FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 06. junij 2026 ura: 10:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: nihanje razpoloženja (nekdanji odvisnik od drog)  (Prebrano 3914 krat)
peter1klepec
gost
« dne:: sreda, 10. november 2010 ura: 22:44 »

pozdravljeni. sem nov na strani in sem končno našel pravi naslov upam. Deset let že odkar sem nehal z hero. coc. in po drugem zdravljenju v psih. bol. ormož sem se odločil prenehat z temi stvarmi. Da ne bluzim o nepomem. stvareh, grem na bistvo. Razumel sem da ni problem v opojnih snoveh,ker obstajajo za ovinkom, ampak v meni,ker sem jih poizkal. Na prvi hospitalizaciji v p.b.i (98),ki je trajala 6 mescev(detox in program odvajanja) smo imeli psihoterapije in so mi precej pomagale. Opustil sem določene stvari in se prijel za pozitivnejše. Prekinil zvezo s staro partnerko(bila mi je takrat v veliko oporo),zaradi najine razbrazdane zgodovine. Začel sem se ukvarjati z karatejem in mi je veliko pomagal. Nekako je bilo težko začet normalno živet, ma je šlo. Depresija, verjetno blaga, pa je ostala. En cajt sem si razlagal da sem mogoče prelen ,da da bi se boljše počutil psihično, vendar pa se dnevi slabega razpoloženja znova vračajo in bolj pogosto. od vedno sem se bolj vase zapiral in z težka spregovoril o osebnih problemih med ljudmi ki se pogovarjajo o novih dosežkih,prihodnosti in še o čem drugem kjer se ne najdem, ker tudi ne napredujem ampak sem se nekje ustavil, tudi v partnerski zvezi sem bolj mrtev. Nimam več prave volje niti za odnos z partnerko...Počutim se prazno
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 11. november 2010 ura: 09:40 »

hja, očitno je depra res še prisotna; si kako strokovno pomoč poiskal? 
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Tjaki
gost
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 11. november 2010 ura: 09:41 »

Pozdravljen, dragi peter1klepec.

Ne morem vedet, kako se počutiš, ker nisem v tvoji koži. Vem pa, kako se počutim jaz. Vem, kaj pomeni počutiti se prazno. Brez volje do česarkoli, ko nekako..ne najdeš smisla življenja, bistva, zakaj sploh si. Ampak si! Z razlogom! Delaj stvari, ki te veselijo, katere ti tisti moment zapašejo. Če ti paše lenarit, lenari. Če bi skakal do stropa, skači. Ampak..poslušaj sebe! Upam vsaj, da te partnerka razume. Mene razume moj. Zdaj! Je pa trajalo, da me je začel razumeti, da mi je sploh prisluhnil. Sej bo, peter!  pomezik  poljubona
Prijavljen
peter1klepec
gost
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 11. november 2010 ura: 17:11 »

ojla
pomoč še nisem poizkal...zakaj? Se ne morem spravit...se počutim kot star avto ki ga je treba porinit da vžge. Redko kdaj grem v družbo v bistvu se je bolj izogibam,ker sem vedno napet in posledica je da nisem sproščen bolj črnogled, tako da mi ne gre morit ljudi okoli sebe. Vem..to ni v redu in tako propadam. Čustveno sem rahlo otopel in se nikoli ne jočem v javnosti...no smejem se večkrat. Se mi zdi, da mi energija kar izginja sama od sebe
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 11. november 2010 ura: 18:07 »

pomoč še nisem poizkal...zakaj?

ja, ampak ravno zaradi vsega naštetega bi jo bilo mogoče pametno poiskat...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
peter1klepec
gost
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 11. november 2010 ura: 19:02 »

sej zato sem tle da izvem proceduro kako se pride do take pomoči...ali najprej k splošnemu,po napotnico?....ali ta pot ne obstaja, ker baje je treba plačat?...no tudi če je samoplačniško, bom plačal. Sem iz kp. pa ne vem kam in h komu se obrnit...sej veste...da je dober terapevt.
prosim za kako info....hvala
Prijavljen
nebesno modra
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 259

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 11. november 2010 ura: 21:18 »

Pozdravljen peter :oki:klepec rozicodam!

Psihoterapevtov na tvojem koncu sicer ne poznam. Lahko pa ti povem, da samoplačniško lahko zelo hitro prideš do terapevta, na napotnico, ki ti jo za psihoterapijo napiše psihiater, pa je treba počakati, da prideš na vrsto- pri nas v Mariboru je čakalna vrsta nekje pol leta. Moje mnenje je, da se splača naročiti, v tem času, pa lahko obiskuješ terapijo samoplačniško.

Vsekakor je psihoterapija dobra izbira, pomeni delo na sebi in delo zase, torej dolgoročno investicijo Smiley.

Želim ti vse dobro in oglasi se še kaj rozicodam
Prijavljen

When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
peter1klepec
gost
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 11. november 2010 ura: 21:31 »

aha ena info. več
hvala ti
Prijavljen
peter1klepec
gost
« Odgovori #8 dne:: petek, 12. november 2010 ura: 11:31 »

Pozdravljeni

Sem končno dogovorjen z enim terapevtom...in dela lih v z.d. kjer je zaposlena ena žlahta....bom probal dobit koga drugega a kaj ko je ta dr. taboljših. To je slabost majhnih mest...vsepovsod te kdo vidi...še najmanj kjer ne rabi...to me zelo moti...že tako sem si dolga leta gradil zaupanje pri ljudeh...kaj bom zopet vsem razlagal da nisem na drogi ampak nekaj drugega...
Prijavljen
tiranozaver
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 372

« Odgovori #9 dne:: petek, 12. november 2010 ura: 11:46 »

1) Je čisto ok, da ne razlagaš, če te kdo direktno ne vpraša. Tvoje življenje je pač tvoje in ne od njega.
2) Če te, pač poveš, da nisi več na drogi, da pa moraš sanirati posledice, ki jih je pustila. Vsak človek bi to razumel.
3) Če tudi potem ne razume ... ajd, jebi ga.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #10 dne:: petek, 12. november 2010 ura: 11:55 »

1) Je čisto ok, da ne razlagaš, če te kdo direktno ne vpraša. Tvoje življenje je pač tvoje in ne od njega.
2) Če te, pač poveš, da nisi več na drogi, da pa moraš sanirati posledice, ki jih je pustila. Vsak človek bi to razumel.

Strinjam se.  oki
Prijavljen

alexx Afro 
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 422

Hrabra miška

« Odgovori #11 dne:: sobota, 13. november 2010 ura: 00:10 »

Tudi jaz se strinjam. Ne pusti, da bi te take stvari, kot je žlahta, ovirale pri iskanju pomoči in pri tvojem napredovanju.

Če imaš info, da je dr. v redu, pojdi k njemu in preizkusi, ali tudi tebi ustreza. Vso srečo  rozicodam
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
noname1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 473

« Odgovori #12 dne:: sobota, 13. november 2010 ura: 00:25 »

Strinjam se.  oki

Tudi jaz se strinjam. Če te človek sprejme, te sprejme z vsemi napakami, če te pa ne, pomeni da je nerazumevajoč. Sploh ljudje, ki so senzibilni, akih je čedalje več, dajo skozi podobne stvari, kot si jih dal ti in posledično te razumejo. Ja, senzibilen človek in nasprotje tega gresta težko skupaj.
Prijavljen
peter1klepec
gost
« Odgovori #13 dne:: nedelja, 14. november 2010 ura: 11:06 »

hvala za vse odgovore
.. kot pravim..ker strvari ne urejujem sproti-pravočasno odhaja tudi punca.Sj ji dam prav po njeni strani(če bi jaz bil na njeni strani,bi šel že zdavnaj). Me pa skrbi za sebe,če bom ostal močen v prvih dneh in glede na to da v takih primerih ne znam hitro odreagirat(sebi v prid),se bojim nekega počutja ,,predaje brez borbe,,. Naj se sploh umaknem iz stanovanja za par dni(dopust),tolko da gre?
Kako naj se zamotim? Ima kdo kake podobne izkušnje?
Prijavljen
nebesno modra
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 259

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 14. november 2010 ura: 22:44 »

hvala za vse odgovore
.. kot pravim..ker strvari ne urejujem sproti-pravočasno odhaja tudi punca.Sj ji dam prav po njeni strani(če bi jaz bil na njeni strani,bi šel že zdavnaj). Me pa skrbi za sebe,če bom ostal močen v prvih dneh in glede na to da v takih primerih ne znam hitro odreagirat(sebi v prid),se bojim nekega počutja ,,predaje brez borbe,,. Naj se sploh umaknem iz stanovanja za par dni(dopust),tolko da gre?
Kako naj se zamotim? Ima kdo kake podobne izkušnje?

Ojla peter1klepec rozicodam!

Kako zdaj, punca gre? Si bil iskren, si se pomenil z njo? Ni več nič za reševati? Hja, če boš močan? Ne vem, pravico imaš odžalovati odnos kakorkoli že, ne vem, če bo to trajalo samo par dni, se pa bojim, da ne, da bo potrebno več časa. Ne vem pa ali bi bil umik prava pot, morebiti pa ji pomagaš pri selitvi, saj to ni mali podvig. Zamotiti se? Ne gre povsem, stvari ti sledijo, prihajajo za tabo...

Ne vem če obstaja lažja pot, mogoče ti lahko kdo svetuje kaj določenega, drugače pa pustiti času čas, dati svoja čustva ven kakršnakoli so že....spomini pa ponavadi prihajajo potem še nekaj časa, menda ni določeno kako dolgo, dokler pač se ne pokažejo vsi in ne povedo svoje lastne zgodbe...
Olajšaš si to s pogovori o tem kako se počutiš, da se ne zapiraš med štiri stene, da si fizično aktiven...
Vseeno zna grdo bolet, vsaj po mojih izkušnjah, ti pa poročaj kako bo šlo tebi.

vse dobro rozicodam
Prijavljen

When you re standing on the crossroads that you cannot comprehend, Yust remember that Death is not the End
peter1klepec
gost
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 15. november 2010 ura: 11:29 »

ojla
ja...gre. Da bo kaj prišlo za mano...sigurno. Ma sem ji reku,če že gre,naj to opravi čimprej dokler jaz delam. Tako je lažje,ker nisem tip za poslovitve jok
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar