dobrodošla 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TAMI
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 08:45 » |
|
Hvala za lepo dobrodošlico!
In za link seveda!
Doma sem z gorenjskega pa me zanima ali obstajajo kakšne skupine za samopomoč na gorenjskem, kjer bi lahko sodelovala?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 08:46 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 08:55 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
TAMI
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 08:58 » |
|
O najlepša hvala toja!
Si bom vzela čas in se oglasila! Živim namreč dokaj blizu!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TAMI
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 09:02 » |
|
Hvala toja in arwen!
Upam, da se bom jutri lahko oglasila! Bom pa definitvno spremljala kdaj so spet če mi ne bo uspelo jutri priti!
Mislim, da je govoriti o tej problematiki za nas ki imamo iskušnje z ankioznostjo zelo sproščujoče in ko vidiš da se to tudi drugim dogaja in da nisi sam je veliko lažje!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 09:02 » |
|
Tami...pogumno, podeli svoje izkušnje z ostalimi...zelo pomaga... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
TAMI
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 09:04 » |
|
Jaz sem po vseh teh letih ugotovila, da zadeva izhaja iz otroštva in udari ko si najmanj pripravljenj! Strah je zelo trdovraten sovražnik in vsi ki se borimo s tem smo na en način zmagovalci kadarkoli se uspemo rešiti pa čeprav samo za kratek čas!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TAMI
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 08. junij 2011 ura: 09:09 » |
|
hvala toja za spodbudo! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TAMI
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 21:02 » |
|
Zelo mi je žal da se nisem mogla udeležiti srečanja v Kranju ker sem bila službeno zadržana! Naslednjič zagotovo pridem! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|