FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 04. oktober 2026 ura: 22:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: IZČRPANOSTNA DEPRESIJA ALI IZGORELOST  (Prebrano 9242 krat)
semafor
gost
« dne:: torek, 05. april 2011 ura: 20:32 »

Hej,
sem nova na nebojse.si in me zanima ali vas je veliko takih z mojo diagnozo?
Prijavljen
vžigalica
gost
« Odgovori #1 dne:: torek, 05. april 2011 ura: 20:38 »

Pozdravljena,

pred nekaj časa sem podobno vprašanje zastavila jaz, pa se ni nihče javil...

No, zdaj sva vsaj 2. zvizgam
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.092

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #2 dne:: torek, 05. april 2011 ura: 20:45 »

En članek na to temo http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=465&Itemid=1

In spletna stran http://www.burnout.si/sl/izgorelost

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
semafor
gost
« Odgovori #3 dne:: torek, 05. april 2011 ura: 20:53 »

Pozdravljena,

pred nekaj časa sem podobno vprašanje zastavila jaz, pa se ni nihče javil...

No, zdaj sva vsaj 2. zvizgam

Mi malo zaupaš kakšne simptome si imela in kako si se zdravila - oz. še se zdraviš?
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #4 dne:: torek, 05. april 2011 ura: 21:58 »

Kako so jo vama pa diagnosticirali oz. kakšna testiranja sta opravili?
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.154

« Odgovori #5 dne:: sreda, 06. april 2011 ura: 11:06 »

Ojla semafor!!!
Igorelost
povzroča dolgotrajni stres in strah, zaradi česar pride v telesu do pomanjkanja kisika in mineralnih snovi. Zaradi nenehne tesnobe začnejo možgani izločati benzodiazepine, snovi, ki odpravljajo tesnobo in sproščajo mišice.
 Pri tem porabljajo velike količine kisika, kalcija, magnezija, kalija, natrija, zaradi česar pride do pomanjkanja mineralov in zakislitve. Trebušna slinavka začne izločati srčnozaviralni faktor, ki zmanjša delovanje srca. Temu sledita upočasnjena prebava in zmanjšana razstrupljevalna sposobnost jeter. Biokemičnih reakcij, ki potekajo v telesu, se ne zavedamo.
 Da je nekaj narobe, ugotovimo šele, ko se zaradi porušenega ravnovesja v telesu pojavijo bolezenski znaki: napetost, utrujenost, motnje v delovanju srca in prebavil, glavobol, težave s krvnim tlakom, kožo, očmi, izguba energije, motnja koncentracije, nemir, nespečnost, izguba spomina, negativno razpoloženje… kar pa vodi v depresivno stanje.
Torej priporočen obisk pri osebni zdravnici ne bo odveč.
Če je izgorelost telesa močno načeta je potreben kar dolgotrajni čas zdravljenja,predvsem počitka in
pridobivanja izgubljenih mineralov in ostalih snovi v telesu.
Če pa je tukaj že nastala depresija pa so potrebna zdravila antidepresivi,ki uravnavajo biokemične procese v možganih.
Kako pa ti doživljaš simptome in predvsem katere in morda si že bila pri kakšnem srokovnjaku?
LEP pozdravček!!
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
semafor
gost
« Odgovori #6 dne:: sobota, 09. april 2011 ura: 13:32 »

Pozdrav tudi tebi Suzy!

Izgorelost se mi je tokrat ponovila drugič, vendar v drugačni obliki kot prvič.
Kaže se v veliki utrujenosti, nezainteresiranosti, žalosti, jokavosti,  veliki nespečnosti.
Bila sem pri osebnem zdravniku, pri psihiatru, ki mi je najprej predpisal Coaxil za zdravljenje blage depresije, to zdravilo sem jemala tri tedne, vendar ni bilo ne vem kakšnega izboljšanja.
Po treh tednih sem dobila Efectin ER75, ter Seroquel 25 g. Ti dve zdravili jemljem od torka, vendar kakšnega bistvenega izboljšanja še ni, veliko jokam, saj sem zaradi nespečnosti precej izčrpana. Meni Seroquel ne pomaga pri spancu, kot je nekaterim na tej spletni strani. Pomagal mi je samo,ko sem ga vzela prvič, potem pa več nič.
Imam tudi Fluzepam za spanje, vendar se ga bojim, saj povzroča odvisnost.
Danes je sobota, lep dan je zunaj, meni pa strašno težko, saj ponoči spet nisem nič spala, ne vem kako dolgo bom še vzdržala.
Prijavljen
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #7 dne:: sobota, 09. april 2011 ura: 14:13 »

Pozdravljena semafor rozicodam

Meni so dali mirzaten za spanje in spim dobro. Efektin er sem pa jemala in je komaj po dveh tednih izboljšanje, vsaj tako je bilo pri meni. En teden sem jemala 75 mg potem pa mi je povišala na 150mg in takrat sem bila tako vesela,polbna energije in brezskrbna čist druga oseba. Tko da počaki še malo mogoče pa bo tak efekt kot pri meni.

Drži se saj bo minilo, vse dobro ti želim...
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
semafor
gost
« Odgovori #8 dne:: sobota, 09. april 2011 ura: 15:22 »

Pozdravljena Sandra22!

Hvala ti za vzpodbudne besede, vlila si mi nekaj upanja in takoj je dan lepši. Kaj pa je mirzaten - uspavalo ali pomirjevalo?

Vsaka pozitivna vzpodbuda mi je še kako dobrodošla.

Lep dan, poln sonca ti želim
Prijavljen
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 09. april 2011 ura: 15:40 »

mirzaten je antidepresiv baje eden najboljših,tak mi je zdravnica povedala. Efectin er je tudi super, meni je zelo pomagal, kar naenkrat je začel delovati...sam jaz sem ga prenehala jemati, ker imam psihozo oz. sem jo imela in v kombinaciji z antipsihotikom ni deloval dobro. Zdaj pa imam mirzaten, ki je baje podoben efectine rju in res upam, da mi bo spet naenkrat pomagal. Veš, antipsihotiki te tlačijo dol, jaz sem dobila depresijo in tesnobo od antipsihotika..
Ti sam še mal počakaj pa poročaj sproti kako si oki
Prijavljen

semafor
gost
« Odgovori #10 dne:: sobota, 09. april 2011 ura: 15:51 »

Sandra,kateri antipsihotik pa jemlješ?
Prijavljen
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sobota, 09. april 2011 ura: 16:06 »

Moditen pa Abilify
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #12 dne:: sobota, 09. april 2011 ura: 19:38 »

Veš, antipsihotiki te tlačijo dol, jaz sem dobila depresijo in tesnobo od antipsihotika..

A res?
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sobota, 09. april 2011 ura: 21:17 »

Ja ker te iz nekega svojega sveta kar naenkrat vrže v realnost.. potem pa ves čas premlevaš kako so ti glasovi govorili naj se fentaš, in na kolko načinov sem se poskusila ubit pa kaj vse sem preživljala, kolko poniževanj s strani glasov, kolko ukazov naj se režem kar tudi sem počela in da ko to naredim, bo vsa bolečina minila... jok
enostavno verjameš tem glasovom ,kot bi bili resnični in tolko ljudi sem odpikala pa napadala, ker sem mislila, da mi vsi želijo slabo..vsega se spominjaš in me je zagrabila žalost in tesnoba.
Zaradi tega naj bi me antipsihotiki tlačili dol po eni strani po drugi so mi pomagali, da sem se prebudila iz nočne more..v tem smislu, ne pravim, da so slabi al karkol je pa en tak šok, ko kar naenkrat preideš v drug svet.

Semafor sory k sem se tko razpisala o svojih problemih, kako si kaj? je kej boljše?

Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 10. april 2011 ura: 10:51 »

Sandra, mislim, da si nek odprla svojo temo a ne....... pa bom tam nadaljevala ok.

Tudi jaz te sprašujem semafor, ali že gori zelena luč in ne utripa samo rumena?

rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
semafor
gost
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 11. april 2011 ura: 11:09 »

Pozdrav tudi vama Sandra in Sofia,

malček pa že imam upanja, da bo boljše. Sem spala najprej iz sobote na nedeljo nekaj svojega spanja (kako urco), pa potem iz včeraj na danes tudi, upam, da bo vsak dan več, ko bo zdravilo tudi do konca prijelo (sedaj ga jemljem en teden).

Lepo počutje vama želim, se slišimo!
Prijavljen
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 11. april 2011 ura: 18:01 »

Ja ti kar poročaj kako si.. saj bojo kmalu dosegle polni učinek te tabletke, primejo hitreje kot precej drugih ad-jev ti sam vztrajaj...

Drži se rozicodam
Prijavljen

semafor
gost
« Odgovori #17 dne:: torek, 12. april 2011 ura: 18:00 »

Sinoči sem bila precej živčna (klici v zvezi s službo), tak, da sem morala vzeti 3 Seroquele (po nasvetu psihiatra). Šele potem sem zaspala.
Upam na boljše čase, volje za delo pa še vedno ni (kriza kakšno je stanovanje)...
Prijavljen
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 14. april 2011 ura: 11:40 »

Semafor pa ti zdaj delaš ali si na bolniški? mogoče bi bilo fajn odklopit službo za nekaj časa, da prideš mal k sebi..
Jaz se trudim sproti posprvljati stanovanje gre nekak na silo, tudi jaz nimam volje za delo pa pospravljanje sam se prisilim. Če ne pa si eno čistilko nabav zdej, ko si v takem stanju da nimaš volje za nič..
Je že kej bolje? če ni ,bi ti mogla povišati ad razmišlja kaj o tem?
Lepo bodi pa poročaj rozicodam
Prijavljen

semafor
gost
« Odgovori #19 dne:: petek, 15. april 2011 ura: 15:18 »

Pozdravljena Sandra,

trenutno tretji teden na bolniški, ampak veš kako je, če tvojega dela ne ve delati nihče (računovodja), tukaj so pa sami roki, dela pa ogromno, tako, da živci kar trpijo...
Trenutno sem na 150 mg Efectina zjutraj in 75 mg po kosilu, zvečer pa 75 mg Seroquela - pa ne prime kaj dosti (Seroquel). Drugače se počutim boljše, le spanec je še vedno problem.
Za pospravit stanovanje bo že...

Kako pa kaj ti in tvoje počutje?

Želim ti, da čimprej ozdraviš in zaživiš polno življenje.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar