FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 23. april 2026 ura: 12:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Težave  (Prebrano 4121 krat)
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 483

« dne:: nedelja, 13. julij 2008 ura: 21:11 »

Odkar sem se prijavila na vaš forum, ga skoraj vsak dan odprem. Človek si sploh ne more misliti kakšne težave se pojavljajo raznim ljudem. Nekdo je depresiven, nekdo je osamljen, nekdo ne ve kaj s svojim življenjem itd. Sama imam problem, ki pa ga skušam s pomočjo terapevtov v Begunjah in s pomočjo prijatelja rešiti. Sem že upokojenka, katera bi zadnja leta mislim da jih bo še kar nekaj, uživala in delala tiste strvari ki bi jih rada. Poročena sem 21 let , skupaj živiva z možem 15 let. Zadnjih cca 12 let se nama počasi vse skupaj podira. Pijača, nepozornost, čas za prijatelje in za vikend v hribih, in ni časa za družino posebno zame. Našla sem si sorodno dušo s katerim zelo uživam v raznih rečeh, kolesarjenju, plavanju, hoji okrog jezera bled in Bohinj in še bi lahko naštevala. Lahko rečem, da moža enostavno nimam več rada jaz pa kar vztrajam.  Končno sem zbrala pogum in si najela garsonjero. Živela bom sama in s prijateljem hodila na izlete. Rada bi imela svoj mir, rada bi se ukvarjala tudi s svojim hobijem - rišem rože. Pomagajte mi kako naj povem možu, ki nič ne sluti da ga nameravam zapustiti to povem na lep način, in kako naj razložim hčerki ki še študira 2.letnik FDV . Oba sta zmazana ker jima ni treba skrbeti ne za hrano, ne za čisto perilo itd. Oba mislita da to tako mora biti, da vse naredi mati še posebno sedaj ko sem v penziji. Poleg tega pa še pomagam pri kolegici v neki mali trgovinici 2 krat na teden , da imam malo za svoje potrebe.  Lepo se imejte. OLJA clap
Prijavljen

OLJA
krasendan
gost
« Odgovori #1 dne:: sreda, 16. julij 2008 ura: 09:17 »

S hčerko se odkrito pogovori...če je drugi letnik faksa je že dost stara, da lahko poskrbi zase...in dost je stara, da bi razumela da rabiš ti svoj mir in srečo...Če ne bo razumela bo pa malo kasneje...Naredi to zase....se mi zdi da veš kaj si želiš, kaj rabiš za svoj mir...samo realiziraj še to...

Zaradi moža...se pa tudi ne sekiraj...se bo že znajdu...Če zakon ne gre več pač ne gre...Zakaj bi bila oba nesrečna, če si lahko vsaj ti srečna...Boljše eden kot nobeden ane? Pa za svojo srečo, ne smeš imet slabe vesti...

DRžim pesti!
Prijavljen
LiLdevil
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 242

« Odgovori #2 dne:: sreda, 16. julij 2008 ura: 16:12 »

Se strinjam z Krasendan ..... čim več moraš narediti za svojo srečo .... ampak meni je dal film Najini mostovi (The Bridges of Madison County) močno mislit .... priporočam v gledanje ...
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 17. julij 2008 ura: 15:24 »

Hvala vsem za vspodbudo. Veliko lažje človek diha, če veš da te kdo razume. Počasi se psihično pripravljem povedati možu, samo še počakam, da hčerka pride z morja, da ji ne pokvarim dopusta. Potem pa gre zares. Vsi se lepo imejte.  LP   OLJA
Prijavljen

OLJA
marika
gost
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 17. julij 2008 ura: 19:09 »

Olja pozdravljena,

občudujem te, da si se odločila storiti nekaj zase in slediti svojim željam in potrebam. Tako je prav. Verjetno te je pretirano služenje drugim pahnilo v težave. Ali ti pomagajo terapije v Begunjah?

Lp,

marika
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: petek, 18. julij 2008 ura: 09:02 »

Marika in vsi ostali !
Zdravljenje, v bistvu ni zdravljenje od bolezni ampak je to zdravljenje žalostne , ranjene duše.
Hodim cca na 2 meseca k psihologinji, kjer vse poveš kar te teži. Ona pa ti poskuša z nasveti pomagati.
Nisem hotela antidepresivov ampak imam samo Ansilan, katerega pa vzamem po potrebi, ko čutim da sem na tleh. No zadnje čase se že znam kontrolirati in si dopovedujem da tako mora biti in mislim na lepe stvari ki me še čakajo. Odvisno je le od mene. Hodila sem tudi na skupinsko terapijo 3 tedne.
Prve dva dni si rečeš joj kar tri tedne zanje dni pa praviš ali bo res že konec. To je majhna skupina, tam odkrito govoriš brez zadržkov kaj te teži. Svetujemo en drugemu , se pogovarjamo in tudi učiš se v kritičnih situacijaš pravilno dihati, da se premaga stres in tudi preusmeriti pozornost na lepše stvari. Vsi smo si dali telefone in naslove in se zmenili na se septembra zopet vidimo. Tudi psihologinje ki to skupino vodijo so super.
No danes zjutraj sem poklicala prijateljico ki je precej mlajša od mene in je tudi ona meni nekoč zaupala, da s fantom ni srečna s katerim je hodila 5 let. Sta že načrtovala skupno živlenje. Po najinem razgovoru mi je zaupala, da je zaljubljena in da se dobiva s poročenim moškim ki ima 2 otroka. Ugotovila sta da se čudovito ujemata . Rekla sem ji naj pusti času čas, le da naj se pogovori s prijateljem in z njim prekine.Z drugim pa naj se pogovori kaj misli v prihodnosti z njo. In ne boste verjeli. Ta moški se je ločil, poročil mojo prijateljico, sedaj imata dva majhna otroka in sta čudovit par. No in ona me je danes spomnila na to njeno situacijo in mi rekla. Toliko sem mlajša od tebe, ne bom ti solila pameti ampak gre za tvojo srečo, zaživi vsaj sedaj ko imaš priložnost. Otroke imaš odrasle, mož pa se bo že našel. Podpiram te v vsem kar boš naredila. 
No imejte se vsei lepo LP OLJA
Prijavljen

OLJA
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 21. julij 2008 ura: 19:43 »

Dragi moji !  Danes sem zelo uživala s prijateljem. Šla sva na kosilo in na sladoled.  Ko pa priem domov mi mož pravi, kje sem imela avto cel dan parkiran.Ve namreč kje moj prijatelj stanuje. Sedaj me že zalezuje. Danes se ne zgovarja z mano. Ko pa bo pripravljen poslušati mu bom povedala da sem našla garsonjero in se septembra selim. Tudi hčerki moram povedati katera pa je do konca meseca na morju. Vem da bom vse le človek ne ampak ne zmorem več tako živeti. Hočem biti sama in si urediti misli in uživati še teh nekaj petkov ki jih imam !   LP OLJA
Prijavljen

OLJA
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #7 dne:: sreda, 23. julij 2008 ura: 19:07 »

Olja ti petki ti trenutno pomenijo največ in to naj bo tvoj cilj - kako lepo jih boš še veliko preživela ko bo ta boj doma končan. Dobro je ,da se zavedaš kaj te čaka . Ne bo lahko , zato ti želim vso srečo in naj bo čimprej vse skupaj le nek spomin na nek del življenja .
Drži se in bodi pogumna  Smiley

lp
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sreda, 23. julij 2008 ura: 19:45 »

bikica 66        Hvala ti za vspodbudo. Včeraj zvečer sem se pogovorila s svojim sinom kateri ima 36 let in živi sam na svoje. <<Rekel mi je naj naredim tako kot čutim in naj se ne opravičujem. Da je življenje moje in da sem poslanstvo mame že opravila. Otroci so odrasli. Le hčerka ima še malo do konca faksa. Mislim da bo z njo največji problem ker je zelo scrkljana. A ne dam se. Kar sem začela to bom izpeljala.Rekel mi je tudi če ne bo hčerka sprejela takoj bo pa malo kasneje, saj sva bile vedno prijateljice.   LP OLJA
Prijavljen

OLJA
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #9 dne:: sreda, 23. julij 2008 ura: 20:33 »

Ravno to sem ti tudi hotela povedat,da poslušaj svoje srce in ne glej več samo na otroke.Mame se ogromno žrtvujemo za svoje otroke in seveda je tako tudi prav,vendar nekje je meja ,nekje smo mi sami .
Tudi moja sinova sta že polnoletna in še nista na svojem,pa kljub vsemu zadnje čase sprejemam odločitve,ki jima niso najbolj pogodu,zato sem jima jasno in glasno povedala,da sem na vrsti jaz in ,da vse v njunem življenju iz moje strani ni več samoumevno.
Tvoji hčeri povej na način za katerga misliš,da je najboljši,ni rečeno ,da bo dobro sprejela,sčasoma pa se bo morala s tem sprijazniti - saj svoji mami sigurno želi vse najboljše .

lp
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sreda, 23. julij 2008 ura: 21:00 »

bikica 66    Pozabila sem povedati da sem danes zjutraj šla v Kranj k svoji mami, katera bo to leto stara 80 let. Živi sama že 20 let in pravi da je dobro. Povedala sem ji tudi da se z možem ne ujemava več in da grem na svoje. Pravi da me podpira in naj naredim kar mi veleva srce in pamet. Sem se domov odpeljala kar pomirjena. OLJA
Prijavljen

OLJA
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #11 dne:: sreda, 23. julij 2008 ura: 21:49 »

bravo biki. Sedaj si ti na vrsti. Vem kako zelo pridna si. Kiss  Olja. jaz sem včasih prav presenečena kako moja 88 letna mama zna stvari postavit na svoje mesto in je realna. Punce...pogumne ste. clap
Prijavljen

alexx Afro 
Flip
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 136

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 24. julij 2008 ura: 08:20 »

olja, drži se. lahko ne bo, vendar so ti zagotovo v podporo tvoji najbližji, ki te razumejo, odobravajo tvojo odložitev. torej nisi sama in to ti bo dalo še dodatno moč, ki pa jo, vidim, že itak imaš.
čim manj stresov ti želim  rozicodam
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 27. julij 2008 ura: 20:03 »

Flip in ostali ! Hvala za podporo. Danes zjutraj sem vstala , si naredila zajtrk in pila kavico. Hotela sem se pogovorit z možem pa se ni zmenil zame. Zato sem se vsedla za računalnik in mu napisala vsa bistva zakaj nama ne gre skupa in zakaj grem na svoje. Ko je prebral je rekel da resnico obračam sebi v prid in da se sama sebi smilim. Pa to ni res. Vprašala sem ga zakaj se šele sedaj trudi okrog mene ko ve da mislim iti, in zakaj se šele sedaj trudi da je pri hiši kaj narejenega. Par ler nazaj sem jaz vsa okna pobarvala in ograjo okrog hiše. On pa je šel v rovte. Potem pa se ti počasi zdi neumno da se samo eden trudi drugi pa dela kar  mu paše. Rekel mi je da jaz razdiram družino. Ne vpraša opa se kaj je vzrok za to. V ponedeljek pride hči z morja in v torek zjutraj ji povem pa naj bo kar hoče. Če mi bo zamerila mi bo pa čez čas tudi odmerila. Rada bi bila z njo prijateljica, tako kot sva bili do sedaj. OLJA
Prijavljen

OLJA
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar