FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 07. oktober 2026 ura: 03:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Danes začela delati na 4 ure-kako?  (Prebrano 3791 krat)
piaa32
gost
« dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 14:00 »

POzdravljeni,

naj vam prvo zaželim vse dobro v letu 2011. Vsi tisti, ki ste brali moje poste, veste v kakšnih težavah sem. Vseeno sem se odločila, da grem za 4 ure na delo, 4 ure sem še v bolniški. Stanje se je sicer malenkost izboljšalo, vendar kljub zdravilom Asentri 100mg, in Helexu zjutraj 0,25 potem 1/2 0,25 in zvečer 1/12 imam še vedno napade. Drhti mi telo, noge se mi še zatresejo, srce mi še nabija, še vedno imam občano občutek, da bom omedlela. Kako ste se ostali soočali s temi težavami oz kako ste začeli zopet normalno funcionirat?

Lep dan,

Piaa
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 14:14 »

Piaa32, bravo da si se odločila za delo ...  oki
In fajn je da je postopoma ...
Sprejmi da se ti tesnoba lahko še dogaja in da je znak nesproščenega telesa.

Ko začutiš telesne simptome začni takoj z sproščanjem.
Vedno in povsod se lahko osredotočiš na svoje dihanje ... vdih in izdih naj bosta enako dolga in umirjena ... dihaj s trebušno prepono ... vzemi si 5 minut za to ...
(prav neprevilno, plitko dihanje namreč povzroča občutek omedlevice, vrtoglavico)

Na ta način boš umirila telesne simptome ...

Poiskusi tudi ujeti katere misli so se ti pletle po glavi tik pred občutkom anksioznosti...
Te misli in ostale vzroke za povečano tesnobo pa predelaj z psihoterapevtom.
Postopma bo vse manj tesnobe in vse več zavedanja sebe in zaupanja vase.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Kitarist
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 14:19 »

A nisi mogoce razmisljala da ti mogoce helex in asentra povzrocata se vecje tezave? Probaj zamenjat zdravila. Priporocam ti da najdes vzrok teh tezav. Ve mkako je ce imas panicne napade sam trpim za depersonalizacijo/derealizacijo anskiozo in depresijo ki sem dobil od kajenja marihuane.Mene ponavadi kar iz zraka tisci v prsih nekaksen strah kasneje me pa dobi obcutek zalosti sicer se mi pa stanje boljsa iz dneva v dan odkar jemlem sentjanzevko. Jaz raje poskusavam obvladat tole z naravnimi zadevami.

Priporocam ti tudi da si kupis kaksen b complex v tujini kjer mas 50mg vsakega vitamina. Pa ne ustrasi se ko so kolicine tolk velike ker itak gre b vitamin z urinom ven. Pomaga zelo pri anskiozi depresiji in veliko vec. Naravnih nacinov je vec in ponavadi so enako ucinkovita kakor sinteticna le da imajo manj stranskih ucinkov.

Jej tudi hrano ki ima nizek glikemicni indeks saj ljudje z anskioznimi motnjami postanejo zelo obcutljivi na hrano.

No zdele si grem pa piscanca spect pa rjav riz skuhat.

Drzi se!!!
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.608

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 14:22 »

Piaa...hvala za lepe želje, ki ti jih vračam!

Ves čas te spremljam in berem tvoje poste in kolikor vidim,
se ti stanje izboljšuje...po tem obdobju jemanja Asentre, pa
vsekakor ne more biti čisto dobro.
Še se bodo pojavljali, tudi meni se, pa sem že dolgo časa
na AD, vendar niso več tako intenzivni. oki

Glede dela 4 ure pa ti povem to, da je to samo pozitivno
zate, kajti tvoje misli bodo predane delu in bo manj časa
za mislit na težave...verjemi preizkušeno.
Mogoče bo začetek malo težak, potem se pa vse stabilizira!!! oki
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 14:25 od toja » Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 473

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 14:26 »

Odlično! Zelo dobro za osebnostno rast. Da ne vegetiraš, ampak da delaš nekaj za sebe. Lahko si ponosna nase, da si naredila takšen napredek. 4 ure pa 4 ure. Boljše, kot nič. Ta opcija ni bila narejena kar tako, ampak ima nek razlog in sicer to, da nekateri so v takšem obdobju, da pač več ne zmorejo. Ampak zaradi tega nisi nič manj vredna. Bistvo je v tem, da ti je vrednota to, da si želiš delati.
Prijavljen
piaa32
gost
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 15:32 »

Kitarist,

mislim, da mi to ne povzroča asentra in ne Helex. sama sem se z AD-JI (aSENTRO 50 MG), ZDRAVILA ŽE PRED DVEMA LETOMA IN SICER ENO LETO ZARADI ANKSIOZNIH MOTENJ, SEM PA PANIČNE NAPADE, KI JIH SEDAJ OBČUTIM IMELA ŽE V LAŽJIH OBLIKAH TUDI PRED LETI. hELEX ME POMIRI, VENDAR TO TRAJA kakšne tri ure, potem pa se mi lahko spet ponovi. Predvsem se mi to ponavlja v druzbi oz ko nisem doma.
Ampak gre na bolje. Danes imam spet terapijo,vzroki pa so partnersko življenje in pa izgorelost na delovnem mestu, saj ves čas iščem samo to kar je slabo, dobro ne vidim.

Piaa
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 16:46 »

Pia tudi jaz sem mnenja,da ti bo ponovno delo odvrnilo določene negativne občutke
in misli.Vesela sem,da se ti je stanje malce izboljšalo in verjemi vsak korak naprej je
težak a se z veliko volje izplača.
Tudi sama že 5 let jemljem ADeje in preden sva s psihiatrinjo ugotovile kateri je pravi zame je minila cela večnost padcev in vzponov.V teh letih nisem koristila niti dneva
bolniške,čeprav je psihiatrinja velikokrat vztrajala na tem,da koristim bolniško,ker se bom sesula od izčrpanosti ali še kaj hujšega.
Bili so dnevi ko sem komaj vstala,se komaj uredila,....a sem se nekako prisilila in kljub
vsemu odšla na delo.Doživljala sem razne vrtoglavice,pospešeno bitje srca,mehka kolena,večkrat ostre bolečine v levem predelu,...skratka sedaj se velikokrat vprašam kako sem sploh vse to izdržala.Najbrž sem imela malce več volje se upret temu stanju in zaupanje vase,da zmorem,...
Sedaj sem na Cymbalti in Welbutrinom in moram reči,da imam veliko več elana in energije kot prej.Želela sem ti povedati le to,da se marsikaj zmore s pomočjo nasvetov,ki smo jih deležni tukaj,veliko volje,pozitivnih misli,zaupanjem vase,...korak po korak,...ne išči slabih stvari,....če želiš videti je veliko dobrih tudi.
Drži se in lepo bodi!!! rozicodam rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 17:39 »

4 ure je SUPER začetek!!!
sama sem tudi delala po 4 in mi je bilo več kot dovolj ...že to, da sem delala je bil ful korak, tud če bi samo po 2 uri na dan

bravo! pogumno naprej!!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
piaa32
gost
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 03. januar 2011 ura: 22:42 »

POzdrav,

hvala vsem za spodbudne besede.

Lahko noč.

Piaa
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #9 dne:: torek, 04. januar 2011 ura: 11:36 »

Piaa32 želim ti čim več uspeha, to je velik korak da rgeš za 4 ure delat! Držim pesti! rozicodam
Prijavljen
piaa32
gost
« Odgovori #10 dne:: torek, 04. januar 2011 ura: 14:39 »

Pozdravljeni,

no danes sem morrala biti v službi celo 5,5 ure, ker smo imeli pregled vodstva, kakovosti, cenik. Moram povedat, da kljub temu, da sem zjutraj vzela helex sem komaj zdržala. Vsake toliko časa me je potegnilo, kot da se bom sesula(omedlela), vendar sem šla ven iz prostora malo zadihala in nazaj. To sem storila 4x. No sedaj sem končno doma in komaj sem čakala, da sem lahko tukaj napisala. Kako se vi obvladate v takšnih situacijah?

Lep pozdrav,
« Zadnje urejanje: sobota, 29. januar 2011 ura: 23:46 od Lost » Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: torek, 04. januar 2011 ura: 15:18 »

Piaa32...poglej uspeva ti, iz dneva v dan bo bolje,
tudi meni se je tako dogajalo, vendar ni trajalo dolgo,
trenutno je v tebi prisoten strah kako bo...ti bo uspelo pomisli,
ko pa boš videla, da ti uspeva se boš počutila bolje.

Verjemi mi, da ne boš omedlela, da se ti ni potrebno
odmikat iz prostora... oki
Če imaš odrejen delovni čas 4 ure...delaj samo 4 ure
potem pa domov... oki
Prijavljen

Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #12 dne:: torek, 04. januar 2011 ura: 15:39 »

S podobnimi občutki se srečujem jaz, in sicer pred plesnim nastopom oz. tekmovanjem. Takrat se mi vrti v glavi, čutim omotico in imam občutek gumijastih tal. Težko se skoncentriram in potem postanem živčna še zaradi tega, kako bom odplesala, pa čeprav je moj nastop potem vedno o.k.
O tem sem zadnjič razpravljala tudi pri psihoterapiji in dejstvo je, da se mi stres in neke vrsta trema kaže na nezavedni ravni tako, da postanem omotična. Terapevtka mi je rekla, naj se takrat malo "poglobim vase" se vprašam, kaj v mojem življenju trenutno ne štima oz. česa me je strah...potem pa si dopovedat, da zmorem, da so to samo občutki, ki minejo.
Te pa zelo razumem...človeka to stanje zelo izčrpa, zato si vzemi čas zase, odpočij svoje telo in misli, sproščaj se redno in privošči si tisto, kar te radosti.
Pogumna si, Piaa  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #13 dne:: torek, 04. januar 2011 ura: 19:49 »

Piaa oki
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
piaa32
gost
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 06. januar 2011 ura: 16:57 »

Pozdravljeni,

teden se počasi bliža koncu in tako moj prvi delovni teden, sicer 4 ure. Moram priznati, da so dnevi zelo različno, medtem ko včeraj skoraj nisem občutila kake vrtoglavice, občutek, da bom padla sem se danes pocutila za en drek. Čeprav vsi sodelavci poznajo mojo diagnozo in mi stojijo obstrani, se mi tla in noge še vedno šibijo ko pridem v njihovo druzbo, ko spijemo caj. Ne morem sedeti zraven po mizi, samo postopam na okol, ker mislim, da me bo konc. Potem se stvar malo umiri, ko pridem v pisarno, vendar srce mi se vedno bije 100 na uro. Sicer pa sem danes skoraj ves cas omoticna im me lovi panika. Kljub temu, da še vedno jem Helex 3x 0,25 in asentro 100mg. Vceraj sem tudi narocila tris panicna motnja, če bo kaj pomagalo. Sedaj se to vleče ze vec kot 3 mesece, kdaj bo konec te more??

Lp, Piaa
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 06. januar 2011 ura: 18:07 »

Piaa, tudi z mano se je tako dogajalo, vedno sem bežala
iz skupnih prostorov v svojo pisarno...v svoje varno zavetje,
vendar boš videla, vsak dan po malo in  stanje se ti bo začelo
izboljševati, vedno bolj se boš navajala. oki

Lepo je, da imaš podporo v sodelavcih...to je zlata vredno... clap

TRIS je pa ena čudovita stvar..NE bo ti žal... Kiss rozicodam
Prijavljen

KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 196

« Odgovori #16 dne:: petek, 07. januar 2011 ura: 08:48 »

Ojla Pia  rozicodam,
tudi meni se je to dogajalo, ko sem začela delati. Bolj sem o tem razmišljala, slabše je bilo. Vem, da je težko preusmerit misli, vendar vedi, da bo iz dneva v dan boljše, ko boš videla, da se ti ne bo zgodilo NIČ slabega. Pridejo dnevi padcev in vzponov. Prvi so seveda bolj boleči in zdi se nam , da so mnogo daljši.
Drži se

lp K  Kiss
Prijavljen
piaa32
gost
« Odgovori #17 dne:: sobota, 29. januar 2011 ura: 23:32 »

Pozdravljeni,

no danes sem morrala biti v službi celo 5,5 ure, ker smo imeli pregled vodstva, kakovosti, cenik. Moram povedat, da kljub temu, da sem zjutraj vzela helex sem komaj zdržala. Vsake toliko časa me je potegnilo, kot da se bom sesula(omedlela), vendar sem šla ven iz prostora malo zadihala in nazaj. To sem storila 4x. No sedaj sem končno doma in komaj sem čakala, da sem lahko tukaj napisala. Kako se vi obvladate v takšnih situacijah?

Lep pozdrav,

Piaa
Prijavljen
roky87
gost
« Odgovori #18 dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 00:02 »

Pia sam ti lahko povem iz prve roke....spomnim se ko sem še bil v srednji šoli in sem doživel panični napad v razredu...ojoj groza...saj nisem vedel ali naj spizdim ali naj umrem, ali se naj vržem s stola...v glavnem ena sama groza...in koliko sem prešprical, joj kar sram me je. In vsi so mislili, da špricam ker sem lenoba...in ker sem pač eden izmed tistih falotov...ampak samo jaz sem vedel, da špricam zato, ker me je strah...strah me je bilo vsega tega...takrat še nisem vedel sploh kaj mi je...takrat so se moje težave začele. V mojih starih postih lahko prebereš, kako sem se še pred 1 letom počutil v službi...groza...tresenje, negativne misli, panika, potenje, itd...saj nisem bil skoncentriran na delo. Vprašaj me sedaj. Služba je moje veselje. Vesel sem, da lahko grem tja. In velikokrat sem edini v pisarni, ki sem dobre volje, se hecam, se smejim...in drugi. Gledajo me kot tele v nova vrata...  kiselnasmeh Pa kaj...

Pia boš videla. Sedaj 4 ure, čez nekaj časa že 8 ur. Včasih bo težko, včasih bo za zdržat, včasih bo veselje. Ampak daj dogodkom čas. Psiha je komplicirana, predvsem pa zakompleksana zadeva. Vidim, da se zadevaš svojih težav in jih priznavaš. Velik korak. Prava pot do uspešnega reševanja. Vztrajaj in bo šlo na boljše. Išči pozitivne stvari, zapomni si pozitivne stvari. Boš videla, sčasoma, tako, da se sploh neboš zavedala bo slabih čedalje manj...  pomezik

Strumno in veselo.
 rozicodam
Prijavljen
piaa32
gost
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 30. januar 2011 ura: 10:04 »

Roky,

hvala in vesela sem zate, da ti gre dobro.

Lp,

Piaa
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar