FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 05. oktober 2026 ura: 23:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Lep pozdrav vsem! Jaz in moje mnenje o psihiatriji!!!  (Prebrano 2498 krat)
No fear
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: torek, 18. januar 2011 ura: 16:56 »

Sm mlad fant in se zdravim za "depresijo" Kot vsi tu vemo je depresija bolezen pri kateri "NAJ BI" prišlo do  sprememb v kemičnem ravnovesju nevrotransmiterjev v možganih oz. pomanjkanja serotonina in to "NAJ BI" povzročalo vse duševne motnje današnjega časa.
Stvar ki se imenuje kemično neravnovesje ne obstaja in ni bilo nikoli dokazano, saj ni niti dokazano kako bi moralo zgledat normalno ravnovesje v možganih, kaj šele nenormalno, kako bomo pol vedeli kako zgleda nenormalno in kako ga zdravit ( le ideja psihiatrov pač, saj je treba nekje postavit temelje psihiatrije in to zelo dobra ideja moram priznat saj zveni zelo znanstveno zato sem tudi jaz sam nažalost nasedel na to ), preizkušal sem veliko tablet jih zamenjeval, zviševal  doze svega in svašta a so me le psihično skoraj uničile, postal sem kot "zombi"-zelo popularen izraz za efekt psihiatričnih zdravil. No  to bi bilo to od mene za sedaj. Ne da se mi pisat kaj dosti o tem za prvič sem še preveč  napisal evo tukaj mate link, je le ena od številnih strani ki govorijo resnico, tisti ki želi naj si prebere in pove svoje mnenje...(www.sntp.net)

Lep pozdrav!
Prijavljen
harlekina
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157

« Odgovori #1 dne:: torek, 18. januar 2011 ura: 18:14 »

nekak tak je tut moj osebi pogled na tozadevno diagnosticiranje in predpisovanje psihoaktivnih bonbonckov, ampak tega mnenja ne vsiljujem nikomur....vsak si ima pravico oblikovati lastnega....
Prijavljen
a*n*a
gost
« Odgovori #2 dne:: torek, 18. januar 2011 ura: 18:33 »

jaz osebno sem tudi takega mnenja, ker za vsako depresijo so nekje vzroki
če bi bilo krivo kemijsko neravnovesje bi potem vsakemu AD  izboljšali počutje.
V 14.  letih sem imela že  celo vrsto AD in  tudi visoke doze, vendar  se po nobenem nisem
počutila ok. samo za životarit.
sedaj delam na sebi intenzivno in dobila vsaj malo veselja do življenja.
LP
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #3 dne:: torek, 18. januar 2011 ura: 18:50 »

Psihiatrija je nujna veda današnjega časa, in verjamem, da v možganih pride do nekega kratkega stika. AD-ji pomagajo...preveč ljudi tu gor poznam, ki so jih zdravila spravila spet v življenje, da bi se upala trditi, da so samo blažev žegen. Seveda pa spreminjanje vzorcev obnašanja naredi največ dobrega.

Moje mnenje je, da psihiatrija mora obstajati, le da moraš tudi sebe spremeniti. Pa zelo previden je treba biti pri izbiri psihiatra/psihoterapevta. Mora biti res educiran na visokostrokovnih ustanovah.

Prijavljen

alexx Afro 
No fear
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 18. januar 2011 ura: 19:48 »

Delovanje antidepresivov bi jaz komot pripisal veri pacienta v njih ker ta namreč verjame da mu pomagajo mu pol "pomagajo", to je tako imenovani placebo efekt, vendar so stranski učinki vseh psihiatričnih "drog" zares zelo neugodni da ne govorim o prenehanju jemanja in odvajanju od njih, nočem nobenemu nič vsiljevat vsak naj dela po svoji glavi vendar to je moje osebno mnenje in sem ga pač iznesel.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: torek, 18. januar 2011 ura: 19:55 »

A nastejem miljon stranskih ucinkov razno raznih zdravil?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
No fear
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 18. januar 2011 ura: 20:07 »

Ma glej ne mi niti govorit, povej mi pa samo 1 zares pozitiven učinek če ga dobiš??? Ja treba je malo odpret oči glede  vsega tega, kaj mečemo vase saj je to naše telo in naše zdravje.
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #7 dne:: torek, 18. januar 2011 ura: 20:40 »

Vsak človek je drugačen in tudi ista bolezen se pri vsakem človeku drugače obnaša.
Meni so antidepresivi povrnili vero v življenje in zato ga ni človeka,ki bi mu verjela nasprotno.
Vsakodnevno zmečemo v svoje telo ogromno smeti in lahko v nedogled razpravljamo o pozitivnih in negativnih učinkih za ogromno stvari .
Vsak za sebe ve kaj mu odgovarja  oki
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #8 dne:: torek, 18. januar 2011 ura: 20:49 »

biki... oki clap rozicodam
Prijavljen

alexx Afro 
Lado
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 238

« Odgovori #9 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 12:25 »

Meni je moj zdravnik rekel, da bi tisti, ki bi dokazal točno definicijo zza depresijo, dobil nobelovo nagrado.
Prijavljen

Nikoli ni tako, da nekako nebi bilo
aktivist
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 10

« Odgovori #10 dne:: sreda, 19. januar 2011 ura: 22:05 »

Tudi jaz prisegam na antidepresive kot prvo pomoč. Meni so rešili življenje in še danes vem, če se v življenju dogodi karkoli, si z antidepresivi kot 'prvo berglo' lahko pomagam, da zopet postanem aktiven in zaživim normalno. Je pa potrebno 'zadeti taprav ad'. Jaz osebno sem poskusil Ecytaro pa sem bil še slabši (še bolj nervozen). Paroxat mi je pa umiril noči (uravnovesil spanje) že po dveh dneh (samo 1 tbl/dan), ostao je pa samo sledilo Smiley Definitivno ad-ji niso placebo in delujejo!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar