tejčka
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 91
|
 |
« dne:: sobota, 18. december 2010 ura: 19:10 » |
|
-
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 18. december 2010 ura: 22:33 od tejčka »
|
Prijavljen
|
|
|
|
tejčka
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 19. december 2010 ura: 10:57 » |
|
Včeraj sem hotla nekaj popravit in sm ponesreči zbrisala  Pisala sem da sem danes 5 tednov na Prozacu 20mg.(prej sem bila mesec in pol na večji dozi cipralexa) Stanje je bilo vmes bolše,zdaj je pa spet malo slabše-tišči me v prsih,nabija srce,strah..  Ali je možno da Prozac sploh še ni prijel,ali pa imam premajhno dozo?Primarno sem po ad-je šla zaradi napadov panike. Psihiatrinjo imam šele čez 1 mesec in vmes me sploh noče sprejet 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 19. december 2010 ura: 11:52 » |
|
Lahko, da imaš še vedno stranske učinke, počakaj, da se malo zadeva umiri. Stranski učinki trajajo lahko do 8 tednov 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
gogi
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 19. december 2010 ura: 13:19 » |
|
Baje naj bi večjo dozo potrebovali takrat, kadar po že povišasni dozi padamo...kar pa naj bi pomenilo, da pri povišani dozi se počutje izboljša, nato pade, da naj bi premalo delali na sebi. Torej, 50% AD, 50% delo na sebi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
kaler adali
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 2
|
 |
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 19. december 2010 ura: 14:57 » |
|
Prvič pišem tukaj, ravno zdaj spet zvišujem svojo dozo, pa sem bila že brez AD-jev, samo stabilizator LamictaI sem jemala že nekaj mesecev in se veselila, da sm zdrava, pa spet!!!!!!!! Welbutrin, najprej 150 zdaj že spet na 300 že cel teden (vse po posvetu s psih.) Mislim, da je vsaka ponovitev hujša, čeprav zunanji dejavnik ni tako hud kot pred leti, ko so se res dogajale ekstremno hude stvari.... Me pa res zanima če bom še kdaj normalno živela??? Kljub AD-jem in stabilizatorju ne morem dolgo opravljat polno službo, nemogoče, pa tudi doma nič ne naredim, ne zmorem, vsake toliko časa grem na bolniško, kar je seveda tabu, ampak jaz obležim dobesedno in ležim in nič od mene... Če bi lahko dobila pogodbo za delo 4-ure, bi takoj, ker več nisem sposobna (pri 40-ih) in me zanima koliko ljudi z bipolarno motnjo in hudimi depresijami lahko normalno hodi v službo? Glede na izkušnje zviševanja doze, lahko povem, da lahko čakaš na izboljšanje tudi kak mesec, vsaj pri meni je tako, pa še takrat ne živim polno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Kitarist
gost
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 30. december 2010 ura: 16:29 » |
|
Jst jemlem sentjanzevko ze 1 mesec in zdi se mi da pomaga. Drugace pa sentjanzevka naj bi enako ucinkovala kakor prozac in ostale podobne zadeve. Sama se odloci kaj hoces oziroma kdaj moras visati dozo. Vcasih tudi zmanjsevanje doz tudi pomaga.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
gogi
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 30. december 2010 ura: 21:10 » |
|
Mislim da ADje in Šentjanževke ni dobro uporabljat skupaj, zarad srce. Morda pa je bila beseda o Baldrijanu? Joj, ne vem ...  Tejčka, zapomni si, ravno takrat, ko začneš padati, bodi močna, delaj na sebi, predihavaj in videla boš, da ti bo uspelo. Samo ne vrzi puške v koruzo, vredno se je trudit. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
tejčka
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 11. januar 2011 ura: 12:55 » |
|
Naj mi prosim kdo razloži  Ko ti zvišajo dozo-ali ti more to "prijet" takoj ali je za to potreben spet čas kot ob začetku jemanja samega ad-ja? Ali naj bi razliko opazil takoj ali pa je možno,da se ti tesnoba,nemir..še povečata in začne ta povečana doza čez čas delovati? Jst že obupujem 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 11. januar 2011 ura: 13:57 » |
|
Tejčka, tudi pri višanju doze je potreben čas, vendar je pa dosti krajši kot pri začetnem jemanju! Ja je značilno, da se težave še povačajo, se pa po določenem času začnejo umirjati...  NE OBUPAJ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
tejčka
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 11. januar 2011 ura: 23:25 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
KDŽJI123
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 196
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 12. januar 2011 ura: 11:22 » |
|
Tejčka  .....ne obupuj. Kmalu bo boljše  Mislim nate  K
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 12. januar 2011 ura: 13:09 » |
|
Tejčka...  Tvoja pot je uspešna, veš in znaš, kako je potrebno delat, našla si pot do terapevtke  , ne bodi žalostna, kajti pri tebi je viden napredek...ne boj se...ne živi v strahu, temveč upanju, da bo tudi zate prišel lep dan. Ne obremenjuj se s tem, vsi ki se borimo s težavami se sploh ne zavedamo koliko VOLJE in MOČI imamo, ne znamo si tega predstavljat...VEDNO IMEJ UPANJE!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|