FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 20. april 2026 ura: 04:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: strah ,da se stanje ne bo izboljšalo-panična motnja  (Prebrano 46143 krat)
dragica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 117

« Odgovori #240 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 20:54 »

aha, marina, sem tule našla, kar me je pri drugi temi zanimalo Kiss.....navijam jutri za čimhitrejši finale, pa SREČNO!!!!!!!!
Prijavljen

kar te ne ubije, te naredi močnejšega
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #241 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 21:37 »

Marina  srečno. Želim tebi in tvoji deklici veliko zdravja ,lepih trenutkov,srečnih dni!!!
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 196

« Odgovori #242 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 21:51 »

Marina  rozicodam...vse dobro ti želim.
Drži se.... Kiss
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #243 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 22:33 »

Marina! rozicodam

Bom mislila nate in na tvojo punčko. Vse bo OK, boš videla. Se že veselim, da boš kaj lepega napisala na forum. O tebi, tvojem napredku, o tvoji punčki...
Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #244 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 10:06 »

danes sem šla peš SAMA čez dva nadvoza,ful sem vesela
vsem vse dobro
lp muki Kiss
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #245 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 10:13 »

Mukica ... clap Kiss rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #246 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 10:42 »

Bravo mukica,Toja pozdravček tebi,kako je? rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #247 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 12:54 »

Julija... malo tesnobno, vrtoglavo...pa upam, da mine...luna je... kiselnasmeh

Tudi tebi en pozdrav... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
bucina
gost
« Odgovori #248 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 12:51 »

Po dolgem času sem se odločila, da spet malce zatežim.
Najprej- BRAVO MUKICA=DDD Z vsakim novim postom se vidi tvoj napredek!
In res je tako kot je napisala ena izmed vas- postaviti si moraš stvari, ki so izvedljive, ne pa vse zahtevati.
Sama sem trenutno v hudi stiski. Panika me ubija že ves teden, vse od kar sem izvedela, da mi je pri maturi zmanjkala ena točka, da bi jo naredila. Danes grem v boj, da jo dobim. Ubita, izmučena. Zadnje čase ne spim, se ne smejim. Včasih se mi zdi, da ne vem katere misli so resnične in katere si domišljam. Ponoči se zbudim s tako polno glavo, stiskanjem v grlu, da si želim sami umreti. In potem že kujem načrt, kako bi to naredila in zaspim... Embarrassed
Odkar ne jemljem Dominorja je vse tako... V oblakih... Sem pa govorila z osebno zdravnico, ki je rekla, da sem za kap,infarkt, tumor, raka, nekako premlada in preveč zdrava... Oh ja. Pou ure čebljanja z njo in njene vzpodbudne besede oki Ženska je fantastična! Zelo lepo je, ko te pohvali in ti pove, kako je vesela zate, da se uspeš držati stran. Da se boriš...
Držite pesti, da danes izbrskamo točko...
BORITE SE- ZASE! objem*
B.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #249 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 12:58 »

Držim pesti, bucina !!! uspelo bo!  oki  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #250 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 13:08 »

Tudi jaz držim pesti. Ukaži si...ZMOREM...in skoči.  rozicodam
Prijavljen

alexx Afro 
mukica
gost
« Odgovori #251 dne:: torek, 19. julij 2011 ura: 14:07 »

naj povem da še nisem na morju gremo v četrtek...

bucina držim pesti zate...vse bo  oki
Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #252 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 13:28 »

tako ponoči gremo na morje,pred enim mesecem in pol sem mislila da ne bom šla nikamor,zdaj pa se ful veselim.
upam na čimveč poguma in čimmanj paničnih napadov in lepo vreme (če pa že bojo si samo želim da jih uspešno prebrodim) Kiss
vse lepo pozdravljam onaposlusa
lp od mukice
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #253 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 13:33 »

Mukica  wav kolk lepo to slišat  clap

Uživaj na morju  vrocina...možgane na off in vse strahove v valove pomeč  pomezik
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 266

« Odgovori #254 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 13:34 »

Najbol sovražim tiste 'doze' paničnih napadov, k ti dobesedno sapnik in celotno grlo skupi 'zalima' da nemorš dihat niti sline dol požret  Evil
Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #255 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 15:04 »

slavka hvala rozicodam

limonca jaz pa vse mirno prenesem,najtežje pa se spopadem z tistim ,ki ti da občutek da se ti bo zmešalo,če ne boš takoj zapustil tistega kraja... seznojim
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #256 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 15:11 »

Limonca, ne morem pa verjet, da te ta huda panika muči kljub AD ?? Očitno AD ne gre jemati predolgo, ker nimajo več vpliva, če se ne izvlečeš počasi sam.  Shocked

Kaj pa če bi jih ti menjala za ene pomirjevalne, saj zakaj pa bi se tak matrala.  Ne morem verjet, pa daj se spravi ven iz tega že enkrat  rozicodam  Se nisi nekaj s športom ukvarjala zdaj?
« Zadnje urejanje: sreda, 20. julij 2011 ura: 15:40 od martinca » Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #257 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 16:41 »

martinca meni je psihiater razložil  da ad deluje fizično,panični napadi pa so psihično,tudi meni niso izginili jih pa počasi lažje obvladujem korak po korak + psihoterapija
Prijavljen
martina01
gost
« Odgovori #258 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 16:52 »

mukica uživaj na morju!  pomezik še namesto mene malo zaplavaj  pomisli
jaz ne grem na morje prav zaradi strahu, da me bo nekje na avtocesti zagrabilo, da hočem biti v tistem trenutku doma in ker pač to ne bo mogoče, bodo prišli tisti grozni občutki, da se mi bo zmešalo... Shocked
mogoče se pa le odpravim še ta teden...v glavnem želim ti veliko veselja in sončnih dni!

martinca...jaz jemljem cipralex že 5. leto, pa se nisem še povsem znebila panike in tesnobe...ali je možno, da zdravila niso prava? ali bi jih morala zamenjati? praviš, da naj bi zdravila kmalu prijela in stanje izboljšalo?

Lep dan!  pomezik
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #259 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 22:54 »

Martina, Smiley za to menjavo ali spremembo je bolje, da vprašaš zdravnika, pa naj še kdo kaj pove, ki je menjaval. Če kaj bereš izkušnje, menjava ni vedno dobra. 

Sama nimam te izkušnje, nisem toliko časa jemala AD in potem menjala ali kaj dodala, pa ti ne vem povedat 

Če ti AD ni nikoli v resnici dokončno pomagal, zakaj ni psihiater kaj storil. Ti je on samo dodal pomirjevalo oz. anksiolitik? Ta je dober samo za občasno jemanje, drugače pa ne za redno jemanje ob AD, seveda razen če ne gre drugače. Vendar pa bi naj bil tudi sam AD dovolj močan za ugodno počutje, pomirjevalo pa bi se naj jedlo predvsem v samem uvajanju antidepresivov, dokler ne učinkujejo, oz. dokler se simptomi ne nehajo.... 

Če je zdaj hudo, bi ti po moje psihiater lahko do zdaj v teh letih karkoli spremenil.

Pa berem, da eni psihiatri v jemanju dveh AD hkrati ne vidijo smisla. Ko se zapleteš v več zdravil, je težko it dol. Samo, piše pa tudi na enih navodilih, da se kakšen AD v primeru panike priačkuje jemanje AD vse življenje.

Na kakšen način pa čutiš paniko? Če čutiš preveč misli, hud nemir in preveč skrbi, če ti je nemogoče kaj opraviti do konca, potem ni prava panika, ampak miselna razpršenost.Če imaš ti to, potem se v pomiritev ne sme jemati  anksiolitika, ampak zdravilo antipsihotik.

Če pa imaš poslabšanje, padec v strah in grozo, potem ponavadi zvišajo dozo AD, pri Cipralexu je zdravilna doza pri depresiji 10 mg, za paniko je 15 mg, najvišja dnevna pa 20 mg. 

Če pa gre za mučne spremembe razpoloženja in mišljenja, pa raje zdravilo stabilizator.

Kaj storiti ob nepopolni zazdravljenosti, ko si na Cipralexu, ki je zelo močan AD, če si na 20 mg. Ne vem. Poznam osebo, ki je na 20 mg več let (več kot 5 let), toda ima občasno hude tesnobe. Ja nič, dalje jemlje, nehat ne sme. Psihiater morda predpiše anksiolitik, ki olajša motnjo. Toda končno pa jemanje pomirjeval poslabša vse skup, AD ima manj moči.

Ponavadi se Cipralex menja za Efectin, ali pa za Cymbalto, ampak eni gredo nazaj na cipralex, tako da ne vem. Pa ena pa je šla iz Cipralexa na Mirzaten, pa se ni počutla dobro, ker ne mara občutka zaspanosti in je šla nazaj na Cipralex.

« Zadnje urejanje: sreda, 20. julij 2011 ura: 23:19 od martinca » Prijavljen
Strani: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar