FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 22. september 2026 ura: 11:35

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Stranski učinek od AD ali nova motnja?  (Prebrano 2976 krat)
osiris
gost
« dne:: ponedeljek, 29. november 2010 ura: 11:42 »

Pozdravljeni!

AD Cipralex jemljem že leto in pol zaradi anksioznosti. Imel sem panične napade ko nisem zdržal v sobi z veliko ljudi in anksioznost me je ovirala na vsakem koraku. Odkar sem začel jemati cipralex in do danes se mi je "zdravje" zelo izboljšalo. (Vmes je občutek anksioznosti kolebal gor in dol. Mi je blo že nekaj časa v redu in potem spet slabše). Kasneje sem ugotovil da je bil velik vzrog tega pretirano uživanje alkohola in včasih tudi kaj "zelenega". Tako, da vsem, ki ste na AD-jih strogo odsvetujem konzumacijo omenjenih drog. Če bi se sam prej tega zavedel bi bil mogoče zdaj že čisto v redu.
Kar nas pripelje do mojega problema. Zadnjih par mesecev je moja anksioznost do dobra izginila in lahko sem funkcioniral normalno v vsakodnevnih situacijah. Če pa se je že pojavila, sem jo lahko obvladal.
Pred kakim mescom in pol pa sem spet pokadil nekaj "zelenega" in imel nek čuden napad panike. Ampak ne takšnega kot sem vajen ampak takšnega ki ga nisem še nikoli doživel. Počutil sem se kot da sem ujet v svojem lastnem umu. Skušal sem se zbrati a ni šlo in realnost je plavala vedno bolj stran. Vmes pa me je vseskozi spremljal STRAH in občutek, da se mi bo zmešalo in nikoli več ne bom "JAZ".
Prišel sem domov in povedal kaj se je zgodilo in odšli smo k zdravniku, ki je ugotovil da z mano ni nič narobe. Itak. Počakal sem da je "doza" popustila. Drug dan sem bil sicer še malo omotičen a potem pa sem se vrnil nazaj na svoje dobro stanje. Takrat sem si prisegel da nikoli več ne pokadim ničesar.
V glavnem, mesec dni sem bil vredu, zadnji teden pa se počutim zelo čudno. Kot da zgubljam stikz realnostjo. Najprej sem občutek poskušal ignorirati , upajoč da bo izginil. A ni. Poslabšalo se je. Poleg tega čudnega občutka se je pojavil še strah in panika. To se je cel teden stopnjevalo dokler nisem doživel včeraj nekakšnega napada. Vse skupaj je bilo zelo podobno tistemu napadu ki sem ga doživel nekaj časa nazaj. Le da tokrat nisem bil pod vplivom nobenih drog. Zaradi česa sem se še bolj ustrašil. Naročil sem se pri psihiatrinji a me zanima še vaše mnenje. Imam občutek, da mi res ni usojeno biti zdrav. Pozdravim en problem in se pojavi drug. Sad

Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 29. november 2010 ura: 17:05 »

Hey,

To je derealizacija... In sicer je to simptom pretirane tesnobe in pa kajenja trave... Večkrat sm dal to skozi, sploh po travi sm imel panike in nerealen občutek, kot da se mi trga... Prenehaj s travo, sam nism pokadil niti dima že 3 leta...
Prijavljen
osiris
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 29. november 2010 ura: 19:01 »

Ja sej za travo mi je jasno, da ima takšen vpliv. In sem se je tudi odrekel. Ampak problem je, da sem imel napad panike oz. derealizacije kot pravi onix, ko nisem bil pod vplivom nobene droge, razen domače goveje juhe in par ur učenja. Sem se malo informiral potem, ko sem prišel k sebi in izgleda, da je moja panična motnja dobila novo preobleko oz. zamenjala simptome. Še vedno bom vesel kakršnega koli nasveta ali mnenja. In če ima kdo podobno izkušnjo prosim z besedo na plan.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 29. november 2010 ura: 19:29 »

Občutki derealizacije se lahko pojavljajo še dolgo potem, ko prenehaš jemati travco ali kaj drugega (kokain najbolj). Menda do enega leta. Tako sem slišala na strokovnem predavanju na to temo. Posledice naših neumnosti pač dolgo trajajo. Smiley
Oseba, ki jo jaz osebno poznam, pa sedaj jemlje Cipralex in Seroquel zvečer. Pravi, da se dobro počuti. In, da je trenutkov, ko ne ve na trenutke, ali je kaj res, ali ne, vse manj.

Mislim, da bi bilo le dobro obiskati nekoga, ki se strokovno ukvarja z odvisnostmi.
Prijavljen

alexx Afro 
amadeus
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.197

Izaija 2 : 2 - 4

« Odgovori #4 dne:: torek, 30. november 2010 ura: 07:26 »

To zadevo tudi jaz poznam iz lastne izkušnje. Pri meni se je pojavila zaradi kajenja trave in pa zaradi intenzivnega ukvarjanja z ezoteričnimi praksami. Nisem vedel več ali sem Amadeus, ki sanja da je metulj ali pa sem metuljček, ki sanja, da je Amadeus... Bil sem zelo zelo prestrašen. In to v toliki meri, da sem prenehal z vsemi drogami, alkoholom in magijo.
Po več kot enem letu so se te težave k sreči končale.

Osebno menim, da je veliko naših psihičnih motenj ravno posledica neodgovornega življenja.
Prijavljen

_______________________________________ ___
VSE v tem postu je izraz mojega osebnega mnenja, razen URL naslovov in citatov. Prosim verjemi mi, da nimam nič proti tebi, ko se večkrat ne strinjam s tabo
Kitarist
gost
« Odgovori #5 dne:: torek, 30. november 2010 ura: 16:21 »

Pri meni so podobne tezave.

Ali mi lahki vi  ki ste poslaly reply tukaj tudi odgovorite na skoraj podobno temo ki sem jo naredil za nove na forumu.

Kaj ste poceli da ste ze poboljsali?

Hvala!!!
« Zadnje urejanje: torek, 30. november 2010 ura: 16:26 od Kitarist » Prijavljen
asdf
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 488

« Odgovori #6 dne:: petek, 03. december 2010 ura: 01:53 »

no jaz mam nekaj podobnega, ne vem sicer no ... lani septembra, sem vzel neko travo v keksi, fasal neko paniko, mravljince po glavi in hotel iti v bolnico, nekak so me frendi pomiril da ni nič in okej smo šli spat, zjutri sem se zbudo ceu fertik, nenaspan, uničen, ko da bi meu res groznega mačka in tak je blo ceu dan in tako je bilo še ceu nasledni dan in tako se je vleklo 14dni, mene je vedno bolj panika da zadeva noče it stran in da sem nekaj trajno naredil na možganih, po 14 dneh sem fasal pravi panični napad, končal sem na urgenci kjer niso našli ničesar, razen povišanega pritiska, ki so ga zbil s tableto za pod jezik, potem pa so me po vseh preizkavah poslali k psihiatru, ta mi je takoj predpisal ad in jaz sem ga veselo papal in dobil še napade, končal še enkrat v bolnici kjer spet niso našli nič, potem pa sem po mesecu jemanja dobil skrivnosti t.i. "brain fog" nekak se najbolj najdem v tem pojmu, še sam ne morem opisat kak je ta občutek, vse okrog mene je čudno, ne znam opisat, tako oddaljeno in nenormalno, ni tako kot je bilo včasih, kot da sem nekje zaprt ( metaforično ) Smiley ... no sem mislu da ko bom prenehal z adji bo to minilo, ker je biu tudi stranski učinek tega adja depersonalizacija in sedaj sem že eno leto tak in zadeva noče izvenet, kakšni nasveti kako se tega znebiti ? Seveda mam polek grozno anksioznost zaradi vsega, ne morem normalno funkcionirat, da bi šeu kam normalno, brez težav, da bi užival in se sprostil in biu miren da se ne bo nič zgodilo, ampak to mi še ni tak grozno, bolj me tale "brain fog" ubija, čist sem odtujen od sebe no,
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 06. december 2010 ura: 19:48 »

megla u glavi je res mora
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.527

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 06. december 2010 ura: 20:14 »

Asdf nevem, enkrat bo sigurno minilo... Derealizacija je edn od simptomov tesnobe in ankse, tko da sm prepričan, ko se boš tega znebil bo tud ta nerealn občutek šel... Drži se!
Prijavljen
osiris
gost
« Odgovori #9 dne:: sreda, 15. december 2010 ura: 18:02 »

Asdf js sm to tko premagu da sm nekak sam sebe prpravu do tega da sem dojel, da je ta "brain fog" ali derealizacija ali kakorkoli hočeš temu reči, nič drugega kot simptom panične motnje. In ko se oseba tega dokončno zave simptomi izzvenijo. Seveda ob primernem zdravljenju panične motnje. (z ad-ji). Stvar je takšna da ko se panika začne "nabirat" možgani povežejo paniko s pač nekim nenavadnim občutkom. Ali je to slabost ali potenje ali derealizacija ali kaj drugega. In če se ti v tistem trenutku na ta simptom preveč osredotočaš postane še hujši kar dokončno privede do napada, ki pa je pol zmes vseh neprijetnh občutkov in emocij. Tako da je pri tej paniki en tak začaran krog, ki se ga težko prekine. Panika ti da simptome, ki če se preveč z njimi ukvarjaš (jim posvečaš pozornost), povečajo tvojo paniko.
V bistvu nasvet ki ti ga lahko dam je da s svojim psihiatrom najdeš en ustrezen AD ki ti bo povzročal čim manj stranskih učinkov in da se čim manj osredotočaš na simptome panike ("brain fog"). In ko boš enkrat spravil svoj miselni tok na pravi tir (to je pri meni pomenilo, da sem ugotovil kaj je ta "brain fog" in kaj ga povzroča in da sem na pravi poti da ga pozdravim) se bodo stvari začele izbolševat.
Drži se.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar