FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 21:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Čudni panični napad?  (Prebrano 8901 krat)
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #20 dne:: sobota, 12. marec 2011 ura: 18:49 »

cvetkus nimamo kej druga, kot da upamo da mine, tudi men se to dogaja, s tem da se mi še kej zavrti, pa stisne, včasih sem si meril pritisk ko zmešan, sedaj pa sem že "clean" par dni, sem se odloču da si ga bom manj miru in si ga že par dni nisem, sicer se nič boljše ne počutim ampak vseeno, grem tečit, grem ven, čeprav je tesnoba grozna ko grem kamorkoli, ampak se prislim in grem, tako probaj ti to ignorirat, vem da je nemogoče, ampak pač upaj da mine in ko mine bodi vesel. Pa že več kot 14 dni nisem vzel nobenega pomirjevala, čeprav me psihična odvinsot matra, bi ka kr vzel, ampak se držim nazaj, ker vem da tle ni rešitev, upajmo da bomo enkrat taki kot smo bli, brez teh strahov in vsega tega, upajmo da bodo sproščanja kaj pomagala, lp
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 153

« Odgovori #21 dne:: sobota, 02. april 2011 ura: 14:07 »

zopet en problem Cheesy

Zadnje dni nemorem zasapti. Ležim v postelji eno pol urce pa nič tudi do urce. Ne morem zaspati, zopet čutim utrip itd... Spim pa po 5-7ur. Ko grem spat oz. ko zaspim dobim večkrat neki cmok v grlo in ko požerem slino (pred tem dobim ful neki pritisk), potem mi začne srce močje biti. To se zgodi večkrat na noč.

kaj je to? Ko pa zaspim pa je vredi vse. Tudi ko treniram je vse super itd...

lp Sad
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.154

« Odgovori #22 dne:: sobota, 02. april 2011 ura: 17:18 »

Cvetkus mogoče je le kakšna posledica obremenitve zadnjih dni.
Poskušaj s kakšno tehniko sproščanja,kakšen pomirjujoč zeliščni čaj,..
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« Odgovori #23 dne:: četrtek, 14. april 2011 ura: 19:12 »

cvetkus, malo poglej na hrvatski forum kjer se nekaj dogaja, boš zelo pomirjen  sesmejem

http://www.forum.hr/showthread.php?t=156385
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: petek, 29. april 2011 ura: 22:29 »

Hvala, sem prečekiro malo hrvaški forum, vidim, da majo tudi oni podobne težave.

Je pa finta v tem, ko hočem zaspati, me vedno v želodcu malo nekaj prime (nevem kako bi opisal to) pa morem slino al pa vdihnoti fejst nekaj takega, da se pomiri (nevem, če se mi srce takrat malo ustavi al kaj bi bilo)?

Zelo neprijeten občutek. Zanimivo je to, da ko športam, tega občutka ni (no upam, da lahko potrkam po lesu), da paničnega napada nisem imel že kar lepi čas. Vidim, tudi, da verjetno na to vpliva hrana (soleno, sladko...)

To kaj pa se mi dogaja zdaj že kak mesec, vsak dan tak (lahko tudi večkrat se to zgodi), zelo zelo neprijeten občutek. Se komu to tudi dogaja?

Aja pa še bolečina, ki se mi dogaja včasih, boli me v hrbtu, pa se bolečina prenaša po celem hrbtu, potem se premakne celo v čeljust, zelo čudna bolečina
LP
« Zadnje urejanje: petek, 29. april 2011 ura: 22:43 od cvetkus » Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: sreda, 06. julij 2011 ura: 22:15 »

dober dan vsi.

Zopet se mi je pojavil napad pred 2 dnevoma. Ko smo igrali košarko, mi je postalo slabo (oz mi ni bilo dobro v želodcu), pa še to je da zdaj že tri tedne spim po 6 do 6,5 ur na dan (pa še v petek in v soboto smo ga malo žurali sem bil totalno nenaspan!!!), ker se vsako jutro zbudim, da grem delat. Ni nekih psihićnih naporov, vsaj za zdaj še (čeprav ko šef pride do mene mi ni vseeno Cheesy).

V glavnem stara fora, bilo mi je slabo začutil sem utrip, nakar sem rekel, da več ne bom igral košarke in sem šel domov. Dobil sem občutek kot, da ne morem dihati prav (čeprav je trajalo samo 5 sekund). Mislil sem, kot da me bo pobralo.

Stopil sem do avta se odpeljal domov, prišel domov bilo je že boljše (med tem sem vzel en rupurut), šel sem na veliko potrebo in sem se počutil že skoraj normalno. Potem smo šli še čez 15 minut na tenis (dvojice) in potem je bilo že normalno!

No danes, sem šel igrat tenis (včeraj smo bli na lentu prišli domov ob tričetrt na ena zbudil sem se ob šestih), prišel domov, ob petih sem šel spat za kako urco in pol, potem pa na tenis. Nisem se mogel premikati normalno, že ob najmanjšem šprintu mi je pulz narastel sigurno na 180. Čutil sem ga vsepovsod, od vrata glave (no najbolj tu). Kar me je zelo iritiralo. Katastrofalno sem se počutil. Čeprav sem odigral vse do konca. Pulz sem res čutil vsepovsod (pa še pasti mi ni hotel takoj). Zdi se mi kot da, mi spanje ni koristilo, da sem celi medli še, nevem, kakšno je Vaše mnenje?

Lp
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 06:26 »

kaj pa vem... mogoče dejstvo, da je bilo +30, kaj pripomore k razlagi?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
pipi :D
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 554

« Odgovori #27 dne:: petek, 08. julij 2011 ura: 09:42 »

dokler boš polagal pozornost na to kaj se dogaja v telesu se bo to samo stopnjevalo.
s paniko je treba tako, da jo enostavno sprejmeš in delaš naprej tisto kar si počel.
ko se boš to naučil si zmagal. rozicodam
Prijavljen

pipi Grin

Lahkovernost, ubija.
Juncek
gost
« Odgovori #28 dne:: petek, 08. julij 2011 ura: 22:28 »

Slabost je lahko od vrocine, lahko pa je simptom in sicer ko telo potrebuje vec energije v misicah kot ponavadi, preusmeri vso energijo v misice in ugasne za tisti moment nepomembne zivljenjske fukcije, med katerimi je tudi prebava, zgodi se to, da se prebava v zelodcu ustavi, vsebina zelodca pa zavre, kar povzroci slabost, glede na to, da si igral kosarko po taksni vrocini, se je prav gotovo tudi to zgodilo, kar je tudi logicno in normalno, potem je pa jasno, da ko ti postane slabo internaliziras svoje misli na svoje telo, postanes pozoren na srce in dihanje, ki je NORMALNO da je pospeseno, utrip mocan in hiter...itd...vendar se sam ustrasis, da bo kaj narobe, kar je normalno, saj imas anksiozo, a vendar s tabo ni bilo nic narobe, se vedno zivis in to ti mora predstavljat eden dokaz vec, da bo tudi v bodoce tako, skratka, da bos zivel!!! in prezivel kljub slabosti in razbijanju srca, vse to je normalni odziv na potrebo organizma...

Jaz sem zadnjic ravno tako dozivel podobno kot ti na beahwolleyu in sem se moral coolirat ob igriscu po 1 uri igre, ko sem naredil vaje za relaksacijo z dihanjem, sem potem igral se 2 ure po vrocini...a vendar ko sem domov prisel, sem imel simptome anksioze in se nisem pocutil dobro, od takrat nisem sel igrat, a vendar vseeno tecen vsak vecer...in se pripravljam, da bom sel zopet...ne da se bojim, ampak rad bi se pripravil malo bolje na malo vecje napore...10 let namrec nisem nic migal, pred tem sem se pa s sportom ukvarjal 15 let, na koncu ze polprofesionalno, sam so me poskodbe ustavile.
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 20:43 »

hvala za spodbudne odgovore.

Mam pa še eno vprašanje. Vedno, skoraj VEDNO se mi zgodi, da ko grem spat, ko že skoraj spim, dobim občutek da mi srce neha biti (takrat ko vdihnem je zopet normalno in kar je pomembno sem ugotovil, da morem tudi pogoltnoti slino), seveda, vem že včasih zadržati ta napad in ga čem dobiti pri bitji srca (dam prste na vrat in čutim utrip), vidim, da gre normalno.

Včeraj se mi je to zgodilo kakih 5 krat ko sem šel spat, vedno mi je razbijalo po tem srce na puna, obupen občutek!!! Takrat nisem mogel zaspati še eno uro in pol po tem ko sem se odpravljal spat. Ko sem šel čez uro in pol spat pa je bilo vse normalno!!!!

še utrip čutim skoraj vedno prej ko grem spat.

LP
Prijavljen
sopotnica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 126

« Odgovori #30 dne:: sobota, 16. julij 2011 ura: 22:00 »

Vsekakor je treba dat skoz osnovne preiskave - pregled krvi, urina, EKG ..., splača pa se poskusiti tudi s kakšnim pomirjevalnim čajem pred spanjem - kamilice, baldrijan ...
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: nedelja, 17. julij 2011 ura: 08:36 »

preiskave so bile narete lani oz. predlani ko se mi je enako dogajalo ali pa še hujše! Cheesy Vse je bilo v mejah normale. Nevem kaj je narobe.....
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #32 dne:: nedelja, 17. julij 2011 ura: 09:08 »

Nevem kaj je narobe.....

Nič, samo tvoj strah pred spanjem....vse to poveča simptome...predaj se lepim mislim in ne misli
na razbijanje in ustavljanje srca, saj kot sam opaziš, je potem vse OK... pomezik
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Rosi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 10

« Odgovori #33 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 10:22 »

preiskave so bile narete lani oz. predlani ko se mi je enako dogajalo ali pa še hujše! Cheesy Vse je bilo v mejah normale. Nevem kaj je narobe.....

Ne skrbi,če so bile preiskave narejene je strah odveč, imel sem iste probleme kot sedaj praviš ti, pred cca. 2 letoma nazaj oz. še manj. Kaj se ti dogaja je strah ,ki je ostal v tebi oz. podzavestno, Če boš šel v posteljo z mislimi kaj se ti lahko zgodi oz. kaj se ti je ,VERJEMi da se ti bodo dogajale takšne in podobne stvari. EN NASVET ,ki je pri meni pomagal,ko se ti bo kaj takšnega zgodilo, vsedi se za 10-15s zadihaj globoko 2, 3 krat ,boš videl kar naenkrat bo vse OK oki SAMO NE DELAT PANIKE!!! wav
Prijavljen
cvetkus
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: petek, 16. marec 2012 ura: 11:58 »

Evo dober dan.

naj povem, da se mi zpoet novalja tisto, kar je opisano čist na začetku, samo razlika je v tem, da sedaj ko zaspim ali ko sem tik pred tem, kar naekrat zadržim dih, te pa mi nevem, zopet ne morem požrti sline al kaj, pa mi pulza nabije tak, da ga čutim po celem telesu, ki se umiri v roku 10-30s, ostane pa vseeno močen utrip kako minuto, nakar se mi lahko zopet enako ponovi v roku parih minut, ko čem zaspati.

Se mi zgodi tudi včasih podnevi, samo resssss redkooo kako desetino od vsega al pa še manj se mi zgodi čez dan, vse je povezano tik pred spanjem, pa naj bo to popoldanski ali pa večerni.

je pa pohvalno to (vsaj zaenkrat), da ob napori ko čutim srce ne zapaničarim, ampak delam kar dalje, pa včasih čutim kako močno in hitro mi bije srce včasih pa pozabim enostavno na njega Cheesy

Tisto pa me trenutno zelo iritira. Ve kdo kako rešitev? Hvala vsem, da poslušate vedno skoraj iste težave od mene  razlagam
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar