FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 13. maj 2026 ura: 23:47

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pozdrav  (Prebrano 1180 krat)
out
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 5

« dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 10:14 »

Pozdrav. Moja diagnoza je depresija in anksioznost. Zdaj že dober teden jemljem Prozac (generik) in Wellbutrin. Kar se tiče energije in utrujenosti je zelo dobro, prej je bila prava muka karkoli narediti, celo govorit. Glede tesnobe je tudi malo bolje, oz vsaj ni obupno kot prej, tako da nimam več fantazij in načrtov o samomoru.
Pred sabo imam dva problema, ki bi jih rad rešil. Prvi je služba, ki je glavni vir moje anksioznosti. Nujno bi moral prekinit delovno razmerje pa ne vem kako in ne vem niti kam potem. Drugi problem pa je družba - nimam dosti prijateljev, živim sam in pri mojih 36 letih se mi zdi zelo težko najti nova poznanstva. Občutek imam, da je življenje drvi mimo, težave pa se samo kopičijo.
Včeraj sem prvič bil na srečanju društva DAM, na obali. Bilo mi je kar všeč, a to ni dovolj. Moral bi si najti neke nove aktivnosti pa ne vem najbolje kaj in kako.
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #1 dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 10:52 »

Citiraj
Prvi je služba, ki je glavni vir moje anksioznosti. Nujno bi moral prekinit delovno razmerje pa ne vem kako in ne vem niti kam po
Pojdi raje na bolniško in pusti času čas. Išči kaj drugega, drugo delo....potem pa daj odpoved. Ne dovoli si, da ostaneš brez dohodkov. Vedi tudi to, da ti ne pripada nadomestilo, če daš odpoved.
Povej zdravniku kako in kaj, bolovanje ti bo dal takoj, ker je to tvoj vir slabega počutja.

Citiraj
Drugi problem pa je družba - nimam dosti prijateljev, živim sam in pri mojih 36 letih se mi zdi zelo težko najti nova poznanstva
Ja, ja...družba v kateri živimo nas je odtujila. Če nimaš prijateljstev iz mladih let je bolj težko navezati nove stike. Še posebno, če si bolj zaprte narave. Upam, da si najdeš pravo družbo. Jaz sem na forumu spoznala kar nekaj prijetnih punc, s katerimi se družim.

Citiraj
Včeraj sem prvič bil na srečanju društva DAM, na obali
Škoda da me ni bilo, a sem imela neprijetno srečanje malo pred osmo uro zvečer... Shocked...in me je zadržalo

Želim ti, da bi ti zdravila pomagala in da bi ponovno zaživel kot prej...brez depresije in tesnobe.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
out
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 5

« Odgovori #2 dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 11:15 »

Hvala za odgovor.
Ravno sem na bolniški Smiley, ponovni pregled imam čez en teden, potem pa bomo videli. Ta premor mi res pomeni veliko, lahko bom z malo bolj trezno glavo razmišljal kako naprej. Človek res lahko v hudi stiski hitro naredi slabe odločitve - odpoved, pobeg, ali še kaj hujšega.
LP
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar