Martyn101
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 2
|
 |
« dne:: nedelja, 01. maj 2011 ura: 16:03 » |
|
najprej bi vas rad vse lepo pozdravil. po priporočilu znanke, katero sem spoznal pred nekaj dnevi, sem se vpisal na vaš forum. po nekajkratni debati, ki je trajala po nekaj ur dnevno.. bodisi preko interneta, bodisi preko smsov, mi je dala vedet, oz. mi je odprla oči... da tonem.. tonem v depresivno stanje... tega sem se bal.. zavedal... ampak nisem si priznal... sedaj ne vem kako je s temi oblikami depresije, ampak vem, da imam eno.
no da opišem najprej svojo preteklost.. odraščal sem pri meteri, ki je bila poročena z očimom. očeta nikoli nisem poznal, ščasoma sem izvedel da se me je odpovedal, to se mi ni zdelo nekam zelo pomembno.. ampak ko sem odraščal, sem se vse bolj zavedal, da je tudi v tej materini zvezi veliko trpljenja. odraščal in razvijal sem se večinoma sam, ker smo živeli na kmetiji, ni bilo časa za čustva, prav tako ne za določene oblike vzgoje. mati mi je vsake toliko dala občutek ljubljenosti, to sva razvila bolj, ko se je ločila, ter smo šli z sestro živeti zase. očim pa me je nonstop psihično zanemarjal in matretiral.
mati ja prav tako bila žrtev psihičnega matretiranja, tako da je pristala v psihiatrični bolnišnici na zdravljenju in to kar trikrat, tako da vem kaj pomeni depresija, problematika živčnosti in te stvari. napolnili so jo s apaurini in prozaci, ji dali psihologinjo in nato spet vrnili v območje, ki je bilo odgovorno, da je pristala na psihiatriji. sedaj je spoznala moškega s katerim ej srečna, ampak sedaj to ravno ni tukaj najbolj pomembno.
otroštvo je bilo zame težko. odrasti sem moral predčasno, že zaradi dela na kmetiji, prav tako pa zaradi sovrstnikov in sošolcev. v osnovni šoli sem bil močnejše postave. no recimo na 160 cm / 90 kg to ni ravno zavidanja vredno, doseže pa efekt posmehovanja in totalne izgube samozavesti...in če nekdo prenaša to osem let, se še čudim, da sem celo odrasel v to kar sedaj sem...
srednja šola je bila katastrofa. vsi sošolci so imeli neke zveze, jaz zaradi pomanjkanja samozavesti nisem upal pristopid do ženske.. in sedaj po letih razmišljanja, in po tem ko srečaš sošolce ter sošolke, se zaveš, da si nekaterim bil celo všeč.. ena mi je celo sama rekla...
no in življenje po vsem tem teče dalje.. samozavest nekako naraste, človek si najde žensko... se spoznata in nato po treh letih srečnega skupnega življenja se nama je z bivšo rodila čudovita hči... nepopisni občutki, nepopisna ljubezen do otroka... leto dni po porodu, bivša začne delat v lokalu. sem mislil, pa tudi pogovajala sva se, da z dvema plačama, lahko bolj znosno živiš in vse.. nato po pol leta pa je začela vedno pozneje hodit domov in sem vedel da je nekaj narobe... ko dobi človek ta občutek, se ga en more znebit in sem po določenih stvareh izvedel, da me vara, da se je podala v drogo itd... ko sem jo soočil s svojimi ugotovoitvami in dokazi (da, imel sem dokaze, slike, loge na msnju, fbju itd...) me je gledala v oči in vse zanikala... to me je tako strlo da sem spakiral brez žale besede, brez žalega dejanja in se odselil. in takrat se je začelo vse... to je bilo dve leti nekje nazaj. odselil sem se k materi, ki je imela še prosto sobo...
začel sem se zapirat v sobo, hodil na delo in domov, prijetelji niso obstajali zame.. ni mi bilo do družbe. in to je trajalo pol leta.. nsiem si priznal, da tonem.. nekako sem se poskušal izvlečt iz tega vsega sam... delno mi je uspelo.. nekako sem spet začel kontaktirati s prijatelji, se več smejati, bili so pa še vedno pogosti slabi dnevi.. polni naveličanosti in negativne energije...
pred pol leta sem spoznal žensko, s katero sva se dobro razumela... imela neke skupne točke, trpljenje v življenju zvezah itd... ujemala sma se karakterno, no ona je bila malo bolj divja, kot jaz, ki sem izredno umirjen človek, ampak sma vozila skozi. priznam, da sem črpal energijo iz nje.. ker drugače nisem mogel in ne znal.. pa se je zgdoilo, da sem ostal brez službe... če se imata dva rada, je menda jasno, da stisneta tudi v salbih trenutkih... ampak ona me je takrat vrgla na cesto iz skupnega stanovanja, češ da ne misli spet vzdževati tipa.. bolj kot sem ji hotel dopovedati, da bom našel drugo službo, manj me je poslušala...
vrnila se je nazaj k bivšemu, ki nima službe, poleg tega pa je nikoli ni cenil, niti ji dal vsaj pol toliko občutka da je ženska prav tako ji ni dal občutka ljubljenosti... potem ko človek poskusi še enkrat da bi navezasl stike.. saj veste ljubezen je slepa.. m je pa erkla, da sem premalo moškega... a zato, ker sem jo spoštoval, jo nosil po rokah, jo ljubil z vsem srcem, ker je nisem pretepal, ker sem tak moški ki nikoli ne bo položil roke na žensko? ker se mi zdi to najbolj podlo dejanje... ko ti nekdo reče, da bi moral drugače reagirat, ko me vrgla iz stanovanja sploh ne veš kaj naj rečeš.. sem jo pa vprašal ali bi jo moral udarit... je rekla ne udarit bi moral po mizi.. kaj naj tolčem po mizi, ko sem pa te lepo vprašal če se še lahko pomenima, ti pa mi odgovoriš naj poberem stvari in grem.. no pa sem to lepo naredil... problem je tudi v tem, da je imela občutek da je prelepo, da si etga ne zasluži in je končala zvezo iz strahu, da to tako ali tako ni res.... na koncu pa človek ne ve kako naj reagira na stavek: imela sem te le zaradi sexa... nekateri moški bi bili ponosni, mene pa je to še bolj zlomlo...
po teh dogodkih, ki so se mi zgodili, sem se pogovarjal s parimi ljudmi, osebnostno močnimi, in vsi so rekli da sem predober, da zaradi tega vedno potegnem kratko... povedal sem jim samo osnovo, ne pokazal svojih čustev, za kar mi je sedaj žal, saj bi mi morda že prej lahko kdo priporočal kaj podobnega...
no to je zgodba ki se je dogajala zunaj.. sedaj pa še zgodba, ki se dogaja v meni... totalno brez energije... volje do življenja... ni nekih planov za naprej... posledično zaradi tega spet zgubljam stike z ljudmi, v službi mi zaradi odnosov visi vse na nitki, vidim, da bom zaradi tega pogorel, ampak ne morem iz tega reagiram anrobe, tega se zavedam, ampak ne morem tega spremenit... vse kar mi še nekaj pomeni, je moja hči, katero sedaj po enoletnem boju vsaj vidim enkrat tedensko... ona mi da energijo, da preživim tisti teden, da sem lahko en dan z njo... drugače pa je vse an tleh... kot sem že napisa v naslovu tonem, vedno globlje in globlje.. nisem si želel priznati, vendar sedaj vidim, da sem čustveno na najnižji točki do sedaj, bojim pa se, da bom zabredel še globlje... to je okvirno napisano.. vem, da iz tega ne boste kaj dosti razbrali, tako da če želite vedeti kaj več, le recite in vam bom odgovoril, ker si želim pomoči in se zavedam da sem je potreben... še enkrat pa bi se rad zahvalil enkratni osebi na tem forumu, da mi je pomagala zečet, spregovorit o tem, ker sam ne bi nikoli niti pomislil, da bi pisal te vrstice, kaj šele, da bi se prijavil in to napisal...
prav tako se opravičijem za pravopisne in tipkarske napače, ker sem pisal tisto kar mi hodi po glavi in če grem sedaj to lektorirat... bom spreminjal beselo, česar pa ne želim. verjetno sami veste, da je to vrh ledene gore.. koliko je pod površino in ni napisanega... upam, da bom lahko z vašo pomočjo prišel do kakšnih zaključkov in da bom se lahko spet pobral in zaživel tako kot sem si že od nekdaj želel...
hvala za vaš čas in še nekaj: PROSIM pomagajte.
|