FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 20:01

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: depresivne, socialne motnje povezane z drogo  (Prebrano 2238 krat)
arnes1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: nedelja, 14. november 2010 ura: 13:33 »

živjo,

sem 23 let star, pri 16 sem začel uživati travo, kmalu zatem tudi druge droge ekstazi, speed(veliko), kokain... obiskovali smo rejv partije, bili smo tudi po več dni pokonci... zadnje par let sem se umiril, kadim travo, kje pa sem grem na rejv žur, če že kaj konzumiram ponavadi zelo malo kokaina... vedno bolj se poskušam distancirat od tega, tudi zaradi tega ker sem proti koncu mel neprijetne izkušnje.. po žuru smo kje pa sm šli na after, tam sem si doskrat delal utvare da me opravljajo, da se nekaj dogovarjajo, obračajo proti meni, vedno težje sem komu v oči pogledal itd... tudi sedaj dostikrat ne pa vedno ko sem pod vplivom marihuane, imam težave s komunikacijo, zatikajo se mi besede, postanem brezvoljen, občutek da te drugi ne marajo oz. ne cenijo, postanem še bolj zgubljen, velikokrat se zamišljam, spet težko pogledam komu v oči, kdaj pa kdaj mi začne razbivat srce, tist glup občutek tesnobe... spet neke brezvezne skrbi ki vem da si jih delam sam v glavi...
Drugače sem družaben fant, rad sem bil v središču pozornosti, še zdaj sem, kakšne resne punce še nisem mel, bilo je par kratkih razmerij, čeprav si jo želim, toda tle se mi spet pojavijo težavo kako do ženske pristopit.. teh težav včasih nisem mel... se še šolam ter tudi ob študiju imam dokaj odgovorno delo, tako da na teh področjih niti nisem slab..

Prosil bi za kakšen dober nasvet oziroma pojasnilo kaj točno se dogaja z mano, ali se bojo te težave stopnjevale, če bom totalno prenehal z uživanjem trde droge ter le še kje pa sem užival marihuano?

Pred prijatelji mi je take stvari nerodno diskutirati zato sem se obrnil na ta forum z upanjem da zvem kaj več od ljudi ki so meli podobne izkušnje.

v naprej hvala za nasvete ter pojasnila,

lep pozdrav
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 14. november 2010 ura: 14:43 »

Pred dvemi/tremi meseci sem imela priliko veliko časa biti v družbi z 26 letnim fantom, ki je julija meseca prenehal piti, kaditi, jemati drogo (vse razen horsa). Jemal je speed, kokain, kadil travco, pokadil 2 škatlici cigaret na dan in spil 12 piv. Veliko sva se pogovarjala o tem kako se počuti/se je počutil. Zdi se mi kot bi brala tebe.
Na zdravljenje ga je pregnala grozljiva preganjavica. In strah. Kokain je glavni krivec za preganjavico. Vsaj tako je rekla strokovnajkinja. Predpisali so mu AD-je in Seroquel (antipsihotik). Pravi, da mu zelo pomaga. Sedaj teče po 6-7 km 2x dnevno. Še vedno ima težave s koncentracijo in osredotočenostjo, a ker je mlad naj bi to s časoma izzvenelo. V pol do enega leta. Najdlje pa ostane želja po pohanju (kajenju travce).

Mislim, da bi bilo dobro, da popolnoma prenahaš z drogo. Zraven pa tudi poiščeš pomoč strokovnjaka, ki ti bo bolje razložil kaj se s tabo dogaja. Lažje ti bo.
« Zadnje urejanje: nedelja, 14. november 2010 ura: 14:46 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.049

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 14. november 2010 ura: 14:56 »

Mislim, da bi bilo dobro, da popolnoma prenahaš z drogo. Zraven pa tudi poiščeš pomoč strokovnjaka, ki ti bo bolje razložil kaj se s tabo dogaja. Lažje ti bo.

Se popolnoma strinjam !
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Peja35
gost
« Odgovori #3 dne:: sobota, 20. november 2010 ura: 09:39 »

Pozdravljen!

Rada bi ti povedala, da z opojnimi substancami ne moreš reševati težav. Imam izkušnjo s svojim bivšim partnerjem, ko je začel kaditi travo. Pred leti je bil alkoholik, 10 let ni pil in je potem začel kaditi travo. Potreboval je neko omamo, ker se ni mogel soočati z dnevnimi težavami. S tem ko je kadil travo je živel v svojem svetu. Ozdravljeni zasvojenci ne glede na vrsto zasvojenosti ostanejo potecionalni kandidati za drugo vrsto zasvojenosti. Prvo je delal cele dneve in bežal od zasvojenosti od alkohola, z leti je postajal vse bolj živčen in nervozen. Po 10 letih je našel rešitev v travi. Zamenjal je družbo in pozabljal na svojo družino. Zadeva je prišla tako daleč, da nisem več mogla prenašati teh njegovih navad. Razšla sva se po 20 letih. On je iz urejenega doma odšel in sedaj mu je ostala trava in kvazi prijatelji, ki ne živijo v realnem življenju.
Mislim, da bi moral prenehati z jemanjem vseh vrst prepovedanih substanc in si poiskati strokovno pomoč. Premlad si,da bi si s tem uničeval svoje življenje. Veliko lepših stvari je v življenju, ki ti prinesejo zadovoljstvo in omamo. Recimo sprehod v naravo, kjer lahko občuduješ lepote, ki ti jih narav ponuja, klepet z dobrim prijateljem, obisk kulturnega dogodka.....
Dobro razmisli kaj si želiš in prisluhni svojemu srcu, da se boš pravilno odločil.

Vse dobro ti želim in verjamem, da boš zmogle in našel pravo pot.

Pošiljam objem in pozdrav! rozicodam
Prijavljen
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 191

« Odgovori #4 dne:: sobota, 20. november 2010 ura: 10:45 »

ojla
evo mene še en podobn kot si ti
hodil in konzumeral sem vse sorte in pa kadil travco vsak dan okol 5-7let
potem sem ratal tesnoben in pa depresiven ker sem vse utapljal v drogah
in tako sem bil doma 4leta se pogovarjal sam s sabo in čudno razmišljal...
tako da te čist razumem najbolj je da čist prenehaš z drogami in cigareti tako da boš lahko na novo začel živet bres drog in raznih opojnih substanc
vem da ni lahko ampak lahko se rešiš iz tega začaranga kroga in začneš na novo gledat življenje bres drog in poizkusiš najti lepoto in pa dobroto v življenju
malo se potrudi saj tolk težko spet ni opustit vse droge in pa opijate...

želim ti veliko sreče in pa veselja v življenju ter ljubezni

mej se fajn
Domen
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar