FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 23. april 2026 ura: 21:35

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tresenje- GAM  (Prebrano 10390 krat)
tresavko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« dne:: nedelja, 05. junij 2011 ura: 17:02 »

Takole, približno 3 leta se že borim proti socialni fobiji/paničnih napadov,...
Sem imel že obsežno psihoterapijo, ugotovil vzroke, delam na spreminjanju disfunkconalnih prepričanj, zamenjal nekaj psihiatrov, zdravil,... Nekako premagujem strahove imam pa zelo mučen problem-tresenje.

Tudi ob sproščeni situaciji, ko ležim na postelji imam občutek, da se celo telo maje-trese, kot, da bi ob mene butali valovi morja. Jezik imam izrazito tresoč, zobje, roke, noge, vidim tudi slabše, ugotovil sem, da se mi oči tresejo...Povedal sem psihiatru o simptomih in mi je svetoval, naj sprejemem simptome in se z njimi spopadam oz. živim jok.
Nekako mi je to uspevalo, vendar sem čedalje bolj obupan, nevem, kaj naj storim...Resnično je teško, zgodi se, da sploh nimam moči v telesu, le s težavo uporabljam roke, vso telo je zelo mehko. Zelo se boljim zaradi tega..ima kdo podobne izkušnje? Teško živim, trudim se vsakodnevno živeti z simptomi, vendar obopujem...

Zamenjal sem veliko zdravil, trenutno jemljem Cymbalto 60mg, pa mi nič od tega ne omili tresenja...To sem povedal tudi psihiatru, pa imam občutek, da ne ve točno kaj se z mano dogaja-resnično se mi zdi, da psihiatri gledajo samo na zaslužek, tebe pa hitro odslovijo jok.

Prosil bi za čim več nasvetov,
hvala lepa.
« Zadnje urejanje: nedelja, 05. junij 2011 ura: 17:18 od tresavko » Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 05. junij 2011 ura: 18:42 »

Če imaš take simptome, potem ti Cymbalta ne bo zadostovala, četudi je 60 mg.
Kombinacija Cymbalte in še kakšnega antidepresiva, ki deluje na več receptorjev,
bi bilo boljše zate, veš.
Izkušnje s Cymbalto nimajo vsi psihiatri in zdravniki, tako, da ne vedo, da tresenja,
paničnih napadov, napadov tesnobe in depresije Cymbalta ne zajame.
Je pa dobrodošla pri nevropatskih bolečinah.
Morda jemlješ kaj proti anksioznosti zraven?
Prijavljen
tresavko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 05. junij 2011 ura: 19:02 »

Hvala lepa za odgovor.

Stvar je taka, da sem prišel k psihiatru zaradi hudih krčev oz. napetih mišic, ko so bile bolečine tako hude, da nisem zaradi tega mogel ne spat ne jesti...predpisala mi je Cymbalto, ki so napetosti, predvsem pekočo bolečino nekoliko zmanjšala, da sem dobil vsaj malo volje do življenja..
Vendar pa je bila prisotno tresenje, ki me zelo ovira. Z psihoterapijo sem občutno zmanjšal panične napade in tesnobo v predelu prsnega koša, trebuha, poleg tega delam tudi vaje za sproščanje že dalj čas, tudi pomaga, vendar tresenje je še zmeraj zelo mučno in močno. Enostavno imam zelo mehko telo, tudi v umirjenem stanju je tresenje močno.
Čez čas sem dobival Paroxat 1 mesec, pa sem bil prvi teden zelo depresiven ostale 3 tedne pa je bilo nespremenjeno in je psihiater zaključil, da lahko neham paroxat, ker sprememb ni bilo na bolje in ne na slabše...nevem...
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 05. junij 2011 ura: 19:10 »

Ja, saj Cymbalto lahko jemlješ še naprej, zraven pa vsekakor rabiš
še zdravilo, ki bo delovalo še na depresivne občutke.
Psihoterapija in sproščanje sta zelo v redu, a včasih ne zadostujeta
povsem.
Preceni pa sam.....psihiatru povej, da imamo uporabniki na tem forumu
takšne izkušnje. Sama naprimer jemljem Cymbalto in Valdoxan, ker potrebujem
kombinacijo obojega (lajšanje nevropatske bolečine in depresivnih stanj vključno
z ankso).
Lej, psihiater NE MORE vedeti vsega; je pa vprašanje koliko je dojemljiv.
Pogumno!
Prijavljen
tresavko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 05. junij 2011 ura: 19:28 »

Hvala ljubica za mnenje.

Hja, res me moti ta tremor, nevem v nogah npr. v podplatih čutim utrip srca zelo intenziven. Če sedim ali stojim na miru, čutim da se kar premikam, tresem ali imaš oz. si imela tudi ti te simptome? če pokažem jezik se kar trese, prav tako zobje? V preteklosti sem jemal oz. zamenjal kar nekaj Adjev: Asentro, Ecytaro, Aurorix,...vendar nisem imel takrat ustrezne psihoterapije. Tako da je bilo stanje zelo slabo, ker so psihiatri samo menjavali Adje, nobeden pa povedal nič od psihoterapije, tako da nisem verjel v Adje oz. imam slabe izkušnje, še manj pa v psihiatre jok.

Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 152

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 14:42 »

Tudi meni se tresejo roke in noge v določenem položaju, tudi ko sem povsem mirna.

Ljubica, oprosti, ampak Cymbalta deluje na anksioznost kar dobro.... Imam pa tudi jaz depresivna nihanja, ampak baje je to lahko pri vsakem AD ju. Me tudi ne skrbi preveč, samo, da panike ni. Jaz sem jo imela 3 leta nazaj, potem sem nehala, stvar se je seveda ponovila, pa je zdravnica poskusila z Valdoxanom. Da ne rečem - 3 tedne mi je bilo slabo po njem (no, po Cymbalti tudi 2 dni) pa driska skoz, razštelal me je do konca.... Sem sama omenila, da bi bil Valdoxan mogoče za kombinacijo, ampak pri nas je praksa samo 1 AD. In me prav zanima, kako ti deluje skupaj in kdaj jemlješ Cymbalto. Ma, po moje vsak malo drugače reagira na zdravila. Kaj pa je najboljše za paniko, tesnobo... Poznam enega, ki je na Paroxatu že 2 leti, pa pravi, da ima depresivne dneve in tesnobo v trebuhu, tako da ... ne vem.
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 06. junij 2011 ura: 15:35 »

Ja, vidiš, meni deluje Cymbalta in Valdoxan skupaj zaenkrat odlično.
Sama Cymbalta pa mi ni zadostovala niti za depro niti za ankso.
Nobena tableta pa ni čudežna.
To mislim.
In vsak organizem je svet zase.
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 10:40 »

Ljubica, čez koliko časa pa vi je Valdoxan prijel v plus? Kdaj pa jemlješ Cymbalto? Jaz jo ob 18. Sama sem namreč večino časa bolj kot ne depresivna. Plus je bil samo 2 tedna, ko je Cymbalta prijela in sem bila vesela, da funkcioniram. Valdoxana še imam, pa bi probala. 
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 09. junij 2011 ura: 16:56 »

Cymbalto jemljem zjutraj, Valdoxan  pa zvečer.
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: petek, 10. junij 2011 ura: 10:54 »

Si vedno jemala Cymbalto zjutraj? Ker ima zakasnjeno delovanje (6 - 17 ur)? Kako pa se čuti Cymbalta potem podnevi? Lp
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: petek, 10. junij 2011 ura: 21:04 »

Oliva, odvisno je zaradi katerih simptomov jemlješ Cymbalto.
Mene je v začetku Cymbalta "naspidirala"(v prvih 3 mesecih), zato sem začela z jutranjo dozo.
Potem sem začela še popoldne okrog 18.00 ure jemati drugo kapsulo (nekako po 3 mesecih).
Vendar se je po 9 mesecih izkazalo, da Cymbalta pri meni kar dobro deluje
na nevropatsko bolečino, simptome depre in ankse pa ne pokrije dovolj.
Nato smo ukinili Cymbalto zvečer in dodali Valdoxan zvečer.
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 12. junij 2011 ura: 12:34 »

Anksioznost in bolečine mi dobro krije, sem pa razen na začetku 2 tedna, ko je sploh pričela delovat in sem bila speed, zdaj skoz bolj depresivna. Sem mislila, da bi pomagalo, če bi tudi jaz delila dozo še na zjutraj, pa vidim, da najbrž nima smisla. Hvala za pojasnilo.
Prijavljen
tresavko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 23. junij 2011 ura: 19:01 »

Sem bil pri svoji psihiatrinji in ji povedal, da uporabniki poleg Cymbalte jemljejo še antidepresiv. Dejala mi je, da po njenem ne potrebujem antidepresiva in da neve, kako bi omilila moje simptome. jok

Tako, da imam plan, da grem še nevrologu, da bo on povedal, kako in kaj se z mano dogaja.
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 16:11 »

oki oki
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 11:24 »

Sama ne vem, kaj naj. Zdaj  jemaljem Cymbalto zvečer 60 in 30 zjutraj, pa mi je  lažje čez dan, nisem  zaspana okoli 12 ure, lažje mi je v službi. Vse mi je dobro, ampak neka zelo globoka žalost me daje. Nimam veselja, nimam motivacije.... Ne vem, takih depresivnih občutkov nisem nikoli imela...
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 11:28 »

Sama ne vem, kaj naj. Zdaj  jemaljem Cymbalto zvečer 60 in 30 zjutraj, pa mi je  lažje čez dan, nisem  zaspana okoli 12 ure, lažje mi je v službi. Vse mi je dobro, ampak neka zelo globoka žalost me daje. Nimam veselja, nimam motivacije.... Ne vem, takih depresivnih občutkov nisem nikoli imela...

dve možnosti:

- ali si na začetku jemanja ad in se možnost depre lahko še poveča

- ali pa si že nekaj časa in je potrebno zvišati (tko kot se je to pri meni zgodilo, po 3 tedni, nobenga filinga,. ko smo zvišal, pa fijuuuuuuuuuu  sonce sonce)
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 11:49 »

Od aprila, že skoraj 3 mesece. Prešaltala iz Mirzatena po 1 mesecu, ker mi ni nič koristil za anksioznost in panične, kar je glavni problem. Sem že bila prej na Cymbalti 2 leti in bedak nehala, pa nikoli nisem imela tako žalostnih misli, kot zdaj. Ali so se mi čisto sfuzlali možgani po vsem skupaj... Še do dopusta mi ni...
Vsepovsod vidim samo delo, pospravljanje... pakiranje, ponovno pranje... Ma rabim dopust, kjer bi lahko sama od jutra do večera naga ležala na toplem ob vodi... proč od vsega vsakodnevnega sranja...
Prijavljen
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 12:11 »

No, saj ti občutki niso neprestano prisotni, ampak skoraj vsak dan dopoldne kaki 2 uri.. Pol pa 30-ka prime
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 13:39 »

Če imaš take simptome, potem ti Cymbalta ne bo zadostovala, četudi je 60 mg.
........Izkušnje s Cymbalto nimajo vsi psihiatri in zdravniki, tako, da ne vedo, da tresenja,
paničnih napadov, napadov tesnobe in depresije Cymbalta ne zajame.
....

Huh? Huh? .... kako, da ne ? Jaz jo imam proti tesnobi in paniki....SAMO Cymbalto !!!

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 13:40 »

Ne se takoj prestrašit  Smiley ... mogoče je samo kakšno tako obdobje....PMS, hormončki nam znajo lahko zelo zagost  kiselnasmeh
Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar