FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 22:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 ... 26   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Mieaid  (Prebrano 77080 krat)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #140 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 13:12 »

pa saj čist do mm natančno verjetno ni treba prevest?

http://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cevelj_%28dol%C5%BEinska_mera%29
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #141 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 13:19 »

Sofie, sorry, sm ti glih pisala zs, tm maš tud odgovor(in pa vpr seveda in bi bla zlo vesela, če bi dubla odg, sam če te pa nadlegujem, pa sam povej)

Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh?

DRAGA MIEAID............... NIKOLI ME NE NADLEGUJEŠ PO ZS!!!

sploh pa, kdorkoli rabi kak nasvet, ko je v stiski, me nikoli ne nadleguje (to sm zdj že drugič fasala takšno opravičilo, zato prosim, folk, tle smo, da si pomagamo - in jst bom vsakomur, ki bo želel in če bom lahko!!!!!!!!!)

Lp Sofie - bom ti odgovorila na ZS
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #142 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 15:18 »

Arwen kiselnasmeh

Sofie kiselnasmeh

Shocked
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #143 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 15:47 »

Mieaid, kaj če bi vseen poskusila? lahko kaj zgubiš? In kaj pridobiš?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #144 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 16:49 »

Sej, pri nekaterih poklicih je kompliciranje (natančnost, premišljenost) tudi prav zaželjena lastnost, veš. In pri prevajalstvu določena mera kar prav pride.
Zdaj konkretno ne vem, za kakšne vrste besedilo gre pri tebi - če je bolj umetniške narave in točnost podatka ni bistvena, potem bi decimalke res čudno zgledale. Če bi npr. pisalo: Gospa Juliette je vsak večer pred spanjem prehodila kilometer. in bi to prevajali v angleščino, ne bi rekli, da prehodi 0,621 milje, temveč bi se zdela boljša rešitev, da prehodi dobre pol milje.
Ma kaj bi feet ustrezalo naši enoti čevelj? Mogoče je tu rešitev.
Drugače je pa pri prevajalstvu tako kot drugod - pomembna je kilometrina opravljenega dela. Samo ta ti nudi potrebno samozavest in samo tako lahko napreduješ. Priložnost kot je ta natečaj je idealna za nabiranje kilometrine, ker v bistvu ne nosiš nobene odgovornosti, saj ne gre za neko naročilo, in lahko super vadiš. Naletela boš še na stotine primerov, ko se ti bo ustavilo in ne boš vedela, kaj bi bilo najbolje naredit. Vedi, da je to normalen del procesa učenja (pa tudi izkušenim prevajalcem se še zgodi) in da ne gre za ekzaktno vedo, kjer bi pravila vnaprej natančno vse določala, včasih moramo rešitev pač najti sami, pomembno pa je, da veš, zakaj si se odločila zanjo in da jo znaš ustrezno argumentirati. In to je vse.
Pa še to: v Izoli potekajo običajno v začetku oktobra vsako leto nekajdnevne prevajalske delavnice, ki jih sponzorira JSKD. To je super priložnost za učenje, saj so mentorji izkušeni prevajalci, ki ne le da pokažejo številne načine, kako do dobrih rešitev prevajalskih orehov, temveč nesebično delijo tudi svoje osebne izkušnje s procesom učenja prevajanja. Pa tudi marsikakšen koristen kontakt se tam lahko vzpostavi...
Če boš zainteresirana, ti lahko več povem v ZS, da ne bova zdaj tu vseh utrujali s prevajalstvom.

M., če čutiš, da te ta stvar privlači, je ne izpusti iz rok!
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #145 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 17:08 »

Arwen jst gledam z drugačnega kota na stvar: sm dovolj 'na nivoju' tega ali ne...ker mislim, da je brez veze neki poskušat če že vnaprej vem, da je stvar veliko prevelka zame....ne vem

Juliette
premišljenost je zadnja lastnost, ki bi jo pripisala sebi, in če bi se ravnala po moji natančnosti, bi pretvorila podatke v do tisočinke natančno, kar pa mi zdrav razum(ki ga neki le še imam) govori, da to ne bi blo ravno najboljša ideja kiselnasmeh
Drgač pa vem za tisto v Izoli(moji prof so zraven), sam mam za september in oktober že tako tolko stvari v načrtu, da ne vem če bom sploh tisto, kar je nujno nardila v roku tak da....sej neki sm razmišljala tud o tem, sam sm se rajši odločla, da mogoče naslednje leto (če bo vse po sreči)
Prijavljen

Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #146 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 18:37 »

Ja saj, Mieaid, če želimo lahko vedno vztrajamo samo pri negativnostih pri sebi - te imamo pa prav vsi.
 Pri neki drugi vrsti besedila bi bila tvoja natančnost (lahko ji rečeš tudi kompliciranje) pač zelo primerna, pri tej pa vidiš, da si znala v sebi poiskati tudi drugo lastnost (lahko ji rečeš tudi zdrava pamet) in ustrezno zaznala, da sem to ne paše.  kiselnasmeh Vedno iščemo kompromise in neka ravnovesja.
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #147 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 20:31 »

Mieaid se zahvaljuje vsem za podporo tuki, čeprav se mogoč ne zdi, ampak Mieaid je ful hvaležna vsem rozicodam

Glede natečaja bom pa poskusla odgnat dvome, nenazadnje ma Arwen prov in ni kej velik za zgubit, čeprov....

...
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #148 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 06:07 »

nič "čeprov"  ne  Smiley - korajža velja  oki rozicodam
Prijavljen

Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #149 dne:: petek, 22. julij 2011 ura: 10:49 »

korajža velja  oki rozicodam

oki clap clap
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #150 dne:: sobota, 23. julij 2011 ura: 23:08 »

Ja samo....kje se dobi/kupi korajzo Huh? Shocked Smiley
Prijavljen

Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #151 dne:: sobota, 23. julij 2011 ura: 23:24 »

Mieaid! rozicodam

Jaz sem tudi ena velika strahopetka, zato te zelo razumem. Ampak, ker vem, da je tudi meni že uspelo nekaj stvari, ki sem se jih bala in se me drugi spodbujali, vem, da bo tudi tebi.

Jaz verjamem vate!
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #152 dne:: nedelja, 24. julij 2011 ura: 01:38 »

Mieaid! rozicodam

Jaz sem tudi ena velika strahopetka, zato te zelo razumem. Ampak, ker vem, da je tudi meni že uspelo nekaj stvari, ki sem se jih bala in se me drugi spodbujali, vem, da bo tudi tebi.

Jaz verjamem vate!

Tudi jaz verjamem vate in vem,da ti lahko marsikaj uspe rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #153 dne:: nedelja, 24. julij 2011 ura: 06:09 »

Janja, Suzy hvala

Ironično je, da lahko drugi verjamejo v Mieaid in Mieaid tud verjame v vse druge, sam sama vase pa ne more, enostavno se ji zdi premala stvar, premalo vredna za kaj takega kiselnasmeh  Shocked
Prijavljen

Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #154 dne:: nedelja, 24. julij 2011 ura: 07:00 »

Mieaid, brez zamere... v postih si ženska, v profilu imaš MOŠKI ?

drugače pa, saj je vseeno, kaj "si"...

Glej, z delom se kalimo, nabiramo izkušnje,... misliš, da je meni v začetku, ko se nastopila službo bilo lahko.. tudi jaz nisem ravno zaupala vase.. pa to je ja čisto normalno... po faksu sem bila čisti teoretik, v praksi pa  zvizgam.. ampak vse je steklo, ko sem videla, da drugi ne vedo kaj dosti več od mene  pomezik..spelješ prvo zadevo, drugo.. etc.. samozavest raste.. in danes mi te samozavesti v sebe nihče ne more vzeti.. no, je pa res, da imam za seboj že nekaj kilometrine (feet-ov.. pomezik=)

zato, res .. ne boj se.. nimaš NIČ za izgubiti.. nihče te ne bo "grdo" gledal, če poskusiš.. sicer si pa še mlad(a).. in to ti je lahko opravičilo  pomezik...

zato, v akcijo  wav  in res... glavo gor
Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #155 dne:: nedelja, 24. julij 2011 ura: 08:57 »

Korajža pride spotoma!
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #156 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 12:11 »

Brez zamere Tačka, ni namenjeno, da bi s tem kogarkoli zavajala, imam svoje razloge za to, med drugim tudi, da se enostavno tako počutim: nekje vmes (ne resno, dejansko je blo obdobje, ko se mi je v glavi porajalo vprašanje, če nism lih obratno od tistga, kar mislim, da sm(da ne omenjal, če sploh sm))

Drgač pa se strinjam, da samozavest raste z vsako 'zmago'(opravljenim delom...), hkrati pa pada z vsakim porazom(neopravljenim delom...) in Mieaid se to drugo praktično že vse življenje dogaja, to pa zato ker vse življenje sprejema napačne odločitve

Bi verjeli nekomu, da se trudi, čeprav se ne trudi, a se trudi, da bi se trudil?
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #157 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 12:13 »

Mieaid se to drugo praktično že vse življenje dogaja, to pa zato ker vse življenje sprejema napačne odločitve

ne verjamem!  ne

kaj pa prijava v forum? obžaluješ? zihr da ne!
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #158 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 12:34 »

Si, Mieaid, SI  Smiley rozicodam

in Mieaid se to drugo praktično že vse življenje dogaja, to pa zato ker vse življenje sprejema napačne odločitve

tudi jaz dvomim v to  kiselnasmeh

Bi verjeli nekomu, da se trudi, čeprav se ne trudi, a se trudi, da bi se trudil?

jp
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #159 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 13:07 »

Arwen ti si en tak velik sunny srce-utrip  Kiss rozicodam  Smiley (bolj ko razmišljam, s čim sm si zaslužla tvoje zaupanje, manj mi je jasno  ojoj)

Sm, sam vprašanje kaj-Mieaid loser al loser Mieaid

Joj Sofie, o moji odločitvi za prijavo v ta forum bi se dalo pa še mnogo razpravljat. Tuki gor sm spoznala velik stvari, mnoge prepozno, mnoge pa bi bilo bolje, ko jih ne bi nikol. Je pa res, da je večina ( Huh?) folka tuki gor zloooooooo vredu

Prijavljen

Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 ... 26   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar