FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 06. oktober 2026 ura: 00:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ne morem več  (Prebrano 4558 krat)
zlatkofish
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 32

« dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 14:57 »

Kar nekaj brodolomov sem imel v svojem življenju.Za vse je bil kriv alkohol.Sem alkoholik,vendar ne pijem,že leta.Sprejel sem duhovni program anonimnih alkoholikov in končno začel živeti...Poln energije,vse se mi je odprlo...Najdla sva se s partnerko in tudi zaživela skupaj...Začel sem pisati knjigo,ki naj bi bila po prebranem objavljena...,močno sem napredoval v službi od novega leta naprej...skratka na zunaj, kolikor zmorem igram srečnega človeka.Pa ni tako...,veliko moči sem moral zbrati,da sem tole napisal,saj sploh ne vem ne kam ne kod.Obupan sem,doma razdražljiv in popolnoma brez volje do česarkoli.Po manjšem prepiru sem v ponedeljek ostal doma,kljub odgovornemu delu,ki ga opravljam.Spim in si želim,da bi spal še.Vse sem danes prebral o depresiji in se zgrozil,meni se je še obriti težko,ravno toliko da grem,na stranišče in si z muko skuham kavo,ki mi je še edino veselje,kava in čik.Ko napolspim,vidi različne epizode,zelo živo...kot bi gledal televizijo,kakor pridejo tudi izginejo.Ne čutim lakote.Partnerka me zmerja,da sem egoist,pa sem ji iskreno poizkušal razložiti kako trpim.Gor mi meče da sem z vsem nezadovoljen...saj je vse to res samo nič ne morem.V zadjem času sem resno začel razmišljati,da bi končal s tem življenjem,saj ne vidim nobenega upanja...imam občutek ,da sem vse zavozil in da nikoli več ne bom popravil,star sem 45 let.Zdaj sem tiho doma,ne govorim nič več.Servirano sem dobil,da tisti ki govori ne naredi,jaz sem pa prekleto resno mislil.Sploh ne vem kaj naj naredim,jutri imam zdravnika,zlagal sem se ,da imam gripo...Pa vseeno razmišljam ,da bi  mu vse skupaj povedal...strah me je ,da sem vse zavozil,tudi v službi ne vejo nič o tem.Ne vem ali sem si preveč naložil alikajsamo nič ne morem...spim leć+žim in blodim...To nisem jaz,tisti jaz ki se je še pred 6 meseci smejal,ljubil,delal...bil vesel.IMAM OGROMNO PRIJATELJEV,VENDAR NIMAM ENERGIJE DA BI JIM TORAZlagal,ker mi tko nebi noben verjel.Sploh ne vem kaj naj naredim da se izvlečem iz tega,tako bi se rad pa ne gre.Verjetno sem tudi popolnoma čustveno moten,Želel sem si pravzaprav samo mirnega življenja,da bi tudi mene gdo objel in mi sam od sebe povedal rad te imam...
Šest let sem lahko gore premikal,zdaj sem razvalina...Prav obupan sem ker ne vem kaj naj naredim,nimam moči,pa hočem da se nekaj premakne pa ne zmorem...Stolikimi stvarmi sem se ukvarjal ,ki so me veselile.Zadnjič sem šel na morje lovit ribe in po petnajstih minutah zaključil z zaključkom da tako ne bom nič ujel.To ni sem jaz..Res ne vem kaj naj...
Hvala
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 15:11 »

Zlatkofish pozdravljen.

Dobrodošel med nami. Hvala za tvojo iskreno izpoved.
Imam občutek, da si spoznal, da potrebuješ pomoč iz stiske.
Poglej prvo je treba priznat sebi, potem bližnjim ... biti iskren ...

Da si ozdravil alkoholizem vse spoštovanje!
Je pa prav alkohol pogosto "samopomoč" moških kadar se srečajo z depresijo.
Nažalost se nato razvije alkoholizem.

Zato prvo poišči pomoč strokovnjakov:
psihoterapija - zdravljenje skozi pogovor, predelava čustvenih stisk, spreminjanje vzorcev funkcioniranja
psihiater - zdravnik, ki ti predpiše zdravila po potrebi (antidepresivi, pomirila, stabilizator razpoloženja ..

Depresija je bolezen in potrebno jo je zdraviti, ni znak naše šibke volje!
Vpliva celostno na človeka, pobere energijo, voljo, smisel ... spal bi, najraje prespal življenje.
V pomoč tudi knjiga Depresija za telebane
http://nebojse.caprae.net/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=558&Itemid=2

Če imaš občutek, da se ti pojavljajo skozi življenje obdobja, ko bi lahko gore premikal in zmoreš vse,
in nato pridejo depresivna obdobja ... (takšna nihanja so značilna za bipolarno motnjo) ... pa
si poglej tudi na forum: www.bipolarna.si

Pogumno naprej  rozicodam depresijo se da premagat!

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #2 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 15:13 »

Kot bi brala zgodo, ki je bila že tukaj veliko krat povedana. Vsi občutki so nam znani. Šli smo/so skozi. Dobro, da si se odločil, da napiše tudi ti.  Si v depresiji. To ti lahko diagnosticiram tudi jaz.
TAKOJ poišči pomoč. Ker greš jutri k svoji os. zdravnici, ji povej vse kot si nam. Odkrito. Da se pomagati. Z zdravili in pogovorom.

P.S. Vsaka čast, da si nehal piti. Zmoreš zmagati tudi v tej bitki. oki
« Zadnje urejanje: sreda, 19. januar 2011 ura: 15:17 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
zlatkofish
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 16:29 »

Hvala vama,iskrena hvala.Zdaj sem se uspel zjokat in jočem.Prej nisem mogel...Bom jutri zdravnici to iskreno povedal.Tudi partnerki će bo hotela poslušati...vem da ima veliko srce ampak tudi čutim da me ima prekleto zadost.Ma saj sem vedel kje sem...veliko sem prebral,me je blo pa strah in me je.Preden sem nehal piti sem se leta nekako skrival za tem da sem depresiven  pa ćeprav sem vedel da sem alkoholik.O bipolarni motnji ne vem nič,je pa res teli vzponi in padci...Od tega da sem bil na robu brezdomca,do tega da sem brez problema prepotoval celo Avstralijo...spet padec ,zdaj kar naenkrat vodja proizvodje,pisat knjigo,se ukvarjat z milijon stvarmi.Spomnim se trenutkov ko sem napisal za knjigo pesmi...,nikdar v življenju jih nisem ne prej ne potem...Imam tudi blokado,da lažje napišem kot povem...,bom kar sprintal tale moj post in ga dal jutri zdravnici.Naj bo kar bo,mam v redu Direktorico ...ma ji bom povedal.Ona misli da imam gripo,pa v kar neugodnem trenutku sem šel na bolniško,samo res nisem več zmogu in me muči tudi to.Samo tak ne morem delat...kar glumim tja v tri dni.Ja,iskrenost...ravno to me je na aa ju rešilo alkoholizma.Zasluga ni moja to vem...Poznam moč skupine saj redno obiskujem aa sem tudi mentor in imam mentorja,res prijatelja ampak tako sem bil nemočen ,da tudi njemu nisem mogel...izogibal sem se ga.Ne vem zakaj,strah me je bilo da mi ne bo verjel.Nič mi ni pomagalo,zadnje čase sem bil na srečanjih otopel...
Hvala vam res iskrena hvala,tko nikakor ne morem živet.To moram spremenit,ne glede na službo,odnose...Tko res ne morem živet in poslušat saj si kot podnajemnik,nič ni od tebe...jaz pa čist nemočen
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #4 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 18:08 »

Ajoj kako vidim sebe v tvoji zgodbi in seveda se strinjam z predhodnicama z vsem napisanim.
Življenje nas res neprestano preizkuša in nas premetava ravno takrat ko mislimo,da je ves svet naš.
Danes si črnogled,prestrašen,jezen, ......Jutri še ne bo bolje oprosti a ne morem te potolažiti,da se naša bolezen hitro pozdravi.Pri nas je predvsem važno,da čimprej ukrepamo. Če bi to vedela 10 let nazaj bi mi bilo zelo veliko muk prihranjenih oziroma jih sploh ne bi bilo.Takrat nisem vedela,da obstaja ta ZLATI FORUM z mnogo srčnih ljudi,ki so mi pomagali po svojih najboljših močeh.
Doma se iskreno pogovori z ženo,vem da te ne razume in zato ti ne more pomagat.Moj mož ni vedel kaj se z mano dogaja pa sem mu lahko miljonkrat povedala svojo bolećino sem morala sama predelati.
Danes je drugače,mož še vedno ne ve kako zelo boli depresija( in srčno upam,da nikoli ne bo vedel) me pa vsaj pusti pri miru oziroma se jaz ne pustim vznemirjati.
Prijavljen
zlatkofish
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 19:16 »

Ne vem zakaj sem tako dolgo odlašal...pa sem vedel ,bral,pravzaprav me je blo pred partnerko sram ,strah itd.Podzavestno se ukvarjam z njo in ne s sabo,potem je pa itak vse narobe.No ja prvi korak sem naredil,jutri bom drugega sem se odločil.Šel bom k zdravniku.Najbolj me je zabolela beseda egoist,da ni večjega...pa vem da nisem.Niti nisem slabič,samo dopovedati ji moje stanje je nemogoče.Kakor bo hotla,jaz vem da ne morem več in moram nekaj narest.

