FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 09:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nelagodje  (Prebrano 4614 krat)
butlc
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 01:02 »

Pozdravljeni!  Embarrassed

imam problem in ne vem kako naj se spopadem z njim.

Sem 19 letni fant, ki je pred tremi meseci dobil očala. Ker jih prej nisem potreboval so se ljudje name navadili, da sem v javnosti brez očal. Zdaj, ko se po mestu sprehajam z očali imam občutek, da vsi strmijo vame in jim gre na smeh. celo sam sebi grem na smeh, ko se pogledam v ogledalo in vidim povsem drugi obraz, kot sem ga prej brez očal.  Embarrassed Ne morem in ne morem se znebiti tega občutka, da se mi vsi posmehujejo, s prstom kažejo za mano - glej ga očalarja. Kaj lahko storim? Stran vržem očala?
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.087

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 08:04 »

Prvo se vprašaj, zakaj potrebuješ očala? In z OČALI sigurno NE zbujaš pozornosti, ker jih ima
na nosu že skoraj vsak drugi. Pozornost pa lahko začneš zbujat, če zaradi njih NE BOŠ dobro videl,
pri vožnji z avtom spregledal kaj....  seznojim, se počutil nelagodno ker česa ne moreš pravilno
razbrati. TAKRAT pa boš SIGURNO v sogovorniku zbudil pozornost. ČE ti očala RES niso OK ,
pojdi zamenjati okvirje. Poznam ljudi ki vidijo 100% , samo so si kot modni dodatek omislili očala unsure
Zato, pretehtaj kaj je bolje, da VIDIŠ in da si ob tem sproščen in se ukvarjaš z REALNIMi mislimi, ali
pa si z tem ko razmišljaš " le kaj si drugi mislijo o "očalarju" samo povečuješ tesnobo.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
pikica123
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 23

« Odgovori #2 dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 09:28 »

Lahko začneš nositi kontaktna leče Smiley
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #3 dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 09:34 »

Jaz mislim isto kot Lost. V današnjem času so očala modni dodatek. Kakšen "odpuljen" okvir, pa si INN. Najbrž pa res rabiš nekaj časa, da se navadiš.
Jaz vse življenje nosim očala ali leče...so what. Mi je čisto cool.  Smiley

P.S. Da samo veš kako veliko naših forumovcev nosi očala.  Grin

Prijavljen

alexx Afro 
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #4 dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 11:19 »

Jaz sem tudi očalarka. In to daljnovidna že od mladosti. Se pravi imam motnjo vida, ki ji pravijo"starostna".  sesmejem
Motilo me je, izogibala sem se očal. Sedaj pa sem si omislila enih pet, šest odštekanih okvirjev (barvne, na rožice, različne vzorce) in ko v trgovini ne vidim prebrati cene, jih s ponosom vržem na nos. In vsi me z zavistjo vprašajo, kje sem staknila tako cool očala. Jaz pa kot petelin....pa še vidim dobro.
Kaj misliš, da te morda ne gledajo zato, ker jih firbec, kje si dobil tako dober okvir. Bodi brez skrbi, da zaradi česa drugega že ne. So minili časi, ko so bili tisti z očali očalarji, danes s(m)o frajerji.  oki In vidimo tako kot je treba. Kar je bistveno!
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #5 dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 11:52 »

Tudi jaz jih imam, čeprav sem jih težko sprejela, ...zdaj pa če jih
dam dol, se pa sploh ne poznam več... sesmejem

Se pa popolnoma strinjam z mojimi predhodniki...res nas ima veliko
članov foruma očala... oki

Pa tudi s tem, da so danes nekaterim ljudem potreba, nekaterim, pa modni hit... Tongue
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #6 dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 15:42 »

Jaz imam očala......... so what?! Moja mami ima očala, +9 dioptrije............in?!

Lahko jih daš dol, samo potem boš res pozornost zbujal, ko boš zadel vsak kandelaber, ipd. Če voziš, pa zavoljo vsaj zaradi nas ostalih v prometu imej očala, da nas nauš v keglje spremenil ali moj avto v kocko!

Z očali je tako, da če si nisi nadel orng debela z rozo plastiko in slončki gor, potem je ok (pa tudi če bi jih imel takšne...poglej bogataše, kaj imajo vse na nosu, da ne veš al so to špegli al diafragma?! bolj ko je odštekan, bolj je "in").

Še vedno lahko izbereš očala, ki ti pašejo. Ki so tebi všeč in se dobro počutiš vizualno z njimi. Tko imam občutek, kot bi ti dali ortopedska očala, na, zdj jih pa nosi, pa čeprav si videti kot E.T.-i!!!

Butlc, pa nisi butlc..... ljudje te gledajo ne zaradi špeglov verjemi, ker če greš samo mimo glavne avtobusne postaje v Lj., vidiš tok LadyGAGA-jic, da ne veš, al si pristal na Marsu al kje drugje. Ljudje te gledajo, ker opazijo nelagodje, ki ga vibriraš. Pa si pomislil, da so pa lahko ljudem všeč tvoji špegli?? Če so al pa niso všeč, prvo poskrbi, da bo tebi ql z njimi, ppotem pa, WHO CARE za te pajacke?! (nas ljudi)

Itak smo pa zdj že tok obremenjeni sami s sabo, in strahovi, da tebe sploh ne opazmo  sesmejem

In še to, če je LadyGAGA oblečena v meso, potem ji še do mezinca na nogi nisi konkurenca!!!  oki

Pozdravček Sofie  rozicodam /špeglarka/
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
pipi :D
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 554

« Odgovori #7 dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 20:39 »

jaz sem tudi špeglarka oki

mislim da gre pri tebi za hudo pomanjkanje samozavesti in bi bilo dobro da narediš kaj na tem. rozicodam
Prijavljen

pipi Grin

Lahkovernost, ubija.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #8 dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 20:45 »

valjamsesmeh valjamsesmeh valjamsesmeh dobri špegli pipi valjamsesmeh valjamsesmeh valjamsesmeh
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #9 dne:: sobota, 05. marec 2011 ura: 22:07 »

Jst sm očala dubla v gimnaziji, pa mi je frendica takoj prvi dan rekla, da mi bolj paše če sm z očali kokr brez. Je blo pa tud že da sm čakala v vrsti za mesečno in me je ena(kr ena k je nikol še nism vidla, pa mlajša od mene) vprašala kje sm dubla očala, da more it ona si tud nabavt očala....

Poznam pa tud ljudi ko majo taka očala, da izgledajo res ko...nevem stare mamce z tistimi velkimi okroglimi očali ampak fora je v tem, da se oni s tem sploh ne obremenjujejo, pač se tak dobr počutjo in to je važn. Sicer pa vpraši koga od bližnih kako ti pašejo očala al pa vzam koga s sabo ko boš naslednjič izbiral očala, okvir pa magari če vprašaš prodajalca tm kako ti paše kakšn okvir

lp
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #10 dne:: sreda, 09. marec 2011 ura: 08:40 »

Stran vržem očala?
  ne saj veš bolje... očala imaš, ker so pač očitno težave z vidom, to je vse....

povsem drugi obraz, kot sem ga prej brez očal.  Embarrassed Ne morem in ne morem se znebiti tega občutka, da se mi vsi posmehujejo, s prstom kažejo za mano - glej ga očalarja

veš, koliko nas je, ki nosimo očala?  Smiley kar precej   pomisli ja, tudi leče so opcija (kjer pa ni nujno, da jih oko sprejme - vsaj jaz se jih nisem mogla privadit, tako da imam pač očala)

Drugače pa ja, vem, kaj govoriš... tudi sama sem imela pri 16-ih letih podobne občutke. Pa se potem navadiš na to, da imaš pač nekaj na nosu... prav tako se okolica navadi na novo podobo (sedaj sem pa "čudna", ko dam očala dol)
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
lejla14
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 10. marec 2011 ura: 23:06 »

Jaz imam sicer podoben problem, ampak ne čisto isti. Namreč očala nosim že leta, in že kar precej let enak okvir, tako da se je vmes moda okvirjev že precej spremenila. Ampak ker se mi je vid vmes poslabšal in tudi stekla so močno podrsana, sem morala vendarle nabavit nova. Problem Smiley pa je v tem, da mi je sedaj nerodno nositi ta nova očala, ker se mi zdi, da so bolj upadljiva, čeprav so mi lepa - ampak še kar nosim stara, pa čeprav z njimi že precej slabo vidim. Včasih jih dam nova gor, počasi sem začela v domačem okolju, do službe pa še nisem prišla z njimi.
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 10. marec 2011 ura: 23:34 »

lejla14 a ne bi mogla sam stekla zamenjat in obdržat okvir?
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #13 dne:: petek, 11. marec 2011 ura: 07:21 »

da mi je sedaj nerodno nositi ta nova očala, ker se mi zdi, da so bolj upadljiva, čeprav so mi lepa - ampak še kar nosim stara, pa čeprav z njimi že precej slabo vidim. Včasih jih dam nova gor, počasi sem začela v

napaka  nehvala po nepotrebnem bremeniš oči! + če se mene vpraša - vpadljivejši je star okvir, ker je že čist izven mode.

lejla14 a ne bi mogla sam stekla zamenjat in obdržat okvir?

odvisno od okvirja ter debeline stekel - vsako steklo namreč ne paše v vsak okvir + je kar fino na par let menjat okvirje (le nosimo očala vsak dan)
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
vrtnica1
gost
« Odgovori #14 dne:: petek, 11. marec 2011 ura: 08:36 »

Te razumem, ker sem sama imela identičen problem, s tem, da sem jaz dobila prva očala še v tistih časih, ko so bili okvirji ena živa groza, očalarji pa vsi po vrsti ko japanske bube  sesmejem

Takoj ko sem bila dovolj stara, sem mami nagovorila, da mi kupi leče, ki jih še danes nosim. Danes so okvirji modni dodatek in tudi sama že zelo dolgo nimam nobenega problema z nošnjo očal, še celo fensi se mi zdi, čeprav zaradi praktičnosti še vedno v glavnem nosim leče.

To, kar so ti pisali predhodniki, je gotovo jasno tudi tebi, pa ti zgleda nič ne pomaga, ker ti je še vedno nelagodno. Moj nasvet, če so očala tvoj edini problem, se nehaj mučiti in si nabavi leče, očala pa nosi doma, ko boš skrit pred svetom, s tem se boš tudi navadil svojega videza z očali in sčasoma bo čisto spontano prišlo, da ne boš imel več problema. Preveč je veliko hujših problemov, da bi se ti zdaj na silo mučil z očali, sploh pa v dobi leč  Grin
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #15 dne:: petek, 11. marec 2011 ura: 11:50 »

Leče so res pametna ideja.

Čedalje več ljudi pri nas se tudi  že odloča za operacije, vendar se mi zdi da so zaenkrat še precej drage.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #16 dne:: sobota, 12. marec 2011 ura: 21:50 »

tudi jaz sem očalarka in za nobeno ceno ne dam dol očala, ker sem v njih krasna in simpatična in predvsem, ker bolje vidim Tongue
okvir si izbereš pri okulistu, ki ti svetuje, kaj ti paše in kaj ne , glede na obliko tvoje glave in seveda mode, nihče te ne bo gledal in se ti posmehoval, to je samo v tvoji glavi

pa tolko da veš, očalarji smo veliko bolj sexi in simpatični pomezik
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #17 dne:: sobota, 12. marec 2011 ura: 22:16 »

pa tolko da veš, očalarji smo veliko bolj sexi in simpatični pomezik

Ja ja...vidim po sebi.   oki pomezik Grin  sesmejem

Prijavljen

alexx Afro 
tiranozaver
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 372

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 13:09 »

Čedalje več ljudi pri nas se tudi  že odloča za operacije, vendar se mi zdi da so zaenkrat še precej drage.
Glede na to, koliko denarja zmečeš skozi leta za očala in stekla ali leče (pa še kak pregled, če se se mudi in greš samoplačniško), je operacija skoraj cenejša.

Večji problem je tveganje. Poleg klasičnega, a zanemarljivega "omg z laserjem mi bodo žgali po očeh, kaj če malo falijo" je še vprašanje, za koliko časa se ti vid izboljša in če so kakšne dolgoročne negativne posledice.
Prijavljen
moljka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 269

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 14. marec 2011 ura: 22:25 »

Meni je moja okulistka odsvetovala operacijo, saj pri teh operacijah velik odstotek ljudi, ki se potem soočajo s povečano bleščavostjo in npr. ne morejo več voziti ponoči  ne
Prijavljen

I am in the right place, at the right time, doing the right thing.
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar