FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 16:37

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 18   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: strah ,da se stanje ne bo izboljšalo-panična motnja  (Prebrano 47872 krat)
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #80 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 20:20 »

Mukica...hm...ja, ja, ja...točno tako in to se dogaja skoraj vsem nam... zardevam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
mukica
gost
« Odgovori #81 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 20:30 »

toja pa tudi to potem mine?ker sem dopoldan ko neki obupan zmaj,kako dolgo pa že ti jemlješ ad
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #82 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 20:38 »

Meni zdaj mine že kar hitro...ponavadi traja okrog ene ure, če pa imam kakšno obveznost, aktivnost,
pa še prej...res pa je, da mi izredno paše skodelica kave in  kadim.... sesmejem

AD že jemljem šest let in jih verjetno še bom nekaj časa... zardevam
« Zadnje urejanje: sobota, 18. junij 2011 ura: 20:53 od toja » Prijavljen

marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #83 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 21:51 »

Jaz sem zjutraj grozno, popoldan se malo popravi..
danes sem sicer cel dan slabo..

Ne vem ta Zyprexa me muči  ali pa sem res tako zelo zapadla v to ankso in še hormoni svoje delajo..

Res si od srca želim, da bom čimprej ok, pa tudi tebi mukica, toja, vsem vam
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #84 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 22:08 »

Marina...danes je bil zelo soparen dan, to zelo vpliva na naše počutje,
vse nas izmuči, tebe pa zaradi tvoje nosečnosti še 1x bolj,
vse dela po svoje...AD, antipsihotik, hormoni...pa morda je še
strah prisoten... pomisli

Marina čas teče in mislim, da se ti iztekajo zadnji trenutki...,
ne pozabi nas obvestit, ko boš kar naenkrat pobegnila... oki

rozicodam
Prijavljen

marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #85 dne:: sobota, 18. junij 2011 ura: 22:20 »

bom vam javila....
seveda upam da bo najboljše.

Zdaj pa je res že čas da bo kiselnasmeh
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #86 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 06:29 »

Držim pesti,da bo ta srečen dogodek čimprej,....a boš rodila v Mariborski porodnišnici?
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #87 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 10:19 »

Ne rodila bom v Murski Soboti.

Da vas punce nekaj vprašam. Odkar jemljem Zyprexo, se tako čudno počutim,  kot da ne bom mogla dihati, zaletava se mi dihanje (tako nekeko bi  to opisala) . Tudii mož pravi da sem ponoči tako čudno dihala.
Kaj bi b ilo to? Ali je samo tesnoba, ki še ni sanirana alo kaj drugo? Se tudi komu od vas to dogaja?
Prijavljen

A. Einstein
mukica
gost
« Odgovori #88 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 10:23 »

zakaj pa jemlješ zyprexo?
Prijavljen
dragica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 117

« Odgovori #89 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 10:47 »

oj, punce....da se mal vtaknem tule...sicer sem stari borec, samo zadnje čase bolj slabo aktivna tule.....zakaj že-ker mi je ratalo wav---se potegnit iz cca 15 letne borbe z depro, ankso, paniko, ni da ni...verjetno bi se na starem forumu našlo kej od mojega jamranja...vendar, hočem povedat tole-ja, obupavala na polno.nisem upala nikamor.sama doma.no way.prekleto dobro poznam vse...in tudi en kup ad jev požrla, xanaxa, ni da ni.velike trgovine, ni šans.avto? ja, izpit imam že 21 let.v šolo na govorilne, bolj švoh so me videli tam...itd..vsega je bilo...in potem za piko na i mi je umrl mož.ostala sama s 5 otroki.brez tega foruma, vseh borcev tule, drage maje in ostalih bi verjetno kar v jamo skočila za njim.vendar, povečala dozo asentre.se začela še bolj borit.plavat, dobesedno.in danes.....grem kamor hočete....v enem letu nabila 30.000 km.v štacuno? ni blema, samo ,če je kej v pujsu....koga ozmerjat? hja, tudi to ratuje..se postavit zase :sesmejem:v glavnem, se da prilezt iz tega...se da.pride slab dan, itak...ampak, naslednji je boljši.in marina, dihanje ponoči mislim, da je od tega, k ti trebušček na trebušno votlino pritiska, in stiska pljuča...bo bolje, kakor hitro pride dan d, in bomo tule ploskali, k boš javila, da smo dobili še enga cukrčka wav
Prijavljen

kar te ne ubije, te naredi močnejšega
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #90 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 11:23 »

Joj dragica, kako sem se nasmejala poleg tiste tvoje izjave ( če je v pujsu kaj denarja) sesmejem.
JA hvala za tolažbo, res.
Saj sem tudi jaz veteran s temi svojimi ansami, paniko, že več kot 10 let se mučim. Ampak vmes sem bila leta dobro, kak slab dan mogoče, drugače pa normalno funkcionirala.- Imam tudi zelo odgovorno in stresno
službo, pa toliko stresa kot sem ga imela zadnjih 5 let (od smrti moža, selitve, ponovne poroke, nosečnosti....)

Nekaj časa sem bila brez ad ja zadnja 2 meseca pa je bilo nevzdržno. Tako da sem zdaj na novo začela z njimii.

Mukica, Zyprexo pa jemljem namesto Helexa ali Xanaxa ker v malih dozah deluje anksiolitično. Ampak jeaz se po njej tako čudno počutim.
Prijavljen

A. Einstein
mukica
gost
« Odgovori #91 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 12:18 »

marina tudi ti kdaj nisi upala kam iti ali voziti avta nasploh biti samostojna tako kot zdaj jaz? kiselnasmeh

jaz ti želim ,da čimprej rodiš in da se ti stanje čimprej popravi

tudi jaz sem imela kar nekaj stresnih dogodkov potem pa sem še 8 mesecev čakala,da sem šla sploh po tbl,da se mi je stanje ja totalka porušlo(babica je napravila samomor-bili sva zelo povezani,nosečnost porod,selitev iz mesta na vas,pa mož sploh več ne dobiva redne plače-že tretji  mesec nič) closedeyes
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #92 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 12:36 »

ne vem katera je pisala, mukica ali marina, da od jemanja ad ni več šla vozit avto ipd.

jst ob ad nisem šla več ven od doma.... dobila agorafobijo (že to je bil strašen podvig iti k psihiatru - 2 helexa komaj pomagala);

ko sem nehala z ad.... sem sicer se psihično dokaj popravila, se pravi, angre ni blo več, ankso sm z delom na sebi, ostalo pa je še par repair v duši, na katerih pa še vedno delam na tem...

torej mukica/marina.... men ni blo najhujš to, da se mi je stanje z ad 1000% poslabšalo, pa pustmo začetne str.uč.; temveč to, da mi zdr. ni verjela ampak ok, kaj pa ona ve o ad-jih konckoncu... scary je blo to da mi 2 psihiatra nista verjela in sta me ob totalnem sesutju vsakega atoma v meni,,, hotela poslati v skupino oz. službo  predaja mah mah mah ko pa sem se začela "bati" že lastnih staršev!!! kje šele ven ..... đizs če se to spomnim...

no, upam, da sta danes obe že boljše in javita se še kaj!!!

pozdravček sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #93 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 14:22 »

Ej Sofi

veliko berem tvoje poste, iz njih veje neki optimizem in energija, ki jou pogrešam pri sebi v tem času.

Kar se pa tiče vožnje, sem bila zmeraj tako naštelana, da sem vozila lahko. In meje včasih edino to tudi pomirilo. Lahko verjamete?
Nisem pa mogla med ljudi, kako stanje na mestu in pogovor mi je bila živa muka!!!
Sem pač že po naravi taka, da sem bolj aktivna in mi je to v pomoč- gibanje, sprehodi, čeprav sem šla vedno pripravljena na to, da bom pa zdaj padlla, ali umrla nekje na poti Shocked