Hvala
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #6 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 19:23 »

Res me veseli, da si se odločil. Bom držala pesti jutri.  oki

Če boš partnerki pokazal vse to, kar si napisal tu, bo razumela. Skoraj prepričana sem. Pa še nekaj. Zdi se mi, da si odgovoren moški (najbrž celo preveč), a boš moral biti tudi egoist. Se naučiti vzeti čas zase. Drugače dolgoročno najbrž ne bo šlo.
Prijavljen

alexx Afro 
aktivist
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 10

« Odgovori #7 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 21:56 »

Tudi jaz sem preživel podobne epizode in ne samo enkrat. Verjemi, da je prva pomoč antidepresiv in zagotovo deluje. Čez 14 dni boš že kot nov in se boš smejal tem mislim, ki ti sedaj hodijo po glavi. Človek sploh sam sebi ne more verjet, da lahko tako daleč 'v luknjo' pade...
Bi pa na tvojem mestu mogoče počakal z pogovorom z delodajalcem.. Konec koncev kaj jih pa briga! Če je gripa je pač gripa.. Saj je podobno samo, da tale naša gripa bolj možgane zadane Wink
Pa ne čakat na psihiatra, bo predolgo trajalo (razen samoplačniško). Enostavne antidepresive ti lahko predpiše že zdravnica v zdravstvenem domu. Če si bolj nemirne narave običajno (pod stresom) ti zna zelo pomagat Paroxat - deluje bolj pomirjujoče. Meni je ful pomagal. Bo že zdravnica svetovala...
Drži se!
Prijavljen
zlatkofish
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 20. januar 2011 ura: 19:17 »

Hvala vsem.
Danes sem bil pri zdravniku,povedal sem ji vse...ravno tako partnerki...,razumela je...,vem da niti slučajno ni vedela v kakšni riti sem.Dogovoril sem se ,da grem v ponedeljek v službo,saj ne morem obležati doma...,spet sem bil tako zaspan danes...Vem ,da tablete ne primejo takoj ampak ste mi dali upanje da bo boljše.Danes sem se pogovoril tudi z mojim velikim prijateljem in mentorjem na AA-ju in me absolutno podpira.Tudi on mi je razložil,da antidepresivi niso nobena prepovedana substanca.Povedal mi je zanimivo zgodbo,ki jo je slišal na Škotskem..."Ko vojska kapitulira in izobesi bele zastave,čaka kaj bo...nič drugega.Nekdo pride in pove kaj naj delajo"
Točno to je jaz sem moral kapitulirat.
Bi pa  vprašal,ker sem iz Nove Gorice in se baje člani tudi dobivate,bi prosil če mi kdo posreduje kak kontakt.Vem kaj pomeni moč skupine in se bi z veseljem udeležil kakega srečanja.

Hvala
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 20. januar 2011 ura: 19:30 »

Zlatkofish  oki vidiš kako se stvari odvijajo v pravo smer. Zagotovo ti je odleglo, ko si se pogovoril o svojih težavah, saj je to breme zelo težko nositi v sebi in se o tem ne pogovarjati.
Sicer ne vem zagotovo, mislim pa, da se novogoriška skupina za samopomoč nič več ne sestaja, saj je bila premajhna udeležba.

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,5070.100.html
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #10 dne:: petek, 21. januar 2011 ura: 07:57 »

.Dogovoril sem se ,da grem v ponedeljek v službo,saj ne morem obležati doma...,spet sem bil tako zaspan

pametno; tudi jaz sem ves čas delala, je bilo bolje tako zame. Če bi ostala doma...  ojoj
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
mojcika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 36

« Odgovori #11 dne:: petek, 21. januar 2011 ura: 16:41 »

Zlatko   wav boš videl, da bo kmalu bolje, poizkusi in se boš sam prepričal, poizkusit ni greh in malo potrpi, pa boš videl se boš kmalu  Grin

Držim pesti zate  pomisli rozicodam
Prijavljen

Nauči se cenit življenje, ki ti je dano in uživaj vsak trenutek
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #12 dne:: petek, 21. januar 2011 ura: 21:19 »

Zlatko, tudi jaz držim pesti zate, sem dala skoz tudi depresijo in ADji so me povrnili ponovno v veselo življenje. Dobro je, da te je zdravnica poslušala in da imaš podporo partnerke oki
Opozorila bi te samo na to, da ADji na začetku lahko povzročijo neprijetne stranske učinke, ki jih moraš prebroditi in ne obupati. Ni pa rečeno, lahko boš šel z lahkoto skozi to.

Drži se rozicodam
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #13 dne:: sobota, 22. januar 2011 ura: 05:26 »

ZlatkoF,...veliko volje,upanja,pozitivnega razmišljanja ti želim... rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar