FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 20:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3] 4 5 6 ... 26   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Mieaid  (Prebrano 77036 krat)
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #40 dne:: četrtek, 23. junij 2011 ura: 18:30 »

Mieaid noben ne razume...še sama sebe ne
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #41 dne:: četrtek, 23. junij 2011 ura: 18:35 »

Mieaid noben ne razume...še sama sebe ne

Razumeti sebe je najtežja naloga mieaid.  rozicodam

Prijavljen

alexx Afro 
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #42 dne:: četrtek, 23. junij 2011 ura: 18:45 »

Pa se sploh kdaj uspe razumeti?....
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #43 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 06:25 »

tudi prav  kiselnasmeh potem pa tako rečem: tolele

Mieaid se trudi, res se trudi, pa se vse kar naredi izkaže za napako. Ena napaka za drugo, jo zbija na tla, nižje in nižje. Zato Mieaid beži od realnosti, beži od napak. Mieaid ne mara napak, vendar se sprijazni z njimi, ker napake so samo v realnem življenju, ne tam kjer je ona doma. Mieaid bi bila rada lik iz zgodbe, izmišljen lik, četudi z največjimi napakami na svetu, preprosto zato ker je ve, da se konča, da bo kljub vsemu na koncu vsega konec, da bo še vse vredu
Mieaid je brez čustev. Mieaid joka in se smeje pred tv, pred računalnikom, pred slikami; pred resničnimi osebami je vse v najlepšem redu, je vse ok, ni ne smeha ne solz in izraz na obrazu že na daleč nemo kriči:Ja, tako bo kot ti hočeš, samo pusti me že pri miru. Mieaid ima vse rada pa tega nikomur ne pokaže, ker se boji razočaranja. Raje je kruta in reče stvari, ki jih ne misli, samo da jo pustijo pri miru, da je sama, ker samo sama sebi lahko zaupa. Mieaid občuduje vse tiste zgodovinske junake, ki so se kakorkoli uspeli zapisati v zgodovino, ker so imeli pogum, da so nekaj storili, da so se zavzeli zase in svoje mišljenje. Sprašuje se od kod njim toliko poguma.
Mieaid ne prenese realnosti, ker realnost boli, hkrati pa je Mieaid sestavljena iz strahu, ker ve, da je realnost edino, kar resnično obstaja. Ve, da je domišljija, so zgodbe, ki ne obstajajo, da je sama, hkrati pa je brez slednjega kot riba na suhem. Mieaid je sama, je hodeči strah, ki blodi po svetu, med ljudmi, med zgodbami in se izmika vsakršni odgovornosti. Noče obstajati v realnosti. Je sama, ker tako hoče, je sama ker tako najmanj boli, ker je tako najbolj preprosto, ker tako nikogar ne moti in nihče ne moti nje. Mieaid se ne zaveda, koliko jutranjih vzhodov je že zamudila, koliko lepih trenutkov je vrgla v veter in kaj vse bi lahko dosegla z eno samo besedo. Mieaid trpi v svetu, kjer ji nihče nič noče, a tudi nihče ne razume. Trpi, ker ne ve kako biti sama s sabo v resničnem svetu. Mieaid ne zaupa resničnosti, ne zaupa ljudem, ki stoje pred njo. Vsak ima skrite namene in nihče ni ob njej brez, da bi imel od tega korist. Mieaid je zmedena, ko ji hoče nekdo pomagati. Mieaid ni navajena, da ji kdo govori kakšna je, Mieaid ni navajena odzivov. Navajena je biti nema publika, ki samo spremlja dogajanje, kjer njeno dejanje, dogajanje in čustva nič ne štejejo, kjer se ji ni treba truditi in kjer je lahko taka kot je. Mieaid hoče pomoč, rabi pomoč, pa v realnem svetu ne zna, ne ve kako prositi zanjo. Ker ve, da ko dobi pomoč, se bo morala posloviti od zgodb. Mieaid je žalostnovesela. Mieaid je zasvojena. Mieaid je nora. Mieaid izgublja razum. Mieaid je izmišljena. Mieaid je usmiljenja vredna. Mieaid ima več usmiljenja do koščka smeti, kot sama do sebe. 
In vse kar si Mieaid želi je sanjati ponoči in živeti življenje podnevi

Mieaid je žal za vse

je opis mene....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #44 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 07:38 »

majejd.... to sem tudi vse jst:

MieaidSOFIE se trudi, res se trudi, pa se vse kar naredi izkaže za napako. Ena napaka za drugo, jo zbija na tla, nižje in nižje. Zato MieaidSOFIE beži od realnosti, beži od napak.

MieaidSOFIE bi bila rada lik iz zgodbe, izmišljen lik, četudi z največjimi napakami na svetu, preprosto zato ker je ve, da se konča, da bo kljub vsemu na koncu vsega konec, da bo še vse vredu

MieaidSOFIE je brez čustev. MieaidSOFIE joka in se smeje pred tv, pred računalnikom, pred slikami; pred resničnimi osebami je vse v najlepšem redu, je vse ok, ni ne smeha ne solz in izraz na obrazu že na daleč nemo kriči:Ja, tako bo kot ti hočeš, samo pusti me že pri miru. MieaidSOFIE ima vse rada pa tega nikomur ne pokaže, ker se boji razočaranja. Raje je kruta in reče stvari, ki jih ne misli, samo da jo pustijo pri miru, da je sama, ker samo sama sebi lahko zaupa.

MieaidSOFIE ne prenese realnosti, ker realnost boli, hkrati pa je MieaidSOFIE sestavljena iz strahu, ker ve, da je realnost edino, kar resnično obstaja. Ve, da je domišljija, so zgodbe, ki ne obstajajo, da je sama, hkrati pa je brez slednjega kot riba na suhem. MieaidSOFIE je sama, je hodeči strah, ki blodi po svetu, med ljudmi, med zgodbami. Noče obstajati v realnosti. Je sama, ker tako hoče, je sama ker tako najmanj boli, ker je tako najbolj preprosto, ker tako nikogar ne moti in nihče ne moti nje. MieaidSOFIE se ne zaveda, koliko jutranjih vzhodov je že zamudila, koliko lepih trenutkov je vrgla v veter in kaj vse bi lahko dosegla z eno samo besedo.

MieaidSOFIE trpi v svetu, kjer ji nihče nič noče, a tudi nihče ne razume. Trpi, ker ne ve kako biti sama s sabo v resničnem svetu. MieaidSOFIE ne zaupa resničnosti, ne zaupa ljudem, ki stoje pred njo. Vsak ima skrite namene in nihče ni ob njej brez, da bi imel od tega korist. MieaidSOFIE je zmedena, ko ji hoče nekdo pomagati. MieaidSOFIE ni navajena, da ji kdo govori kakšna je, MieaidSOFIE ni navajena odzivov.

Navajena je biti nema publika, ki samo spremlja dogajanje, kjer njeno dejanje, dogajanje in čustva nič ne štejejo, kjer se ji ni treba truditi in kjer je lahko taka kot je. MieaidSOFIE hoče pomoč, rabi pomoč, pa v realnem svetu ne zna, ne ve kako prositi zanjo. Ker ve, da ko dobi pomoč, se bo morala posloviti od zgodb. MieaidSOFIE je žalostnovesela. MieaidSOFIE izgublja razum. MieaidSOFIE je izmišljena. MieaidSOFIE ima več usmiljenja do koščka smeti, kot sama do sebe. 
In vse kar si MieaidSOFIE želi je sanjati ponoči in živeti življenje podnevi

V tistem, kjer se ne ujemava, sem izbrisala. Izbrisla pa sem zelo malo  Embarrassed Torej, miejd, nisi sama, nti jaz, pa čeprav hočeva biti sami, vendar ne zares!

Lp Sofie  rozicodam

« Zadnje urejanje: petek, 24. junij 2011 ura: 07:43 od SOFIA*DEL SATI » Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #45 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 07:43 »

Um  je le orodje zavesti, ki operira s predstavami, mislimi  in slikami.
Človek ne more biti predstava, misel ali slika,ki si jo ustvariš o sebi.
Ne moreš biti proizvod svojega uma. Podobno tudi oko, ki samega sebe ne more videti drugače kot sliko v zrcalu, ne more reči zase, da je slika očesa. K tistemu, kar si, se lahko z umom najbolj približaš le tako, da zavržeš vse tisto, kar zagotovo nisi. Torej moraš zavreči predstavo o sebi kot o fizičnem telesu, o sebi kot o duši, energiji...predvsem tisti negativni,izmišljenimi liki,slabi samopodobi,....
Čustva so v tebi,del tebe,...morda globoko otopela a so.In vem,da premoreš  ta čustva-pozitivna s
pomočjo notranje energije privleči na plano.
Življenje res ni preprosto,so nenehni boji s samim seboj,preživetjem,stiskami,...a iz njih je potrebno
izvleči tisto trohico razuma s katero se kljub vsem padcem mora in da preživeti...
Mieaid,...razumem te,tvojo stisko,....tudi sebe najedem v vrtincu tega zapisa,...
Si resnična,željna razumevanja,ljubezni,,....življenja,...morda le malce izgubljena v vsem tem kaosu.
Zato voljo v eno roko in pogum v drugo,....in lahko boš brezskrbno sanjala ponoči in uživala življenje podnevi.Objem!!! rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #46 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 11:32 »

Samo od kod volja in pogum pri vseh napakah? Mieaid ima voljo ima pogum, samo se boji nardit napake ki jih je že prevečkrat nadredila. Po vsaki napaki začne sanjati in na koncu preprosto zmanjka časa in dela še več napak...nastane začaran krog....se je še kdo drug znašel v začaranem krogu?

Sofie rozicodam

....
Prijavljen

Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #47 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 16:19 »

Mieaid rozicodam

Imaš pogum in voljo in spet nimaš,....
V bistvu je bolj vprašanje ali si želiš spremeniti kaj v sebi?Imam občutek,da oklevaš,...čeprav bi rada...
Vse te predsodke,dvome,negativna razmišljanja,prebujenje same sebe,preobrazba,....predvsem pa
ozavestiti miselne vzorce in strahove,se občutiti skozi globlja zavedanja,....vse to ti lahko pomaga
psihoterapija.Torej potreben je le en korak naprej,....
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #48 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 17:03 »

....Mieaid hoče pomoč, rabi pomoč, pa v realnem svetu ne zna, ne ve kako prositi zanjo. Ker ve, da ko dobi pomoč, se bo morala posloviti od zgodb...

Imaš pogum in voljo in spet nimaš,....
V bistvu je bolj vprašanje ali si želiš spremeniti kaj v sebi?Imam občutek,da oklevaš,...čeprav bi rada...
Vse te predsodke,dvome,negativna razmišljanja,prebujenje same sebe,preobrazba,....predvsem pa
ozavestiti miselne vzorce in strahove,se občutiti skozi globlja zavedanja,....vse to ti lahko pomaga
psihoterapija.Torej potreben je le en korak naprej,....

Danes ja, jutri ne....sm že šla na neke terapije, psih, ad...in tud nehala
Prijavljen

Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #49 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 18:02 »

Zakaj?
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #50 dne:: petek, 24. junij 2011 ura: 23:29 »

kiselnasmeh enostavno nism 'spadala' tja
« Zadnje urejanje: sobota, 25. junij 2011 ura: 00:19 od mieaid » Prijavljen

Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #51 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 11:04 »

Mieaid, to je lahko beg, izraz strahu, obrambni mehanizem, ta občutek "to ni zame", "ne sodim tja", "to je brez veze", "to ne more pomagat"...
Tudi jaz sem prej na pol preizkušala neke metode in se bežno udeleževala terapij, hkrati pa takoj obupala in rekla: "Ma saj je brez veze. Meni to ne pomaga." Pol me je pa bolj ornk usekalo in sem se morala spremembe temeljito lotit in veš kaj, zdaj pa deluje!
Tako da pogumno in vztrajno. Od srca priporočam dobrega psihoterapevta.
« Zadnje urejanje: sobota, 25. junij 2011 ura: 13:24 od Juliette » Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #52 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 11:39 »

Juliette se strinjam rozicodam
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #53 dne:: sobota, 25. junij 2011 ura: 23:29 »

Juliette mogoče še nism pršla do kritične točke

Drugače pa ma verjetno s tem veze tud razdvojenost, ker Mieaid je ena velka razdvojenost. Obstaja črna in bela, Mieaid pa je siva, ki je na črnem presvetla, na belem pa pretmna. Mieaid je hočemnočem. Po eni strani je možno po drugi strani ni možno in Mieaid ne ve čemu verjet. Mieaid ne ve in se sekira. In tko je vedno blo. Po eni strani se zdi vse to z psihiatrijo in ad in drugo rešitev, po drugi strani napaka. In medtem ko so ji na eni strani doma govorili, da je dobro delat napake, ker se iz njih učimo, po drugi strani pa je napaka nekaj najhujšega kar se lahko zgodi, popravljanje je že prepozno. Mieaid ne ve in se zaveda, da ne more vedet, če ne proba, ampak se tud vpraša: potem kaj? kako se bo potem rešla morebitnih posledic. Mieaid se mora najprej naučiti zaupati sami sebi in se uskladit znotrej: ali ja ali ne. Kar pa ni ravno lahko, glede nato da živi med dvema poloma (še kot mejhna je bila najljubša igra med dvema ognjema, kjer sem bila najboljša, kadar sm bila vmes)
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #54 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 06:37 »

napaka. In medtem ko so ji na eni strani doma govorili, da je dobro delat napake, ker se iz njih učimo, po drugi strani pa je napaka nekaj najhujšega kar se lahko zgodi, popravljanje je že prepozno.

vse je odvisno od tega, kakšna je napaka... kirurga napaka lahko stane življenje pacienta.... če pa delaš neko jed po novem receptu in ne rata, kot je treba, pa lahko vse skup vržeš v smeti in probaš znova  kiselnasmeh

kako se bo potem rešla morebitnih posledic.

prevzeti odgovornost, se soočiti s posledicami in rešiti, kar se rešiti da ...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #55 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 06:51 »

Mieaid se mora najprej naučiti zaupati sami sebi in se uskladit znotrej: ali ja ali ne. 

Vsekakor Mieaid in poiskat pomoč. rozicodam
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #56 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 06:58 »

mieaid POMAGAJ SI!

Ne blodi tako kot jaz in stori prvi korak....

jaz sem se tako zafurala z vsem tem razmišljanjem in napol jemanje ad-jev, da so moji mopžgani in psiha kot vileda iz Titanika;

zdj pa sem rekla dost, jst nimam izkušenj z zdravljenjem psihe, storkovanjki pa jo imajo in naj poskusijo še oni; ko bodo pa oni obupali, pa še vedno ostaneš sam s svojo voljo, da se ne predaš! Ampak do takrat je za naju še dolga pot...

Veš mieaid si mi taka zelo simpatična punca in žal mi je ko vidim kako trpiš in stopaš po istih poteh kot sem jaz..... ampak danes sem se odločila za ad, resda po  3.. poskusu, že zaradi tega, da mi vsaj uredijo zmedo v glavi in da gredo strahovi v predale, pogum iz predalov in potem lahko šele uspešno delam na sebi....

Mieaid, drži se in dont give up!!!! PIŠI PIŠI PIŠI in ne daj se!!!!

rozicodam Kiss srce-utrip poljubnjej poljubona Sofie
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #57 dne:: ponedeljek, 27. junij 2011 ura: 19:49 »

p.s. tud jst sem oboževala igro med dvema ognjema in bila čisti "in" - sploh, če je žoga prletela v glavo
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #58 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 01:57 »

Ajoj Sofie, mi je čist jasno, da trenutno nisi v najboljši koži, če se ti zdi Mieaid simpatična kiselnasmeh
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #59 dne:: torek, 28. junij 2011 ura: 06:24 »

veš mieaid......... dokler migamo in delamo na sebi, magari samo z razmišljanjem in potem s kako akcijo, smo na dobri poti!!!

TUdi če bano napolniš s kapljicami, misliš, da ne bo nikoli polna, a enkrat bo bana polna in če še vedno ne zapreš pipe, je lahko celo poslopje v vodi.

TOrej naj bodo tvoje, moje in ostalih kapljice pozitivnega mišljenja  srce-utrip srce-utrip srce-utrip srce-utrip srce-utrip
Prijavljen

Strani: 1 2 [3] 4 5 6 ... 26   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar