Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 422
Hrabra miška
|
 |
« dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 02:16 » |
|
Kopiram vsebino teme "Pa se testirajmo" s starega foruma.
Seznam simptomov
1. ANKSIOZNA OBČUTJA:
--> Sploh ne (0) Malo(1) Zmerno(2) Veliko(3)
1.strah,bojazen,vznemirjenost ali skrb 2. občutek, da so stvari okoli vas nenavadne,neresnične ali nejasne 3. občutje ločenosti od lastnega telesa ali njegovega dela 4. nenadni napadi panike 5. zle slutnje ali občutje grozeče pogube 6. občutja notranje napetosti, vznemirjenosti, da ste na koncu z živci
2. ANKSIOZNE MISLI 7.težave z zbranostjo 8.vrvenje ali beganje misli 9. strah zbujajoče fantazije ali dnevno sanjarjenje 10.občutek, da ste na robu obvladovanja 11.bojazen, da bi se zlomili ali izgubili razum 12.strah pred vrtoglavico ali omedlevico 13.strahovi pred boleznijo,srčnim napadom ali smrtjo 14. zaskrbljenost, da bi se osmešili ali bili videti neustrezni 15. bojazen pred osamljenostjo,izločenostjo ali zapuščenostjo 16.strah pred kritiko in neodobravanjem 17.strah, da se bo zgodilo nekaj strašnega
3. TELESNI SIMPTOMI: 18.nemirno,hitro utripanje ali razbijanje srca 19.bolečina,občutek pritiska ali tesnobe v prsih 20.mravljinci ali odrveneli prsti na rokah in nogah 21.stiskanje ali slabost v želodcu 22.zaprtost ali driska 23.nespečnost in nemirnost 24. toge,napete mišice 25.potenje,ki ga ne izzove vročina 26.stiskanje v grlu (občutek tujka) 27.tresenje ali drhtenje 28.občutek"mehkih" kolen 29.težave z ravnotežjem,omotičnost,vrtoglavica 30.oteženo dihanje,občutek dušenja ali davljenja 31.glavoboli,bolečine v tilniku ali hrbtu 32.valovi vročine ali mrazenje 33.občutek utrujenosti,slabotnosti ali hitre izčrpanosti
Seštejte točke za vseh 33 simptomov.
skupno število točk stopnja anksioznosti 0-4 anksioznosti ni ali je minimalna 5-10 mejna anksioznost 11-20 mila anksioznost 21-30 zmerna anksioznost 31-50 težka anksioznost 51-99 skrajna anksioznost ali panika
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Let's run away and live in the woods.
|
|
|
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Hrabra miška
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 02:28 » |
|
Kar dobro sem se počutila, zato sem iz kratkočasja ocenila simptome svoje anksioznosti... in prišla do nepričakovanega rezultata... In zdej se sprašujem, ali je ta stopenjska lestvica čudna, ali je test nekam čudno sestavljen, ali pa sem jaz čudna... ziher bo slednje. Zbrala sem jih 63 Kok jih šele bo, ko bom spet down 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 09:55 » |
|
Libby, jest sem seštela 57, pa sem ful bolje kot sem bila včasih, tko da, moram še zmanjšat te točke 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
urssska
gost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 10:15 » |
|
 Libby, nič se ti ne sekiraj, jaz sem naštela 22, pa sem praktično že v nirvani po petih letih primerjalno gledano. Mogoče bi morala svoj star rezultat poiskat. Daj link za temo prosim!
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 27. marec 2011 ura: 10:19 od urssska »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 10:31 » |
|
14 -  LP Sofie 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #5 dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 11:55 » |
|
Jaz sem jih naštela kar 71,....ne morem verjet,...no saj počutje je res v k...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
Sofia-Del_Sati
|
 |
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 19:26 » |
|
ma suzy.... sj to je odvisn od situacije; pr men so večinoma une ta bad, in malo manj teh z "14" oceno...ja zdj doma. jutr bo pa 144 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 27. marec 2011 ura: 19:30 od SOFIA*DEL SATI »
|
Prijavljen
|
"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
|
|
|
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Hrabra miška
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 19:29 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tejčka
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 91
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 27. marec 2011 ura: 19:58 » |
|
42-težka anskioznost 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 10:25 » |
|
66 - skrajna anksioznost ali panika Pa sem mislila, da nisem. Da sem še kar OK, da sem samo malce pod pritiskom. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
|
carmel
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 10:38 » |
|
Haaa, 17! V treh letih padec za cca. 30  No, namesto tega sem v depro pikirala... Offtopic - kaj biti depresivc res ni več moderno?? Sama panika pa anxa povsod.. Kdo bo pa z mano tarnal nad tem svetom, vreščal v kotu, tulil v luno in podpiral Palomo?? Ok, vem da ni smešno.. Samo, vseeno... Anyone? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 10:43 » |
|
3 točke 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.885
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 10:50 » |
|
Arwen ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
urssska
gost
|
 |
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 11:20 » |
|
Arwen  Hvala Libby, sicer nisem našla svojega starega rezultata, ampak je bil zihr vsaj potrojen. 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 11:27 od urssska »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 11:39 » |
|
 Urssska, 65 jih je blo; pr men je pa ful nihalo - od največ 42 do najmanj 7...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 18:27 » |
|
?? Sama panika pa anxa povsod.. Kdo bo pa z mano tarnal nad tem svetom, vreščal v kotu, tulil v luno in podpiral Palomo?? Ok, vem da ni smešno.. Samo, vseeno... Anyone? Mah...Carmel...jaz samo stokam in jokam in se pritožujem, pa grozim, da bom koga (ali sebe) zaštihala, ker ne morem več. Počasi mi je vsega dosti. Hočem imeti mir in tišino, hočem imeti svoj dom zase, ne prenašam hrupa, nereda, gneče (na 56m2 5 ljudi + pes), nočem več plačevati in preživljati 2 lenobi....itd, itd.. Počasi, a vztrajno me pobira. Sedaj so mi našli še povišan sladkor. A moram res pod zemljo, da bodo razumeli, da tako ne morem več?!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
viper
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 24
|
 |
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 23:24 » |
|
23
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.606
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #17 dne:: torek, 29. marec 2011 ura: 07:47 » |
|
7... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
Urca
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« Odgovori #18 dne:: torek, 29. marec 2011 ura: 09:29 » |
|
40 imam srečo, da se ne bojim ljudi, mišljenja drugih, da sem glede tega dokaj samozavestna in družabna!! telesna simptomatika pa kar dejavna 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Peja35
gost
|
 |
« Odgovori #19 dne:: torek, 29. marec 2011 ura: 11:05 » |
|
No tole sem reševala prvič in sem zbrala 12 točk, mislim, da če bi reševala predl letom dni bi bilo mnogo huje.
Vsem skupaj lep pozdrav.
Peja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|