Kaj naj rečem, Sofie, tudi jaz ne bi rada pila te kemije, ampak ko so mi pomagale iz tiste luknje, mi je bilo lahko zjutraj vzeti tisto tabletko Cipralexa...
Zdaj sem bila skoraj 7 mesecev brez (nosečnost) in sem bila dobro. Se mi je pa ponovilo naenkrat, ponoči, tresenje, drget, tesnoba, nespečnost, ki je trajala več kot 1 mesec! Pa še shujšala sem, kar sploh ni dobro, zdaj ko sem v bistvu zadnji mesec noseča unsure
Tako da sem nekako z novim upanjem začela jemati Zoloft, se mučila z njim 4 tedne, ker ni bilo boljše, sem pred 10 dnevi prešla na Cipralex,,--..Imela hude stranske,
Povedati moram, da se tudi še danes ne počutim dobro, sem v nekem krču cel dan, ampak vem, da bom prilezla ven, ma otrok bo,, ki me bo rabil, veselim se ga in bi rada bila dobra  mamica.
Vem pa tudi to, da traja nekaj časa da prime ad v polni meri. Jaz pa sem tako neučakana in sami veste, kako se taki dnevi vlečejo....

Mukica, hvala ti za dobre želje, tudi ti bodi dobro in verjemi, da boš prilezla ven iz tega oki
Prijavljen

A. Einstein
mukica
gost
« Odgovori #94 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 14:32 »

jaz se še z vsemi simptomi nekako znajdem,razen ta brezglavi strah,da bom zgubila kontrolo nad sabo s tem pa nekako ne znam opraviti,mogoče kak namig? ???in tega se tudi najbolj bojim,čeprav vem da se to ne bo zgodilo
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #95 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 15:39 »

Mukica

tudi mene je d+strah tega, dabom izgubila nadzor sama nd sabo, zdajko sem tako slabo  pa mislim še, da bom kar nenedoma umrla...
brez veze.

Saj poznaš to, kajne? Te nore občutke?
Ko imam napad, včasih ko sem vtrgovini, si mislim, da bom padla in da bom kar tam umrla, pa take....
Prijavljen

A. Einstein
mukica
gost
« Odgovori #96 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 16:52 »

ja marina točno vem kako je to ja,kaj mi lahko napišeš kako je bilo pri tebi najprej predno si sploh prvič začela jemati ad in kako potem,ko si jih jemala inkako je bilo ko so ti prijeli,jaz sem malo zgubljena,zato ker takrat pred leti sem to dosegla z izpostavljanji,zdaj pa z tem sploh ni šans,ker vsakokrat če se namerno izpostavim in preživim ni naslednjič nič kajj boljše ,prej sem hodila v naravo na pohorje,piramido ,zdaj pa se kljub temu,da je mož z mano nekam kjer ni hiš ali kam na samo stran od avta sploh ne upam,kapitulirala na polni črti,ko si jemala takrat cipralex si kdaj nehala razmišljat o teh napadih in si čist normalno živela?
daj prosim napiši mi bolj obširno,hvala Kiss
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #97 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 18:31 »

Ja spšomnim se da mi je bilo tako kot ti praviš. Neprestano prisoten strah, niti iz hiše nisem upala, vedno sem imela koga ob sebi.. Ko sem pa začela jemati ad je najprej Cipramil, nato Cipralex je šlo POČASI na bolje.
Ampak sem funkcionirala normalno, res in TUDI TI BOŠ!!!
Morda se nama obema zdaj zdio to nemogoče (pred pol ure sem imela paničnega Sad), ampak vem da ti bo zdravilo prijelo in boš ok. Kako dolgo ga zdaj jemlješ?
Lahko bi se dobile jutri na kak sok v Mb, mi javi na zs- dopopldaN sem doma in bi prišla če želiš....
Vem, da je težko videti iz tega ven, jaz sem tudi že na trenutke obupana, pa še nosečnost me daje.

Napiši mi, lahko se tudi osebno spoznava
Prijavljen

A. Einstein
mukica
gost
« Odgovori #98 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 19:14 »

sem ti poslala zs..
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #99 dne:: nedelja, 19. junij 2011 ura: 22:59 »

slavka vedno si ob pravem času na pravem mestu.... rozicodam

Mukica  rozicodam hvala. Drži se in želim ti, da čimprej minejo tvoji težki dnevi in spet dobiš zaupanje vase...zmoreš ti to  oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 18   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar