FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 05. oktober 2026 ura: 23:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaj bi to bilo??  (Prebrano 1597 krat)
pupikaa
gost
« dne:: torek, 11. januar 2011 ura: 15:03 »

ojla vsem.nisem nova.imam že odprto temo o tem kaj se mi dogaja doma.in sicer kaj storiti.
zdj pa me nekaj časa nekaj druga skrbi.ko eno stvar naredim,vem da jo,in potem čez kako minuto razmišlam ali sem nrdila.in potem čez nekaj časa spet in tako je vsak dan.npr zaklenem hišo,pa pridem nekam pa razmisljam a sem jo zaklenila,pa si recem ja sm jo,pa spet razmišljam a sem jo.tako dolgo da grem pogledat in se prepričam.potem recimo vržem smeti v kos,pridem v hišo čez nekaj časa razmišljam a sm vrgla,pa vem da sm vrgla,ampak mi ne da miru grem pogledat.potem nekaj pospravim pa čez nekaj časa razmišljam a sem nrdila to pa ono.pa si recemja sm,vse je ok,ampak si ne morem kaj da grem pogledat in se prepričat.

pa take stvari se mi dogajajo vsak dan,pa ne vem zakaj.ko dobro vem nekaj sm nrdila,ampak mi nekaj mi ne da miru in razmislajm o tem potem in se hodim prepričevat.pa to bilo kaj naredim.sploh ni važno kaj.
a ve kdo kaj bi to bilo?zakaj se mi to dogaja?ker to se mi nikoli ni,zdj kaka dva mesca.
res nevem kaj nj nrdim da bo boljše.a je mogoče to povezano kaj s em kar se dogaja doma.kar sem napisala že pod temo prej.
hvala za odgovore
 Smiley
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #1 dne:: torek, 11. januar 2011 ura: 15:10 »

Mene to malo spominja na blago OKM pupikaa. Kaj če bi se posvetovala z psih.  kiselnasmeh Poglej še tu...http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=189&Itemid=2
« Zadnje urejanje: torek, 11. januar 2011 ura: 16:53 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #2 dne:: torek, 11. januar 2011 ura: 16:31 »

Pupika preveri malo pri sami sebi, lahko da si toliko z mislimi drugje (skrbi, scenariji, tuhtanje, premlevanje), da delaš določene stvari avtomatsko in šele kasneje pomisliš na njih ali so spoh narejene ...

Poiskusi vaditi, da si z mislimi TUKAJ IN ZDAJ in se zavedati tega kar počneš, posvetiti pozornost opravilu, ki ga počneš. Na ta način boš VEDELA, da si nekaj naredila, hkrati pa boš bolj umirjena, ker v mislih ne bo skoz potekal filmski scenarij vsega mogočega ...

Pogosto namreč nezavedno premlevamo non-stop stvari ki nas tarejo in pozabimo "živeti" tukaj in zdaj, videti soljudi, videti naravo okoli sebe, bit polno pozorni na situacijo v kateri se nahajamo.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
mojcika
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 36

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 20. januar 2011 ura: 13:33 »

To se je tudi meni dogajalo kratek čas, po nasvetih so to nekako poimenovali pregorelost ali sprememba kemije v možganih zaradi kakršnegakoli dejavnika stresa in šoka, se pa to uravna, z AD ji pomaga ali pa da delaš na sebi, da se čim manj sekiraš in si umirjena.....

Jaz sem sedaj super, pazi nase pupikaa in ne obupaj, veliko jih ima tukaj take simptome....kakor tudi pozabljivost, nezbranost, nekoncentracija, težko razmišljanje in tako naprej... se da uredit

Upam, da ti uspe    pomezik rozicodam
Prijavljen

Nauči se cenit življenje, ki ti je dano in uživaj vsak trenutek
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 20. januar 2011 ura: 17:07 »

Tudi mene je to prvo psihiater vprašal: Sofia, ali preveriš ali si ugasnila ogenj? Jaz: ja itak. On: kokrat? Jaz: khm.......prevečkrat  sesmejem (3-4x). Pa je takoj vedel, da gre za OKM.

Isto je s hišo....100x preverim, ali je zaklenjena, ali je vse ugasnjeno (sveča ipd.,) ali so živali not.... včasih traja, da se spokam v avto 10 minut!

Aja, no ko pa sem v avtu, pa itak 3x preverim, ali imam v nevtralu, ko stojim pred semaforjem, ali so luči prižgane ipd.

Tak, da, ja, to je od preveč razmišljanja, sekirancije, živčnosti in nezaupanja vase! Zdaj sem na AD, kjer itak trpim kot konj, ampak se poskušam čim manj obremenjevat kaj in kako, dokler ne primejo AD.

Če imaš psihiatra, se pogovori z njim ali s kako drugo strokovno osebo.  oki

Lp-Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar