Pozdravljeni!
Sem nov na tem forumu….tu sem se znašel ker že 3 mesece ne upam iti na delo in delam od doma, vendar se vedno bolj približuje dan, ko bom vseeno moral na teren, sestanek itd… No kako je prišlo do te situacije:
Z kolegi smo pustili službe in šli na svoje – naredili smo podjetje ki smo ga vedno želeli, ki bo usmerjeno v razvoj novih okoljskih tehnologij – skratka energetika in ekologija. Sam sem tudi velik ekolog in v tem duhu tudi živim. Ta moja ekologija je počasi preraščala že v rahlo obsedenost. Najprej sem pred 15 leti postal vegetarijanec. Sicer nekoliko zaradi težav z srcem, a v resnici je bila ta težava z srcem samo voda na moj mlin, saj sem o tem že nekaj časa razmišljal. No nato je sledil moj avto, ki za pogon uporablja izključno doma narejeno gorivo, nato sem se lotil ogrevanja, proizvodnje elektrike itd… skratka težim k neodvisnosti in maksimalni izkoriščenosti naravnih danosti.
To je vse lepo in prav, dokler nisem tudi službeno postal odgovoren za razvoj »nekih« naprav – da ne bom delal kake reklame

. Ko smo »napravo« zagnali sem postal suženj te in še nadaljnih naprav ki smo jih pognali. Do vsake imam elektronski dostop in vsaka mi z SMS pošlje če je z njo kaj narobe. Tako sedaj skoraj eno leto praktično ne spim več kot 2 uri neprekinjeno. Velikokrat dobim kak alarm na telefon, klic obupanega upravljalca ali pa enostavno ne morem spati ker me preganja misel – ali je vse v redu… Tako se nikoli ne naspim, ampak spim ob računalniku in samo čakam na problem. Naj še omenim da zagon take naprave od mene zahteva da 3 – 4 dni delam neprekinjeno, potem pa kak mesec bdim v kakem avtodomu ob napravi. Žal v našem kolektivu samo jaz dejansko poznam delovanje in ker smo malo in novo podjetje si več zaposlenih ne moremo privoščiti.
Pred približno 3 meseci pa me je prvič udarilo – malo po tem ko sem šel spat sem se prebudil z mravljinci po celem telesu, nisem mogel govoriti, da bi poklical punco, nisem se mogel premakniti – nič. Po nekaj sekundah sem prišel k sebi in stanje se je umirilo. Zjutraj me je vse bolelo – predvsem prsni koš. Nisem popolnoma vedel ali se mi je vse skupaj sanjalo ali je bila resničnost. Po kakem dnevu dela iz postelje sem na to izkušnjo pozabil. Čez kake 3 dni pa me je med delom za računalnikom zvečer naenkrat nekaj pobožalo po vratu, srce mi je začelo razbijati, izgubil sem »sliko« za nekaj minut, vrtelo se mi je itd.. Zaradi težav z srcem v preteklosti sem seveda pomislil – to je to, to je moj konec. In glede na to kako se počutim sedaj bi bilo bolje da bi bil.
No peljali so me z rešilcem na urgenco, med potjo sem se začel še tresti – in to ne tresenje kot kak pijanec, ki še ni prejel dnevne doze, pač pa premiki rok in nog za cca 10cm. Mišice v trebuhu so mi kar podivjale. Vendar do urgence se je že vse pomirilo. Doktor me je vprašal, kaj sploh delam tam. EKG, kri vse OK. Pregled nevrologa spet OK. Po dobrih 4 urah norčevanja dežurnih doktorjev sem šel domov in v strahu zaspal. Sedaj se mi ti napadi ponavljajo v vseh mogočih okoliščinah: avtocesta, nakupovalni center, sestanek…. Tako ne upam voziti, ne upam v službo, trgovino, se izogibam družinskih obveznosti itd…predvsem pa ne prenesem samote, ker me je strah. Med vsakim napadom me tudi začne »šraufat« v črevesju, kar zahteva hiter obisk WC-ja, to pa predstavlja dodaten strah pred potjo, službo sestankom, terenom itd… Je pa res nekaj do tega prvega napada sem imel po 2 – 3 migrene na teden, pred prvim napadom sem imel migreno tri dni skupaj, sedaj pa je praktično izginila. Tako osebni zdravnik sklepa da je to nova oblika migrene. Vendar ko berem tele forume nekako vedno bolj ugotavljam da gre za napade panike. Torej kaj storiti – zaradi migren že jem Amyzol tablete, po prvem napadu so mi zaradi visokega pritiska dali še tablete za zniževanje le tega. Čez dan sem tako živčen in napet, da si kupujem tablete Dominor, pa nič ne zaleže. Zdravnica pravi da bodo težave verjetno izzvenele, vendar jaz ne zdržim več te napetosti v glavi, neprestanem zvenenju v ušesih, mravljinčenju v udih, ter nekem čudnem občutku , ko ne vem ali me zebe ali me koža peče ali boli…ne vem več.
Prosim za kak predlog na koga naj se obrnem, saj osebni zdravnik več ne ve kaj naj z mano. Več odsotnosi od dela si žal ne morem privoščiti, punca me tudi več ne bo dolgo prenašala itd...
No za vsak slučaj sem naredil managerski pregled srca – bojda je v super stanju glede na izvide izpred prejšnjih let – imam pa močno povišan holesterol, kar pa je glede na mojo prehrano malo čudno.
LP